ramshot

22 reviews

Badges

Blog link

Reviews (22)

Reviews older than 2 years
These reviews don't affect the average
Restaurant: BBQ House steak restaurant

Kaverin kanssa teki mieli pihviä, ja BBQ house oli muutaman vuoden vanhan muistikuvan perusteella ihan ok mesta. Eipä oikein ollut enää.

Ensimmäinen asia joka pisti silmään oli hinnasto. 150 gramman lehtipihvi oli vajaat 30 euroa, ja tästä hinnat nousivat pihveissä aina 50 euroon asti. Jopa Helsingin hintatasolla aikamoiset marginaalit, joten odotuksetkin olivat sitä myöten korkealla kun tilasin Angus Rump Steakin suklaa-chili kastikkeella.

Lihat olikin paistettu loistavasti, mutta maut sen sijaan eivät ollet kohdallaan. Kastike oli aivan liian suolainen ja lihan syötyäni ei enää tehnyt mieli jatkaa lisukkeiden upottamista, kun suu huusi lähinnä vettä. Kaverin vasikanribsit saivat miehen toteamaan että hinta-laadun osalta aika vaatimaton kokemus, ja aika samanlaiset fiilikset jäi itsellekin.

Toinen iso ongelmakohta oli palvelu. Ei niinkään palveluhenkilökunnan takia - itse asiassa molemmat pöydässä käyneet tarjoilijat olivat oikein iloisia ja mukavia - vaan jatkuvassa tuotteiden "pushaamisessa" johon heidät on selkeästi pakotettu. Alkuruoista piti kieltäytyä kahdesti, alkudrinkistä yhdesti, jälkiruoasta kahdesti, loppudrinkeistä kahdesti, punaviinistä yhdesti, ja näin edespäin. Jokaisen virkkeen väliin piti mahduttaa yksi myyntipuhe. Kun paikalle on saapunut tietäen juuri mitä tahtoo eikä sen enempää, ja tämän rivien välistä tekee selväksi, voisi tarjoilijoilla olla sen verran omaa päätösvaltaa että jättää lisätilausten tyrkyttämisen sen asiakkaan osalta sikseen.

Pöydät olivat keskiviikko -alkuillasta melkein täysiä, joten keskeinen sijainti palvelee ravintolaa selkeästi erinomaisesti, ja tämä osittain selittää miksi jokaisesta asiakkaasta yritetään palvelun laadusta murehtimatta nyhtää jokainen penni irti. Harmi, että se näyttää toimivan, joten muutoksia toimintaan tuskin on luvassa.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 40€ Added: 21.01.2016
Rating: 0

Restaurant: Passio Keittiö ja Baari modern european

Aivan Helsingin parhaimmistoa. Kolmen ruokalajin yllätyslista sisälsi yhteensä viisi annosta, ja jokainen oli jos ei virheetön suoritus, niin lähellä sitä. Kaikki kolme aterioitsijaa olivat tyytyväisiä ruokiinsa, ja syötävää oli 3 ruokalajin menuksi riittävästi. Hintataso, ottaen huomioon ruuan laadun, on yllättävän maltillinen. Viinit ja oluet olivat huolella valittuja ja laadukkaita.

Ainoa pieni minus tuli selkeästi vasta aloittaneesta tarjoilijasta joka ei oikein osannut vastata kaikkiin uteliaiden kanssaruokailijoideni kysymyksiin. Asiaan kuitenkin reagoitiin hakemalla pöytään ihminen jolta vastaukset löytyivät, joten kyseessä ei ole mikään merkittävä epäkohta. Palvelu ystävällisyys ja ruokalajien tahditus olivat kohdillaan alusta loppuun.

Kannattaa käydä vielä kun pöydän saa varattua edellisenäkin iltana. En näe mitään syytä miksei Passio nousisi suureen suosioon päästyään massojen tietoisuuteen. Nyt nauttimamme rauhallinen ilmapiiri voi tässä vaiheessa asteen kärsiä.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 50€ Added: 05.10.2014
Rating: 2

Lounas jätti aika hiljaiseksi. Tilaamani tonnikalapihvi saapui parin minuutin sisällä tilauksesta, kun vasta olimme istuneet salaattipöydän antimien kanssa pöytään. Annos oli jo tässä vaiheessa kauttaaltaan haalea, toimitusajasta päätellen oli ehtinyt istumaan tiskillä hyvän aikaa. Tonnikalapihvi oli enemmänkin klöntti, ja oli kuiva sekä mauton. Jos en toisin olisi tiennyt, peruna-valkosipulipyreeksi kutsuttu teos olisi mennyt minulta lävitse bearnaise-kastikkeena, senverran rasvainen maku oli. Tomaattivinaigrette oli vain kummallisen makuinen.

Kaiken kaikkiaan mieleeni nousi sama kysymys mitä jo alla olevat kirjoittajat ovat kyselleet, eli maistaako kukaan ruokia? Yksikään komponenteista ei ollut kohdallaan ja minun on hyvin vaikea kuvitella, että kysymys oli pelkästään makuasiasta. Vaikka olen aktiivinen ravintoloissa kävijä, viime kerrasta kun olen joutunut jättämään muutaman haarukallisen jälkeen annoksen kesken on kulunut lukuisia vuosia. Nyt kävi kuitenkin näin.

Tämä on sääli, sillä sijainti sekä tilat ovat komeat ja palvelussa ei ollut mitään vikaa. Myös salaattipöytä oli ihan ok.

     
     
     
Experience: Lunch Price: 13€ Added: 11.05.2015
Rating: 0

Restaurant: Grill It! steak-restaurant

Vuosikausien ajan silloin tällöin vierailemani Grill It petti viimeisimmällä visiitillä aika pahasti. Ruoan laatu on edelleen kohdillaan, mutta palvelussa oli jotain todella pahasti pielessä. Pöytäämme hoitanut vaaleaverikkö teki heti kättelyssä selväksi, että porukkamme ei häntä miellyttänyt, syytä on vaikea arvioida. Liekö käsitys oman työpaikan “arvokkuudesta” hieman liian pilvissä, jos myöhempää musiikkikeikkaa varten päälle puetut T-paidat näin kovasti ärsyttivät.

Aivan normaaleihin, kohteliaasti esitettyihin pyyntöihin ja kysymyksiin sai useimmiten suoran ja kohteliaan vastauksen sijaan jonkinlaisen näsäviisaan huomautuksen siitä, miten “täällä asiat tehdään ilman pyyntöäkin näin”, tai vastaavaa. Kaikkea, mukaanlukien juomia, sai odottaa kauan, vaikka ravintola ei ollut edes täynnä. Tästä huolimatta aikaa tuntui riittävän naapuripöydissä jutusteluun vaikka kuinka. Jokainen sananvaihto tuntui tuskalliselta, kun sävystä ja sanavalinnoista paisti lävitse ärsyyntyminen joko meitä, työtä, tai molempia kohtaan. Silloin harvoin kuin tarjoilija pöydässämme kävi ja kehtasimme pyytää jotain lisää, ensimmäinen vastaus oli enemmän kuin kerran aika pahantuulinen “odotappa hetki”. Ymmärrän, että joskus voi olla vaikea pitää kaikkea mielessä, varsinkin kun kyseessä on useamman ihmisen porukka, mutta ei kommunikaation silti tarvitse olla pahantuulista. En valitettavasti ole telepaatti, enkä täten tiedä saatko juuri nyt pidettyä mielessäsi tilauksen “yksi keskiolut lisää, kiitos”.

Aterian loppua kohden tilasin viskin jäällä. Sain luennon siitä, miten tähän viskiin, jota olen jäällä juonut viimeiset 15 vuotta, ei kuulu jää. Kun tilaus lopulta otettiin vastaan todeten samalla, että “täällä meillä vähän hienostellaan näissä asioissa”, niin viskiä sai odottaa n. 20 minuuttia, ja kun se pöytään ilmestyi, selän takaa kuuluu “oli siinä se jää jonkin aikaa” ja tarjoilija poistuu paikalta ennenkuin ehdin edes hahmottaa mitä juuri on tapahtunut. Sitä, oliko tämän viskin istuttaminen tiskillä kunnes jää oli sulanut vahinko vai tahallinen temppu, en osaa arvioida, mutta sen tiedän, että tämäntasoisissa ravintoloissa ei ole koskaan aikaisemmin tullut vastaan tilannetta, jossa tämän kaltaiset karkeat virheet kannettaisiin asiakkaan eteen asti olankohautusten saattelemana. Loppuhuipennuksena laskua sai odottaa reilusti yli puoli tuntia, ja kun se lopulta saapui, niin saimme kuulla, että olisi kuulemma pitänyt sanoa heti aterian alussa, että maksetaan erikseen. Jos emme olisi jo olleet myöhässä illan seuraavasta ohjelmanumerosta, olisin saattanut kysyä, että jos kyse on niin kriittisestä infosta, niin eikö tältä kuudesta miehestä koostuvalta, ilmiselvältä kaveriporukalta olisi voinut asiaa tiedustella etukäteen.

Ruoka oli hyvää. Pihvit olivat hieman eri mallia kuin aikaisemmin, ohuempia, mutta kypsennys ja maustaminen olivat kohdallaan. Muistakaan annoksista en kuullut valituksen sanaa. Jälkiruokana palvellut tiramisu oli vähän mielikuvitukseton, mutta maussa ei ollut valittamista.

Grill It on aina ollut hieman tyyriimmän puoleinen paikka, mutta tämä on ollut minulle ihan OK, sillä kokemus on ollut miellyttävä kaikin puolin. Paikan arvo romahtaa aika dramaattisesti, jos tiloista joutuu poistumaan sellaisin fiiliksin, että viimeiset 3 tuntia on joutunut vääntämään kättä saadakseen edes sitä perussuomalaista, jämptiä palvelua. Huono päivä tai ei, näsäviisastelu ja asiakkaan epäsuora syyttely siitä sun tästä on aika tehokas tapa varmistaa, että minun euroni päätyvät tulevaisuudessa muihin ravintoloihin.�

     
     
     
Experience: À la carte Price: 50€ Added: 18.12.2014
Rating: 4

Restaurant: Grill It! steak-restaurant

Rakenteen puolesta murein, suussa sulavin pihvi mitä olen Suomessa eteeni saanut. Pippurikastike ei ollut ihan paras mitä on vastaan tullut, mutta varsin hyvä sekin. Alkuruoka (rapulautanen) erinomainen, jälkiruoka (suklaakakku) hyvä. Palvelu oli hyvää ja ystävällistä, vain kerran sai hetken odotella.

Ihan parhaita ravintoloita missä on tullut käytyä, ei kannata antaa hieman halvan oloisen nimen hämätä.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 50€ Added: 23.04.2009
Rating: 1

Restaurant: Angry Duck

Päivitys 31. 10.2014:

Omistaja ja/tai henkilökunta tuntuu vaihtuvan sellaista tahtia, että tämän arvostelun päivittämisestä alkaa tulla varsinainen vaiva...

Lyhyesti: Uusi kokki ja ilmapiiri eivät vakuuttaneet lainkaan. Hampurilaisessa einespihvi. Annoksessa ei häivääkään siitä rakkaudesta jolla edellinen kokki hommansa hoiti, ja palvelu oli ystävällisen sijaan nyt sitä perussuomalaista möllötystä.

Jään kaipaamaan... Ehkä seuraava iteraatio sitten taas.

-----

Päivitys 14.7.2014:

Henkilökunnassa on jälleen tapahtunut muutoksia. Nyt tilaamani valkosipulilammas ja juustokakku olivat herkullisia, ja annoksista suorastaan hohkasi kokin ylpeys tekemiseensä. Myös palvelu oli jälleen ystävällistä ja pätevää, kuten ravintolan alkuaikoina. Siispä voin hyvin mielin nostaa arvosanat takaisin huipputasolle ja suositella tutustusmisretkeä ankkaan varauksetta.

-----

Päivitys 12.9.2013:

Alla oleva ei oikein enää pidä paikkaansa. Omistaja / henkilökunta on vaihtunut ainakin kerran, ja nykyisin ruoan taso vaihtelee keskinkertaisen ja hyvän välillä. Hyvin usein monet listalla olevat annokset ovat loppuneet, ja useammin kuin kerran olen jo saanut pöytään jotain aivan muuta kuin tilasin - ilman että henkilökunta on asiasta millään tavoin etukäteen kommunikoinut. Suosittelen enää sellaisella varauksella, että ruokailukokemus ei ole pilalla, jos kaikki ei mene ihan kuten elokuvissa.

-----

Alkuperäinen arvostelu:

Angry Duck on melkoinen yllätys. Pienehkölle sivukadulle Konalassa piilotettu piskuinen ravintola pisti silmään pyöräilyreissun yhteydessä. Ulkoapäin katsottuna mieleen tuli tyypillinen lähiöbaari terasseineen, mutta ikkunassa komeileva lupaus A La Cartesta herätti mielenkiinnon.

Nyt olen syönyt "ankassa" viitisen kertaa. Jokainen ateria, 4 erilaista pihviä ja kerran kanaa, on ollut jos ei nyt täydellisesti valmistettu, niin niin lähellä täydellisyyttä kuin näillä hinnoilla on lupa odottaa.

Omistajat ovat erittäin ystävällisiä ja selkeästi ylpeitä tekemisestään. Annoksista huokuu se, että listalle ei ole päästetty mitään puoliksi mietittyä. Keskitytään siihen mitä osataan, ja tehdään se hyvin. Sisustus ei ole mitenkään erityistä, mutta kuitenkin siistiä.

Negatiivista sanottavaa on ankasta vaikea keksiä. Se, että ravintola on yleensä ollut vallan tyhjänä meitä lukuunottamatta on iso sääli. Yhtä henkilökunnasta itseään vapaasti lainaten, "kyllä ne ihmiset sieltä tulevat kun tekee hyvää ruokaa". Toivottavasti tulevat, sillä Angry Duck on hieman pidemmänkin matkan arvoinen kokemus, ja jos se paikalta katoaa, todennäköisyydet saada tilalle jotain yhtä hyvää ovat sitä neula heinäsuovassa -luokkaa.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 20€ Added: 31.10.2014
Rating: 3

Saavuimme kollegan kanssa lounaalle ravintolaan ja kassalta löytyneen miehen suusta ensimmäiset 10 sanaa olivat jotain italialaisia annosten nimiä, joka oli ihan vain hämmentävää. Ilmeisesti hän yritti selvittää mitä tahdoin tilata kun olin selkeästi sanonut "Naudan ulkofile pippurikastikkeella". Sain kuvan, että ärsytti, kun en osannut annosten "natiivinimiä". Listalta löytyi kuitenkin tasan yksi pihviannos jossa oli pippurikastiketta... Pöytään asti päästyäni tajusin, että kypsyysasteesta tai lisukkeista ei kyselty mitään, vaikka listalla ei niitä ollut määritelty. Toisen ihmisen hoitama pöytäpalvelu oli sentään kohteliasta.

Molemmat pihvit olivat sitkeitä. Lisukkeena oli pari pientä keitettyä perunaa ja ehkä 20 grammaa vihanneksia. Maku oli ok, mutta kokonaisuus oli aikalailla kaukana 14 euron annoksesta.

     
     
     
Experience: Lunch Price: 14€ Added: 12.02.2014
Rating: 1

Restaurant: Ravintola Hemma

Hemman ruokalista oli ihan kohdillaan ennen viimeisintä uudistusta, jonka myötä lista supistui valikoimiltaan melkoisesti. Tämä on puolestani lähtökohtaisesti ok, sillä parempi keskittyä muutamaan hyvään annokseen kuin liutaan keskinkertaisia. Valitettavasti uudelta listalta on omaan makuuni hieman vaikea löytää ihan vain "perusruokaa", ja uudistuksen jälkeen kokeilemistani annoksista vain yksi oli onnistunut.

Maistuvan ja perinteisen lohikeiton korvannut äyriäiskeitto oli lähestulkoon pilattu suoraan keiton sekaan pudotetulla patongilla ja sen päälle kasatulla smetanalla - pöytään saapuessaan leipä oli käytännössä ehtinyt hajota jo taikinaksi, ja lopputulema oli hankalasti syötävä, outo mössö. Tätä oli hieman vaikea käsittää, liekö keittiön puolella tapahtunut ajatusvirhe.

Kokeilemani pizza oli viallinen samalla tavalla kuin neljä viidestä pizzasta suomessa - pääpaino oli täytteiden määrässä ja rasvaisuudessa, ei hyvässä pohjassa tai onnistuneessa maustamisessa. Nälkään meni, muttei jättänyt halua tilata uudestaan.

Lehtipihvi oli erinomainen, kaikin puolin hyvin valmistettu annos. Olettaisin, että edelleen listalta löytyvät Black Rock Grill -pihvit ovat myös edelleen hyvää kamaa.

Tämä vain vahvistaa ihmetystäni, että onko Helsingin laidoilla sijaitsevalle Hemmalle oikeasti fiksu lähestymistapa täyttää ruokalista aika eksoottisen kuuloisista vaihtoehdoista, ainakaan jos niitä ei onnistuta tekemään niin korkealla laadulla kuin toivoisi? Vähän vähemmän panostusta näyttävään listaan, ja enemmän virheettömään toteutukseen, niin lähin ravintolani olisi käytössäni useammin.

Erityismaininta hienosti rempatuille tiloille ja ystävälliselle henkilökunnalle. Hemma on mukava paikka oleskelulle.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 20€ Added: 02.10.2013
Rating: 2

Restaurant: Wossikka restaurant/bar

Yllättävän hyvää ruokaa. Kokeiltuna on pihvejä laidasta laitaan sekä pizzat ja maksa useaan kertaan. Kaikki on ollut hyvää tai erinomaista, joten pisteet tasalaatuisuudesta.

Ympäristöstä on vaikea antaa hyviä pisteitä, sillä keskimääräinen kävijä on Wossikassa juomassa, ei syömässä. Tämän vuoksi omat visiitit on pääasiassa tullut ajoitettua viikonlopun alkupäiviin, jolloin on hieman hiljaisempaa. Iltaisin vaarana on epämiellyttävä äänimaailma aina painajaiseen asti jota karaokeksi kutsutaan.

Henkilökunta on hieman kummallista, mutta ihan ystävällistä. Kovin pitkään en ole joutunut pöydässä ikinä odottamaan, että joku tulee tarkistamaan onko tilanne ok.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 20€ Added: 02.10.2013
Rating: 0

Restaurant: GLO Grill Kitchen pizza, pasta, salad

Kaikenkaikkiaan hyvin vaatimaton kokemus. Tilausta tehdessä tahdoimme yhteen annokseen lisukkeen, ja pyyntö sai syystä tai toisesta tarjoilijan näkyvästi ärsyyntymään. Pöytien tilanne tarkistettiin vallan harvoin ja ruokaa sai odotella kohtuuttoman kauan.

Tilaamani kala + risotto oli aika vetinen esitys, ja annos erittäin pieni. Hintatasoon nähden pettymys oli merkittävä. Kaverin hampurilainen sen sijaan oli ilmeisesti ihan hyvä, ja näyttikin kaikin puolin paremmin suunnitellulta ja toteutetulta annokselta kuin oma esitys.

Vaikea tätä on kenellekkään suositella, kun parempaa ruokaa on samoilla kulmilla tarjoilla kasapäin, ystävällisemmällä palvelulla ja halvemmilla hinnoilla.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 20€ Added: 22.02.2011
Rating: 1


Images


Followers

Lists

Bookmarks


Favorites