PeteCamp

5 reviews

Badges

Blog link

Reviews (5)

Reviews older than 2 years
These reviews don't affect the average
Restaurant: G.W.Sundmans gourmet

Kävimme kuuden hengen seurueen kanssa kokeilemassa 6 ruokalajin menu signaturen. Ensimmäinen kerta kyseisessä ravintolassa, joten olimme vailla odotuksia. Paikalla ei ole vielä tähtiä, mutta tämän illallisen perusteella voisin myöntää sille yhden!

Palvelukokemuksen alku oli hieman nihkeä, kun salihenkilökunta hyvin vahvasti painotti keittiön toivomusta siitä, että kaikki tilaisivat samat annokset. Osa halusi enemmän kalaa ja osa enemmän lihaa, ja tämä tuntui vaikealta. No, tästä ylipäästyämme palvelukokemus oli kokonaisuutena erittäin hyvä. Seurueellamme oli mukana myös vauva, jonka aiheuttama häiriö ruokailulle huomoioitiin erinomaisesti. Annoksia viivästytettiin, että vauvaa hoitanut pääsee syömään samaan aikaan kuin muut. Yksi annos jopa tuotiin uudestaan edellisen seisottua ja jäähdyttyä pitkään pöydässä. Siitä todellakin pisteet. Palvelutyyli oli tason mukaisesti hyvin asiallista ja tunsimme tulleemme huomioiduiksi. Jos tarjoilusta jotain huomauttamista haluaa etsiä, niin välillä annosten ojentaminen ja lasien kerääminen kävi hieman sieltä sun täältä, ja vähän tippui viiniäkin pöytäliinalle. Ei siis mitään ruokailijaa häiritsevää ongelmaa, mutta saattaa haitata tähtijahtia, jos sellainen on ravintolalla mielessä.

Ruuat olivat erittäin hyviä, ja keittiön tervehdysten määrä suorastaan hämmästytti. Ennen alkupaloja tuli neljä amusea, ennen pääruokia yksi väliannos ja ennen jälkiruokia pre-dessert. Kun oli ilman odotuksia liikenteessä amuset latasivat heti erittäin hyvän fiiliksen päälle. Todella maistuvien alkupalojen jälkeen hieman jännitti pääruoat, pysyykö ruuan taso korkealla. Niin usein pääruoka on aterian pettymys. Ei tällä kertaa. Sekä kuha että kyyhky olivat todella hyviä. Kuhan kanssa oli rapua, jonka olisi mielestäni voinut jättää hieman ylimääräisenä komponenttina annoksesta pois. Jälkiruuat jatkoivat samaa korkeaa tasoa. Eniten mieleeni jäivät aivan ensimmäisen amusen peruna ja tryffeli ja pecorinokeksi, molemmat alkupalat, härkä & sinappi sekä sieni & tryffeli, punajuuresta tehty väliannos, pre-dessert lakritsa & kuusenkerkkä ja jälkiruuista sitruuna & maito. Tasosta kertoo mielestäni se, ettei ruuissa ollut minkäänlaista notkahdusta, vaan kaikki annokset olivat sekä esillepanonsa että makujensa puolesta erinomaisia.

Puolitettu viinipaketti oli juuri sopiva ruuille, ja viinit olivat vaihtelevia ja hyvin annoksiin sopivia. Oli mukava myös kuulla viineistä muuta kuin maa ja rypäleet. Viinit eivät nostaneet annoskokonaisuutta niin hyvin kuin Chef & Sommelierin välillä aivan huikeat pairingit, mutta mitään moittimista ei todellakaan ollut. Mieleen jäivät varsinkin sherryinen valkoviini ja hapokkaan hedelmäinen sitruunajälkiruuan kanssa tarjoiltu makea viini. Oli myös ilo huomata, että tarjoiltiin jopa 20 vuotta vanhoja viinejä. Yleensä kohtuuhintaiseen viinipakettiin ei tunnu kuuluvan näin vanhat viinit.

Kokonaisuutena olen erittäin tyytyväinen. Amuset ilahduttivat, kun ne tuplasivat ruokalajien määrän kuudesta kahteentoista, ruoka oli hyvää ja kaunista, ja palvelu otti todella hyvin huomioon vauvan, jonka hoito vei välillä yhden pöytäseurueesta pois varmasti vaikeuttaen keittiön ajoitusta. Tämä oli yksi onnistuneimmista ravintolakokemuksista jättäen jopa taakseen erään tähdellisen ravintolan, joten on vaikea antaa muuta kuin täydet pisteet.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 80€ Added: 09.02.2014
Rating: 3

Restaurant: Chef & Sommelier local organic fine dining

Kävimme taas kerran tutkailemassa C&S:n menun läpi. Kokonaisuus oli taas loistava, ja tämä keväisempi menu oli onnistuneempi kuin tammikuinen talvimenu. Kaikki annokset olivat hyviä, ylitse muiden nousivat gnocchit, porsas ja lakritsi. Viinit sopivat ruokiin erittäin hyvin, tavalla jollaista en ole esim. Helsingin tähdekkäimmässäkään paikassa ikäväkseni kokenut.

Muutamassa annoksessa lisäkkeet tuntuivat vievän liiaksikin huomiota pääraaka-aineelta, esim. paksoi vei suussa voiton siiasta. Maussa ei sinänsä ollut moittimista. Lisäksi aivan pikkumoitteena itselleni muutamien annosten keksikomponentit tuntuivat jo turhankin kovilta, niin ruokaluvälineisissä kuin suussani.

Tavallaan olen myös samaa mieltä toisen kommentoijan kanssa siitä, että välillä annokset tuntuvat hyvin pelkistetyiltä, kun raaka-aineita on hyvin vähän kappalemääräisesti. Sehän on tietysti osa C&S:n tyyliä, ja kun annos on täydellinen ei muuta kaipaakaan. Vähemmän täydellisisten annosten kohdalla sitten jää kaipaamaan, että lautasella olisi jotain muuta joka nostaisi annoksen makuja lähemmäs täydellistä. Arvostan kuitenkin keskittymistä niihin valittuihin raaka-aineisiin ja puhtaisiin makuihin, ja tuntuu että opin itsekin käytetyistä raaka-aineista aina jotain, vaikka annos jäisi vähän parhaita heikommaksi.

Palvelu on parasta kokemaani: ystävällistä, ammattimaista, osaavaa ja rentoudessa ja tuttavallisuudessa juuri oikealla tasolla. Tuntuu että joissain tähtiravintoloissa on laitettu harjoittelijat asiakaspalveluun etäisellä asenteella ja ilman riittävää tietämystä tarjonnasta, mutta C&S:ssä asiakaspalvelu sujuu ylitse kaikkien odotusten. Annosten sisältö, valmistus ja raaka-aineidenkin taustat kerrotaan, mikä on erittäin mukavaa, ja henkilökunnan kanssa keskusteleminenkin on mutkatonta.

Parasta ehkä C&S:ssä on se, että sinne mennessä tietää että tarjolla on aivan loistava ravintolakokemus, eikä koskaan ole tarvinnut pettyä. Siksi täydet pisteet.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 70€ Added: 02.04.2013
Rating: 6

Restaurant: Chef & Sommelier local organic fine dining

Loistavaa, yksinkertaista raaka-ainevetoista ruokaa. Palvelu on erittäin hyvää, ja ruokien sekä koostumus ja alkuperä selitettiin erinomaisen tarkasti. Söimme neljän ruokalajin menun (49 eur), juustot eivät houkuttaneet ajatuksena ja tarjoilija kertoi heidän menunsa rakentuvan neljän ruokalajin varaan. Juomiksi valitsimme kolmen viinin paketin (8 eur/lasi), jottei ateria muuttuisi liian kosteaksi.

Keittiön tervehdyksenä ollut härkätartar ja majoneesi oli hyvää, eihän sitä voikaan pilata. Alkupalatomaattit olivat erittäin hyviä, kolme erilaista tomaattia tosiaan maistuivat erilaisilta. Väliruokana olleet sienet ja juurekset olivat vielä parempia. Kanttarellit olivat sen verran suolaisia, ettei oma maku oikein tullu esiin, mutta annos oli silti erinomainen. Pääruoka oli härkää ja sipulia. Haudutetut häränpalat jäivät hieman vaisuiksi, mutta kokinkin sanojen mukanaan paras suomessa nähty naudan marmorifile oli niin hyvää, ettei sen jälkeen tee mieli syödä enää ikinä mitään. Punasipulilisäke oli erinomainen. Ennen jälkiruokaa oli kehuja ansaitseva ananas-inkiväärisorbetti. Jälkiruokana oli mausteista mantelikakkua, jonka kanssa suositeltu jälkkäriviini sopi hyvin.

Annokset oli rakennettu raaka-aineita kunnoittaen ja niiden maut tulivat erinomaisesti esille. Annokset oli pidetty yksinkertaisina ja henkilökunta tuntui olevan erittäin innoissaan itseviljellyistä kasviksista sekä pääkaupunkiseudun luonnosta villinä löytyneistä kasveista, esimerkkinä tartarmajoneesin piparjuuri.

Palvelu pelasi hyvin, mutta näytti siltä, että myöhemmin, noin seitsemän aikaan saapuneiden kohdalla alkoi palvelu ja ruuan saapuminen venymään. Keittiö on pieni ja sali oli täysin täynnä, joten asialle ei varmasti voi mitään.

Kaikkiaan miellyttävä kokemus ja erinomaista ruokaa, jossa on loistavasti ja ennakkoluulottamasti käytetty luomua ja lähiruokaa.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 49€ Added: 04.08.2011
Rating: 5

Restaurant: Chef & Sommelier local organic fine dining

Loistavaa, yksinkertaista raaka-ainevetoista ruokaa.

     
     
     
Experience: À la carte Added: 04.08.2011
Rating: -2

Restaurant: Ravintola Katsomo

Parhaita buffetlounaita keskustassa sopuhintaan.

     
     
     
Experience: Lunch Price: 9€ Added: 21.12.2010
Rating: -5


Images


Followers

Lists

Bookmarks


Favorites