Opens at 11:00

Vihreä Holvi

Rating 4 / 5

Customer experience

Child friendly
Vegetarian

Reviews (7)

Vihreän Holvin lounas on hyvä. Olen kokeillut listalta kaikenlaisia annoksia ja tullut lopputulokseen, että kasvisruuat ovat täällä ehkä jopa parhaita. Aina ihanaa tuoretta leipää tarjolla ja kahvi kuuluu hintaan.

     
     
     
Experience: Lunch Added: 19.10.2017
Rating: 0

Huomaamaton Harjutorin helmi. Ensivierailulla emme oikein saaneet selvää edes ravintolan nimestä astuessamme sisään tunnelmalliseen ravintolasaliin, jossa yhdistyvät toisaalta kortteliravintolan rentous ja toisaalta vanhan korkean ravintolasalin henkimä arvokkuus. Tuntuu että ravintola on aina sijainnut tässä. Kauniit ruoka-annokset koottu taiten mielenkiintoisista raaka-aineyhdistelmistä ja valmistustekniikoista. Osaava ja ystävällinen henkilökunta, viinisuositukset osuneet ja uponneet. Olemme vierailleet isommalla seurueella kahdesti, ja kaikki pääruoka-annokset ovat keränneet tasaisesti kehuja. Itse syömäni kuha-annos merilevälisäkkeellä ja kevyesti friteerattu viiriäinen olivat kertakaikkisen fantastisia. Ravintolan omaa kekseliästä twistiä kuvaa hyvin listalta jonkin aikaa löytynyt “sydäri”- jälkiruoka-annos, jossa kuohkea vaahterasiirapissa muhiva ameriikanpannukakku oli saanut seurakseen paistettua hanhenmaksaa. Loistava lisäys alueen ravintolavalikoimaan. Ainoa pieni miinus akustiset ongelmat, melutaso nousee korkeaksi jos ravintola täynnä.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 18€ Added: 19.08.2017
Rating: 0

Vihreä Holvi aukesi loppuvuodesta ilman sen suurempia eläköön-huutoja. Omaankin kaikukoppaani paikka kulkeutui vasta Nyt-lehden ylistävien arvioiden jälkeen huhtikuussa. Vihreä Holvi sijaitsee Harjutorilla, historiallisen Kotiharjun saunan likellä. Paikassa on muutenkin historiaa: siellä on nimittäin sijainnut Vihreät Holvit -niminen kahvila-ravintola 1930-luvulla.

Ravintola on pitänyt itsestään kovin vähän meteliä, mutta kerännyt kehuja taajaan, joten pakkohan se oli ennen pitkään testata. Olenkin käynyt useamman kerran Vihreässä Holvissa lounaalla, vaikkei sitä ole helppo edes löytää. Joka viikko tarjolla on muutama viikoittain vaihtuva annos sekä niiden lisäksi päivän oma spesiaaliannos. Hinnat pyörivät siinä 10–14 euron välillä.

Salaattipöytä on kohtuullista tasoa. Tarjolla on muutamaa salaattia. Raaka-aineet ovat laadukkaita, mutta eivät kenties kuitenkaan mitenkään erityisiä: vihanneksia, kikhernettä, sieniä, pastaa, focacciaa. Kyllä siitä hyvän startin lounaalle silti saa. Pääruoaksi olen syönyt mm. karitsapastaa (10,30 €) ja seesamlohta (13 €). Annokset ovat olleet esteettisesti kivasti aseteltuja, mutta myös makumaailmaltaan tasapainoisen onnistuneita. Toisin sanoen näin laadukkaita ja viitseliäästi tehtyjä lounasruokia saa harvoin: ehdottomasti alueen parhaimmistoa.

Vihreän Holvin katutason ikkunoista näkee viereiseen puistoon. Sisustus tarjoaa vihreää ja punaista. Yksittäisiä, erikoiseen kallellaan olevia, tauluja on seinillä. Miljöö on omannäköisensä, hieman jopa teatterimainen, mikä tuskin on vahinko.

Vihreä Holvi on tervetullut tulokas Kallion ravintolatarjontaan. Haluaisin kuvitella, että rohkeimmat Etelärannan tirehtööreistä uskaltaisivat tuoda maakuntien arvovieraansa vaihteeksi syömään Vihreään Holviin ja samalla nauttimaan Kallion erilaisesta ilmapiiristä. Minulle ravintolasta tuli niin vakiopaikka kuin ravintolaentusiastille mistään ravintolasta voi tulla.

Lisää arvosteluja blogissani: http://tulinnainjasoin.blogspot.fi/

     
     
     
Experience: Lunch Price: 12€ Added: 19.07.2017
Rating: 0

Hyvää korvaushoitoa Allotriaa kaipaavalle. Ehkä. Alkusalaatti oli yksinkertaista, mutta maittavaa. Leipä tuoretta ja hyvää. Kana-mole oli maukasta, mehukasta ja hyvin maustettua. Ei mitään tajunnanräjäyttävää, mutta hyvää kuitenkin.

Palvelu oli oikein ystävällistä ja paikan sisustus miellyttä silmääni. Sijainti on hyvä ja suuret ikkunat tuovat mukavasti valoa sisään.

Mutta. Akustiikkaa ei ole huomioitu mitenkään. Lounasaikaan klo 12:30 hälinä oli niin järkyttävä, että keskustelemisen edellytyksenä oli kumartuminen pöydän ylle ja äänen korottaminen, eikä sekään tuntunut riittävän. Lumipalloilmiömäisesti muutkin joutuvat korottamaan ääntänsä ja lopputuloksena on korvia riipivä melu.

Haluaisin kokeilla paikkaa uudestaan, mutta en nykyisellä akustiikalla.

     
     
     
Experience: Lunch Price: 11€ Added: 12.04.2017
Rating: 0

Todella hyvä kokemus!
Maistuvat ruoat, ja järkevät hinnat. Ei liian hienoa, vaan ”fine casual”. Menen toistekin!

     
     
     
Experience: À la carte Price: 45€ Added: 30.03.2017
Rating: 0

À la carte tuli myös testattua. Samana päivänä tehtyä pöytävarausta ei ollut kirjattu, mutta pöytä saatiin silti. Kokeilin kasvismenua, jonka alkuruoassa oli paljon tosi hyviä makuja, mutta pyreiden tippapursottelu alkaa ravintoloissa pikkuhiljaa jurppia. Kasvispääruoan friteeratut rasvapökäleet eivät juuri kehuja ansaitse. Kaverin härkä oli kuulemma hyvää, mutta kastike (sama kuin lounaassa) aivan liian makea. Jälkkäriksi kokeiltiin Sydäriä (Paistettu ankanmaksa, Amerikan pannukakku & vaahterasiirappi), joka on periaatteessa hyvä kaikessa omituisuudessaan, mutta maksassa oli muovikelmumainen sivumaku ja se oli liian kypsäksi paistettu.

Kehityskelpoinen ja toivon että parempaan päin ollaan menossa. Vielä ei kaikki ihan kohdallaan. Ruokia vaivaa jonkinlainen raskaus ja monet hiukan ylikypsiä, kuten heppa ja hauki. Esimerkiksi simpukkakeitossa (bouillabaisse) ollut fenkoli, joka on periaatteessa raikkaan ja mausteisen makuista, oli saatu jotenkin kadoksiin. Hiukan raikkautta ja tuoreutta kaipaisi annoksiin - ja salaattipöytään öljy- ja etikkapullon.


(Ensimmäisen lounasarvion onnistuin täydennyksellä tuhoamaan, mutta vaikutelma ja pisteet jotakuinkin samat)

     
     
     
Experience: À la carte Price: 12€ Added: 01.03.2017
Rating: 0

Mukava paikka, A-oikeudet, erinomainen hintalaatusuhde. Hieman alkukankeutta, lounasaikaan olettaisi suppean lounaslistan annosten valmistuvan nopeasti, mutta jouduimme odottelemaan. Hieno ja hyvä annos kuitenkin pelasti paljon.

     
     
     
Experience: Lunch Price: 12€ Added: 25.01.2017
Rating: 0

Community

Images

People interested in this restaurant (1)


Location

Harjutori 8, 00500 Helsinki - Route
+358504697788
http://vihreaholvi.fi