Kitchen is open

El Greco

elegant greek
Rating 4.6 / 5

Not Just The Best Tzatziki in Town!

El Greco brings all the goodness that the Aegean Sea has to offer in ways that you wouldn't think of a typical Greek restaurant. Sure, we got your delicious moussaka and souvlaki, but we also make a killer archipelagic risotto and ever so tasty lamb chops.

We love great food and fresh ingredients – we bet that you do, too! We also love class and elegance. If you're looking for a place that is slightly fancy but appropriately casual, El Greco is your spot!


Customer experience

Child friendly
Vegetarian
Accessible
Special diets
Free wifi

Reviews (85)

Aivan ehdottomasti Helsingin paras kreikkalainen rafla! Sisusta ja tunnelma ovat ykkösluokkaa. Palvelu ja varsinkin ravintoloitsijaperheen isän sekä pojan iloa pursuavat luonteet ovat juuri sitä välimerellistä vieraanvaraisuutta mitä monesta helsinkiläisestä ravintolasta tyystin puuttuu. Vinkki: tule ystävien tai perheen kanssa, unohda kännykkä ja työasiat astuessasi pääovesta sisään ja nauti.

     
     
     
Experience: Lunch Added: 21.09.2017
Rating: 0

Loistava kreikkalainen ravintola!

     
     
     
Experience: À la carte Price: 30€ Added: 19.09.2017 View previous reviews (2)
Rating: 0

Palanut sivumaku ruoassa. Ruoka, etenkin alkupalalautasen ainekset, oli voimakkaasti grillattua, ja siinä oli selvä sivumaku, jota seuralaiseni arveli kaasulla valmistamisesta jääneeksi mauksi. Leipä oli aivan valkoista ja pullamaista, ja outoa oli, että leivän kanssa tuotiin voita, mitä ei odottaisi kreikkalaisessa ravintolassa. Olisn toivonut mieluummin oliiviöljyä tai vaikkapa härkäpaputahnaa.

Pääruokana nauttimamme meribassi oli alkupalalautasta vähän parempaa. Se oli maustettu hyvin yrteillä. Pääruokaan kuuluneet naurettavat kaksi pientä kasvista oli grillattu lähes karstaksi.

Viinilistalta löytynyt valkoviini, Halkidi, oli hienostumatonta. Kaiken kaikkiaan ylihinnoiteltu ruoka oli pettymys, ja se jäi kauas jälkeen Kreikan kreikkalaisten ravintoloiden ruoista. Viimeksi olemme syöneet Kreikassa puolisen vuotta sitten.

Parasta käynnissä oli hyvä kreikkalainen live-musiikki. Myös palvelu oli miellyttävää. Mutta ruoan vuoksi emme tule uudelleen.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 33€ Added: 09.09.2017
Rating: 0
Reviews older than 2 years
These reviews don't affect the average

Ruoka ei nyt tehnyt vaikutusta. Tämä ravintola on mielestäni saanut yllättävän hyvät arvostelut ruuan laatuun nähden. Alkupalalajitelma oli toki suht OK, mutta suuri osa ison seurueen pääruuista jätti toivomisen varaa. Musaka oli kuivahkoa ja maku ei ollut sitä mihin kreikassa on tottunut. Samoin stifado annos oli hyvin yksinkertainen. Toki liha ja kastike oli OK, mutta ei kuitenkaan niin tasokasta mitä odotin. Suvlaki ja kotopulo annosten tilaajat olivat tyytyväisiä annokseensa. Miljöö on miellyttävä ainakin siinä osassa ravintolaa missä olimme. Tarjoilu pelasi hyvin ja tunnelma oli hyvä.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 40€ Added: 20.11.2016 View previous reviews (2)
Rating: 0

Ravintolan miljoo yllätti positiivisesti ja ruoka oli erinomaista. Sisustus on todella kaunis, seinillä olevat mosaiikit henkivät kreikkalaisuutta ja pöydät ovat kauniisti katettuja. Ravintola on ilmeeltään erittäin siisti ja raikas.

Tarjoilijat ovat kohteliaita ja osaavia, sekä palvelevat miellyttävällä tavalla. Lista on ihanan lyhyt ja simppeli ja viinejä löytyy puolestaan sopiva valikoima. Kasvisvaihtoehtona on vain yksi, "kokin mielen mukaan" vaihtuva annos. Mielenkiintoinen ajatus, johon tartun mielelläni (varsinkin kun vaihtoehtoja ei ole). Jälkiruoaksi valitsin baklavan, jonka seurana tuli appelsiinisorbettia ja jonkinnäköistä suklaakakkua.

Pääruoka koostuu paahdetusta tomaatista sekä paprikasta riisi-kasvistäytteellä. Tomaatti ja paprika ovat ihanan täydellisesti kypsennettyjä eivätkä yhtään raakoja, mikä yleensä on tapana. Riisitäyte on yksinkertainen, mutta hyvää ja minttu maistuu kreikkalaiseen tyyliin. Ruoan lisukkeena on pieni vihersalaatti. Pääruoan kanssa tulee myös paahdettuja perunoita, jotka maistuvat taivaallisilta rapeine kuorineen ja yrtteineen. Jälkiruoka on ihanan tasapainoinen, sopivan kokoinen ja maukas. Ruoka oli loistavaa, mutta kasvisruokien valinnanvarassa toivoisi jotain muutosta. En haluaisi käydä syömässä samaa annosta, jos se sattuu useamminkin olemaan kokin valinta.

Kaiken kaikkiaan kokemus oli erittäin positiivinen, ravintola on upean näköinen ja ruoka tyylikästä ja yksinkertaisen herkullista. À la carte toimii siis erinomaisesti.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 20€ Added: 09.09.2016
Rating: 0

Paikka puutarhassa jäi saamatta, tosin puutarhakin oli melko vaatimaton. Alkuruoat olivat hyviä ja osa niistä runsaita. Stifado oli mureaa ja maukasta. Kana oli mukavan tulista ja lampaankyljykset maukkaat. Lisukkeet olivat pelkistetyt. Jälkiruoka, paklava ja jogurttijuttu olivat erittäin hyviä.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 45€ Added: 12.07.2016 View previous reviews (2)
Rating: 0

Hyvä ja tyylikäs kreikkalainen.

Miljöö on miellyttävä ja lounasruoka hyvää mutta annokset ovat lähempänä liian pieniä kuin liian suuria ja extrat (leivät, kahvi jne) loistavat poissaolollaan tai jättävät toivomisen varaa.

Ruoka on kuitenkin hyvää ja olosuhteisiin nähden autenttista, palvelu mukavaa ja mainitsinko jo, että ruokailuympäristö on erinomaisen miellyttävä.

     
     
     
Experience: Lunch Price: 12€ Added: 12.05.2016
Rating: 0

Lounas oli pettymys: 12 euron lounaalta odottaisin jotain muuta kuin pussimuusimaista perunamuusia. Kala ja grillatut tomaatit olivat hyviä, mutta täysin tavanomaisia. Salaatissa ei oltu käytetty mielikuvitusta. Pullaleipää varten emme saaneet yrittistä oliiviöljyä, jota kuitenkin lähtiessämme näimme tarjoiltuna osassa muita pöytiä.

Palvelu oli mutkatonta ja mukavaa.

     
     
     
Experience: Lunch Price: 12€ Added: 16.03.2016
Rating: 1

Pitkään synonyymi kreikkalaiselle ruualle Helsingissä. Ja oikein hyvä edelleenkin.
Poikani kanssa kävimme näkäisinä alkupalajitelman ja mixed grillin kimppuun. Erittäin hyvällä taidolla tehtyja ruokia, reseptit kyllä ihan samoja kuin silloin kuin mamma ja pappa kreikassa osallistuvat valtion kustantamille ”kreikkalaista ruokaa turisteille” kurssille. Mutta näin mehukkaita lampaankyljyksiä ja hyvästä naudasta juuri sopivasti grillattua souvlakia ei juuri kreikasta noista paikoista saa! Ja itsekin saa kamppailla, että kanan rinta kotona jäisi yhtä mehukkaaksi.
Jotain tilaamistamme ruuista oli kokki päässyt tuunamaan: baklava. Pitäkää huoli että ainakin yksi henkilö seurueesta ottaa sen. Tarjoilu sitten vähän ontuikin, yksi juoma unohtui ja odotusta oli kohtuuttomasti huomioiden lähes tyhjä ravintola ja espresso tuli tietysti kylmässä kupissa.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 55€ Added: 09.02.2016
Rating: 0

Olemme käyneet jo kolme kertaa El Grecossa ja maut aina ikään kuin paranevat. Tällä kertaa herkuttelimme Meze - lautasen herkkuja, joita tilasimme tuplasti. Maut koristelemattomia ja rakkaita. Kreikkalainen valkoviini Petra on erinomainen meze-herkkujen viiniksi. Pitkä illallinen kuin vaellus raikkaisiin tuoksuihin

     
     
     
Experience: À la carte Price: 40€ Added: 01.02.2016
Rating: 0


Location

Ludviginkatu 3-5, 00130 Helsinki - Route
0103204410
http://www.elgreco.fi

Options