clausewitz

48 reviews

Badges

Top critic: Reviewed the most(Top 5%)

Blog link

Reviews (44)

Reviews older than 2 years
These reviews don't affect the average
Restaurant: Bar Favela

Erittäin maukasta ruokaa ghetto-henkeen. Ravintoloitsija kokeili fine-dining konseptia ravintola Mechessä, jossa konstailematon hampurilainen maksoi 35 euroa. Ilmeisesti kostoksi perustettiin Töölön minkkiturkkikaupunginosaan ghetto-henkinen Bar Favela. Tarjonnassa on 8-10 euron leipiä, keittoja ja muita pikkuannoksia. Ruoka on laadultaan ja maultaan erittäin korkeatasoista ja listalla on aina vaihteleva tarjonta erikoisannoksia kauden tuotteista. Alkoholitarjonta on erittäin hyvää ja valinnat laadukkaita. Erityisenä bonuksena Monkey 47 Gin. Kokonaisuus on rosoisen reipas ja rento. Baarin voi pistäytyä grogille ja napata samalla leivän. Hintalaatusuhde on todella kohdallaan. Erityinen maininta palvelualttiista ja reippaasta henkilöstöstä. Hipsteri-mesta ilman turhaa pönötystä.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 20€ Added: 18.03.2016
Rating: 2

Restaurant: Bar Favela

Olisipa Meche ollut Favelan kaltainen perus-bistro!

Hauskaa huumoria Favelan yrittäjältä nimetä baarinsa slummin mukaan. Ilmeisesti karvas kohtalo kulmabistro Mechen osalta sai aikaan katkeruuttaa. Tuskin kukaan kävi pistäytymässä 60€ iltapalalle Mecheen. Nyt on alkanut homma maistua ja ruuat myös.

Kokemuksena baari on aikalailla favelan oloinen karu paikka. Toisaalta rento ilmapiiri ja miellyttävä musiikki (Nieminen&Litmanen) antavat paikalle hyvät eväät illanistumiseen. Henkilökunta oli osaavaa ja kertoi auliisti ruoka-annoksista ja erityisesti juomista. Muutenkin tarjoilu oli nopeaa ja huomaavaista.

Ravintona oli kalakeitto, härkäleipä, salaatti ja jälkkäri. Kalakeitto oli erinomainen mauiltaan ja tuore aineiltaan. Leivät olivat hyvää purilaistasoa, mukavalla eksoottisella sävähdyksellä. Salaatti oli aika perustavaraa. Samoin jälkkäri. Kaikki annokset olivat hintansa väärttejä.

Juomat olivat sitä vastoin hieno yllätys. Gin-valikoima oli erittäin hyvä. Samoin hanassa löytyi uusia tuttavuuksia oluiden rintamalla. Samoin viinit olivat hyvälaatuisia paikan yleisilmeeseen nähden.

Kiva kokonaisuus kohtuuhintaisena iltapalapaikkana, jossa voi helposti käydä nauttimassa leivän ja pari juomaa. Ja rahapussi pysyy tyyväisenä. Ja miksi iltapalaruoan pitää olla tylsää ja huonosti valmistettua? Muut lähiöpaikat ottakoot tästä oppia.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 14€ Added: 27.10.2014
Rating: 0

Restaurant: Sandro Kallio North African

Välimerellinen ruokala. Ruoka hyvää perustasoa, mutta ei tarjoa yllätyksiä. Jotkut ruokalajit kohtuullisen laadukkaita, osa snägäritasoa. Välitön tunnelma sopii hyvin tarjoiluun. Ravintolaan helppo mennä ja pistäytyä syömään. Karkeahko interiööri sopii ystävien tapaamiseen ja seurustelun lomassa syömiseen. Erittäin hyvä perusruokala. Hinta kohdallaan laatuun nähden.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 40€ Added: 18.03.2016
Rating: 0

Restaurant: Sandro Kallio North African

HS:n hehkuttama trendimesta lunasti paikkansa. Pohjoisafrikkalainen ruoka oli autenttista ja maukasta. Tunnelma oli house:n rytkeestä huolimatta hyvä. Ja kokonaisuus oli hintansa väärtti.

TIlasimme Marrakech Madness -menun ja lisäkkeeksi sahramisimpukoita. Lampaat ja muut välimeriruoat olivat hyvää perustasoa. Sahramisimpukoiden liemi oli erittäin loistavaa.

Tarjoilu oli ystävällistä ja sydämmellistä. Tila oli intiimi ja omassa rähjäisyydessään kodikas. Tosin kaikilla kerroilla lämmitys on ollut liian kuumalla, joten lämpö on ollut tukala.

Kokonaisuus hyvä ja hinnat kohdallaan suhteessa ruoan tasoon. Ehdottomasti kannattaa käydä, jos arabiruoka maistuu. Ja varmasti paikka sopii myös vähän raskaampaankin illanviettoon juomineen, sillä talon drinkit olivat verrattomia.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 35€ Added: 25.11.2014
Rating: 3

Restaurant: Skiffer Liuskaluoto

Rento ravintola keskellä kauneinta Helsinkiä. Liuskat ovat hyvää perusruokaa. Täytteissä mukavaa vaihtelua perinteisiin vaihtoehtoihin. Kuivahko ja selvästi teollinen pohja ei ehkä ole loppuun asti harkittu. Perjantai-iltainen dj:n soittama jytke ei ollut parasta mahdollista antia taustamusiikiksi ilta-auringon laskiessa. Miljöö on selvästi parasta antia! Juu ja veneellä saapujille reilusti paikkoja ravintolan vieressä.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 16€ Added: 25.08.2013
Rating: 1

Restaurant: Gaijin

Turhaa melua tyhjästä. Kokemus ja ruoan taso ovat hyvää tasoa, mutta mitään erityistä ei jäänyt mieleen. Ja hinta oli pöyristyttävä suhteessa kokonaisuuteen.

Tarjoilu oli kohtuullisen asiantuntevaa ja miellyttävää. Tosin jäi tunnelma, että ravintolassa käytettään harjoittelijoita, koska ikähaarukka oli reilusti alta 30 vuotta. Tila oli kohtuullisen miellyttävä. Erityisesti valaistus oli hieno. Ehkä vähän jäi tuntuma ketjupaikasta.

Ruoka oli pettymys. Odotimme ravintolalta suuria, koska pitkään on hälisty saman ketjun ravintoloiden laadusta ja innovatiivisuudesta. Otimme menu Gaijinin. Mielenkiintoisia annoksia olivat hanhenmaksa yhdistettynä savuankeriaaseen sekä alkuun tarjottu vihersimpukka. Aika tylsänä pidettiin sian baby-ribsejä, lohi-riisiä, paistettua siankylkeä sekä X.O. kampasimpukkaa. Tylsät annokset olivat perusaasialaisravintolan tasoa. Jälkiruokan ollut sorbetti oli perustasoa. Plussaa annetaan viinipaketin viineistä, joka olivat osittain hyvin ruokiin sopivia ja mielenkiintoisia. Tarjolla oli kiinnostavia drinkkejä.

Kokemukseen ja ruoan tasoon nähden kolmen henkilön lasku 400 € oli pöyristyttävä. Paikassa ei ollut mitään erityistä, joten oikea hinta menuille olisi ollut 66 € sijasta n. 45 €. Viinit olivat hintansa väärttejä. Ketjumainen ote komponenttimaisissa annoksissa ja "kaksi kattausta illassa"-periaatteessa antaa kuvan katteen maksimoinnista eikä huippua tavoittelevasta ravintolasta.Ok paikka, mutta aivan turhaa hehkutusta.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 66€ Added: 25.11.2014
Rating: 8

Restaurant: Pjazza

Tunnelmallinen Jazz-luola ja autenttista pizzaa. Jos haluat ottaa pari lasia viiniä, nauttia musiikista sekä syödä peruspizzat, niin Pjazza on oikea paikka pistätytyä ystävien seurassa.

Olimme kuulleet pizzojen olevan pelkistetyn italialaistyylisiä, joten lähdimme testaamaan ne. Pizzat olivat tosiaan todella italailaisia: hyvä rapea pohja, täyttteet minimalistisia ja makumaailma autenttinen. Pizzat ovat Italiassa halpaa perusruokaa, joten Pjazzan vaatimattomista pizzoista on 16-18 € liikkaa.

Tunnelma oli tosiaan hieno. Paikka on ollut aika tyylikäs, mutta yrittäjät eivät ole jaksaneet pitkään. TIla varmaan sopii hyvin elävälle musiikillekin.

Kokonaisuus suomalaiseen ravintolagenreen ilahduttava lisä, mikäli hinnat pysyvät kurissa tai pikemminkin vähän laskevat. Onnea yrittämiseen!

     
     
     
Experience: À la carte Price: 20€ Added: 07.12.2014
Rating: 2

Restaurant: Sandro Kallio North African

HS:n hehkuttama trendipaikka lunasti paikkansa. Pohjoisafrikkalainen ruoka oli autenttista ja maukasta. Tunnelma oli house:n rytkeestä huolimatta hyvä. Ja kokonaisuus oli hintansa väärtti.

TIlasimme Marrakech Madness -menun ja lisäkkeeksi sahramisimpukoita. Lampaat ja muut välimeriruoat olivat hyvää perustasoa. Sahramisimpukoiden liemi oli erittäin loistavaa.

Tarjoilu oli ystävällistä ja sydämmellistä. Tila oli intiimi ja omassa rähjäisyydessään kodikas. Tosin kaikilla kerroilla lämmitys on ollut liian kuumalla, joten lämpö on ollut tukala.

Kokonaisuus hyvä ja hinnat kohdallaan suhteessa ruoan tasoon. Ehdottomasti kannattaa käydä, jos arabiruoka maistuu. Ja varmasti paikka sopii myös vähän raskaampaankin illanviettoon juomineen, sillä talon drinkit olivat verrattomia.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 35€ Added: 25.11.2014
Rating: 0

Restaurant: Oma mediterranean, lebanese

Farougen omistajien pikaruokapaikka oli ylä- ja alamäkeä. Alkuruuat olivat hyvää tasoa, mutta pääruuat olivat pettymys.

Mezet ovat kohtuullisen hyviä ja tarjonta hyvää. Annokset tosin olivat aika pieniä, vaikka olisi ottanut useita erilaisia. pääruokatarjonta on: liha, kana, falafel. Esillepano ei juuri eronnut Kampin Pippuri -tyyppisistä metron kebab-paikoista; kaalisalaattia, valkosipilimajoneesia, piripiriä ja riisiä. Hyvä alku sai vähän lattean lopun. Viinit olivat Alkon 5€ tasoa ja siksi eivät hintansa arvoisia.

Tarjoilu oli hyvää ja erittäin ystävällistä. Ilmapiiri vähän halvahko.

Jos aiot käydä nappaamassa nopeasti rullakebabin ja haluat istua sekä nauttia palvelusta paikka on oikea. Rullakebab 8€. Eli ei siis ravintolanautintoa kannata lähteä etsimään.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 25€ Added: 09.09.2014
Rating: 0

Restaurant: Ristorante Pulcinella

Normaali italialaispaikka, jossa tarjolla mahantäytettä. Kovasti hehkutettu tunnelmallinen ravintola voisi olla missä vaan maailman turistikaduilla. Söin pizzan ja se oli lähes syömäkelvoton. Kaikki täytteet purkista ja tuotteet olivat halvimmat mahdolliset. Ehkä jokut annokset voivat olla kohtuullisia. Paikan ankeahko ilmapiiri sopii hyvin turistiravintolahenkeen. Lounaspaikka ilman mitään ihmeellistä.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 15€ Added: 24.01.2013
Rating: 1


Images


Followers

Followers (1)


Lists

Bookmarks


Favorites