Avautuu 10:00

Ravintola Factory Aleksi

lounasta,salaattibaari
Arvosana 3.5 / 5

Hurmaava kahvila/lounasravintola stadin parhaalla salaattibaarilla Aleksi 13. tavaratalon viidennessä kerroksessa. Iltaisin tarjolla salaattibaari, iltakeitto ja herkullisia kahvilatuotteita. A- oikeudet.

Noutopöytälounaan hinta sisältää lämpimän ruoan lisäksi lisäksi myös salaattipöytä, keitto, kivennäisvesi, mehu, kotikalja, sekä jälkiruoka ja kahvi tai tee. Salaattibaarista voit koota mieleisesi salaatin yli 40:sta eri raaka-aineesta. Salaattibaari sisältää kahvin/teen ja jälkiruoan. Joka torstai jälkiruokana itse paistettuja lettuja!


Asiakaskokemus

Kasvisruokaa

Arvostelut (45)

Kun ydinkeskustan kulmilla miettii lounassalaattivaihtoehtoa, ei tarvitse olla Nostradamuksen tasoinen ennustaja, että arvaa löytävänsä itsensä seisomasta Factory-konsernin Aleksanterinkadun toimipisteen lounassalaattijonosta.

Salaattibaarin (10,60 €) antimet ovat varsin yltäkylläiset. Vihersalaattipohjan päälle saa valita peräti kuusi (6) erilaista täytettä hyllyiltä; kaksi jokaiselta. Kaiken kaikkiaan erilaisia raaka-aineita on melkoinen määrä, nettisivuilla puhutaan sen 40:stä sortista. Valitsin salaattini melko konservatiivisesti: marinoituja jättikatkarapuja, sieniä, parmesania, kikherneitä ja pähkinöitä. Kastikkeeksi otin limejogurtin, leipäpala vielä kylkeen ja janojuomaksi kuplavettä, jota saa vapaasti lorotella hanasta. Salaattilautanen, varsinainen kulho, on verrattoman iso. Lisäarvoa tuovia täytteitäkin on reippaanlaisesti, vaikka pohjalla on iso keko vihersalaattia. Oma salaattini oli kohtuullisen onnistuneesti rakennettu kokonaisuus, vaikka itse sanonkin. Tällaisissa salaatinkokoamistöissä tietysti jokainen toimii omalla vastuullaan, mutta on suositeltavaa pyrkiä säilyttämään jonkinlainen punainen lanka siinä hommassa. Makujen täytyy pelata yhteen tai käy köpelösti.

Jälkkäri ja kahvi kuuluvat sekä linjastobuffetin (10,40 €) että salaattibaarin hintaan. Klassinen kaurapaistos kanelivaahdon kera tuhdin salaatin jälkeen oli tietysti täysin tarpeeton kuin timanttipölyllä täytetty tiimalasi, mutta yhtä kaikki miellyttävä päätös lounashetkelle.

Factory Aleksin tilat eivät ole kaksiset. Tuntuu siltä, että ruokatuotteeseen luotetaan ja panostetaan muun jäädessä selkeästi taustalle. Neutraali ja riisuttu miljöö ei herätä minkäänlaisia tunnetiloja. Palvelu oli laiskanpulskeaa: edellislounastajan sontimat astiat olivat pöydässämme koko lounaamme ajan.

Lisää ravintola-arvosteluja löytyy blogistani:
https://tulinnainjasoin.blogspot.fi/

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 10€ Lisätty: 17.03.2019 Näytä aiemmat arvostelut (3)
Arvosana: 0
Yli 2 vuotta vanhat arvostelut
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin

Oli hyvä valikoima ja pöytää siistiin useasti ja kertaakaan mikään ei loppunut

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 14€ Lisätty: 01.08.2015
Arvosana: -1

Olemme käyneet useaan kertaan kaveriporukalla ravintola factoryssa Aleksi 13 ja ennen se oli meidän suosikki paikkamme. Nyt kuitenkin mieli on muuttunut paikkaa kohtaa täysin. Ruoka maistui nuhjuuntuneelta ja ei laisinkaan freesiltä, kuten aiemmin. Ruoan laatu oli mennyt TODELLA PALJON alaspäin. Never again ravintola factoryyn aleksille.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 10€ Lisätty: 22.05.2015
Arvosana: 0

Pulled pork -burgeri suht' kookas ja maukas. Tila ei ole kovin viihtyisä pidempään istuskeluun.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 15€ Lisätty: 11.05.2015
Arvosana: 0

Kokeilin ensi kertaa paljon ystäväpiirissäni kehuttua salaattibaaria. Oli ihan jees. Siis todella mainio, annokseen tuli lohta paljon enemmän kuin esimerkiksi F8:n salaattibaarissa olen koskaan saanut. Ulkomaalaistaustainen nuori mies ei oikein osannut kieltä ja kommunikaatiomme tuotti vaikeuksia siksikin, etten saanut puheestaan selvää. Muutoin hyvä kokemus, arvosana 8+.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 12€ Lisätty: 10.05.2015
Arvosana: 0

Tilasimme tiskiltä after lunch -menusta. Meitä oli kaksi henkeä: toiselle pyydettiin blstyle-leipä ja toiselle hampurilainen, johon kanaa, pekonia ja bbq & majoneesi. Ulkomaalainen myyjä ei tahdo ymmärtää tilausta: hänen käsittääkseen olemme tilanneet hampurilaisen, jossa on kanaa, cheddaria ja majoneesia. Toistellaan tilausta muuitaman kerran: kanaa, pekonia ja bbq & majoneesi. Myyjä tarkistaa jossain vaiheessa toiselta, voiko yhteen hampurilaiseen tulla sekä bbq-kastike että majoneesi; vastaus on että ilman muuta. Molempia siis, kiitos. Vähän vielä tankataan, ja sitten myyjä katsoo meitä kummastellen ja kysyy että siinäkö kaikki. Eikun vettä molemmille lisäksi. "Siis toiselle hampurilainen ja vesi, toiselle vain vesi?" Ei kun se toinen syö tuon blstyle-leivän...

Odotellaan noin 25 minuuttiia puolityhjässä ravintolassa, nälkä sen kuin kasvaa. Lopulta pöytään tulee blstyle sekä hampurilainen, isoja annoksia molemmat. Blstyle ok, mutta hampurilaisessa on ainoastaan noin 0,3 - 0,5 cm:n paksuinen, selvästi kokonaisesta, kypsästä broikerin rintafileestä leikattu "pihvi" sekä etikkaista bbq-kastiketta. Tietysti lisäksi sämpylä, tomaattisiivu sekä jäävuorisalaatin lehti, sekä ainakin 8 viipaletta jotain Rainbow-tyyppistä etikkasokerikurkkua. Annokseen kuuluivat kyllä lisäksi ihan ok perusranskikset ketsupilla sekä tillillä maustettua kaalia. Hamppi ei todellakaan kaikessa etikkaisuudessaan ja valjuudessaan makuhermoja hivellyt, tosin eihän se edes sisältänyt kaikkea tilattua. Tässä vaiheessa vaan tarjoilijat katosivat savuna ilmaan ja tilaus jäi palauttamatta, kun toinen puolisko kuitenkin tykkäsi omasta annoksestaan, eikä ollut intoa odottaa uusintakierrosta yli 20 minuuttia. En siis mitenkään voi suositella, ja vaikka kenties kuulunkin punavihreään kulttuurikuplaan, sanoisin, että suomen kielen ymmärtämisen tulisi olla edes kohtalaisella tasolla palveluammateissa. Ei missään nimessä hintansa arvoinen käynti.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 15€ Lisätty: 25.04.2015
Arvosana: -1

Salaattibaarin taso on laskenut lyhyessä ajassa hyvästä ala-arvoiseksi. Salaattipohjasta suurin osa oli punakaalia ja raastettua porkkanaa, kurkkua ja tomaattia ei ollut lainkaan. Lohesta vain puolet oli syötävää. Kilpailua onneksi lounasaikaan löytyy, joten jäi viimeiseksi kerraksi lounas Factoryssa.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 10€ Lisätty: 21.04.2015
Arvosana: 0

Kokeilimme Aleksin launatai buffettia. Suuri pettymys. Salaatti puoli ja lisukkeet todella mitättömiä. Ei edes tuoretta kurkkua tai tomaattia, astia vihersalaattia, josta sai etsimällä etsiä jos löytyisi muutama tomaattisiivu. Astia papuja, joita niitäkään ei enää kauan lisätty kun astia meni tyhjäksi. Astia meloonia, sama juttu. Jos otat heti kaikkea pöytään, saat jotain, muussa tapauksessa jäät ilman. Kokeneemmat asiakkaat nähtävästi tietävät paikan säästöperiaatteet ja siksi olivat viisaasti jo varanneet pöytään tarpeeksi syötävää kerralla, koska muuten et saa mitään. Meloonin tilalle laitettiin iso astia säilykeananasta, joka toki kestää kauan, koska kuka tuollaista syö. Houkutellaan siis ensin asiakkaat sisään, laitetaan jotain "tuoretta" aluksi, mutta kun istut pöydässä ja haluaisit syödä, valikoima hupenee silmissä heikosta mitätättömäksi. Kieroutunut tapa säästää kuluissa. Lämmin ruoka täysin mautonta sekin, ainoa mitä maustettu, melkeinpä liikaakin, on soppa, muissa ei lähes mitään mausteita, liekö edes suolaa laitettu kalaan.
Kokonaiskokemus todella pettymys, ainakin jos toivot saavasi tuoretta, maukasta ruokaa, ilman että tarvitsee lähteä nälkäisenä paikasta ja tuo nyt lienee ainoa syy tulla tähän paikkaan, koska ravintola itsessään, sisustus ja olematon näköala, ei ole myyntivaltti täällä. Viikonlopun buffet täysin ylihinnoiteltu laatuunsa nähden. Ei edes minkäänlaista jälkiruokaa. Ainoa mitä voisi edes jonkinlaisena "jälkiruokana" syödä oli meloni, mutta koska sitäkään ei enää rahansäästämisen vuoksi lisätty, jäljelle jäi kahvi tai tee, mikä sekin jopa oli haaleaa. Ravintolan johdolle vinkiksi, jos heidän mielestä 13.70 euroa ei ole riittävä summa tomaatti, papu, melooni...astioiden täyttämiseksi koko buffetin ajaksi, miksi edes laittaa niitä tarjolle. Tulisi rehellisesti pitää esillä vain ruokia, jotka myös riittävät koko ruokailun ajan. Ravintoloissa toki osataan laskea mikä on keskiverto kulutus eri tuotteille ja laskea myös kulut niistä. Ei voi olla että tunnissa loppuu kaikki tuoreruoka, ikään kuin vain nyt olisi tehty virhearviointi kulutuksen suhteen. Ruokaa ei vaan yksinkertaisesti haluta tarjota riittävästi buffetin hinnalla tässä paikassa.
Todella ala-arvoinen kokemus kaiken kaikkiaan.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 22.03.2015
Arvosana: 0

Salaattibaarin asemasta valitsin iltalistalle kuuluvan vuohenjuusto-granaattiomena-salaatin, johon olin aiemmalla käynnilläni noin puoli vuotta sitten ihastunut ikihyviksi. Tällä kertaa vuohenjuuston ja granaattiomenan siementen määrä oli kuitenkin laskenut rajusti. Maku oli edelleen hyvä ja seuralaiseni olivat todella tyytyväisiä omiin annoksiinsa.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 15€ Lisätty: 16.10.2014
Arvosana: 0

Ensimmäinen kertä lähden nälkäisenä lauantai brunssi/buffettistä. En syö lihaa sen takia sain vain salaattia, porkkanaa ja lämmön puuroa. Onko se buffet? Jälkiruoka ei ole ollut. Tuhlattu rahaa vain. Olen kysynyt saisinko vähän kalaa tai katkarapuja toiselta salatti baarista, mutta ravintolan manageri päätti varma, että yritys menee konkurssiin jos yksi laiha tyttö syö liika siellä. Onneksi brunssin jälkeen kotona söin voileivät.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 15€ Lisätty: 30.08.2014
Arvosana: -5

Yhteisö

Kuvat

Fanit (3)

Nämä käyttäjät ovat merkinneet ravintolan suosikikseen.


Sijainti

Aleksanterinkatu 13, 00100 Helsinki - Reitti
010 3205522
http://ravintolafactory.com

Vaihtoehtoisia ravintoloita