Unknown

Bystro

Rating 4.4 / 5

Reviews (4)

Eipä tarvitse empiä arviossa: loistavaa ruokaa. On makumaailma kohdallaan läpi aterian. Erinomaiset alkupalat. Täydellisesti kypsennettyä karitsaa. Myös blini muikunmädin kera on kuulemma herkullinen. Kenelläkään seurueessamme ei ole mitään huomautettavaa ruuan suhteen. Viinivalintamme ei mene ehkä aivan nappiin, mutta Zubrowka on pehmeää... Jälkiruokajäädyke katoaa nopeasti suuhun tyytyväisen maiskuttelun myötä. Ison seurueemme laskutus ei nasahda kohdilleen ihan ykkösellä, mutta hoituu kuitenkin hymyjen saattelemana. Kaiken kaikkiaan laadukas paketti ilman turhaa hienostelua tai teennäisyyttä. Enkä malta olla toistamatta: loistavaa ruokaa. Vieläpä kohtuuhintaan.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 39€ Added: 13.12.2016
Rating: 0

alkuun kalaseljankaa tuoreen leivän kanssa - herkullista! Pääruoaksi blinejä höysteineen, joka oli sopivan kokoinen annos keiton jälkeen. Maut kohdillaan.
Tunnelma ravintolassa on rento, mukava slaavilainen musiikki taustalla.

     
     
     
Experience: Lunch Price: 25€ Added: 16.11.2016
Rating: 0

Tyylikäs ja konstailematon ravintola, joka tarjoilee maukasta ja mielenkiintoista ruokaa. Ravintolan miljöö on yksinkertainen ja kaunis, hieman slaavilaishenkinen mutta ei mauttoman ylitsepursuava.

Tarjoilijatar on ystävällinen ja välitön, asia joka luo heti hyvää tunnelmaa sisustuksen seurana. Alkuruoaksi valitsemme munakoisorullia ja juustoleipää, sekä niiden kanssa tarjoiltavaksi blinit munakoisokaviaarilla ja suolakurkku-smetanakombinaatiolla. Blinit ovat ihanan rapeita ja täyteläisiä, ja niiden kanssa tarjoiltu munakoisokaviaari ihanan raikasta smetanan ja punasipulihakkeluksen kera. Pääruoaksi pöytään tuodaan munakoisohöystöä riisillä sekä seuralaiselleni pelmenikeittoa. Munakoisohöystö on loistavasti kypsennetty, mutta riisipeti sen alla hieman tylsä, olisin odottanut vaikka ohraa tai muuta jännittävämpää lisuketta. Muuten makuharmoniat kohtaavat loistavasti! Jälkiruoaksi tilaamme vielä keittiömestarin päivän erikoisen, pavlovan, joka tulee tarjoiltuna vadelmamoussella ja tuoreilla marjoilla. Ihanan raikas päätös aterialle itse keittiömestarin tarjoilemana.

Loistava kokonaisuus, jota rapisuttaa vain kasvisruokien vähäisyys - pääruoaksi blinejä lukuunottamatta niitä löytyy vain yksi. Jo blinit ovat kuitenkin kokemisen arvoisia, ja niiden perässä voisin ehdottomasti käydä uudestaankin.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 20€ Added: 13.09.2016
Rating: 0

Zdrástvuite!

Maaliskuun alussa Etelärannasta pamahti. Ja huhtikuun alussa uudestaan. Ensiksi Henri Alén ja Tommi Tuominen avasivat entisen Sundmans Krogin tiluksille slaavilais-kaukaasialaisesta keittiöstä ponnistavan ja venäläiseen mielenmaisemaan nojaavan Bystron ja melkein heti perään suomalaisen uuden aallon fine dining -ravintolan Finnjävelin edesmenneen Haviksen tilalle.

Venäläinen ruoka ja etenkin juomat ovat jääneet parilta Pietarin matkalta mieleen, joten uutuuteen oli pakko tutustua hetimmiten. Tuntuu, että muutenkin venäläiset ravintolat ovat jääneet hieman paitsioon Helsingissä. Saslik on varmaankin legendaarisin, mutta siellä ei ole tullut käytyä karhua nauttimassa. Bellevue on testattu useita vuosia sitten, sittemmin myös selvästi edukkaammat Pelmenit ja Blinit.

Bystro Blinilässä kiinnostivat erityisesti ikuisen rakkauteni kohde: blinit. Toki mahdollisuuksia ja tilaisuuksia annetaan tarvittaessa myös muille herkuille, tutuille ja tuntemattomille. Olin myös jostakin lukenut paikan tarjoamasta ukrainalaisesta kuohuviinistä, joka suussani vääntyi muotoon: venäläinen samppanja.

Ensimmäinen käyntikertamme Bystroon osui lounasaikaan. Ravintola oli melko tyhjillään. Tila tuntui tutulta Sundmans Krogin ajoilta, mutta interiööri muutoin oli luonnollisesti laitettu uusiksi. Otin melko tiiviiltä lounaslistalta pelmenit, karamellisoitua sipulia ja smetanaa (15 €). Vaimo valitsi hartso-keiton (11,50 €). Jaoimme ruokahalun herättäjäisiksi pienen annoksen suolakurkkuja, hunajaa ja smetanaa (4,50 €), jota ei taidettu tosin veloittaa. Annokseni asetti nopeasti referenssikohteen kaupungin muille pelmeneille. Maut loivat harmonisen ja maukkaan kokonaisuuden. Georgialainen hartso-keitto oli kaikessa konstailemattomuudessaan tasokas annos. Vaikka odotukset olivat valmiiksi jo korkealla, niihin yllettiin.

Parin viikon päästä löysimme yllätykseksemme itsemme jälleen Blinilästä, tällä kertaa perjantai-iltana. Tällä kertaa kohteenamme olivat ne blinit, nuo venäläisen keittiön kulmaraudat. Ruokalistalta erottuivat selkeästi muita annoksia kirkkaammin ns. all you can eat -vaihtoehdot. Niinpä valitsin syö blinejä niin paljon kuin jaksat, höysteenä 40 g kirjolohenmätiä, lohi- ja siikatartaria, sienisalaattia, suolakurkkua, punasipulia ja smetanaa (30 €). Vaimoni otti muuten saman setin, mutta vaihtoi höysteet niin, että pöydällä oli 40 g annokset siian- ja muikunmätiä, punasipulia ja smetanaa (33 €). Ruokajuomaksi valitsimme edellä mainittua ukrainalaista Odessa-kuoharia, jota maistoimme jo baaritiskillä pöydän vapautumista odotellessamme. Makeudessaan se sopikin hyvin rasvaisten blinien petikaveriksi. Hinta oli neljänkympin luokkaa, mutta eksakti summa hävisi illan aikana käyttömuististani, vaikka vodkiin ei tällä reissulla koskettukaan.

Blinit olivat esimerkillisiä, kuinkas muuten. Ne olivat juuri sopivan rapsakoita eivätkä lainkaan jauhoisia. Rasvaisuuden astekin hipoi täydellisyyden likiarvoa. Parasta niissä kuitenkin oli se, että niitä sai syödä niin monta kuin jaksoi. Täytteet kruunasivat upean kokonaisuuden. Spasíba!

Ravintolakäynneistä jäi mahtava fiilis, eritoten illalliskokemus nosti kivasti arjen yläpuolelle. Modernille ja tyylikkäälle venäläistyyliselle ravintolalle luulisi löytyvän tilausta Helsingissä.

Lisää arvosteluja blogissani: http://tulinnainjasoin.blogspot.fi/

     
     
     
Experience: À la carte Price: 30€ Added: 09.05.2016
Rating: 1

Community

Fans

These people have marked this restaurant as a favourite.

People interested in this restaurant


Location

teläranta 16, 00130 Helsinki - Route
+358 300 472 340
http://www.bystro.fi/