Opens at 18:00

Restaurant Ask

Betyg 3.1 / 5

Recensioner (61)

Över 2 år gamla recensioner
Dessa recensionen har ingen påverka till genomsnitt betyg

Menimme tähän korkeasti suositeltuun ravintolaan isoin odotuksin. 8 ruokalajin illalilismenu oli kuitenkin pettymys.
Lähes jokaisessa ruokalajissa oli käytetty puolukkaa/karpaloa ja jotakin hapanmaitotuotetta. Tämä olisi ihan kiva idea jos näitä olisi hyödynnetty muutamissa annoksissa, mutta sama juttu ruokalajissa toisensa jälkeen ei vain toiminut.
Heikoin aspekti oli kuitenkin se, että juuri mikään tarjotuista ruuista ei maistunut herkulliselta - on ihan kiva maistella "jänniä" ruokalajeja, mutta toki sitä tämän tason (?) ravintolassa toivoisi saavansa hyvältä maistuvaa ruokaa.
Tarjoilu oli sinänsä ystävällistä, mutta ainakin se tuli selväksi että sommelier'na toiminut naishenkilö ei ollut koulutettu ko. hommaan. (Aiempien kommenttien perusteella talossa on tai on ollut espanjalainen asiantunteva sommelier. Lienee ollut vapaaillalla käyntimme aikana.)
Kaiken kaikkiaan heikko esitys, valitettavasti. Sinänsä kun innovatiivinen lähiruoan soveltaminen kun olisi hieno asia Hgin ruokascenelle.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 85€ Tillagt: 11.11.2015
Betyg: 0

Brilliant innovation restaurant. We had the lunch menu on Saturday. Punajuuri (beet) has never been so good in my whole life of Scandinavian michellin experiences. Chicken was a bit boring though. Excellent champagne.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 50€ Tillagt: 31.07.2015
Betyg: 0

Uskomattoman pliisua kamaa. Ainoat valopilkut olivat voissa uitetut uudet perunat mädillä ja karitsa joka oli enimmäkseen rasvaa eikä ollenkaan lihaa.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 100€ Tillagt: 05.07.2015
Betyg: 0

Ruoka ei ollut fine dining tasoa. Jos ottaa neljä ruokalajia, saa valita pääruoan ja kokki valitsee muut annokset. Alkuruokana oli vuohenjuustosalaattia herakastikkeella - ei toiminut lainkaan, harmi että lähiruokakonsepti ilmeisesti estää oliiviöljyn ja mausteiden käyttämisen. Toinen alkuruoka oli pinaattilettuja munahakkeluksella - maukas annos, mutta voita oli sen verran, että vaikea mennä vikaan. Pääruoka oli varsinainen pettymys - kuhaa peitettynä karmean näköiseen musta-valkoiseen kastikkeeseen. Jälkiruokana briossista tehty köyhä ritari mauttoman jäätelön ja muutaman viinimarjan kera. Missä fine dining? Viinit sen sijaan olivat hyviä ja asiantuntevasti valittuja.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 59€ Tillagt: 26.04.2015
Betyg: -1

Viineillä suosioon. Askin ruuat olivat selvästi taidolla tehtyjä, vaikka jossain määrin yksinkertaisia ja maku mieto. Neljän ruokalajin menussa alkuruoka oli pieni pettymys ja alkoi jo huolestuttaa koko menun kohtalo. Toinen alkuruoka olikin sitten jo huomattavasti parempi, nokkoslettuja. Pääruoka oli sitten taas notkahdus tasossa. Periaatteessa possu annos olisi voinut olla hyvä, mutta enpä ole koskaan maistanut possua, joka maistuu sikalalta. Aika pahasti sanottu, myönnän, mutta siltä se suussa maistui. Urheasti söimme kuitenkin kaiken. Päästiin vihdoin jälkiruokaan, joka olikin ihan eri tasolla muiden annosten kanssa. Aivan loistavat suutuntumat ja maku-yhdistelmät. Poltettua rapeaa valkosuklaata monenlaisten herkkujen kanssa, nami. Menun kohokohta oli ehdottomasti viinit, jotka olivat mainioita. Kolme neljästä viinistä oli valkoviinejä, jotka kyllä muistuttivat hienosti hyvien valkoviinien olemassa-olosta. Jälkiruuan jälkeen tuli vielä muutama makoinen pala, joten loppupeleissä ihan tyytyväisinä lähdimme lämpimään kevätiltaan.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 59€ Tillagt: 22.04.2015
Betyg: 0

Liikelounas vanhan tutun kanssa meni perjantaina juuri niin putkeen kuin toivoinkin. Hyvää palvelua, kiinnostavia makuja ja mainio viini pääruoan kanssa.

Kana oli ehkä parasta koskaan syömääni ja lopussa kahvi suodatettiin rauhassa ja hallitusti chemexin läpi.

Yllättävää oli, että lounaan tarjoiluun osallistui kolme eri henkilökunnan jäsentä. Kaikki mukavia ja kohteliaita, mutta yhden tarjoilijan mallissa tulee luontevammin jutusteltua.

Kahvin ja viinin kanssa laskuksi tuili 65€ ja lounas jäi varmasti liikekumppanin mieleen paremmin kuin joku Savoy tms.

     
     
     
Upplevelse: Lunch Priset: 49€ Tillagt: 12.04.2015
Betyg: 0

Kohtalaisen ok ravintolakokemus, mutta valittaisin myös ruoan suolaisuudesta sekä ruokailun hitaudesta. Rauhallinen tahti toki kuuluu fine diningiin, mutta lähemmäs viisi tuntia on kyllä liikaa.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 89€ Tillagt: 27.03.2015
Betyg: -4

Konsepti hajallaan. Maut eivät täydennä toisiaan. Mikäli kokki tuntee usemman mausteen, ne jäivät kaikkivaltiaan suolaisuuden alle. Runsas henkilökunta onnistuttu yhdistämään persoonattomaan palveluun. Viini oli OK, mutta säästävästä Magnum-pullosta tarjoiltu samppanja valmiiksi väljähtynyt. Pääruoka " cow" yhtä ylimalkainen kuin sen kuvaus. Pienestä lihapalasta osa syömiskelvottoman sitkeätä. Kymmenistä Michelinin tähtiravintoloista ylivertaisesti kehnoin kokemani. Ehkä englanninkieli ja muu kikkailu saavat nuoren yleisön viel vähän aikaa luulemaan, että söivät jotain hyvää.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 65€ Tillagt: 13.03.2015
Betyg: -4

I'm usually too lazy to write reviews about my dining experiences. Good food, bad food, whatever. However, in this case I feel it is my civil duty to voice my opinion.

The place itself is unpretentious, catering full menu based fine dining to a crowd of 30 or so. One of the many that have been popping up in downtown Helsinki the last 5 years.

The service was efficient, but distant. The exception was the Spanish sommelier, who was knowledgeable and likable, but with a monotonous accent that none of us could really understand - we just nodded and smiled. But maybe that was just us: a nice guy anyhow.

We went for a 8 course menu with paired wines, the price totaling to about 130 euros per person. As far as volume goes, we got value for our money, with 4 or 5 chefs specials added on top of the 8.

The wines were excellent: surprising, tasty, unique. 10/10 would drink again.

However, even the best wines couldn't save what was to be a culinary catastrophe. Each and every dish was a mouthful of disappointment, with presentations that looked like a Russian plumber's idea of fine dining. A bacon tree? A broken roll on the corner of a stone plate? Come on.

Bad presentation is one thing. What really grinds our gears is that with the high quality (!) ingredients the chef managed to serve us some of the worst dishes we've ever had a displeasure to try to enjoy. We quipped that maybe their chef was ill, and the cleaner had been called to duty. Those sorry excuses for cooking, where nothing tasted right, and no flavor complimented the other, made all of us just wish that the dinner would be over sooner, and we could get home and forget the whole ordeal. If the wines haven't been so good, we would have likely left half way through.

I kid you not folks: the food was really, really bad. I don't know what the other reviewers have been smoking, or if their chef really was all when we were there. All I know is that you have been warned.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 89€ Tillagt: 29.01.2015
Betyg: 1

Liian pieniä "kikkailu" annoksia sinänsä hyvistä raaka-aineista. Pari lajia kahdeksasta ei osunut omaan makuun ollenkaan pari taas oikein hyviä. Tarjoilulla hidas tempo ja jotta asiakkaan nälkä tulisi tyydytettyä, tarjoiltiin vähän väliä lisää leipää (tyypillistä näille upo uuden keittiön paikoille). Taustalla soi painostava taidepop - olkaa rohkeita, jättäkää taustamusa, tuo tämän ajan perivitsaus, pois (kuten Gastonessa). Ja mitä ihmeen snobbailua tuo pelkästään englanninkielinen lista on? Ei voi olla vaikeaa laittaa menu myös suomeksi, vaikka kansainvälistä asiakaskuntaakin varmaan on paljon. Erikoisemmat ruokalajit on pakko luntata sanakirjasta (älypuhelin mukaan!). Ravintolan henkilökunta oli sinänsä oikein ystävällistä, mutta jotenkin jäi tunne, että olet jonkinlaisen fine dining -liturgian kohde; samat lauseet toistuvat pöydästä toiseen samoin äänenpainoin niin annosten kuin viiniesittelyiden osalta. Tuli olo, että kaada nyt sitä viiniä äläkä taas pidä sitä konemaista luentoa! En mene uudestaan.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Tillagt: 27.01.2015
Betyg: -4


Läge

Vironkatu 8, 00170 Helsingfors - Route
040 581 8100
http://www.restaurantask.fi

Options