Raikkulaittaaurutsoimaan
2 RecensionenBadges
Blog link
Recensioner (2)
Dessa recensionen har ingen påverka till genomsnitt betyg
Voi voi ja vielä kerran voi.
Stadin kiistattomasta lempiravintolastani kiitotietä vältettävien listalle.
Tuntia ennen ravintolaan menoa tapasin ystäväni joka ilmoitti pastorin olleen hänenkin lempiravintolansa, mutta totesi tason laskeneen huomattavasti. En uskonut. Astuin ovesta sisään, tuttu hyvä pöhinä ja tunnelma. Kaikki näytti olleen kunnossa. Tuttu englantia puhuva rento ja kohtelias työntekijä otti vastaan ja esitteli menuun. Hän kertoi, että menua oli muutettu hiljattain, päädyimme tuttuun kokin yllätysmenuun. Olihan se aina ollut erinomainen.
Ensimmäinen ruoka tuli, 1) Ceviche a la pulpo: Annos näytti hyvältä vaikka annos oli vuorattu raa'alla sipulilla ja kirsikkatomaateilla. Maku oli erittäin etikkainen, sipuli dominoiva ja maustekalat kovia. Annos jätti toivomisen varaa, mutta tunnelma oli vielä luottavainen.
2) annos: Tiradito el escalope. Kampasimpukka simpukkapedillä. Annoksen ulkonäkö alkoi jo naurattaa. Annos jossa oli jotain tuttua ensimmäisestä annoksesta. Raaka sipuli ja kirsikkatomaatit annoksen päällä. Aloimme miettimään pöydässä että miksi? Eihän se toiminut ensimmäisessä annoksessakaan. Noh tämän asian ihmettely loppui lyhyeen kun maistoimme annosta. Raaka kampasimpukka keltaisesta mangopilttimäisessä kastikkeessa. Täysin mauton. Rakenne jopa etova. Kampasimpukka maistui vain sakean kastikkeen limaisilta kokkareilla. Miten kampasimpukka voidaan häpäistä näin perusteellisesti? Sipuli ja tomaatti erittäin random annoksessa. Alkoi jo usko menemään.
3) annos: Ehkä Casa ceviche?: Lohitartar rapusipsin päällä. En osannut menusta yhdistää mihinkään siellä mainittuun annokseen näin jälkeenpäin. Annos tuli pöytään, taas jotain tuttua. Annoksen päällä raakaa sipulia ja kirsikkatomaatteja. Oikeasti? 6 Ruokalajin yllätysmenuusta 3 annoksen päällä samat elementit. Tylsää, epäluovaa ja asiakasta aliarvioivaa. Huoh! En tiedä mitä sanoa. Annos mäteineen ja sipuleineen makuna monille melko tuttu joulupöydästä. Ei jäänyt jälkipolville tästäkään kyllä kerrottavaa. Usein jouluisin saa paljon parempaa. Syyskuussa tälläistä ei kyllä ole vielä ikäväkään.
4) Lohta ja maissia. Erittäin simppeliltä näyttävä annos, mutta näytti ja kuullosti hyvältä. Lohi ok, maissi erittäin pippurinen/mausteinen. Mitäänsanomaton, ei jäänyt ikävä. Toivo alkoi olemaan mennyt.
5) Costillas de cerdo: Ribsit, Pastorin classikkoannos. Annos josta aina olen puhunut kun näitä en ole päässyt syömään. Parhaat ribsit ikinä. Mietin hädässä jo, että eihän vaan näihin ole kajottu. Annos näytti ulkoapäin tutulta. Ribsit ehkä vähän isommilta, marinaadi vähäisemmällä ja paksummalta. Ja kyllä, tämäkin oli muuttunut eikä todellakaan parempaan suuntaan. Jotain vivahteita vanhasta, mutta pettymys oli suuri. Ribseissä liha vaihtelevaa, jotkut osat todella kuivia, kasike ei läheskään niin hyvä kun ennen.
Tässä vaiheessa sovimme, että lähdemme syömään Gaijiniin muutaman snackin kun pääsemme Pastorista pois. Joka olikin illan kohokohta.
6) Tapiaco con frutas: Jälkiruoka, johon ei tässävaiheessa kohdistunut enää mitään odotuksia. En ole ikinä ollut jälkiruokaihminen. Ei tämäkään hedelmäsalaatti riisipuurolla ollut mikään maailmaa mullistava. Totaalinen rimanalitus oli tässä vaiheessa valmis.
Pakko sanoa drinkeistä vielä: Henkilökunta oli alabaarissa vaihtunut. Aikaisemmin Stadin ykkösdrinkkimesta oli myös menettänyt tasonsa...
Noh jotain hyvää...Henkilökunta ystävällistä ja rentoa kuten aikaisemmin. Tosin pitäisin huolta työntekijöiden tupakoinnista työajalla. Välillä tarjoilijoista lähti ruoantuonnin yhteydessä kunnon röökinkäry. Ei kiva. Miljöö edelleen Stadin ravintoloista kivoimpia.
Kokonaissuoritus huono ja hinta-laatusuhde erittäin heikko.
Paljon hehkutettu ja hypetetty Friends & Brgrs, voi että kun ravintolan avaamista odotinkin kun kävelin ohi vanhan pizza rax golden buffetin ja odotin uuden raflan aukeamista. Paikka vimosenpäälle, rafla näytti houkuttelevalta jo rakennus vaiheessa. "freeshit raaka-aineet, tällästä tarvitaan stadiin" oli hype mitä paikasta olin kuullut. Pakko kyllä jälkeäpäin ihmetellä, mistä nämä huhut ovat syntyneet. Mystisen raflan läpimurto stadissa piti olla varma ennen kuin paikka oli edes auennut. Nyt tuntuu ettei yksikään näistä ennakkoon hypettäjistä ollut paikassa aikaisemmin vieraillut, koska ennakkohehkuttajienkin mielet ovat muuttuneet.
Itse tuotteeseen, jonka kokonaisuuden arvioisin 1/5. Ranskalaiset ja majoneesi 4/5. Burgeri 0/5. Palvelu suht heikko. Majoneesistä sen verran miinusta, että sitä olisi pitänyt olla enemmän burgerin kuorruttamiseen koska itse päätuote oli erittäin negatiivinen kokemus. Vaikka ranskalaiset ja majoneesi olivat erinomaisia ovat ne kuitenkin vain lisuke.
Burgeri (cheese & onion) lähtökohtaisesti jo ulkonäöllosesti surullisen näköinen ja pieni. Jos käyn pikaruokaravintolassa, oletan että 15eurolla saisin edes nälän pois, mutta ei. (kyseessä oli vielä extraa maksava tupla pihvi) Sämpylä ok, mutta ei millään tavalla markkinointilupauksen mukaan freesi. Koko yhä edelleen naurettava. Arviointini alkaa kuulostaa jo naurettavan negatiiviselta, mutta burgerin täytteet olivat fiasko. "Karamellisoitu sipuli" mauton, majoneesiä aivan liian vähän, ei maistunut yhtään. Kyseessä kuitenkin oli juusto ja sipuli hampurilainen nimensä mukaan. Juusto ei maistunut miltään? Mitä se oli? Varmaan oltermannia. Hampurilaisen täysin dominoiva maku oli jauheliha ja maustamaton sellainen. Jauhelihassa ei ollut yhtään maustetta, kananmunaa tai mitään. Pelkkää jauhelihaa. Luulen että kaikki ovat joskus maistaneet maustamatonta jauhelihaa, ja jos tuotteen tavoitteena on tehdä pahalta lihapullalta maistuva burgeri, olette onnistuneet ja taputtaa itseänne olalle. Burgeri ei maistunut miltään muulta kuin maustamattomalta jauhelihalta, joten markkinoinnin "tuore" oli kyllä erittäin tunkkainen. Enemmän majoneesia, edes jonkunasteinen mauste jauhelihaan olisi suotavaa?, salaatti ja tomaattikin olisi ollut ihan ok?
Eniten kuitenkin ihmettelen miten tätä tuotetta jouduin odottamaan 40 minuuttia. Leivät valmiit, tulevat valmiina ravintolaan. Sipuli maustettu varmaan etukäteen (päin seiniä mutta silti), ei pidä kuin lämmittää. Majoneesi tulee puristimesta jonka annoskoko säädetty valmiiksi (aivan liian pienelle, mutta silti). Jauheliha valmiiksi muotoiltu muotoonsa, ei pidä kuin paistaa, ja varsinkin kun edes mausteita ei lisätä, niin mihin tämä 40 minuuttia upposi. Ravintola ei ollut edes täynnä. Kokonaisuus lähes asiakkaan aliarvioimista, olisin samassa ajassa käynyt kaupassa ja valmisanut paljon paremman burgerin itse, ja olisin myös ehtinyt syömään sen ennen kuin sain tilaukseni eteeni.
En oikein löydä kategoriaa minkä kanssa kyseinen ravintola kilpailee. Mäkki selvästi halvempi mutta ehdottomasti maukkaampi, en pidä kuitenkaan mäkin kaltaisista ravintoloista muuta kuin pilkun jälkeen. Stones kalliimpi, mutta niin paljon freeshimpi ja parempi. Maksankin jatkossa mielummin hiukan ekstraa ja suuntaan viereiselle kadulle kun haluan hyvää, kunnon raaka-aineista valmistettua burgeria.