ruokanen

10 Bewertungen

Ruoan pitää osua makuhermoon oikealla tavalla. Kokemus riippuu mielialasta: joskus toimii bulkkimättö ja joskus hifistely. Hyvä asenne ja puitteetkin voivat joskus ratkaista.

Abzeichen

Blog link

Bewertungen (8)

Bewertungen älter als 2 Jahre
Diese Bewertungen haben keinen Einfluss auf den Durchschnitt
Restaurant: Ravintola Eliel

Asemaravintolan kelmutetut väsähtäneet pikkupurtavat eivät houkuttele. Tapas-tyyppisessä valikoimassa on kyllä yritystä, mutta toteutus ja esillepano on luotaantyöntävä. Remontin jälkeinen tunnelma on vielä kalseampi kuin ennen. Salin sisustus ei todellakaan käytä hyväkseen historiallisen rakennuksen potentiaalia. Myyntitiskikin on ratkaisuiltaan epäonnistunut ja asiakkaalle hankala. Juomatiski sijaitsee eri puolella myyntisaareketta kuin ruoat, joten yksinkertainen palanpainikkeen valintakin menee hankalaksi. Edes oluthinnastoa ei ole näkyvillä vaan valikoima pitää itse päätellä kylmätiskin pulloja kurkkimalla. "Viihtyisä lounas- ja tapaamispaikka" on turhan paljon luvattu ravintolan nettisivuilla. Aseman nurkilla mikä tahansa muu vaihtoehto tuntuu houkuttelevammalta - oli kyse välipalasta tai välihuikasta.

     
     
     
Erfahrung: À la carte Hinzugefügt: 28.09.2009
Note 4

Restaurant: Maya Bar & Grill

Arki-iltana ravintola oli puolillaan, kaksi henkeä sai ongelmitta paikan rauhallisesta pöydästä.

Söin erikoislistalta (ilmeisesti City-lehden Eat Helsinki -erikoistarjous) 10 euron hintaisen chili-tofu-annoksen pinaatti-cashewpähkinä-kastikkeella ja mausteriisillä. Kokonaisuus oli kerrassaan makuhermoja hivelevä, tasapainoinen ja ennakkoluuloton. Maksaisin tästä enemmänkin kuin kympin tarjoushinnan. Tarjoilija kertoi, että annosta harkitaan a la cartelle pysyväksi lajiksi, toivottavasti näin käy. Seuralaisen vuohenjuusto-halloumi-salaatti oli OK mutta lievä pettymys. Vuohenjuustoa oli raikkaalla salaattipedillä kyllä paksu kiekko, mutta grillattua halloumia alle puolen sentin paksuinen pieni siivu (arviolta 20g). 14 euron hintaiseen salaattiannokseen olisi suonut aineksia edes muutaman gramman enemmän.

Jälkiruoaksi jaoimme seuralaisen kanssa 7 euron hintaisen, suussasulavan chilisuklaa-fondantin. Valmistukseen kuluu 10 minuuttia, mutta kuuma herkku oli odotuksen arvoinen ja tarjoiltiin jäätelön ja kirsikkahillokkeen kera. Voisin tulla Mayaan syömään pelkästään tätä...

Tarjoilu oli ystävällistä, tosin keittiö unohti salaattiannoksesta kastikkeen, jota piti erikseen pyytää. Listalla näytti olevan kasvisruokia keskiverto-texmex-paikkaa monipuolisempi valikoima, muutakin kuin ne normi-kasvisfajitakset.

     
     
     
Erfahrung: À la carte Preis: 14€ Hinzugefügt: 28.09.2009
Note 3

Restaurant: Poistettu ravintola

Täällä käyn kun haluan gourmet-pizzaa hyvistä raaka-aineista. Hinta-laatu -suhde vetää vertoja saman hintaluokan kilpailijoille (esim. Iguana).

Täytyy kyllä arvostaa ketjun asennetta. Ymmärrän jos kaikki eivät lämpene, mutta minuun kuivakka elitistinen huumori kolahtaa - tässä tapauksessa se toimii, koska siinä on tuulahdus itseironiaa. Täällä "Fantasia"-pizza on "Idiootto", henkilökunnan paidanselkämyksessä lukee "Sorry no kebab" ja ruokalista retostelee raaka-aineillaan: kinkku on kuulemma Votkinilta ja juusto oikeaa mozzarellaa. Peittoaa kyllä siinä mielessä perus-kebabbilat.

Toisaalta noin noheva itsekehu pitää sitten myös lunastaa. Mielestäni Classic Pizza onnistuu siinä ihan kohtuullisesti. Pohjat ovar rapeita, täytteet mielikuvituksellisia ja raaka-aineet todellakin laadukkaita. Oma suosikkini on Ruccola, joka sisältää nimensä mukaisesti valtavan keon tuoretta rucolaa. Ennakkoluuloton lista sisältää myös epäonnistuneempia yritelmiä, esim. kookosmaitoa sisältävä fuusioihme Hong Kong ei minua oikein vakuuttanut. Wokki wokkina.

Voi olla että jokunen pettymyksen kokenut ei oikein perusta italialaistyyppisestä rapeaksi paistetusta pizzasta, jos on tottunut suomalaiskansalliseen vetiseen taikinavelliin.

Paikkana kliininen ja kalsea, ostaritunnelmaa. Ison Omenan vastaava paikka on intiimpimpi ja sisustukseltaan tunnelmallisempi.

     
     
     
Erfahrung: À la carte Preis: 13€ Hinzugefügt: 28.09.2009
Note 5

Laadukasta ruokaa, hyvä esillepano. Vaikka lista on pihvi- ja burgeripainotteinen, minua viehättää erityisesti paikan taito rakentaa herkullisia, raikkaita (ja valtavia) salaatteja hyvistä raaka-aineista. Suosikkini on halloumisalaatti (14e), joka vie isommankin nälän. Usein korvaan pihvi- ja leikeannoksissakin perunat isolla vihersalaatilla; siitä tulee etenkin lounasaikaan sopivan täyteen ja vatsa ei pakahdu rasvaperunoihin. Palvelu on aina ollut ystävällistä ja nopeaa myös ruuhka-aikaan. Keittiö toimii vauhdikkaasti, annokset eivät kauaa pääse vanhemaan. Myös lounasannokset ovat olleet tasalaatuisia, huonoimmillaankin ihan kelvollista perusleikettä.

     
     
     
Erfahrung: À la carte Preis: 14€ Hinzugefügt: 28.09.2009
Note 4

Restaurant: Happiness

Buffetlounas/pikaruoka-kategoriassa ihan stadin kärkitasoa. Ruokalajien valikoima on laaja, pääruokia on n. 5-6 eri sorttia, lisäksi keittoa ja lisukkeina perusriisin ja nuudelien lisäksi paistettua riisiä. Ruokalajit ovat thairuoaksi tunnistettavia ja paikoin jopa mausteisiakin. Sushi on aika laimeaa mättöä, mutta tarjoaa normaalin thai-lounaan päälle eurolla erinomaisen hinta-laatu-suhteen. Täällä tulee työporukan kanssa käytyä lähes viikoittain.

Miljöössä ei ole kehuttavaa, meluisa läpikulkupaikka liukuhihna-meiningillä kun on. Tilaa on usein vaikea löytää, ja varsinkin ulkona asematunnelin puolella olevat "terassipöydät" ovat kovin rauhattomia. Henkilökunta antaa (enemmän tai vähemmän hienovaraisesti) ymmärtää, että seuraaville syöjille olisi suotavaa tehdä tilaa ASAP, joten tunnelma sopii lähinnä vauhdikkaalle työpaikkaruokailulle. Aiempi vertaus Bamboo Centerin omaperäiseen palveluun ei ole lainkaan kaukaa haettu.

     
     
     
Erfahrung: À la carte Preis: 9€ Hinzugefügt: 27.09.2009
Note 3

Miljööltään ja näköalaltaan aivan lyömätön paikka. Valikoimasta toistaiseksi vasta vähän kokemuksia, mutta kahvileivät ja kakut eivät tuottaneet pettymystä.

Pieni miinus kertakäyttöastioista (esim. muovipikarit vedelle), mutta vaatimattomien puitteiden takia ehkä ymmärrettävä ratkaisu.

     
     
     
Erfahrung: À la carte Hinzugefügt: 27.09.2009
Note 1

Restaurant: Cella

Konstailematon klassikkopaikka, jonne palaan aina silloin tällöin. Cellan tapaisissa ajattomissa ruokaravintoloissa tulee syötyä lähes aina jokin perinneannos - silakoita, maksaa, lohisoppaa tai vastaavaa. Viimeksi söin maksapihvejä enkä pettynyt. Seuralaisen punaviinihärkä ei sen sijaan ollut kovin mieleenjäävä miltään osin.

Kokin metkuilut taitavat olla jo ihan legendaarisia :)

     
     
     
Erfahrung: À la carte Preis: 13€ Hinzugefügt: 24.07.2009
Note 2

Pika-Namaskaareista paras. Annokset valmistuvat vauhdilla, naan-leipä tulee suoraan uunista kuten kuuluukin, henkilökunta on ystävällistä. Ruoka on pikaruoaksi oikein kelvollista. Suosikkini palak paneer (pinaatti-juusto-kastiketta perunalohkoilla) pärjää vertailussa muille stadin intialais-nepalilaistyyppisille ruokapaikoille.

Ei pidä sekoittaa muihin Express-Namaskaareihin. Fenniasta olen saanut kylmää naan-leipää ja välinpitämätöntä palvelua, Aleksilta lievän ruokamyrkytyksen...

     
     
     
Erfahrung: À la carte Preis: 8€ Hinzugefügt: 24.07.2009
Note 0


Bilder


Followers

Followers (1)


Lists

Bookmarks


Favorites