Scandic Oulu, ravintola Torilla
Customer experience
Reviews (20)
These reviews don't affect the average
Tilasimme listalta pippuripihvit.
Annos oli visuaalisesti viehättävä mutta maut aika mitäänsanomattomia.
Palvelu oli ystävällsitä.
Kävimme Torillassa hyvin kiireisenä iltana, mutta palvelu oli siitä huolimatta hyvin ystävällistä. Ruoka oli todella hyvää.
Melko mitäänsanomaton esitys. Pöydät ovat liian lähellä toisiaan, tarjoilijat katoilevat ja ruoka oli parhaimmillaankin keskinkertaista. Sääli, sillä olemme käyneet vuosikausia sitten useammankin kerran syömässä ja silloin olimme todella tyytyväisiä. Nyt ei tunnista enää samaksi paikaksi.
Hinta-laatusuhdetta en voi kommentoida, koska saamamme palvelu oli niin ala-arvoista että päätin etten rahoillani paikkaa tue. Ylimielisin ja tylyin vastaanotto missään asioimistani ravintoloista.
Annos oli pieni, kana kylmää ja annoksessa ei maistunut lainkaan se mauste jonka mukaan annos oli nimetty.
Ruoka yes !
Muutaman kerran (3 krt) käyneenä ruoka ollut ihan hyvää eikä pettymyksiä ole tullut sen suhteen. Myös paikkana Torilla siisti ja viihtyisä.
Ainoat kokeumusta laskevat pisteet tulevat tarjoilun hitaudesta ja heilahtelusta. Eka kerralla käydessä tarjoilu kaikin puolin pelasi loisteliaasti ja esimerkillisesti. Toisella kertaa eka tarjoilija tiesi asiansa ja toinen oli vähän "ulkona". Eniten silti harmittamaan jäi viime kerralla tarjoilijoiden keskinäinen pitkä jutustelu. Asiakkaat vilkuili kuka juomien tai ruokien tai kuka laskun maksun perään, mutta kesti hetken ennen kuin jutustelu malttoi tauota.
No anyway ruoka ainakin ihan yes täällä eli kannattaa kokeilla
Ensimmäiseksi täytyy kommentoida noita arvosteluasteikkoja sillä ei ruoka kokonaisuudessaan ollut "lähes syömäkelvotonta", vain osa siitä, jonka johdosta seuraavaksi portaaksi osuva "ok" ei kuitenkaan myöskään ole käypä arvostelu. Sitten asiaan.
Alkuruoaksi otin tapaksista "lavaret" (kylmäsavusiikaa ja fenkolisalaattia), "morel" (korvasieniquiche ja versosalaattia) ja lisäksi sipulirenkaita tomaattisalsan kera mikä sinänsä olisi kuulunut pääruokalisukkeisiin. Näistä "lavaret" oli oikeasti onnistunut ja maukas, kun taas korvasieniquiche oli suhteellisen mauton (joskin tilanne hieman pelastui kastamalla sitä "morelissa" olleessa sitruunan makuisessa "kastikkeessa" (mahdollisesti vinegrette tai sitten vain puristettua sitruunamehua)), eikä korvasienien makua niiden sinänsä asialliselta vaikuttaneesta määrällisestä käytöstä huolimatta ollut jostain syystä juurikaan havaittavissa. Kyseisen annoksen versosalaattikin taisi koostua pelkästään basilikan lehdistä. Sipulirenkaat, joista oikeasti tykkään todella paljon kun ne on hyvin valmistettu (ts. käytetty hyvin maustettua frittitaikinaa), olivat todella mauttomat, eikä dippaukseen tarkoitettu tomaattisalsakaan tainnut olla paikan päällä pusattua, ei sillä että se olisi mitään tuolta osin pelastanut.
Pääruoaksi otin "French steak" sisäfileenä ja lisukkeeksi vaahterasiirapilla glaseerattuja bataattilohkoja. Pihvi oli omaan makuuni suhteellisen hyvin mediumiksi paistettu mutta päällimmäiseksi mieleeni jäi siitä suuhuni sattunut pala jännettä tai rustoa, jälkimmäiseltä se kovuutensa puolesta enemmän tuntui ja ihmetytti kyllä kovasti ja jäin sen johdosta muutenkin miettimään, että niinköhän tuo köntti tekstuuriltaan muutenkaan mahtoi aivan sisäfileestä käydä. Toinen kummastuksen aihe oli se, että vaikka annokseen kuuluvaan sauce verde kastikkeeseen toki kuuluu anjovis yhtenä ainesosana, tuntui suussa välillä liikaa sellainen maku kuin pihvi olisi ollut paistettu samalla pannulla kuin joku kala hetkeä aiemmin. Moista on toki vaikea kuvitella todeksi joten ehkä menee mielikuvituksen piikkiin, toivottavasti. Lisukkeena olleet bataattilohkot olivat maultaan hyviä mutta niitä oli ehkä kypsytetty hieman liikaa seurauksena muussimainen suutuntuma. Lopulta kokemuksen latisti kyljessä ollut kippo vihersalaattia johon jostain syystä oli kaadettu kastiketta (aiemmin pelastajana toiminutta sitruunavinegretteä?) siinä määrin, että päällimmäisten ainesosien jälkeen ei loppua pystynyt parhaalla tahdollakaan syömään. Tuosta siis se arvosteluasteikon syömäkelvottomuus.
Tarjoilusta puolestaan jäi kaikkinensa hyvä mieli. Joku voisi toki olla toista mieltä, kun ei kertaakaan kesken syönnin kukaan tullut kysymään että maistuuko, itse en kuitenkaan ole niin huomionkipeä. Miinuksena voisi ehkä mainita alku- ja pääruokien välissä kuluneen pitkähkön ajan ottaen huomioon, että sali oli vain puoliksi täynnä. Suurena plussana taas sen, että tilattuani ruoan päälle kahvin ja tarjoilijan suositteleman jälkiruokaviinin, palasi tämä hetken päästä takaisin tuumaamaan, ettei se jälkiruokaviini ole oikeastaan hyvä yhdistelmä kahvin kanssa, mikä oli mielestäni erinomaista asiakkaan parhaaseen tähtäävää rohkeutta tarjoilijalta.
En voi kommentoida muuta kuin hidasta palvelua. Odotimme tarjoilijaa 15 minuuttia ja lähdimme pois, koska kukaan ei tullut, vaikka kerroimme sisääntullessamme, että olemme lähdössä elokuviin ja olisimme tilanneet jotain nopeasti valmistuvaa. Aikaa meni hukkaan enkä todellakaan suosittele ko ravintolaa, jos on nälkäinen eikä tiistai iltana jaksa istua ikuisuuden, jotta tarjoilija tulisi edes kysymään, mitä juotavaa saisi olla. Surkea esitys. Näin ei ainakaan tehdä kauppaa.
Alkupalana nautitut tapakset olivat kelvolliset mutta pääruoat epäonnistuivat totaalisesti.
Pulled pork burger ei vaadi suurta osaamista, runko lähtee possun kypsyttämisestä ylikypsäksi. Nyt lihaa oli kypsytelty puoleen väliin: se ei ollut raakaa mutta ei lainkaan sellaista kuin ylikypsä liha on. Annos oli ylisuolainen ja vaatimaton, lisukkeena oli kolme sipulirengasta ja kolme jalapenoviipaletta. Tuli vähän sellainen tunne että lämmintä leipää myydään pizzana, eli annos oli kaukana ”Pulled Pork Burgerista” vaikka se sellaisena myytiin.
Rouvan mauton, rasvainen ja kuiva kana oli pettymys , vaikka en sitä maistanut haarukallista enempää. Ei kai kanasta saa maukasta pelkällä oliiviöljyllä? Lasten pizza-annokset olivat kovia ja täytteitä oli vähän. Itsepalveluna toiminut jälkiruokapöytä sai tosin lapsilta kiitosta.
Kokonaisuus oli tasapainoton. Puitteet olivat miellyttävät ja kahdeksan euron paikaksi olisi ollut hyvä mutta parinkympin annokseksi oli huono esitys. Olutvalikoima oli positiivinen yllätys mutta hinnat korkeat. Tarjoilija teki parhaansa mutta henkilökuntaa oli liian vähän ja keittiön osaamistaso oli surkea. Paikan pitäisi korjata melko monta perustavaa ongelmaa, joten pidän varmaan muutaman vuoden tauon ennen uutta käyntiä.
Yöyvyimme Scandicissa mennen tulleen Lapin matkalla ja söimme kahdesti Torilla, mutta kumpikin kerta oli lievä pettymys.
Lohikeitto ja lihapullapasta oli ekalla kerralla ihan ok annokset. Toisella kerralla 8 tapaksen annos oli lähes täysi fiasko. Lautasella oli lämpimiä ja kylmiä tapaksia sillä seurauksella, että kaikki oli kylmiä pöytään tarjoiltuna. Suussasulava seesami possu oli ainoa annos, josta jäi jotain positiivista sanottavaa.
Lapsille oli Jamie Oliverin ruokalista, johon sisältyi alkusalaatti muovirasiassa, johon oli kolme kastiketta. Tämä oli melkein parasta antia ja salaatti maistui hyvin tyttärellemme.
Community
People interested in this restaurant (0)
Location
085431000
https://www.scandichotels.fi/hotellit/suomi/oulu/scandic-oulu/ravintola-ja-baari/torilla?cmpid=pa_eat
oulu@scandichotels.com