empeli

21 reviews

Nautinto, minkä jälkeen hinta ei kaduta. :)

Badges

Blog link

Reviews (18)

Reviews older than 2 years
These reviews don't affect the average
Restaurant: Bellevue russian

Tämä oli ensimmäinen kertani venäläisessä ravintolassa ja kokemus oli hyvä. Söimme ystävieni kanssa Zakuska buffan. Ruokaa oli paljon, samoin vaihtoehtoja. :) Blinit olivat hyviä, muikunmäti mahtavaa, piiraat olivat myös loistavia ja samoin vielä joku salaatti, missä oli paprikaa. Jälkiruoka oli pettymys, siellä oli jotain kakkua, mikä oli kuivaa. Harmitti, koska se näytti hurjan herkulliselta. Juustovalikoimassa oli kolmea eri juustoa, brietä, auraa ja jotain kolmatta "perusjuustoa". Rakastan juustoja, tämä siis toimi hyvin. Suosittelen kyllä ehdottomasti käymään täällä ja kokeilemaan. Mielestäni ruoka ei kuitenkaan ollut ihan niin hyvää, että maksaisin siitä tuon hinnan nieleskelemättä. Toki vaihtoehtoja kun on reilusti ja saa syödä niin paljon kuin jaksaa, niin ymmärrettävästi hintaakin pitää olla.
Palvelu oli mielestäni oikein hyvää ja rentoa, vaikka ilmapiiri tuntuukin vähän "hienostelevammalle".
Kuitenkin, menen varmasti joskus uudestaan.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 37€ Added: 06.04.2011
Rating: 5

Restaurant: Olo Ravintola Scandinavian

Kävimme lauantaina syömässä Saturday Surprise Menun. 49€/hlö + juomat. Ei ole kallista ollenkaan. Odotimme siis saavamme 4 ruokalajin yllätysmenun, mutta loppujen lopuksi saimme yhteensä 9 eri annosta! Ihana yllätys!
Menimme syömään 18.00 aikaan, joten ravintola oli siinä vaiheessa vielä melko tyhjä. Saimme nopeaa ja loistavaa palvelua, kaikki ruoka-annokset esiteltiin hyvin, samoin viinit. Meistä pidettiin hyvää huolta.

Ensimmäinen annos oli amuse bouche, missä oli perunaa kolmella tavalla. Yksi ihana ranskanperuna, perunavaahtoa ja peruna- ja tomaatticrispiä vaahdon päällä. Aivan taivaallisen hyvää! Ihana limen tai sitruunan maku teki siitä täydellisen!
Seuraavaksi tuli vielä toinen keittiön tervehdys, pieni salaatti. Pakko myöntää, että minulla ei ole hajuakaan mitä siinä oli... Siinä oli erilaisia mousseja ja vaahtoja ja hiutaleita ja crispejä. Annos oli todella kaunis ja hyvänmakuinen.
Salaatin jälkeen saimme ensimmäisen ruokalajin, vasikan kieltä ja hanhenmaksamoussea omenan kera. Oi nami!! Mousse oli ihanan pehmeää, eikä maksan maku ollut liian voimakasta. Samoin kieli oli mahtavaa! Kieli oli ihanan ohueksi leikattu, joten se oli miellyttävä syödä. Omenanpalaset ja omenahilloke toimi makujen kanssa todella hyvin yhteen.
Kielen jälkeen pöytään tuotiin ruijanpallasta ja kukkakaalia. Sanomattakin selvää, että nappiin osui. Seuraavaksi odottelimme jo jälkiruokaa, mutta saimmekin paletin puhdistajan, karpalosorbetin, jonka jälkeen tarjoiltiin pääruoka.
Pääruoaksi saimme viiriäisen rintaa timjamikastikkeella. Annosten lisäksi meillä oli vielä leipää ja kirnuvoita syötävänä.
Sitten pöytään tuotiin pre-jälkiruoka, aprikoosihilloketta ja valkosuklaavaahtoa. Nam!!
Lopulta jälkiruoka, joka oli suklaata ja salmiakkia karpalon kera. Ihana yhdistelmä suklaata eri muodoissa ja salmiakkia lisäksi.
Kun olimme maksaneet aterian, meille tuotiin vielä viimeinen annos; omenamunkki ja vaniljamaitoa.
Huh! Täydellinen päätös täydelliselle aterialle.
Ruokaa tuli niin paljon, että todellakin saimme rahoillemme vastinetta.
Juomista veden hinta yllätti (13€), mutta viinit ja kuohuviini olivat mielestäni ihan kohtuullisen hintaisia.
Juomineen päivineen hintaa tuli yhdelle hengelle n. 80€, mikä on mielestäni todella kohtuullista.
Jokaisessa annoksessa oli ihanasti eri koostumuksia. Oli pehmeää, ja rouskuvaa ja maut kävivät niin hyvin yhteen! Mahtavaa huomata, että jos annoksesta puuttuisi joku elementti, se ei olisi niin täydellinen. Jännää, miten esimerkiksi paahdettu pähkinä voi tuoda sen viimeisen niitin aterialle tehden siitä juuri sellaisen kun sen pitää olla.
Kun ruoka oli noin hyvää ja annosten määrä yllätti meidät täydellisesti, niin olemme ehdottomasti menossa takaisin.
Ihanaa!

     
     
     
Experience: À la carte Price: 49€ Added: 14.08.2011
Rating: 7

Restaurant: Karl Fazer Café café

Synttäriaamun brunssi. :) Kolmas kerta brunssilla täällä ja hyvänä on pysynyt. Pöytiä löytyi 12 aikaan hyvin.
Söin melkein kaikkea mitä tarjolla oli, leipiä leikkeleillä, juustoilla, kasviksilla, voilla ja eri levitteillä. Piirakkaa ja mangokanaa, kananmunan, hedelmäsalaattia, croissantteja marmeladilla, lettuja hillolla ja kermavaahdolla + suklaakastikkeella ja mariannemurskalla, juustolautaselta neljää eri juustoa, viinirypäleitä, tuc tuc keksejä ja lopuksi vielä maistoin jokaista kolmea kakkua palasen. Ai niin, vielä söin konvehtejä, julioita ja da capoja. Plus juomat tietenkin...
Voi että oli maha täynnä!!!! No, joutikin jo syödä.. :)
Vaihtoehtoja löytyy reilusti, näiden lisäksi tarjolla on vielä ainakin puuroa, muroja ja mysliä ja lohta. Sekä leikkeleitä tietysti vaikka muille jakaa!
Oikein mainio brunssi. :)

     
     
     
Experience: À la carte Price: 18€ Added: 07.08.2011
Rating: 1

Restaurant: Ravintola Sunn

Oi miten ihanaa ruokaa! Aivan loistavalla paikalla Tuomiokirkkoa vastapäätä ja hinnatkin kohdallaan! :)
Kävin täällä syntymäpäiväillallisella. Tarjoilu pelasi hyvin, tosin hieman hassua oli se, että miedän pöytää hoiti ainakin kolme eri tarjoilijaa. Toisaalta ihan sama, koska ruoka ja juomat tulivat pöytään moitteettomasti.
Ennen alkuruokia pöytään tuotiin itse tehtyjä leipiä. Neljää eri laatua, joista kaikki oli todella hyviä. Paras oli varmaan hapankorppumainen (mutta pehmeämpi) leipä, missä oli unikonsiemeniä..
Alkuruoaksi tilasin friteerattua vuohenjuustoa ja tomaattisalaattia. Tämä oli aivan järjettömän hyvää!!! En voi muuta sanoa. Niin hyvää, että teki mieli tilata toinen ja jälkiruoaksi vielä yksi.. Päätin kuitenkin säästää sen toiseen kertaan. :)
Ukkeli söi kylmän tomaattikeiton, minkä keskellä oli savustettua munakoisoa ja kirvelijugurttia. Minun annos vei voiton 100-0.
Pääruoaksi otin valkosipulivoissa kypsennettyä maissikananrintaa, kanaliemi veloutella ja porkkanalla ja lisukkeeksi liemiperunat ja smetanaa. Todella hyvää! Ja aika suuri annoskin vielä! Ei todellakaan jäänyt nälkä... Perunat olivat ihania. Nam, nam, nam.
Ukkeli söi haukimureketta ja fenkolia tomaattisella siikaliemellä. Oli kuulemma todella hyvää. Minäkin maistoin, mutta en ole hurja kalan ystävä, joten olin hyvin tyytyväinen kanaani.
Jälkiruoaksi otimme molemmat omena Tatinin jogurttijäätelöllä. Ukkeli oli taivaissa tämän kanssa, itsekin tykkäsin, mutta pohja oli tehty lehtitaikinasta ja minä en siitä niin välitä (tulee aina joulutortut mieleen). Hyvää kuitenkin, en jättänyt palaakaan lautaselle. Jäätelö oli ihanan "kermaista" ja täyteläistä.
Vielä kylkiäisiksi kiskaistiin espressot, jotka valitettavasti tulivat tosi pieninä pöytään. Noin puolet normikoosta. Oli sen verran ärmäkkää, että kerrankin joutui sokeria laittamaan. Vähän liian tuhtia, mutta kun koko ateria muuten oli niin loistava, niin tämä ei tuntunut missään.
Ihanaa ruokaa, hyvä palvelu, tekee nyt jo mieli mennä uudestaan.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 45€ Added: 07.08.2011
Rating: -1

Restaurant: Everest

Valitettavasti sekoitin tämän Everestin Kampissa sijaitsevaan nepalilaiseen Mt. Everestiin. Täällä en siis ole (vielä) käynyt.

     
     
     
Experience: À la carte Added: 31.07.2011
Rating: 0

Restaurant: Mt. Everest nepalese

Käytin hyväkseni Cityshopparin 2 yhden hinnalla -tarjouksen. Vein ukkelin syömään nepalilaista ja kokemus oli oikein hyvä.
Alkuun tuotiin kiva rapsakka "leipänen", missä oli kuminaa. Sitä sai nakerrella ruokaa odottaessa. Tilasin kanaa voikastikkeessa. Ruoka tuli nopeasti ja oli oikein hyvää. Kana oli mehevää ja kastike loistavan makuista. Naan leipä oli ihanan rasvainen, kivasti kasteltu oliiviöljyllä.
Raita raikasti maut. Salaattia olisi saanut olla hieman enemmän, mutta loppujen lopuksi ruokaa oli jälleen kerran niin paljon, etten kaikkea saanut syötyä. Syötin siis loput ukkelille. :)
Palvelu oli kohtuunopeaa.. laskua sai odottaa hetken, mutta se ei estä minua menemästä takaisin

     
     
     
Experience: À la carte Price: 14€ Added: 31.07.2011
Rating: 0

Restaurant: Juuri finnish

Nam nam nam nam! !! Aivan ihanaa ruokaa! Käytiin taas ukkelin kanssa syömässä ja Juuri poimittiin listalta. Eikä tarvinnut pettyä!
Aluksi meille tuotiin pöytään leipiä, tummaa ja vaaleaa ja voita lisukkeeksi. Leivät maistuivat niin hyvältä, että odotukset olivat korkeat.
Otettiin molemmat kaksi sapasta alkuruoaksi. Minä otin perunakropsua ja valkosipuli-lipstikkavoita ja paahdettua lanttua ja kukkakaalipyreetä. Ukkeli otti riistaworsmakkia ja hapanleipäsmetanaa sekä tuoremakkaraa à la Juuri ja votkasinappia. Oi oi oi, miten hyvää! Perunakropsu oli taivaallista! En tajua, miten perunasta saa niin hyvän makuista... Ihana voin maku oli imeytynyt pottuun. Nami!
Lanttu oli myös todella hyvää, joskin pottu vei kyllä voiton.
Ukkelin makkara maistui laadukkaalta ja sinappi oli taivaallista. Riistaworsmakki oli parasta, mitä olen koskaan maistanut. Se oli niin hyvää, että seuraavalla kerralla otan sitä itsellenikin.
Pääruoaksi tilasimme molemmat Viskilän kukonpoikaa ja persiljapyrettä, palttukrutonkeja sekä savuolutkastiketta. Ruoka maistui kyllä, mutta se ei valitettavasti yltänyt sapaksien tasolle. Kukonpoika oli jotenkin mauton niihin verrattuna. Hyvää kuitenkin. Palttukrutongit sopivat todella hyvin ruokaan. :)
Jälkiruoaksi tilasin mansikkamaitoa ja raparperi-valkosuklaatuulihattuja ja ukkeli tilasi kotijugurtti- tuorejuustokakkua, punaherukkakastiketta ja hunajamuruja.
Mansikkamaito oli hieman, miten sen nyt sanoisi, tasapaksua? Siitä ei oikein erottunut mikään maku. Se oli makeaa ja kyllä hyvää, mutta ei mitenkään ihmeellistä. Ensi kerralla otan jotain muuta. Valkosuklaatuulihatut olivat hienoinen pettymys, koska odotin, että tuulihatuissa on sisällä jotain täytettä. Näin ei kuitenkaan ollut, tuulihattujen päällä oli valkosuklaata ja sisus oli tyhjä. Omituinen yllätys minun mielestä.
Ukkeli vei voiton jälkiruoassa, kotijugurttikakku oli ihanaa ja hunajamurut ja kastike myös.
Suunniteltiin jo syömisen aikana, että tullaan tänne uudestaan, seuraavalla kerralla otetaan suosiolla sapaksia pöytä täyteen, koska niihin täällä on panostettu hurjasti.
Palvelu oli hieman hidasta, ilmeisesti johtui keittiöstä. Ruokailuun siis meni reilusti aikaa. Sapakset tulivat pöytään kyllä nopeasti, mutta pää- ja jälkiruokaa saatiin odottaa yli puoli tuntia. Tarjoilija kuitenkin pahoitteli tilannetta. Ehkä se oli poikkeus.
Siltikään se ei estä minua menemästä sinne uudestaan! :)

     
     
     
Experience: À la carte Price: 42€ Added: 31.07.2011
Rating: 0

Restaurant: Cafe Del Mar

Kävin täällä pizzalla. Kahdesti saman päivän aikana.
Otin "Kuten haluatte" -pizzan, eli omilla täytteillä. Pizza tuli nopeasti ja maistui sopivan rasvaiselle.. :) Juuri sitä mitä silloin hainkin. Täytteinä oli tonnikalaa, paprikaa, sipulia ja tuplajuuston.
Ihan perus pizzapaikka, hinta on hieman korkeampi kuin joissain paikoissa, mutta kyllä sen tästä maksaa. Reilun kokoinen pizza, meinasi jäädä syömättä, mutta sainpas nykäistyä kaiken!!
Toisella kerralla söin pizzan puoliksi kaverin kanssa, valitsimme salamipizzan. Ihanan suolaista ja rasvaista ja valkosipulia reilusti!
Palvelu pelasi moitteettomasti.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 10€ Added: 31.07.2011
Rating: 2

Restaurant: Suola & Pippuri

Hyvää suomalaista ruokaa. Kävin syömässä valkosipulileikkeen perunamuusilla, eikä tarvinnut pettyä. Oli kova nälkä ja annos olikin sopivasti todella isokokoinen.. :)
Leivitys oli sopivan paksu, eikä leike maistunut teolliselta. Muusi maistui myös ihanasti voihin tehdyltä. Järjettömän hyvänmakuinen valkosipulimajoneesi kruunasi aterian.
Palvelu oli nopeaa ja todella ystävällistä. Tämä on hyvä ja edullinen paikka, mistä saa perusruokaa ja jota voin suositella.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 12€ Added: 31.07.2011
Rating: 2

Restaurant: Timbaali

Kävin lauantaina syömässä Timbaalissa. Tupa oli täynnä, saatiin pöytä puolen tunnin odottelun jälkeen, kun ei ollut varausta.
Söin alkuun valkosipulietanat (6 kpl). Piti testata, koska aikaisempi etanakokemus, joka oli myös ensimmäiseni, ei vakuuttanut minua.
Valitettavasti on pakko sanoa, että en minä tajua sitä etanahehkutusta.. Ainoa hyvä siinä on se soosi. Sitä voisi kitata vaikka miten paljon, mutta etanat itsessään eivät oikein millekään maistu. Lisäksi rakenne on vähän natku. Joka tapauksessa, nämä etanat olivat hieman parempia kuin ne edelliset, mitä maistoin Graniittilinnassa.
Pääruoaksi tilasin paistettua härän sisäseläkettä, peruna-häränrintapannukakkua ja paahdettua paprika-aiolia. Annos oli todella kaunis, mikä antoi odottaa ehkä hieman enemmän, kuin mitä lopulta sain. Parasta tässä annoksessa oli ehdottomasti paprika-aioli! Peruna-häränrintapannukakku oli hieman kuivaa, vaikkakin muuten oikein hyvää. Härän sisäseläke maistui kyllä, mutta olisi vaatinut ehkä hieman lisää makua. Lisäksi perunapannukakkua oli liian vähän verrattuna häränseläkkeen määrään. Lisukkeet loppuivat reilusti ennen pääruoka-ainetta, vaikka kuinka yritin säästellä.
Ukkeli tilasi listalta Paahdettua maissikanaa, paistettua chorizoa, ratatouillea ja sitruunakastiketta. Annos oli hänen mielestään ihan ok, joskin liian pieni.
Leipä oli ihanan makuista ja sitä tuotiin lisää, kun syötiin ensimmäiset niin nopeasti pois alta.
Palvelu oli nopeaa, eikä siitä ole mitään moitittavaa. :)
Kokemuksena oli sen verran hyvä, että suosittelisin käymään ja menen varmaan itsekin joskus uudestaan.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 36€ Added: 31.07.2011
Rating: 2


Followers

Following (1)