Opens at 18:00

Finnjävel

Rating 3.3 / 5

Reviews (6)

Milenkiintoinen idea. Menun annoksista suurin osa toimi hyvin, muutama jopa erinomaisesti, mutta toivomisen varaakin jäi. Etukäteen varmistettu lihaton ruokavalio ei toiminut ihan niin hyvin kuin luvattiin, pahimmillaan jätettiin annoksesta vain liha pois. Oli kokemuksena kiva, mutta tuskin menemme toisen kerran.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 105€ Added: 24.09.2017 View previous reviews (2)
Rating: 0

. ...

     
     
     
Experience: À la carte Price: 100€ Added: 19.08.2017
Rating: 0

Desing edellä mennään sekä ruuassa että muussa.
On kiehtovaa miten perinneruokia voi dekonstruoida ja tarjota uusina komponentteinaan, mutta menun hintataso viineineen on liian korkea. Kaikki ruuat sinänsä teknisseti moitteettomasti valmistettuja ja tarjosivat uusia elämyksiä: esim rössy ( sianveri-jauho ruoka) voi olla herkullista.
Onhan paikalla käsintehdyn kirnupiimän tarina hieno, mutta noin 8€ lasillisesta sitä tai pienpanimo-olutta osa ”viini-menua” on härskiä lähinnä. Viinit ovat aina makuasioita, mutta yksikään seurueestamme ei syttynyt tarjotuille hyvin hentoaromisille enimmäkseen ranskalaisille viineille.
Hintatasoa tietysti selittää henkilökunnan runsaus, kerrankin ihan amerikkalaista tasoa. ja palvelu sitä mukaa
Sopii erikoisuuksienmetsästäjille ”kerta-wau” kokemukseksi.

     
     
     
Experience: À la carte Added: 22.01.2017
Rating: 0
Reviews older than 2 years
These reviews don't affect the average

Kymmenen ruokalajin menu. Tutut, jopa kenties kansallisiksi mainittavat ruoat esim. kesäkeitto ja ehkä kouluruokailun perusinhokki tilliliha, joka tarjoiltiin uudessa kuosissa.
Fine diningin mukaisesti isot lautaset ja pienehkö ruokamäärä. Ruokalajien kaikki osat kuitenkin mukana esim. uudenoloisesti koostettu karjalanpiirakka.
Itse näen fine diningin eräänlaisena taidelajina, jonka vertaamista tutumpaan "vatsa-täydeksi" keittiöön ei tee kummallekaan oikeutta.
Finnjävel käyttää pula-ajan keittokirjan ohjeita ja taivuttaa ne fiinimpään muotoon. Ei hassumpi koekeittiöidea.
Suosittelen käymään ja kokemaan. Palvelu ystävällistä ja ammattitaitoista. Tosin tarjoiluvälit pitenivät asiakasmäärän kasvaessa.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 104€ Added: 24.07.2016
Rating: 0

Tulimme ravintolaan kokemuksen ja ruokaperinteiden perässä. Saavuimme paikalle illan ensimmäisinä ja valitettavasti koimme tilanteen hyvin kiusalliseksi, kun koko avokeittiön henkilökunta toljotti meitä ikään kuin arvioiden päästä jalkoihin. Muutoin vastaanotto oli ystävällistä. Voisi kuitenkin kiinnittää huomiota siihen, ettei asiakkaalle tule tällaista arvosteltua oloa.

Ravintolakokemus oli elämys ja nautimme kaikista ruoista. Eritoten yksi, vaalea tarjoilija (Maija?) tuntui välittävän asiakkaista ja oli todella luonteva. Muut tarjoilijat olivat perusystävällisiä, mutta ehkä liian hätäisiä, sillä olisimme halunneet kysyä annoksista lisää. Kalliiksihan tuo vierailu tuli, eikä kaikki annokset "niin erikoisia" olleet että niistä olisi halunnut maksaa niin paljon. Arvostamme kuitenkin ravintolan ideaa ja työtä, joten suosittelisimme sitä muille ruokaihmisille. Viinit olivat erinomaisia ja sopivat ruokalajeihin mainiosti.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 104€ Added: 21.07.2016
Rating: 0

Olimme illallista nauttimassa maanantaina, joka kuulemma on erikoisilta, tarkoittaako kenties, että asiakkaille voi syöttää silloin mitä tahansa ?
Nettiä selaillessa ei tullut eteen juurikaan negatiivisia kommentteja, onko näin, että tämänkaltaisista "suuren hypen"-ravintoloista ei uskalleta kirjoittaa todellisia mielipiteitä ?
Tarjoilu oli ystävällistä ja sujuvaa, hieman liian pitkät odotusajat ruokien välissä.
Ruokailuvälineet ja viinilasit todella epäkäytännöllisiä. Veitsi ja haarukka ylipitkiä, mistä on tarkoitus pitää kiinni ? Viiniä juodessa piti aina jännittää mihin kohtaa huulet pitää laittaa, että ei tule paidalle.
Menussa seitsemän annosta (kolmesta niistä kuva lisätty), näitä kolmea ei voi annoksiksi sanoa. Kaksi niistä todella pohjat eli herneitä ja voita ja toinen lasinpohjalla vähän piimää tai mitä lie olikaan. Lisäksi tarjolla nakki ja perunasalaatti, tartar, kanaviilokki, patee ja pullaa jälkkäriks.
Odotukset oli todella suuret, mutta kylläpä tultiin rytinällä alas.
Ja kaiken lisäksi jäi vielä nälkäkin.
Ei näin.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 79€ Added: 01.07.2016
Rating: 2

Community

Images

Fans (0)

These people have marked this restaurant as a favourite.

People interested in this restaurant (2)


Location

Eteläranta 16, 00130 Helsinki - Route
+358 300 472 341
http://www.finnjavel.fi/

Options