Latest reviews: Helsinki

2 reviews

Olen pitänyt tästä ravintolasta paljon ja pizzapäivänä aina tilannut ruuat täältä. Viime kerta kuitenkin muutti kaiken kun löysin pizzastani kuolleen kärpäsen. En ymmärrä miten on mahdollista että talvella pizzaan päätyy tälläinen extratäyte? Ehkä keittiön puhtaanapitoon voisi kiinnittää huomiota paremmin jotta tälläiset ikävät yllätykset ei toistu. Ennen tätä löytöä, otin pizzasta pois pienen mustan karvan. Se ei saanut minua vielä kirjoittamaan arvostelua mutta kärpänen oli viimeinen niitti.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 10€ Added: 23.03.2019
Rating: 0
1 review

Café Blankan henkilökunta on sydämellinen ja palvelu on luontevan ystävällistä. Kahvilatuotteita olen useat kerrat maistanut ja pitänyt. Tarjolla on myös lounas.

     
     
     
Experience: À la carte Added: 21.03.2019
Rating: 0
15 reviews

Kävin kymmenisen vuotta sitten säännöllisesti syömässä Siilinpesässä varsin mainion perjantai-pizzan. Nyt, pitkän tauon jälkeen, tuli testattua paikan pizzat uudestaan, ja voi mikä pettymys! Ihan ihmetyttää, miten lätty ei maistu miltään, vaikka näyttää ihan hyvältä. Onko sitten niinkin yksinkertaisesta asiasta kiinni kuin tomaattikastike, en tiedä. Mutta minun pizzatilaukseni ottaa jatkossa vastaan jokin muu ravintola.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 10€ Added: 20.03.2019
Rating: 0
1 review

Aikasemmista huonoista kokemuksista huolimatta kävimme antamassa Bistrolle uuden mahdollisuuden. Erittäin surullista, että ravintola ei ole parantunut viime kerrasta. Tällä kertaa ruokana ollut pepperonipasta oli syömäkelvotonta: puolet siitä jäi lautaselle sillä suolaa oli aivan järkyttävä määrä siinä. Vierustoverin tortilla jäi myös puoliksi lautaselle makunsa takia. Enää ei tosiaan tarvitse käydä täällä. En suosittele.

     
     
     
Experience: Lunch Price: 10€ Added: 19.03.2019
Rating: 0
2 reviews

Menimme mieheni, hänen veljensä, mieheni veljeni vaimon ja heidän lapsensa kanssa syömään tikkurilan asemalla sijaitsevaan raxiin. Ensinnäkin, jouduttiin odottamaan pitkään ennen kuin saatiin palvelua. Sitten tuli myyjä joka otti tilauksemme vastaan ja löi sen kassaan. Mieheni veljellä oli alennuskuponkeja ja antoi ne myyjälle, myyjä heti tiuskaisi että ne olisi pitänyt antaa ennen kuin hän kerkee lyömään ne kassaan, koska heidän kassajärjestelmä on tälläinen. Kiva tulla syömään kun heti on asenne tälläinen, mistäs me oltas sen voitu tietää, kun ei näitä kassajärjestelmiä tunneta. Mitään pahotteluja ei edes saatu. Todella pöyristyttävää toimintaa.
Ruuan laatu on selvästi parantunut ja valikoima monipuolistunut. Tosin naan leivät olivat loppu ja niitä ei näkynyt ollenkaan.
Kuusi vuotiaan lapsen oli hankala leikata pizzaa, kun ei meinannut ylettyä leikkaamaan ja lasta oli vielä todella kuuma. Sinne kauimmaiseen pizzaan ei edes ylettänyt. Olisi parempi että palat olisi valmiiksi leikattu kunnolla valmiiksi.

     
     
     
Experience: Lunch Price: 14€ Added: 19.03.2019
Rating: 0
720 reviews

Olen käynyt useampaan otteeseen King Kebabin Kallion yksikössä lounasaikaan. Lounaalla on saatavilla salaattipöytä, hanajuoma ja kebabannos kahdeksan ja puolen euron sopuisaan hintaan. Olen erityisesti rullakebabin ja iskender kebabin suuri ystävä. Niinpä olen niitä molempia King Kebabissa maistanut. Olen jopa alkanut vakavasti pohtimaan, että onko kana-aurajuustorulla Helsingin paras ruoka-annos.

Kuten arvata saattaa, annokset ovat valtavia. Mutta ennen kaikkea ne ovat laadukkaita ja äärimmäisen herkullisia. Kebablihan määrää ei ole annosteltu grammavaa’alla. Rullakebabin päällä on kivasti sulatettua juustoa. Jogurtti raikastaa molempia annoksia.

Alkusalaatti jää odotetusti kuriositeetin tasolle, mutta eipä sille sen suurempaa roolia ole suunniteltukaan. Pienivatsaisimmat jopa jättävät sen kokonaan rauhaan. Ravintolan tilat ovat suuret ja selvästi peruskebabraflaa viihtyisämmät. Tarjoilu on erittäin ystävällistä ja tehokasta.

King Kebabin kebabit ovat laatutavaraa ja lounasdiili ohittamaton. Ei liian usein, mutta silloin tällöin!

Lisää ravintola-arvosteluja löytyy blogistani:
https://tulinnainjasoin.blogspot.fi/

     
     
     
Experience: Lunch Price: 9€ Added: 17.03.2019
Rating: 0
720 reviews

Ravintola Peking on ensimmäisen aallon kiinalaisia ravintoloita Suomessa – onhan se avannut ovensa jo vuonna 1983. Olen käynyt Pekingissä lounaalla pariin otteeseen. Ensimmäisellä kerralla jaoin ystävieni kanssa naudanliha- ja kana-annokset (9,80 €), jälkimmäisellä kerralla panoksia nostettiin ja valintana oli ”liikelounas” eli täyskäsi: alkukeitto tai kevätkääryle, pääruoka normilistalta sekä jälkiruoaksi kiinalaisen keittiön ihastuttava klassikko eli friteerattu banaani jäätelön kera ja toki kahvi (13 €). Normilounaan hintaan ei siis kuulu muuta kuin pääruoka.

Alkuun ottamani kevätkääryle oli rasvainen eikä erityisen kaksinen avaus. Pääruoaksi sai valita joko yhden kokonaisen annoksen tai kaksi puolikasta annosta. Käytin luonnollisesti hyväkseni jälkimmäistä mahdollisuutta ottaen testiin sekä naudanlihaa että possua. Naudanliha vei jälleen pidemmän korren, kuten ensimmäiselläkin käynnilläni, vaikka en bambuista ruoassani välitäkään tuon taivaallista. Possu sekä ensimmäisellä käyntikerralla maistamani kana olivat naudanlihaa valjumpia esityksiä, mutta kastikkeet kaikissa annoksissa sinänsä toimivat. Friteerattu banaani jäätelön ja kinuskikastikkeen kera oli luonnollisesti suunmukainen päätös.

Interiöörissään Peking ei tyydy vähäeleisyyteen, harmonisuuteen tai esimerkiksi vain klassiseen kättä heiluttavaan kissakoristeeseen. Tässä vanhan koulukunnan ravintolassa on ns. puitteet kunnossa. Seiniltä löytyy ties mitä kultaista lohikäärmeornamenttia ja kiinalaisia kirjoitusmerkkejä. Sisustus on raskas, mutta positiivisella tavalla överi. Me like.

Lisää ravintola-arvosteluja löytyy blogistani:
https://tulinnainjasoin.blogspot.fi/

     
     
     
Experience: Lunch Price: 13€ Added: 17.03.2019
Rating: 0
240 reviews

Ipi Kulmakuppila sijaitsee Karhupuiston kulmassa, Kallion kirjaston vieressä. Suuret ikkunat houkuttelevat aamuhämärässä sisäänsä kuin valo yöperhosia. Olin jo jonkin aikaa pallotellut mielessäni ajankohtaa, jolloin mennä Ipiin: olisiko se lounaalla, töiden jälkeen vai peräti lauantaibrunssilla? Lopulta löysin itseni Ipistä aamiaisaikaan heti aamukahdeksalta.

Ipi Kulmakuppila tarjoaa Aamuset-nimistä valmista settiä (6,90 €). Siihen kuuluu patapuuro tai luonnonjogurtti luomugranolalla, tuorepuristettu appelsiinimehulasi ja kahvi. Otin setin jogurtilla, mutta sen lisäksi panostin ekstraa vielä kylmäsavulohibagelin (6,50 €) verran. Bagel herkullisen majoneesin kanssa oli suunmukainen annos. Jogurtti granolalla ja mustaviinimarjahillolla oli täyteläisen maukas kokonaisuus. Tuorepuristettu mehu oli raikas aamunavaus. Santsikupin kuulumisesta hintaan olin tyytyväinen, vaikka pidinkin sitä kohtuullisen itsestään selvänä asiana. Yksi varsin pieni kuppi kahvia on turhan äkkiä juotu. Aamiainen oli hyvä, mutta ei mitenkään erikoinen.

Ipi Kulmakuppilan useampaan kerrokseen jakautuva miljöö on jännä yhdistelmä puuta, betonia ja huonekasveja. Eri elementit kuitenkin luovat harmonisen ja miellyttävän yhdistelmän, jota hallitsevat avarat ikkunat Kallion ytimeen. Palvelu oli ystävällistä.

Lisää ravintola-arvosteluja löytyy blogistani:
https://tulinnainjasoin.blogspot.fi/

     
     
     
Experience: Breakfast / brunch Price: 13€ Added: 17.03.2019
Rating: 0
720 reviews

Vietnamilaiset maut ovat takaisin Kalliossa, hurraa! Lounasaikaan Lie Messä on tarjolla kolmea vaihtoehtoa (10,80 €). Tutuiksi ovat ehtineet tulla mm. erilaiset possu- ja naudanliha-annokset niin riisi- kuin nuudeliversioina, kuten myös pitkään haudutettu pho-keitto, josta vietnamilainen keittiö kenties parhaiten tunnetaan. Pääruoat ovat aina olleet kiehtovia, muhkeita ja ennen kaikkea maukkaita. Makuja on paljon, ja on hilkulla, ettei kokonaisuus kaadu niiden alle. Mutta ei kaadu. Annoksissa käytetään paljon kasviksia ja tuoreita yrttejä, kuten korianteria, minttua, basilikaa ja ituja. On miellyttävää, että pääruoat tarjoillaan pöytään.

Lie Mestä ei voi kirjoittaa hehkuttamatta runsaan monipuolista ja herkullista alkusalaattipöytää. Välillä tuntuu, että lounaaksi voisi riittää pelkän kasvispainotteisen salaattipöydän antimet. Tarjolla on huikaiseva kattaus erilaisia salaatteja: osa yksinkertaisia, osa moniulotteisempia. Hedelmiäkin löytyy.

Lie Men tila maan alla on haastava, mutta ravintolan lopputulos on onnistuneen omannäköinen ja erilainen. Lähtökohdiltaan hämärää miljöötä on elävöitetty erilaisilla väreillä niin seinien, pöytien kuin tuolienkin avulla. Palvelu on ystävällistä ja nopeaa.

Lisää ravintola-arvosteluja löytyy blogistani:
https://tulinnainjasoin.blogspot.fi/

     
     
     
Experience: Lunch Price: 11€ Added: 17.03.2019
Rating: 0
480 reviews

Harva meistä voi väittää maistaneensa venezuelalaista ruokaa. Sellaista on kuitenkin tarjolla Sturenkadun ja Mäkelänkadun kulmassa. Coco Grill muutti Vallilaan Makuunin tilalle pari vuotta sitten alkuperäisiltä hoodeiltaan Roihuvuoresta. Hyvä niin, sillä muutoin olisi venezuelalaiset maut jääneet minun osaltani kokematta.

Olisin tilannut alkuun chili-valkosipulimarinoituja kampasimpukoita, mutta niitä ei ollutkaan saatavilla, joten vaihdoin ne chili-valkosipulimarinoituihin jättikatkarapuihin (8,50 €). Annos oli valju ja mitäänsanomaton, eivätkä edes katkaravut (6 kpl) sitä pystyneet pelastamaan.

Tarjoilijan suosituksesta otin pääruoaksi Parilla mixtan (20,90 €), joka piti sisällään kunnon lihajuhlien tyyliin kolmea lihaa: chorizo-makkaraa, lampaan sisäfilettä ja kananrintaa. Kylkeen valitsin maniokkilisukkeet. Annoksen parasta antia olivat laadukas lammas sekä maukkaat makkarat. Tuhtia ja öljyistä annosta pyrkivät raikastamaan avokadosalsa kaalisalaatin ja muiden vihannesten kanssa, vaikka se vaikeaa olikin. Portugalilainen punaviini (12 cl 5,20 €) maistui muuten erinomaisesti sekä pääruoan kanssa että yksikseen.

Ravintolan yleisilmeessä musta ja valkoinen leikittelevät yhdessä mm. papukaijojen kanssa. Venezuelan lipultakaan ei voida välttyä. Palvelu toimi.

Coco Grill suoritti tasaisesti. Alkuruoka oli pettymys, mutta liha-annos ajoi asiansa kelvollisesti. Kaikessa tuhtiudessaan se oli maistuva kokonaisuus.

Lisää ravintola-arvosteluja löytyy blogistani:
https://tulinnainjasoin.blogspot.fi/

     
     
     
Experience: À la carte Price: 29€ Added: 17.03.2019
Rating: 0