LeoJarvinen
3 arvosteluaAnsiomitalit
Blogi
Arvostelut (2)
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin
Vanha ja kulunut baari, jossa on surkea ilmapiiri ja keskivertoa huonompi juomavalikoima. Henkilökunta on katkeroitunutta eikä osaa käyttäytyä, vaan kohtelevat asiakasta kuin roskaa. Kapakassa voi pelata biljardia, mutta todella kalliilla viikonajasta riippumatta. Parin korttelin päästä löytyy mm. Chaplin, jossa saa pelata ilman henkilökunnan kuittailua. Vältä kuin ruttoa.
Olemme juuri ravintolassa viettämässä hääjuhlaa, jossa on n.
120 vierasta. Kokemus on ollut kokonaisuudessaan erittäin hyvä. Ilmapiiri ravintolassa on erinomainen: miljöö hirsipuuseinineen ja mustavalkoisine valokuvapotretteineen entisaikojen vaikuttajista suorastaan huokuu vanhakaupunkilaisen historiallista loistoa.
Ruokailu tässä häätilaisuudessa on buffet-henkinen, eli ruokalaji kerrallaan ateriat noudetaan salin etuosasta. Ruoka on oikein hyvää: siihen on panostettu huolellisesti kreikkalaisella kosketuksella. Syötävää oli myös runsaasti, ja hovimestari piti huolen, että buffet-poöydässä oli kaiken aikaa kukkuraisia tarjottimia täynnä tuoretta ruokaa.
Juomapuoli on itse järjestetty, joten sen puolesta ei ole tietenkään mitään yllätyksiä. Tarjoilijat pitivät kuitenkin huolen siitä, että ruokailijoilla oli aina lasissa haluamaansa juomaa. Pisimmillänkin odotin alle kolme minuuttia lasin täyttöä - vaikka salissa oli se noin sata ruokailijaa.
Joissakin arvosteluissa moitittiin sitä, että tarjoilijat keräävät astiat ruokailijoiden edestä kesken aterioinnin. Näille kommentoijille huomautan, että tässä ravintolassa on valkoiset pöytäliinat. Se viestii useimmiten siitä, että paikassa noudatetaan jonkinasteisia etikettejä. Yksi yleisimmistä etikettisäännöistä on, että aterimet ristissä tarkoittaa "syön vielä", kun taas aterimet kello viidessä merkitsee ruokailun päättymistä.
Negatiivisten arvosteluiden perusteella panin tarjoilijoiden toiminnan erityisesti merkille, ja minun nähdäkseni kenenkään lautasta ei varastettu ruokailijan poissaolosta huolimatta, kunhan aterimet olivat etiketin mukaisesti oikein.
Jotkut kritisoivat myös sitä, että "omistaja kyttää" ruokailijoita kaiken aikaa. Omistaja, joka toimi tilaisuudessa hovimestarina, oli kyllä kaiken aikaa paikalla. Hänen läsnäolonsa oli kuitenkin juuri sellaista kuin laadukkaassa ravintolassa vaaditaan. Hän tarkkaili tarjoilijoiden toimintaa ja piti huolen siitä, että kaikki sujui viimeistä piirtoa myöten oikein. Ruokailijoiden kanssa hän oli vähän tekemisissä, niin kuin rooliin kuuluukin.