Pizzala
The Pizzala is located in the inner courtyard of Teurastamo in a separate building where an old slaughterhouse has once been located. Since then, the building 11 has been a warehouse that has now been completely renovated for new use. In the same building opens a cafe of the Kahvipaahtimo – the spaces are connected and separated by a glass wall that will be opened when both of the places are open. There are altogether 50 seats and 40 on the terrace.
Reviews (2)
These reviews don't affect the average
I cannot believe this place did not allow us to seat inside because we had a baby pram.
They said it is their policy, because they don't want to cramp the space (ridiculous, as the restaurant was half empty). So we were forced, after having paid, to seat outside with a 3-months old. I can only say the pizza looked good, because I asked for my money back and left.
This place should seriously think of what does it mean to deny a mother to seat inside with her newborn. They perhaps should be reminded that 1. we live in 2018 and such behaviour is not acceptable; 2. Italian food also comes with other values, such as conviviality and the importance of family. But since they just treat customers as ATMs, my response is that they are not getting my money.
Teurastamon entinen teollisuusalue on kaikessa rosoisuudessaan ollut suosikkipaikkojani Helsingissä.
Tänä kesänä alue on laajentanut ravintolakenttäänsä suosittuun suuntaan: Teurastamon uusin tulokas on nimittäin napolilaista pizzaa tarjoava Pizzala.
Kuten mikä tahansa napolilaisen koulukunnan pizzeria, myös Pizzala paukuttelee henkseleitä uunillaan. Pizzalassa sitä kutsutaan ”uunien Ferrariksi”. Kyse on Stefano Ferrara -nimisestä vulkaanisesta kivestä tehdystä puulämmitteisestä uunista, joka lämpenee 500-asteiseksi. Pizza paistuu siellä reilun minuutin. Olen seurannut kenellä on isoin -keskustelua lähinnä huvittuneena, koska en ole niin uunien perään – pääasia on, että homma toimii. Ja Pizzalassa se toden totta toimi.
Tiiviiltä listalta otin Prosciutto-pizzan (15 €). Tomaattikastikepohjainen pizza koostui nimensä mukaisesti prosciutosta, mozzarellasta ja ruohosipulista. Simppeliltä kuulostava kokonaisuus oli ihastuttavan maukas ja herkullinen. Kinkussa ei ollut säästelty, mitä arvostin kovasti. Mozzarella toimi vuorenvarmasti. Vielä kun yllättävä ruohosipuli maistui raikastaen kokonaisuutta, oli pizza todettava varsin mallikelpoiseksi yksilöksi. Myös pizzan reunat muutamaa palanutta kohtaa lukuun ottamatta olivat niin hyviä ettei niitä tohtinut jättää syömättä.
Pizzalan pizzat muuten tarjoillaan valmiiksi siivutettuina, mikä on jees. Tällöin niitä on helppo jakaa kanssasyöjien kesken. Ja muutenkin: pizzahan kuuluu syödä käsin. Siinä missä nykypäivänä vertaillaan pizzauuneja, vertaillaan yhtä lailla myös pizzataikinoita. Tämän vuoksi mainittakoon, että Pizzalan pizzat tehdään talon juureen leivotusta hiivattomasta taikinasta, joka on noussut 48–96 tuntia.
Pizzala sijaitsee Teurastamon sisäpihalla omassa erillisessä rakennuksessaan. Sisätiloja hallitsevat suuren uunin sisältämä avokeittiö, tiiliseinät ja ikkunat Teurastamon sisäpihalle. Ulkona oli terassi ruokailijoita varten.
Lisää ravintola-arvosteluja löytyy blogistani:
https://tulinnainjasoin.blogspot.fi/
Community
Images
Fans (0)
These people have marked this restaurant as a favourite.
People interested in this restaurant (1)
Location
http://www.pizzalapizza.com