marco_albertz

18 Recensionen

Hyvään kokemukseen tarvitaan hyvistä raaka-aineista valmistettua ruokaa, jossa on jotain erityistä, muista poikkeavaa. Palvelu on sujuvaa ja annokset tulevat sellaisina kuin ne on listan mukaan luvattu. Tarjoilijoilla on taitoa suositella sopivia makuyhdistelmiä. Ja kaiken kruunaa tietysti hyvä seura!

Badges

Blog link

Recensioner (17)

Över 2 år gamla recensioner
Dessa recensionen har ingen påverka till genomsnitt betyg
Restaurant: Flada 13

Käytimme citydealin lahjakortin lauantaina.

Alkuruoaksi tarjottiin pieniä blinejä (3 kpl) siianmädin, sienimuhennoksen, smetanan ja sillimajoneesin kera. Blinit olivat rasvaisia, ja peitti aika vahvasti kaikki muut paitsi sillin maun. Höysteenä oli hippusellinen punasipulia, joka toi kyllä sopivasti pirteyttä annokseen. Annos näytti kyllä houkuttelevalta, mutta siihen se sitten jäikin. Tämän pystyisi tehdä niin paljon paremmin.

Ehkä hieman yllättäen sillimajo oli tarjolla olevista täytteistä maistuvinta. Miedomman maun ystäville varmasti muut täytteet saattavat sopia, mutta pliisua oli.

Häränpihvi oli tilattuna molemmille seurueen jäsenille medium plussana. Kuitenkin tarjoilija kysyi, että kummalle oli medium+. Kävi ilmi, että toinen olikin medium (ja erittäin hyvä ylipäänsä). Se medium+ oli kuitenkin leikattu hieman huonosti ja muutenkin vähän sitkas pala. Pihvi oli kasattu hienosti kahteen kerrokseen, joista ohuen päällimmäisen oli ilmeisesti tarkoitus olla hieman mureampi ja enemmän kypsennetty. Toimi toisessa annoksessa. Medium oli ylipäänsä murea ja hyvä eikä tarvinnut paljonkaan haarukkaa tai veistä näyttää ja johan osui ja upposi. Pieneksi kuutioidut juurekset oli kaiketi keitetty tai höyrytetty ensin ja sitten käännelty joitain kertoja pannulla. Ne olivat ihan perussettiä ja toimivat hyvin kastikkeen kanssa. Ilmeisesti juureksia varten lautaselle oli tehty omat pienet raitansa kuohkeaa, mietoa hieman tummahkoa kastiketta. Madeirakastike oli parempaa kuin esim. S- ryhmän puolivalmistelämmittämöissä (kutsuvat niitä ravintoloiksi), mutta ei mitään järisyttävän hyvää. Aika pliisuahan se oli kuten alkuruokakin.

Jäkkäri oli 2-osainen. Ensin tuli 3 pientä jäähdytettyä palleroa, joissa oli sisällä jotain rahkan/ jäden tapaista. Kuorena oli vadelma, lime ja suklaa. Noh - oli ihan ok, muttei mitään erityistä. Tallinnassa myydään marketeissa lähes vastaavia patukoita, joista löytyy parempia makuja. Tämä oli siis lähes sama kuin tarjoaisin suklaakonvehteja tai jätskiä paketista jälkkäriksi ja joku tykkää, joku ei. Ns. hienossa ravintolassa odottaisi jotain vähän parempaa.

Varsinainen jälkkäri oli uunissa lämmitettyä leipäjuustoa kermalla, johon oli laitettu omenakanelihilloa (siis perinteisen lakkahillon sijasta). Myös kerma oli siis ollut uunissa. Hillo oli lisätty jälkikäteen. Tämä oli ateriakokonaisuuden parasta antia. Siitä voidaan olla useaa mieltä, että olisiko lakkahillo ollut parempi vaihtoehto? Mutta joskus voi kokeilla jotain muutakin. Mielestäni tämä toimi mainiosti.

Ravintolan fiilis on nuorekas ja ns. viimeistelty. Mietin vain, että kuinka pitkään ravintola pysyy tällä konseptilla? On kuitenkin aika hintava eikä mitään sen kummempaa. Kyllähän siellä kerran käy kokeilemassa.

Paikka on pieni eikä siellä ole omaa rauhaa muualla kuin erillisessä kabsussa, jossa on iso pöytä. Näinhän yleensä ravintolassa on. Mutta jos koko ajan juostaan pöydän vierestä "niin, että kampaukset menee sekaisin", niin kyllä siinä täytyy todeta, että paikka on hyvin täyteen ahdettu. Vielä nykyään näyttää hyvältä, kun puuta jäjittelevän muovipintaisen pöydän kulmat ja pinta on säilynyt hyvänä, mutta meneekö paikka nurin samalla, kun pöydän kulmat alkavat vedellä viimeisiään? Ymmärrän kyllä, että raha ei riitä kaikkeen. Silti ihmettelen hieman sitä, että miksei voi laittaa kaikkea viimeisen päälle, jos lattian laudatkin on tekseineen ns. vanhojen laatikoiden/ kollien lautoja rahtiosoitteineen. Jos pyritään tekemään laadukasta niin se pitäisi viedä loppuun asti hienosti eikä tarjota jotain sinne päin.

Ns. hienot puitteet eivät korvaa mielestäni varsinainen tärkeimmäin eli ruoan puutteita. Tämä kaikki on siis sanottu hinta-laatusuhde huomioiden. Ruoan laatu ei ollut parempi kuin monessa muussa vastaavan hintaisessa paikassa. Annosten asettelulla ei mielestäni voi koskaan voittaa pääpalkintoa vaan maku on ratkaiseva tekijä. En valitettavasti voi suositella paikkaa hauskasta englantia puhuvasta tarjoilijasta huolimatta. Ehkä jonain toisena kertana kokemus olisi voinut olla parempi, mutta tällä kertaa näin.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 35€ Tillagt: 19.02.2012
Betyg: -3

Restaurant: Cafe Regatta

I enjoyed tea and blueberry pie. Nothing to complain about that.
The atmosphere is great. Interior is self decorated and there are all kind of interesting details. There are blankets outside to warm you up and if you really want to keep warm sit by the open fire.
The place doesn't accept bank or credit cards so be sure you have some cash.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 6€ Tillagt: 10.02.2013
Betyg: 1

Restaurant: GIWA korean

Tilattiin bibimbapit lihan kanssa, johon kuului myös misokeitto ja kimchit erikseen lisukkeena.
Seuralaisen mielestä oli hyvin korealaiseen tapaan tarjoiltu.
Bibimbapissa oli lämmin riisi kulhossa, jonka päälle oli kasattu kylmiä kasviksia ja lihaa. Vähän annos kyl jätti kylmäksi. Makua sai toki lisättyä lappamalla maustekupista chilisoosua päälle, mutta olen syönyt huomattavasti parempaakin bibimbapia Helsingissä kahdessa eri paikassa.

Ei haitannut vaikka ravintolalla ei ollutkaan A-oikeuksia. Ruokaahan sinne tultiin syömään.

Sisustaltaan ravintola on uutena paikkana siisti ja ns. moderni. Paikka sopii hyvin ns. pikaruokalaksi, josta saa annokset nopeasti edulliseen hintaan. Annokset olivat aika pieniä, mutta riittää pieneen nälkään.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 13€ Tillagt: 07.02.2013
Betyg: 3

Restaurant: Benjam's Bistro

Ravintola oli tänä perjantai-iltana erittäin lämminhenkinen ja heti sisään astuessa voi kokea olevansa tervetullut. Tulimme 12- hengen ryhmänä hieman (20min) etuajassa ja tarjoilija alkoi lähes välittömästi hääräämään pöytiä meille muiden asiakkaiden kustannuksella. Eräs pöytäseurue vaihtoi ystävällisesti pöytää ja teki tilaa meille ja pienten pöytien siirtelyiden jälkeen pääsimme etuajassa istumaan. Mahtavaa palvelua!

Eräs seurueemme jäsen kuitenkin kävi lämmittelemässä kaltoin kohdeltua seuruetta ja näytti siltä, että sieltä tuli jopa naurua ja iloisia ilmeitä. Job well done! Pieni huomio ja kommunikointi kanssaihmisten kanssa ei yleensä koskaan ole pahitteeksi, vai kuinka?

Paikka on pieni ja ilmeisen suosittu, koska porukkaa tuntui tänä perjantai-iltana tulevan yhtenään. Paikka ei koreile erityisellä loistokkuudella, mutta emme sitä odottaneetkaan vaan tulimme syömään ns. italialaista ruokaa ns. kodikkaassa ympäristössä. Tarjoilijat olivat erittäin ystävällisiä ja yrittivät ymmärtää kärsivällisesti seurueemme italiankielisiä sönkötyksiä (ymmärsivät myös suomea). Kiitos kärsivällisyydestä. Lopulta kaikki meni parhain päin ja tilaukset kohdilleen.
Tässä oma settini:

alkuruoka: rucolapizza (1/4), jossa on tomaattipohjalla parman kinkkua ja aurinkokuivattua tomaattia tietysti juuston kera.
Tilattiin tämä paloiteltuna alkupalaksi neljälle ja oli varsin hyvää perussettiä. Tietysti tässä oli nimensä mukaisesti runsaasti tuoretta rucolaa.

pääruoka: pasta con kampasimpukka, minitomaatti, valkosipuli, valkoviinikastikkeessa.
Maukas italialaistyyppinen melko mieto ruokalaji. Tässä pystyi maistamaan hienosti valkosipulin, joka läpileikkasi sopivasti ruoan. Ei ollut kuitenkaan vallitseva maku. Valkoviinikastike oli jossain määrin miedon makuinen, mutta tämä ruoka kannattaa nauttia ylipäänsä valkoviinin kera. Pienenä miinuksena sanoisin kampasimpukoiden liiallisen kypsyttämisen ja/tai liiallisen pehmeyden.

jälkkäri: sambuca
Tarjoiltiin liekitettynä pöytään. Tilaaja osasi italiaksi tilata tämän näin, josta tulee pinnat tilaajan lisäksi tarjoilijalle, koska monessa ns. italialaisessa mestassa ei kuulemma ole mitään käsitystä, mitä se tarkoittaa. Eli juoma tuli liekeissä kolmen kahvinpavun kera. Ennen nautintoa liekki tukahdutettiin ja hetken jäähdyttelyn jälkeen nautitttin pehmeän makuista kevyesti aniksen ja himpun verran kahvin makuista napsua.

Kokemus oli kokonaisuudessaan erittäin hyvä. Uskoisin, että perinteiset italialaiset ruoat onnistuvat täällä yleensä melko hyvin. Kuulin seurueen muilta jäseniltä pelkästään hyvää palautetta. Tällä kertaa en kehdannut/ jaksanut kiertää maistelemassa kaikkia naapureiden ruokalajeja joten niitä en myöskään arvostele.
Ruoka oli kuitenkin hyvää, sitä oli riittävästi ja paikassa on lämmin italialaisen kotikeittiön tunnelma.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 13€ Tillagt: 24.11.2012
Betyg: 2

Restaurant: Tamtam

Käytimme Offerium- diilin ja jo varausta tehdessä alettiin ihmetellä, mikä on kyseessä. Ekalla kerralla puhelu lopulta katkesi syystä tai toisesta. Toisen kerran jälkeen pyydettiin soittamaan hetken päästä uudelleen. Ja lopulta soitin ja sanottiin, että "okay okay, it's ok". Yritin tivata jo aiemman puhelun yhteydessä pöytävarauksesta, mutta nyt koin, että jos on ok niin sinne vaan.
Niinpä rynnättiin mestoille ja neuvottelin, että mitä ruokaa on saatavilla ja kokki ihmetteli Offeriumin diiliä.
Kokki onneksi ymmärsi suomea sen verran, että pystyi tsekata, mitä diiliin kuuluu.
En alkanut edes kyselemään yllätysjuomista, jotka diilissä oli mainittu, koska tuntui sen verran hankalalta. Pääasia oli kuitenkin ruoka.

Yleensä ottaen tämän tyyppisissä paikoissa myös henkilökunta arvostaa lunkia asennetta. Niinpä kartoitettuamme yhdessä kokin kanssa, mitä on tarjolla, päädyin kanavaihtoehtoon.

Kanaa pähkinäisessä kastikkeessa (sen kummemmin ei kerrottu ingredienttejä), riisiä, salaattia, jossa on kurkkua ja tomaattia. Tarjoilija tyrkytti vielä tymäkkää chiliä tietysti ilman varoituksia, joka todellakin oli voimakasta. Ei kannata tyhjentää purnukkaa kastikkeen sekaan. Ruokaan kuului myös kahvi/ tee.

Annos oli maukas (kanan rintafilee luineen).
Palvelussa ei ollut moittimissa. Paikassa oli hyvä stimmunki, hyvä iloinen sisustus ja mielenkiintoinen taulujen myyntinäyttely, jonka hintataso oli laatuun nähden hieman tyyris.

Jos et ole varautunut afrikkalaiseen suurpiirteisyyteen niin voi olla, että löydät jostain huomautettavaa. Meillä ei ollut mitään ongelmia. Sulkemisajasta ei sanottu mitään vaikka olimme hiukan yliaikaa, mutta pari jannua kahvitteli siellä vielä tunti sulkemisajan jälkeenkin, kun olimme jo menossa kotiin pubin jälkeen.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 8€ Tillagt: 20.11.2012
Betyg: 2

Restaurant: Namu

Käytimme useamman ruokalajin citydealin.
Diiliin kuului seuraavaa:

Ensin pöytään tuotiin kahdenlaisia pop corneja. Toiset oli maustettu makealla marianne- karkin makuisella kastikkeella ja toiset bbq- kastikkeella. Maku poppikset on Ideana ihan kiva, mutta jotenkin kosteus ei sovi pop corneihin.

Ceviche- fisua graavina kevätsipulin ja korianterin kera. Mukaan tuotiin chilillä maustettua sitruunamehua, jolla voi itse marinoida kalan kuten haluaa. Mitä pidempään sitruunan antaa olla niin sen voimakkaampi maku on.

Tässä vaiheessa kannattaa laittaa sitruunat sekaan ja käydä väliröökillä, sillä raflasta pääsee suoraan terassille, johon saa ottaa juoman mukaan.

Toinen alkupala oli tostada (pieni nacho), jonka päälle oli kasattu kakuksi ilmeisesti naudan lihatartar, yrttejä ja kasviksia. Maku oli melko mieto eikä siinä korostunut oikeastaan juurikaan mikään eikä tullut mitään erityistä makuelämystä.

Pääruokana oli grilled chicken fajitas, ranskan kerma, guacamole- ja salsadipin kera.
Kanan kastike oli sen verran pliisua, että oli hieman vaikea sanoa, mitä siinä oli yritetty tehdä. Luultavasti siinä oli hieman chiliä.

Sitten oli pieni ns. välijälkkäri, jossa oli kermaista vaniljajädeä, kastikkeen ja macadamiapähkinärouheen kera. Varsin mainio kokonaisuus.

Toinen jälkkäri oli panna cotta granaattiomenan siemenien ja raparperin kera. Tämä oli maukas ja mielenkiintoinen jälkkäri. Granaattiomenan siemenet toivat annokseen hyvän säväyksen.

Paikka oli ihan siisti. Lamppu häikäisi pahasti silmiin ja pyysin tarjoilijaa ruuvaamaan lampun irti ja tuomaan kynttilän. Tämä tapahtui rutiininomaisesti ja minuutissa homma oli hoidettu. Ehkä joku muukin oli pyytänyt samaa. Tarjoilija oli erittäin ystävällinen viehättävä nuori nainen ja auttoi parhaansa mukaan. Juomista ei kannattanut hirveästi kysellä. "Peroni on nelostyyppinen italialainen olut".

Seinillä pyöri jostain kumman syystä Jenkkien urheilusarjojen eri lajien parhaita paloja. Olisikohan tämä esim. tylsien treffien vuoksi, että miehillä olisi jotain katseltavaa, jos ei juttu luista? Ravintola sijaitsee makkaratalon yläkerroksessa. Terassi on mainio jos haluaa välillä happihyppelylle ja/ tai seurueessa joku polttaa tupakkaa.

Vessat sijaitsivat kauppakeskuksen käytävällä, joka on pieni miinus. Poleteilla tai kolikolla pääsi sisään. Käytävällä notkui jotain jannuja, jotka tulivat samalla oven avauksella sisään.

Ns. listahinta koko menulle oli n. 50eur ja olen arvostellut tämän sen mukaan. Citydeal maksoi puolet tästä (25)eur eli siihen nähden hinta on kohdallaan, mutta listahinnalla tämä menu olisi ylihinnoiteltu.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 50€ Tillagt: 09.11.2012
Betyg: 3

Restaurant: Kitchen & co. / Bar & co. food in good company

Illallinen:
Alkulankku
Maa-artisokkakeitto, Punajuuri- créme brûlée, rapukakku & sitruunadressing, hiillostettu lasimestarin lohi & häräntartar

Päivän kalana paistettu siika kasvispedillä ja kanttarellien kera

Jälkiruoka: marjaherkku, jossa oli marenkia.

Meidän lisäksemme paikassa ei ollut arki-iltana kovinkaan paljon asiakkaita. Interiööri on tunnelmallinen ja läpikuultavilla tummilla, pitkillä paneeliverhoilla on eroteltu osastoja toisistaan.

Alkulankku ei ollut suoraan sanottuna kovinkaan kummoinen. Sen sijaan punajuuri- créme brûlée oli mielettömän hyvä ja sitä todellakin voi suositella.

Päivän kala oli paistettua siikaa ja kaipasi hieman sormisuolaa, mutta kypsyysaste oli sopiva eli oli vielä mehukas ja kasvikset toimi mukavasti. Kanttarellit ei välttämättä toimineet kauhean hyvin tässä tai sitten olisi pitänyt olla vähän erilainen kastike. Yrtit toivat kuitenkin lisämakua kokonaisuuteen.

Jällkiruokana söin marjoja marengin kera. Annoksessa oli myös jonkinlainen jugurttipallukka, joka sopi hyvin pehmentämään makua ja sillä saattoi hieman neutralisoida makuhermoja väliä.

Pullotettu vesipullo oli muuten yllättävän kallis (olikohan 5eur) eikä täällä kyselty haluaako hanavettä vai pullotettua "luxusvettä".

Kokonaisuutena ravintola kuuluu kuitenkin hyvien joukkoon kankaisine servetteineen ja hienouksineen. Siisti paikka, joka on ehkä kuitenkin hieman kallis ruoan laatuun nähden. Uskoisin, että oikeilla ruokavalinnoilla kokemus voisi olla kuitenkin varsin hyvä. Itse suuntaan kuitenkin nokan mieluummin kohti uusia paikkoja.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 50€ Tillagt: 10.10.2012
Betyg: 1

Restaurant: Kitchen & co. / Bar & co. food in good company
     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 40€ Tillagt: 21.09.2012
Betyg: 0

Restaurant: HOKU pacific rim

Dinner:
Alkuruoaksi tartar eli lohta ja siikaa.
Pääruoaksi Bi Bim Bap.

Kaveri oli jo kehunut paikkaa ja maisteltiin toisten annoksia. Kaikki oli erittäin hyvää settiä.

Tartarissa olisi saanut olla hitusen enemmän makua minun makuuni, sillä kastikekin oli melko mieto kuten asiaan kuuluu, ettei se varsinaisen raaka-aineen maku peity liikaa.

Bi Bim Bap oli ilman muuta taattua laatua ja toimi erittäin hyvin. Ei valittamista.

Tarjoilijat olivat reippaita ja tiesivät kertoa ruoan lisäksi myös juomista erittäin hyvin. Täällähän on tarjolla juomaosastolla joitain erikoisuuksia, mitä ei monesta paikasta löydy.

Ruoat ovat kohtuuhintaisia joten kyllähän se melkein koko lista pitäis käydä läpi.

Kokemuksena Hoku oli jopa parempi kuin odotin ja verrattuna moneen paikkaan. Pisteitä höltyi nyt paljon.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 27€ Tillagt: 10.10.2012
Betyg: 0

Restaurant: Kapinakokki

Menimme klo 13. 10 ja oli kuulemma ollut erittäin kiireinen päivä (4 kertaa enemmän ruokailijoita kuin normaalisti). Saimme kuitenkin juustoleikettä perunamuusin kera nopeasti. Salaatit oli vielä kesken, kun kannettiin jo annosta pöytään. Maistoin myös hieman janssoninkiusausta, joka oli hyvää. Jälkkärikin oli loppu joten tarjottiin sitä, mitä kaapista vielä löytyi. Viikon ruokalista vaikutti hyvältä ja voisin suositella paikkaa perinteisistä kotiruoista pitäville. Hinnat ovat kohdillaan ja ruoan laatu tämän kokemuksen perusteella kohdillaan.

     
     
     
Upplevelse: Lunch Priset: 10€ Tillagt: 19.09.2012
Betyg: 0


Followers

Followers (1)


Following (1)


Lists

Bookmarks


Favorites