Maeve

15 Recensionen

Badges

Blog link

Recensioner (14)

Över 2 år gamla recensioner
Dessa recensionen har ingen påverka till genomsnitt betyg

Ehkä jopa hieman floppi palvelutasoltaan ja miljööltään. Meidän pöytävaraus oli hävitetty vaikka kuittausmeili oli kuitenkin tullut. Jouduimme istumaan liinattomaan pöytään ja meidän piti hieman vaatia, että saamme pöytiin tarjoilun (se siis ainostaan pöytävarauksen tehneille). Ruoka oli sellaista mitä olettaakin saavansa paikasta, jossa enimmäkseen käydään juomassa tuopit kun on rantauduttu. Salaattiannoksista saa puolikkaan alkuruoaksi ja ainakin scampisalaatti oli ihan mukiinmenevää. Lohikeitto sai hyvän arvosanan kanssa ruokailijalta. Samoin Toast Skagen. Tuttua turvallista kun valitsee, ei pahemmin pääse pettymään!

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 30€ Tillagt: 20.07.2011
Betyg: 0

Restaurant: Spis skandinaviskt

Todiste siitä, että "fine diningin" ei tarvitse olla tiukkapipoisten snobien hommaa. Ihanan mutkaton ilmapiiri ja rosoinen miljöö upposi seurueemme boheemimpiin henkilöihin hyvin. Ruoka vei mennessään sitten kaikki muutkin.

Olimme klo 17 kattauksessa, jossa yleensä ei tarjoilla neljän ruokalajin yllätysmenuta, mutta tällä kertaa sekin olisi ollut mahdollinen. Olimme kuitenkin jo sen verran kuolanneet á la carten annosten perään etukäteen, että päätimme mennä omilla valinnoillamme eteenpäin. Keittiön tervehdyksiä tuli kolme kappaletta: heti alkuun, ennen jälkiruokaa ja vielä ihan viimeiseksi.

Ruokia on oikeastaan turha mennä erottelemaan sen kummemin: kaikki oli täydellistä. Niin maku kuin ulkonäkökin sekä niiden kanssa tarjoillut viinit. Jopa joukkomme asiantuntija ei ollut tarjoiltuihin viineihin aiemmin tutustunut ja hehkuttikin sitten ehdotuksia pitkään! Jokainen lasillinen sopi täydellisesti tarjoillun ruoan kanssa.

Yksi parhaista ravintoiloista Suomen maassa, aivan varmasti.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 50€ Tillagt: 04.04.2012
Betyg: 2

Restaurant: Flada 13

Söimme CityDealin lahjakortilla chef's menun, joka siis oikeasti maksoi 41 euroa (CityDealilla puoleen hintaan). Alkuperäiseen hintaankin nähden hintalaatusuhde oli keskivertoa parempi. Alkuruoaksi meille tarjoiltiin palsternakkakeittoa, joka oli samettisen pehmeää, mutta ei mitenkään makunystyröitä mullistavaa, hyvää kuitenkin. Pääruokana oli hiillostettua nieriää kaalimuhennoksella. Mukana annosta piristämässä oli uunissa kuivatettuja tomaatteja. Oli piristävää syödä kalaa jonkun muun kuin ikuisen perunamuusin kanssa vaikka en olekaan karppaaja ;-) Juustotarjottimella oli kolmea eri suomalaista juustoa, joka olivat myös hyviä. Oikeastaan ainoa pettymys oli jälkiruoaksi tarjoiltu suklaafondant, joka muistutti lähinnä suklaamuffinsia. Sisus oli valitettavasti aivan liian kypsä ollakseen fondant...

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 42€ Tillagt: 11.11.2011
Betyg: 1

Restaurant: Restaurant Ask

Viiden hengen seurueemme söi yhden parhaimmista aterioista Helsingissä Askissa. Palvelu oli loistavaa, ruoka taivaallista ja miljöökin miellyttävä.

Viinipaketit ja alkoholiton juomapaketti istui hyvin kokonaisuuksiin ja keittiön rakentama "yllätysmenu" toimi. Valitsimme siis neljän ruokalajin menun, johon valitsimme pääruoaksi osalle kaurista ja osalle kuhaa. Loput päätti keittiö. Keittiöstä tuli tervehdyksiäkin yhteensä neljä kappaletta.

Ruokalaji toisensa perään vei kielen mennessään. Sienirisotto hipoi täydellisyyttä koostumukseltaan ja maultaan. Kauris oli juuri oikeanlaiseksi paistettu ja kuhan kanssa tarjoiltu ruskea voi kruunasi annoksen. Jälkiruoaksi tarjoilut Myrskylän omena kinuskikastikkeella oli pitkästä aikaa positiivisesti mieleen jäävä jälkiruoka. Se kun on usein se ravintolan heikoin lenkki. Nyt ei heikkoja lenkkejä ollutt! Suosittelen! Ehkä ainoa miinus oli kauriin kanssa tarjoiltu punajuurimehu, joka kuului siis alkoholittomaan juomapakettiin. Mutta muut juomat pelastivat sen miinuksen ihan mainiosti.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 55€ Tillagt: 07.11.2012
Betyg: 1

Restaurant: Farouge

Työporukalla olimme juhlimassa työkaverin läksiäisiä. Olimme saaneet varattua yläkerrasta pitkän pöydän ja alkuilta menikin iloisesti omassa porukassa. Ruoka oli loistavaa: pöytään tuotiin alkuun useampaa meze-vaihtoehtoa, joista varsinkin tahnat olivat aivan valtavan hyviä, joskin erittäin valkosipulisia. Pääruoaksi söimme lammas- ja kanavartaita, jotka olivat hyviä, mutta ehkä hienoinen pettymys alkuruokiin verrattuna. Jälkiruoksi saimme lajitelman erilaisia pieniä herkkuja, jotka olivat kaikki ihan odotuksen mukaisia.

Loppuillasta yläkertaan tuli pari muutakin seuruetta, jotka eivät varmaan olleet kovin tyytyväisiä istuessaan meidän kanssa, koska pidimme yllä aikamoista meteliä. Ehkä hyvä ravintoloitsija olisi tajunnut varata koko yläkerran käyttöömme, koska lisäksemme sinne mahtui vain kaksi pientä pöytää.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Tillagt: 29.01.2012
Betyg: -1

Restaurant: Ravintola Postres michelin-gourmet

Pitkään odotettu vierailu Postresiin tapahtui viimeinkin. Viiden henkilön seurueesta jokainen valitsi Menu Esplanade 8:n (59 e) joka piti sisällään neljä ruokalajia ja mahdollisuuden12 euron arvoiseen juusto-osuuteen ennen jälkiruokaa. Me jätimme sen väliin ja keskityimme olennaiseen.

Alkuruokana oli kampasimpukoita ja katkarapuja, jotka tarjoiltiin simpukan kuoressa ja lautaselle kaadettiin omatekoista merivettä (mitä se sitten ikinä onkaan) jolloin lautaselle nousi "sumu". Show oli hieno! Ensimmäinen pääruoka oli tartar Ahvenanmaan karitsasta. Muuten loistava annos, mutta tartarin osuus oli ehkä turhan iso. Hiiligrillattu turska (toinen pääruoka) sai ehkä suurimmat suosionosoitukset varsinkin seurueemme kalaexpertiltä, jonka mielestä turska on varsin aliarvostettu kala. Jälkiruoaksi syöty Tarte Tatin oli aivan liian iso ja raskas, ainakin viidelle naishenkilölle. Fiksummat ihmiset olisivat varmaan jättäneet syömättä niin paljon leipää ruoan kanssa, mutta kun varsinkin Postresin oma versio saaristolaisleivästä oli kuin pieni pala taivasta...

Menukokonaisuuden lisäksi pöytään kannettiin pari keittiöntervehdystä, jotka saivat seurueemme myhäilemään tyytyväisyydestä. Palvelu pelasi paremmin kuin hyvin, ruoka oli taivaallista ja viinit loistavia. Hienointa oli, että viinipaketin (49 e) saa myös puolikkaana, mutta laseihin kaadettiin kyllä reippaasti enemmän kuin puolet.

Postres sai meiltä pelkästään ylistäviä sanoja. Osa aterioista oli niin kauniisti esillä ja maistuivat niin hyviltä ja tarjoiltiin niin asiantuntevasti, että teki mieli itkeä! Jos jotain miinuspuolta pitää kaivamalla kaivaa, niin viereinen pöytäseurue palveltiin heidän pyynnöstä englanniksi ja ainakin viinikuvaukset jäivät murto-osaksi siitä mitä me saimme niistä kuulla.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 60€ Tillagt: 19.02.2012
Betyg: 3

Restaurant: C

Olen Helsingissä kiertänyt useamman Vuoden Ravintola -tittelin saaneen paikan ja C on kyllä niistä parhaimmistoa, ellei jopa paras! Seurueessamme oli neljä henkilöä, joista kaksi otti valmiin menun (Food is Art) ja kaksi valitsi suoraan listalta. Söimme alkuun siis savustettua possua (FIA) ja blinejä. Blini ei kuulemma ollut ihan paras mahdollinen vaihtoehto, mutta possu oli! Se tuotiin eteen savua täynnä olevassa lasisessa kuvussa, joten show'takin löytyi ;-)

Pääruoaksi FIA-menuun kuului kuhaa suoraan Näsijärvestä ja listalta tilanneet söivät hevosen poskea. Hevosen poski voitti ehkä turvan mitalla kuhan, mutta en kyllä valittaisi kummastakaan. Poski oli niin mureaa, että lähestulkoon suli suuhun.

Jälkiruoaksi yksi seurueesta söi suklaafondantin savuviskijäätelöllä, joka kuulemma kruunasi jo täydellisen aterian. FIA-menuun kuulunut jälkiruoka ei ollut mikään maailman mieleenpainuvin, koska viikko aterioinnista, enkä yksinkertaisesti muista mitä se oli!

Koko illassa hienointa oli palvelu. Tarjoilijat olivat asiantuntevia ja erittäin ystävällisiä. Lisäksi menuihin sovelletut viinit olivat yksinkertaisesti taivaallisia kyseisten ruokien kanssa. Pisteenä iin päälle oli vielä pienet väliruoat (alkuun siikaa, sitten marja-kossu-jäähileistä tehty paukku ja lopulta ennen jälkkäriä pieni pannacotta).

Mahtava ruoka, mahtava tunnelma ja mahtava palvelu!

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 40€ Tillagt: 16.02.2012
Betyg: 3

Restaurant: Kasakka rysk restaurang

Tulimme syömään porukalla blinejä. Otimme jokainen listalla mainitun "Blini Special" (35 e) joka sisältää 2 bliniä sekä "lajiltelma venäläisiä alkupalaherkkuja". Erillisessä ehdotetussa ateriassa oli listattuna sitten mitä Blini Specialiin kuuluu, mutta se ei sitten pitänyt paikkaansa: normaalilistalla oleva Blini Special on se, mitä saa läpi vuoden, mutta ateriavaihtoehdossa oleva Blini Special on nyt vain bliniviikkojen aikaan tarjoiltava. Olimme hieman pettyneitä, koska ateriakokonaisuuden vaihtoehdot ainakin kuulostivat paljon paremmilta. Mutta harvemmin blinien kanssa jaksaa syödä kokonaista ateriaa alku-, pää- ja jälkiruokineen. Ihan hyvää ruokaa kuitenkin.

Palvelu ontui oikeastaan todella paljon. Meitä ei tervehditty tullessamme sisään, tuijotettiin vain kysyvästi. Lisäksi kesti todella kauan ennenkuin meiltä tultiin kysymään juomia.

Hienoinen pettymys...

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 45€ Tillagt: 29.01.2012
Betyg: -1

Restaurant: Kitchen & co. / Bar & co. food in good company

Hieno miljöö, erinomainen palvelu ja erittäin hyvä ruoka! Harmi, että ravintola oli lähes tyhjä torstai-iltana! Olimme viiden hengen seurueessa. Alkuruoista Toast Skagen ja Etanat saivat ruokailijoilta erinomaisen arvosanan, mutta endiivisalaatti oli kuulemma täysi floppi. Maistui oikeastaan ainoastaan Dijon-sinapille.

Pääruoaksi söimme karitsankylkeä, grillattua avokadoa kevätkääryleineen sekä entrecoten. Nämä kaikki veivät kielen mennessään, eli ehdottomasti ei valittamista.

Jälkiruoaksi upposi jäätelöannos, sitruunajuustokakku, omenacrumble sekä suklaamousse, jotka kaikki myöskin taivaallisia! Kaiken tämän lisäksi palvelu pelasi äärimmäisen hyvin, vaikka yksi seurueestamme oli sitä mieltä, että tarjoilija oli liian tuttavallinen ja hänestä paistoi tietämättömyys. Allekirjoittaneella ei valittamista. Viinisuositukset osuivat nappiin ja jopa seurueen alkoholiexpertti kehui tarjoilijan karitsan kanssa suosittelemaa chiantia. Lisäksi meille tuotiin erään drinkin resepti kun ääneen sitä pohdimme jossain keskustelun käänteessä.

Ihmettelen vain miten ravintola on noin tyhjä! Itselläni toinen kerta G18 ravintolassa ja molemmat kerrat lähes täydellisiä!

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 45€ Tillagt: 06.10.2011
Betyg: 8

Restaurant: Bar Teos tapas

Mutkaton ja mukava ravintola. Ei missään nimessä tiukkapipoisille. Ruokalistat ovat pysyneet samoina ainakin viimeiset viisi vuotta, mutta eivätpä ole hinnatkaan nousseet. Viinipullonkin saa 13 eurolla. Ystäväni kanssa söimme molemmat 3 kylmää tapasta ja 4 lämmintä sekä yhdet jälkkäri tapakset. Se on hyvä setti naisihmiselle. Ainoa tapas joka on listalla mielestäni ala-arvoinen on tonnikala-crepes. Muut, varsinkin lisuketapaksista peruna ja aioli on aivan täydellinen! Jonkinlaista uudistusta Teos kaipaisi, mutta varsinkin rauhallisempana arki-iltana palvelu ja ruoka on todella hyvää. Heti kun on ruuhkaa, palveluntaso huononee, mikä on sääli, koska Teos olisi muuten varmasti Stadin paras tapas-ravintola.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 25€ Tillagt: 11.11.2011
Betyg: 0


Followers

Lists

Bookmarks


Favorites