Closed now

Ristorante il Trio

Note 4.3 / 5

Kundenerfahrung

Child friendly

Bewertungen (7)

Idyllisen Mannerheimintien varrella sijaitsee italialainen Ristorante Il Trio. Kulmakunnan paikalliset ovat joskus kuiskutelleet korviini, että ravintola olisi hyvä. Tällaisia heittoja en purematta niele, joten rafla oli pakko päästä itse testaamaan.

Lounaalla tarjolla on lautasannoksia: paria erilaista pastaa (9,70 €) sekä kala- ja liha-annokset (11,50–12,50 €). Otin pastojen kruunaamattoman kuninkaan eli spaghetti carbonaran. Sitä ennen kuitenkin pöytään tuotiin alkusalaattiannos, joka sisälsi salaattia, kaalia, sipulia ja tomaattia. Valjun annoksen parasta antia oli etikkainen kastike. Leivät margariininappien kanssa olivat yhdentekeviä. Sen sijaan pasta pekonilla, kananmunalla, mustapippurilla ja parmesaanilla oli tasapainoinen ja pröystäilemättömän esimerkillinen annos. Italialaiseen tyyliin pöytään tuodun kahvin kanssa tarjoiltiin pikkuhyvä, joka ei muuten ollut suklaata, vaan toffeeta. Lounaan pääruoasta jäi hyvä fiilis, joten päätin, että Il Trio pitää testata vielä ilta-aikaan.

Illallisen alkuruoaksi oli aivan pakko ottaa harvoin tarjolla olevia arancineja eli suomeksi sanottuna täytettyjä risottopalleroita (8,5 €). Il Trion näkemys niistä oli sisilialainen: täytteenä oli sientä ja sahramia. Täytyy sanoa, että erittäin hyviä olivat. Ulkokuori oli rapean makea, sisus pehmeän maukas. Pääruoaksi valitsin Tortelloni di Parma -annoksen (15 €) eli pinaatilla ja ricottajuustolla täytettyjä tortelliineja salviavoin, parmesanin ja parmankinkun kanssa. Salvia ja parmesan kuorruttivat herkulliset pinaatti- ja ricottatäytteiset tortelliinit, ja annoksen pystyi kruunaamaan vain päällä ollut parmankinkku. Annos oli lopulta varsin simppeli, mutta hurmaava. Pasta-annokset harvoin jäävät pitkäksi aikaa muistilokeroon – eikä sitä tehnyt tämäkään annos – mutta kyllä sen erittäin tyytyväisenä söi.

Il Trio on hillityn tyylikäs ravintola. Rauhallinen miljöö luo tunnelmaa. Seinillä oleva taide on hintalapuista päätellen myynnissä. Taide ei ihan osunut omiin mieltymyksiini, joten ainakaan vielä ei ole kauppoja tullut tehtyä. Palvelu oli erittäin kohteliasta sekä lounaalla että illallisella.

Kuulopuheille oli katetta. Il Trio on selvästi keskimääräistä kortteliravintolaa tasokkaampi. Lähiseudun asukkaat voivat olla tyytyväisiä, sillä peri-italialaisia ravintoloita Helsingissä on turhan vähän – saati sitten hyviä sellaisia.

Lisää ravintola-arvosteluja löytyy blogistani:
https://tulinnainjasoin.blogspot.fi/

     
     
     
Erfahrung: À la carte Preis: 24€ Hinzugefügt: 19.10.2018
Note 0

Hinta-laatusuhdeltaan hyvä ja mukava palvelu.

     
     
     
Erfahrung: À la carte Hinzugefügt: 13.09.2018
Note 0
Bewertungen älter als 2 Jahre
Diese Bewertungen haben keinen Einfluss auf den Durchschnitt

Il Trio on Meilahden helmi! Herttainen tarjoilija, hyvää pizzaa, mereneläväpasta yksi parhaita Helsingissä saamiani. Erinomainen hinta-laatusuhde niin ruoan, kuin viininkin suhteen. Tunnelmallinen sisustus ja miljöö. Kiva paikka kotikulmilla, jota voi varauksetta suositella kaikille, lapsiperheetkin huomioidaan hienosti!

     
     
     
Erfahrung: À la carte Preis: 13€ Hinzugefügt: 20.03.2017 Vorherige Bewertungen ansehen (2)
Note 0

Il Trio: pieni italianmatka. Mutkaton ei liian kumarteleva palvelu, pieni paikka, osa henkilökunnasta ilmeisesti Italiasta. Ihan positiivinen vaikutelma heti alkuun.
Ruuat hyvin tehtyjä perinteisillä resepteillä varsin virheettömästi, ei erikoisen innovatiivista, mutta ansaitsevat kyllä 4/5 pistettä. Sitä sai mitä tilasi. Antipastolautanen: salamia,kinkkua,juustoa, Mozzarella-salaatissa hyvälaatuista juustoa ja tuorepestoa kapriksista. Kasviscannelonet runsaassa maukkaassa kastikkeessa. Ainoa mietinnän paikka olivat toisen pääruuan, papardelle ai fungi, kastike ja sienet, mutta koska mukana oli myös tatin jalkaa täytyi ainakin osan sienistä olla tuireita, ehkä aromivahvennetta kastikkeessa saisi vähentää? Kirpeyttä oli mukana, mikä herätti epäilyn säilykesienistä.
Jälkituokina eräät täydellismmistä koskaan pannacotta ja tiramisu. Ja espresso vielä kuumassa kupissa!
Tänne vielä palataan.

     
     
     
Erfahrung: À la carte Preis: 35€ Hinzugefügt: 03.03.2017
Note 0

Pari kertaa olen käynyt lounaalla ja tykännyt! Ruuat on olleet maukkaita (lähinnä pasta-annoksista on kokemusta) ja lounaaseen kuuluu pöytiin tarjoillut alkusalaatit, leivät ja kahvi. Henkilökunta on ystävällistä ja ravintolassa viihtyisä tunnelma. Suosittelen!

     
     
     
Erfahrung: Mittagessen Preis: 9€ Hinzugefügt: 19.12.2016
Note 0
     
     
     
Erfahrung: À la carte Preis: 9€ Hinzugefügt: 24.10.2016
Note 0

Erinomaisen tuntuinen uusi paikallinen! Toivotetaan tervetulleeksi tänne Töölön ja Meilahden rajalle, juuri tätä kaipasimme.

     
     
     
Erfahrung: À la carte Preis: 20€ Hinzugefügt: 10.10.2016
Note 0

Community

Bilder

Fans (1)

Diese Leute haben dieses Restaurant als Favorit markiert..

Leute, die sich für dieses Restaurant interessieren (1)


Standort

Mannerheimintie 63, 00250 Helsinki - Route
0503261461
http://iltrio.fi

Options