Larkka

14 reviews

Badges

Blog link

Reviews (14)

Reviews older than 2 years
These reviews don't affect the average
Restaurant: Goodwin the Steak House steak house

Rib eye-pihvi oli paistettu juuri sopivaksi ja liha oli mureaa. Lisukkeena olleet paistetut perunat tateilla oli hyvä lisä pihvin kylkeen. Perunat oli paistettu tarpeeksi rapsakoiksi.

Palvelu oli kohteliasta ja ennen tilausta tarjoilija esitteli listalla olevat lihat, jolloin oli helppo valita mieleinen.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 30€ Added: 13.09.2013
Rating: 12

Restaurant: Ravintola Solna

Ravintola Solna on tullut kokeiltua neljä kertaa ja joka kerta paikasta lähtee mielissään pois. Kolme kertaa 5 ruokalajin ja kerran 7 ruokalajin maistelumenun syöneenä tuntuu silti, että tänne palaan, jos haluan hyvää ruokaa. Ruokalista on vaihtunut käyntien välissä ja uusia makuyhdistelmiä löytyy kerta kerran perään.

Vaikka Solnan ruoka edustaakin fine diningia, ei ainakaan omalle kohdalle ole sattunut liian vaikeita kikkailuja. Ruokalajit on rakennettu välillä melko mielikuvituksellisesti, mutta kaikki lautasella olevat komponentit sointuvat erittäin hyvin yksiin toistensa kanssa. Annokset ovat sopivan kokoisia, eikä kertaakaan ole tarvinnut lähteä pois nälkäisenä.

Yleensä juon pelkästään punaviiniä ja tähän asti suositukset ovat osuneet kohdalleen ruokalajien kanssa. Ravintolan miljöö on mukavan kotoisa ja ystävälliset tarjoilijat tekevät vielä kokemuksesta entistä paremman.

Hatunnoston arvoinen suoritus joka kerta, odotan jo seuraavaa illallista Solnassa!

     
     
     
Experience: À la carte Price: 69€ Added: 20.03.2014
Rating: 1

Restaurant: Chef & Sommelier local organic fine dining

Olen kuullut pelkästään hyvää kyseisestä ravintolasta ja tämän johdosta varasimme pöydän 10 hengelle. Yhtä ruokailijaa lukuunottamatta söimme 9 ruokalajin menun viineineen.

Annokset olivat pelkistettyjä ja laadukkaista raaka-aineista valmistettuja. Henkilökohtaisesti odotin ravintolalta enemmän ja petyin ruokalajien toteutukseen melko lailla. Toisaalta raaka-aineita oli kunnioitettu ja kaikkien maut olivat tallella. Tähän hintaan kuitenkin haluaisin muuta kuin keitettyä ja höyrytettyä porkkanaa raejuuston kera (vaikka olikin itsetehtyä). Ruokien toteutuksesta puuttui mielikuvitus ja makuelämykset jäivät kevyiksi. Sieni ja Sipuli annos oli oikeastaan vastenmielinen, koska ruuassa maistui kitkerä kuivattujen sienien maku ja ”dim sum”-tyyppisen nyytin taikina oli erittäin paksua ja mautonta.

Positiivisia yllätyksiä olivat kolme ruokalajia Poroa ja Juureksia, jossa oli maukas ja tuore poron tartar. Simpukkaa ja Kurkkua annoksessa oli maukas liemi, jossa tuli esiin mukavasti sekä kurkku, että simpukat. Maa-artisokka jälkiruoka oli loistava kokonaisuus ja maku olivat täyteläisen pehmeä, jota paksu kinuski korosti hyvin. Kuitenkin 3 hyvää annosta yhdeksästä ruokalajista tämän kaltaiselle ravintolalle on hieman liian heikko suoritus.

Palvelu ravintolassa oli ystävällistä ja persoonallista, sekä illan viinit poikkeuksellisen erikoisia, joihin ei törmää usein. Vaikka itse ruoka jätti toivomisen varaa, viinilistaa voin varauksetta suositella. Ravintola oli kokemisen arvoinen maanläheisine makuineen ja loistavine viineineen, mutta ainakin allekirjoittaneelle tämä jää ainoaksi kerraksi.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 74€ Added: 14.02.2014
Rating: 4

Restaurant: Döner Harju

Testasimme paikan lauantaina alkuillasta, jolloin tupa oli täynnä ja tunnelma katossa. Ulko-ovella ravintolasta poistunut kanssaruokailija antoi ylistäviä kommentteja annosten laadusta ja mausta.

Kokeilin possulautasen ja kyytipojaksi Keisarin 66 apa-olutta. Annos oli erittäin maukas, jossa lihaa ja erilaisia kasviksia oli runsaasti. Pöytämausteena ollutta kolmen erilaisen chilin chipotle-tahnaa tuli laiteltua melko reilulla kädellä annoksen päälle. Harjun Döner on erittäin tervetullut nlisä Helsingin ruokapaikkoihin ja varmuudella aion käväistä paikassa toistekin ja testata listalla olleita leipiä.

Ravintolan palvelu oli erinomaista ja ystävällinen tarjoilija maistatti erilisia viinejä, joista sai valita mieleisensä. Oluttarjontakin käsitti muutamia hyviä kotimaisia oluita.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 14€ Added: 23.03.2014
Rating: -1

Restaurant: Lyon french

Neljännellä vierailukerralla vuorossa oli Grouponin 8 ruokalajin yllätysmenu. Lyon on paikkana melko rustiikkinen ja tuo mukavasti mieleen ranskalaiset lajikumppaninsa lajin emämaassa.

Annosten koko noin suureen menuun oli maltillinen ja koko setin jälkeen olo oli mukavan täysi. Ruokalajit edustavat melko perinteistä linjaa eli ei turhaa kikkailua annoksissa. Makumaailma on melko konservatiivinen, mutta paikoin yllättää positiivisesti eri makuyhdistelmillään. Ainakin eri aineksien maut ovat helposti havaittavissa ja sointuvat hyvin myös yhteen.

Joimme aterian läpi punaviiniä, joka sopi kyllä hyvin koko menun lajiskaalaan. Sinänsä viinilista koostuu pitkälti ranskalaisista viineistä, mikä ei ole ollenkaan huono asia.

Tarjoilu pelaa hyvin ja perusasiat on kohdallaan, mutta mitään ylitsevuotavan ystävällistä palvelu ei ole.

Lyon on varma paikka, kun haluaa maistuvaa ranskalaista perusruokaa. Pettymyksiä ei ole kertaakaan neljällä eri vierailukerralla tullut, joskaan ei suuria gastronomisia yllätyksiäkään.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 69€ Added: 10.06.2014
Rating: 0

Restaurant: Ravintola Sunn

Kävimme sunnuntai-illallisella Ravintola Sunnissa syömässä kolmen ruokalajin Tori-menun. Meidät toivotettiin tervetulleeksi ravintolaan ja palvelu oli alkuun erittäin ystävällistä. Alkuruokana oli perunalettuja ja lohimoussea, joka oli oikein makoisa aloitus aterialle.

Pääruokana nautimme ankankoipi confitia ja kurpitsaa kolmella eri tavalla höystettynä lakritsilla. Ankka oli mureaa ja lihaa annoksessa oli riittävästi. Kurpitsapyree oli pehmeää ja kurpitsakuutiot oli jätetty mukavan napakoiksi. Pieni häivähdys lakritsista terävöitti ankan ja kurpitsan yhdistelmää mukavasti.

Jälkiruokana ollut speltti-hunajakakku sitrus-omenahillokkeella puolestaan tuotti pettymyksen. Tähän on myös syynä osaltaan se, että pääruuan jälkeen kului reilu puolituntia ennen kuin saimme jälkiruuan. Tässä välissä tarjoilijat eivät kysyneet meiltä kertaakaan esimerkiksi juomatilauksia tai vastaavaa. Itse jälkiruoka oli huoneenlämpöistä, joten se oli luultavasti seissyt jo jonkin aikaa odottamassa vuoroaan. Muutenkin aterian päättäjä oli hieman liian makea kokonaisuus, jossa makea kakku ja kirpeä hilloke eivät olleet balanssissa.

Ruoka oli hyvää perustasoa ja palvelu alkuun ystävällistä. Liekkö johtui tarjoilijoiden kiireestä tai muusta, mutta palvelun taso hiipui pääruuan jälkeen. Jos ravintolassa panostettaisiin suomalaisen perisynnin eli palvelun tason parantamiseen, ravintola Sunn on kohde, johon voisin suunnata uudemmankin kerran. Ravintolan miljöö oli poikkeuksellisen miellyttävä ja kodinomainen.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 45€ Added: 20.02.2014
Rating: 1

Restaurant: Panimoravintola Bruuveri beer restaurant

Bruuveri on olutpaikkana aivan kelvollinen, mutta ilta-aikaan tarjoiltu hampurilaisannos petti pahan kerran. 16,5€ hintainen Baarimikon burgeri oli annoksena suuri pettymys, vaikka odotukset eivät korkealla olleetkaan.

Annoksen hinta on aikalailla linjassaan muiden ravintoloiden hampurilaisannosten kanssa. Hampurilaisen pihvi, sekä sämpylä oli paistettu kuivaksi, eikä maussakaan ollut kehumista. Kokonaisuudessaan hampurilainen oli mauton ja annoksen kylkiäisinä olleita lohkoperunoita ja valkosipulimajoneesia voi pitää parhaana antina.

Jos tekee mieli hampurilaista, kannattaa suunnata ravintola Säveleen tai Roslundiin, joiden hampurilaistarjonta edustaa ehdottomasti Helsingin parhaimmistoa. Bruuverissa ottaisin oluen kylkeen uppopaistettuja lisukkeita, joiden kanssa on vaikea mennä pieleen.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 16€ Added: 24.03.2014
Rating: 2

Vierailimme Roslundissa lauantaina iltapäivästä 4 hengen voimin, jolloin saimme helposti paikat yläkerrasta. Pienen empimisen jälkeen otimme koko porukalla Rosburgerit, osa ranskalaisilla ja osa salaatilla.

Hampurilaisen pihvi oli tehty laadukkaasta lihasta ja paistettu mukavan mediumiksi, coleslawssa oli kipakan etikkainen potku ja purilaisen juusto maukasta (olisi tosin voinut sulaa hieman enemmän). Hampurilaisen sämpylä oli myös mukavan rapea ja erottautuikin edukseen perinteisistä ”höttöpullista”. Kyytipoikana olleet ranskalaiset oli paistettu rapsakoiksi, kuten asiaan kuuluukin.

Kokonaisuudessaan hampurilaisateria oli hyvä ja tasapainoisen makuinen. Annoskoko oli riittävän suuri ja kuositti edellisillan juhlinnan runteleman kehon uuteen nousuun. Kauppahalli miljöönä on miellyttävä paikka nauttia ateriaa, koska samalla voi seurata perinteistä hallikaupankäyntiä.

Lämpimät suositukset Roslundille ja heidän purilaisilleen. Ainakin itse vierailen paikassa uudestaan!

     
     
     
Experience: À la carte Price: 16€ Added: 20.03.2014
Rating: 1

Restaurant: Peninsula1899 authentic chinese food

Kävimme syömässä sunnuntai-iltapäivällä brunssin, joka ennakkovarauksen kanssa maksoi 13,50€/henkilö.

Ruokalajeja oli seisovassa pöydässä toistakymmentä, niin kylmiä kuin lämpimiä ja kaikki oli erittäin maukasta. Tarjolla oli mm. kieltä ja mahalaukkua eli jotain muuta, mitä yleensä on tottunut saamaan kiinalaisissa ravintoloissa Suomessa.

Palvelu oli ystävällistä ja kaikki ruuat esiteltiin erikseen. Ravintola oli tiloiltaan melko suuri ja saliin mahtui helposti meidänkin 10 hengen seurue. Erittäin mukava kokemus, jota voin suositella lämpimästi kaikille.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 13€ Added: 14.02.2014
Rating: 0

Restaurant: Natural Flavour Tea House tea dim sum

Mukavaa vaihtelua perinteisiin lounaspaikkoihin. Olen käynyt paikassa lounaalla kolme kertaa ja joka kerralla ruoka on ollut erittäin hyvää.

Viimeisimmällä kerralla otimme alkuun 4 erilaista dim sumia, jotka olivat makoisa aloitus. Pääruuaksi söin Pork dumpling keiton, joka sisälsi samaisia dim sumeja. Keiton liemi on erittäin makoisaa, jossa tulisuus sekä happamuus olivat tasapainossa. Ruoka on kaiken kaikkiaan mukavan kevyttä, jonka jälkeen töitäkin on mukava tehdä.

Suosittelen lämpimästi kaikille, jotka haluavat jotain valtavirrasta poikkeavaa evästä.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 10€ Added: 04.02.2014
Rating: 0


Images


Followers

Followers (1)


Lists

Bookmarks


Favorites