alfalfa
26 BewertungenHyvässä ravintolassa on hyvä meininki. Hyvä meininki syntyy vilpittömästä halusta tehdä parhaansa - oli kyseessä sitten cappuccino, kebab-annos tai kymmenen ruokalajin maistelumenu.
Abzeichen
Blog link
Bewertungen (25)
Diese Bewertungen haben keinen Einfluss auf den Durchschnitt
Hyvää teetä, erityisen herkullista tuoretta pullaa, vaihtuvat taidenäyttelyt ja laaja lehtivalikoima - tämän verran ehdin havainnoida ensikäynnilläni!
Ja oi voi, nimimerkki J4RM0 on epäilemättä se asiakas jota Roi yritti tavoitella Facebook-statuksessaan elokuussa: "Apua. Te, hyvä asiakas, joka sunnuntaina 11.8. iltapäivällä vahingossa otitte vitriinistä porkkanakakun ns. näyte-kappaleen ja yrititte urheasti sitä jyrsiä, voitteko tulla uudestaan maistamaan varsinaista myytävää versiota. Ottakaa kaveri mukaan, tarjoamme kahvitkin!" Tuo siis mennee tuoreiden kahvilanpitäjien alkusekoilun piikkiin. :)
Salaattibuffet ei vakuuta.
Pari kertaa testattu tarjous "kaksi salaattibuffetia yhden hinnalla" - pizzoja en siis tässä arvioi. Buffetpöydässä perus 80-90-lukulaista suurkeittiökamaa - on ne raejuustot, tonnikalat ja kumiset oliivit. Tuoretta hedelmää tosin myös aina, ihmeellinen poikkeus muuten aika purkeista tulleessa valikoimassa, pointsit siitä. Buffet ei sisällä leipää saati kahvia, ja vesi maksaa euron per lärvi.
Akustiikka aika hankala, yleensä meluisa kokonaisfiilis jota snadisti liian kovalla oleva rasittava musa ei ainakaan paranna. Palvelu ainakin meille sattunut aina hitaaksi ja töksähteleväksi - "asiakkaat ei koskaan jaksa odottaa ku mä tuon nää lautaset" oli hiukan kyllästyneen kuuloisen tarjoilijan avaus kun palloiltiin buffetpöydän luona ihmettelemässä mistä astiat löytyvät. Sooorii!
Omalla kokemuksella hinta ja laatu ei siis oo kohdanneet. Tuskin käyn enää edes alennusten kanssa saati normaalihinnalla. Pizzat toki varmaan ihan hyviä, mut eiköhän niidenkin kohdalla saa paremman kokonaiskokemuksen muualta. Suositella voi ehkä päiväleffan jälkeen nälkäiselle lapsiperheelle.
Lämmin tunnelma ja hyviä makuja!
Kävimme perjantai-iltana burgerilla ilman pöytävarausta - paikka oli tupaten täynnä, mutta tarjoilija ehdotti että voimme kyllä halutessamme ottaa vaikka juomat ja jäädä odottamaan että jostain vapautuu tilaa. Haimme lasilliset ystävälliseltä baarimikolta ja hengailimme hetken tiskin nurkalla. Pian tilaa tulikin, ja ensimmäinen tarjoilija erittäin ystävällisesti hoiti meidät pöytään - samalla kiittäen meitä kärsivällisyydestämme (!) (perjantai-iltana ilman pöytävarausta - omalla riskillämmehän olimme liikkeellä :)).
Hetken päästä pöytään tuli toinen tarjoilija, joka täydestä raflasta huolimatta hämmästyttävän leppoisasti jutustellen otti tilaukset ja samalla kertoi, että keittiön ruuhka on jo hellittämässä ja että ruoan pitäisi tulla melko nopeasti. Piti paikkansa - hetken päästä meillä oli isot hyvännäköiset lammasburgeriannokset edessämme. Sämpylän välissä oli lammasta pihvin sijaan enemmänkin suussasulavana muhennoksena, ja lisukkeena erilaisia tahnoja, oliiveja ja mm. bulgurilla ja granaattiomenan siemenillä ryyditettyä salaattia. Ainoa moite on, että kokonaisuus oli vähän turhan suolainen - muuten annos oli erittäin hyvä ja maut vahvoja ja monipuolisia.
Lähtiessä vielä maksun ottanut kaveri jaksoi heittää mukavaa läppää; palvelukokemus kantoi yhtä positiivisena alusta loppuun. Iloisesta hälinästä ja lämpimästä fiiliksestä oli vaikea astua ulos Suomen tammikuuhun, sen verran kokonaisvaltainen siirtymä jonnekin etelämmäs oli tämä afterwork-setti!
Lämmin tunnelma ja hyvää ruokaa! Kävimme perjantai-iltana burgerilla ilman pöytävarausta - paikka oli tupaten täynnä, mutta tarjoilija ehdotti että voimme kyllä halutessamme ottaa vaikka juomat ja jäädä odottamaan että jostain vapautuu tilaa. Haimme lasilliset ystävälliseltä baarimikolta ja hengailimme hetken tiskin nurkalla. Pian tilaa tulikin, ja ensimmäinen tarjoilija erittäin ystävällisesti hoiti meidät pöytään - samalla kiittäen meitä kärsivällisyydestämme (!) (perjantai-iltana ilman pöytävarausta - omalla riskillämmehän olimme liikkeellä :)). Hetken päästä pöytään tuli toinen tarjoilija, joka täydestä raflasta huolimatta hämmästyttävän leppoisasti jutustellen otti tilaukset ja samalla kertoi, että keittiön ruuhka on jo hellittämässä ja että ruoan pitäisi tulla melko nopeasti. Piti paikkansa - hetken päästä meillä oli isot hyvännäköiset lammasburgeriannokset edessämme. Sämpylän välissä oli lammasta pihvin sijaan enemmänkin suussasulavana muhennoksena, ja lisukkeena erilaisia tahnoja, oliiveja ja mm. bulgurilla ja granaattiomenan siemenillä ryyditettyä salaattia. Ainoa moite on, että kokonaisuus oli vähän turhan suolainen - muuten annos oli erittäin hyvä ja maut vahvoja ja monipuolisia. Lähtiessä vielä maksun ottanut kaveri jaksoi heittää mukavaa läppää; palvelukokemus kantoi yhtä positiivisena alusta loppuun. Iloisesta hälinästä ja lämpimästä fiiliksestä oli vaikea astua ulos Suomen tammikuuhun, sen verran kokonaisvaltainen siirtymä jonnekin etelämmäs oli tämä afterwork-setti!
Oikein hyvä nepalilainen.
Olen käynyt täällä lyhyen ajan sisään kahdesti: CityShoppari-kortin kaksi yhden hinnalla -tarjousta hyödyntämässä arki-iltapäivänä, ja täysihintaista illallista ruokajuomineen nauttimassa lauantai-iltana pienellä porukalla. Kummastakin kerrasta jäi hyvä maku suuhun - sekä ruoan että palvelun puolesta (jälkimmäinen ei aina näiden tarjousdiilien kanssa ole itsestäänselvää!).
Ruokalista on hiukan kiinnostavampi kuin keskivertonepalilaisessa: löytyy tosiaan esim. momoja, ja muutenkaan menu ei näyttänyt kopiolta niistä jo varsin tutuksi tulleista soossinnimilistoista. Ruoassa on makua, ja sitä on (täälläkin) riittävästi. Tila on loosseineen perusmiellyttävä, ei yhtään ahdas. Palvelu on sopivan näkymätöntä ja ystävällistä.
Ruoka on siis hyvää ja yleisesti homma toimii; mitäpä muuta tässä voisi kuin suositella!
Nyt ei ihan lauantaibuffet ollut hintansa arvoinen.
13 eurolla sai vähän niin kuin Unicafen tai työpaikkaruokalan setin mutta enemmällä lihalla. Lohessa ja kanassa ei ollut varsinaisesti vikaa, mutta ylikypsiä olivat. Kastike maistui valmiskamalta ja riisiin (!) oli laitettu niin paljon currya että juuri muuta ei maistanut. Salaattipöydässä paljon pakastetta ja säilykettä, oliivit tosi kipakan happamia ja kovia, tomaattilohkot jäisen kylmiä, yrttimaustetut paistetut perunat raakoja.
Miljöö on kolkko ja oudon pimeä ollakseen kattojen tasalla, tumma sisustus vaikuttanee. Listahitit soivat taustalla. En tiedä, kuuluiko kahvi settiin vai ei, sitä ei oma-aloitteisesti kerrottu eikä me sit jääty kysymään vaan mentiin kahvittelemaan fiilikseltään enemmän omaan makuun sopivaan paikkaan. 13 euroa yhtä kaikki tuntui tästä laadusta aika paljolta.
Salaatin täällä oon myös kerran syönyt ja se oli kyllä ihan käypä, mutta buffetpöytään en kyllä tämän jälkeen vilkaise (eikä ruotsinlaiva meets opiskelijaruokala -tunnelma ehkä usein houkuta takaisin muutenkaan).
Salaattibuffet ei vakuuta.
Pari kertaa testattu tarjous "kaksi salaattibuffetia yhden hinnalla" - pizzoja en siis tässä arvioi. Buffetpöydässä perus 80-90-lukulaista suurkeittiökamaa - on ne raejuustot, tonnikalat ja kumiset oliivit. Tuoretta hedelmää tosin myös aina, ihmeellinen poikkeus muuten aika purkeista tulleessa valikoimassa, pointsit siitä. Buffet ei sisällä leipää saati kahvia, ja vesi maksaa euron per lärvi.
Akustiikka aika hankala, yleensä meluisa kokonaisfiilis jota snadisti liian kovalla oleva rasittava musa ei ainakaan paranna. Palvelu ainakin meille sattunut aina hitaaksi ja töksähteleväksi - "asiakkaat ei koskaan jaksa odottaa ku mä tuon nää lautaset" oli hiukan kyllästyneen kuuloisen tarjoilijan avaus kun palloiltiin buffetpöydän luona ihmettelemässä mistä astiat löytyvät. Sooorii!
Omalla kokemuksella hinta ja laatu ei siis oo kohdanneet. Tuskin käyn enää edes alennusten kanssa saati normaalihinnalla. Pizzat toki varmaan ihan hyviä, mut eiköhän niidenkin kohdalla saa paremman kokonaiskokemuksen muualta. Suositella voi ehkä päiväleffan jälkeen nälkäiselle lapsiperheelle.
Viimeisimmillä käyntikerroillani täällä olen 1) syönyt chevre-salaatin ja 2) juonut päivän suodatinkahvin, kumpikin kokemus erittäin hyvä.
Chevre-salaatti oli mainiota, maut olivat harkittuja ja juustoa runsaasti. Leivästä ainoa pikku miinus: tavallisen valkoisen esipaistosämpylän sijasta mukaan voisi tulla viipale jotain vähän spesiaalimpaa, se sopisi annoksen tyyliin ja tasoon.
Suodatinkahvin tilaaminen vaati kohdallani suurta uskallusta - juon yleensä kahvini cappuccinoina tai reilulla maidolla, mutta olen yrittänyt opetella myös mustaan kahviin. Ja kas! Kun se on tehty hyvin, puhtailla laitteilla ja tuoreesta hyvästä kahvista, se ei olekaan yhtään kitkerää tai tunkkaista! Uskaltanen tilata suodatinkahvin Torressa toistamiseenkin. Päivän suodatinkahvi kai aina vähän vaihtelee, joten se voi ilmeisesti olla hyvin eri tyyppistä eri kerroilla, kannattaa vilkaista kylttiä ja vaikka kysyä baristalta kahvin ominaisuuksista jos kahvimaku on tarkka.
Kummallakin kerralla oli iltapäivä ja kahvila tietenkin tupaten täynnä - jonossa kuluu helposti kymmenisen minuuttia. En koskaan "varaa" paikkaa ruuhka-aikana etukäteen takilla tms, jottei pöytä seiso turhaan tyhjillään - aina joku sen espressonsa kuitenkin ehtii juoda jonottamiseni aikana. Tämä on mielestäni myös reilua muita kohtaan. Toisten astioita saa tosiaan harmillisen usein siivota itse pöydistä pois, kahvila on kerta kaikkiaan niin pieni ja suosittu että pöytien siivoaminen on ruuhka-aikaan selvästi haasteellista. Sisustus ja yleistunnelma on kuitenkin niin makuuni, ettei asia suuremmin häiritse.
Ei kulinaarisia nautintoja etsivälle, mutta nälkä lähtee kyllä.
Buffetpöytä toimi mättönälkään: täällä voi kasata lautaselleen kaiken peruskebab-annokseen kuuluvan vaikka viiden santsikerran verran samalla hinnalla jonka anyway maksaisi siitä yhdestä perusannoksesta. Ns. mezepöytä ei kyllä erityisesti vakuuttanut omaan vakiopaikkaan verrattuna (kehtaako täällä mainostaa näissä arvioissa muita? en kehtaa), mutta kyllä niistäkin laareista sai ihan kivan alkusetin koostettua kun vaan päätti ignoorata kaikki etikkapunajuuret sun muut ja keskittyä pariin kiinnostavamman näköiseen kulhoon. Sisustukseltaan ja atmosfääriltään miellyttävämpi kuin peruskebabbilat. Semmonen ihan okei -kokemus.
Farangin maistelumenu maistui ensikertalaiselle.
Jokainen annos oli herkullinen. Näyttää olevan omien aiempien kokemusten tuottamaa sattumaa tai ihan makuasia, mikä menun annoksista tuntuu "erityiseltä" tai "mitäänsanomattomalta": edellisessä arviossa tavalliseksi moitittu tofu oli minulle yksi maistelumenun kohokohdista (mieletön maku ja rakenne!). Taskurapuannos oli mielestäni ihan superhyvä, seuralaisen mielestä taas vähän yhdentekevä. Vasikanposkesta ja rendang currysta olimme ensimmäisestä lusikallisesta alkaen samaa mieltä: tuttua, reissulta maistuu! Tämä ei kuitenkaan ollut huono asia, pikemminkin päinvastoin. Annoksia oli monta ja niiden koko kasvoi loppua kohden - kyllä tästä menusta jokainen herkkunsa löytää ja saa myös vatsansa täyteen.
Täälläkin mainittu ruokailutahti tuntui tosiaan hitusen tiiviimmältä kuin monissa muissa paikoissa, mutta kun lähtiessämme katsoimme kelloa, totesimme, että lähemmäs kolme tuntia meillä kuitenkin oli mennyt (pöytiin ohjaamiseen ja laskun odotteluun ei mennyt yhtään ylimääräistä aikaa, joten tuo on lähes kokonaan syömiseen ja juomiseen). Syötävää vain kerta kaikkiaan on niin paljon, että tuolla näemmä käyttäisi vaikka 4-5 tuntia, heh, ja itse nyt kuitenkin olin ajatellut olevani kolmessa tunnissa ulkona joten sikäli ihan nappiin. Palvelu oli koko ajan todella ystävällistä, ja tunnelma oli just sopivalla tavalla fiini mutta rento.
Muutama erillinen lisäplussa:
- Viiniä maistatettaessa ja laskua maksettaessa tarjoilija ei olettanut, että mies tekee kaiken vaan kysyi että kumpi (clap clap clap, tähän en ennen ole törmännyt)
- Vedestä ei veloitettu ja sitä kaadettiin laseihin aina kun ne vähän tyhjenivät
- Farangilla on toimiva mobiilisaitti, jes, monen ravintolan flash-härpäkkeitä kun ei saa kännykällä edes auki saati että olisi erikseen optimoitu sivu!
Tällä kokemuksella palaan kyllä varmasti ja uskallan suositella myös tuttavilleni.