sdlm
15 reviewsBadges
Blog link
Reviews (14)
These reviews don't affect the average
Aasialaismakuja rennohkossa ilmapiirissä. Erittäin innokkaan ja avuliaan tarjoiluväen siivittämänä päädyimme 9 ruokalajin menuun. Sanomattakin selvää että salin puoli on komennettu myymään kokonaisvaltaista kokemusta, sen verran kovin tarjottiin drinksuja, menu-vaihtoehtoja ja juomapaketteja. Ruoka itsessään on hyvää, ei michelin gourmeeta, mutta omalla tavallaan ja positiivisessa erilaisuudessaan maukasta. Kysymys kuuluukin, minkä arvoisia tämän julkimokokin aikaansaannokset oikeasti ovat? Ruokalajeja leimasi läpi ketjun tietty umamin ja osterikastikkeen maku. Se suolan ja happamuuden kombinaatio jonka voisi kuvailla tekevän tuon regioonan keittiöstä juuri sen mitä se on. Tuon pinnan alta ei kuitenkan mielestäni löytynyt sitä substanssia jota tämän hintaiselta kokemukselta voisi odottaa; tarkkuudella ja yksityiskohtaisesti valmistettuja komponentteja. Makuja oli moneen lähtöön ja paikan possuburgeri oli lähes taivaallinen mutta toisaalta sekä syömäni lohi että kana olivat pohjimmiltaan maukkaiden kastikkeiden ja lisäkkeiden seassa lilluvia proteiinin palasia. Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen kokemukseen mutta kaupungista löytyy myös muita bib gourmand tasoisia paikkoja joissa oletettu erinomaisuus ei perustu personifioituun ja henkilökeskeiseen hypeen. Mielenkiintoinen viinivalikoima ansaitsee kiitoksen.
Mysteeriksi jää miten kykenevät tarjoilemaan näinkin maukasta ja hyvin tehtyä ruokaan niin (suht.
) halvoin hinnoin. Söin alkuruoaksi tomaattikeittoa savustetun munakoison kera. Toimiva yhdistelmä ja keittossa maistui tomaatin lisäksi mausteet jotka olivat käsi kädessä tuon munakoison kanssa. Pääruoaksi luineen grillattua siikaa. Petyin vähän siihen että pidän voin mausta valkoisen kalan kera ja sitä ei tällä kertaa ollut saatavilla. Lisäksi grillille ominaista hiilen/savun makua ei ollut. Tosin, kala oli onnistuneesti valmistettu, todella tyytyväinen siihen että se ei ollut kuivaa. Kala tarjoiltiin bearnaisen ja appelsiinilohkojen kera. Lisukkeina juurisellerpyree ja caesar. Pyree oli kuohkeaa ja todella hyvää. Caesar oli mitä oli, parempia kastikkeita syönneenä.
Kunnioitettava juustovalikoima myös saatavilla jälkiruokana.
Näkymät ikkunasta totta kai hienot kerran kun Tuomionkirkko naapurissa. Tosin jostain syystä ravintolan tilat tuntuvat jonkin verran arkiselta ja kaukana ranskalaisesta bistrosta - lähinnä tulee mieleen lounasravintola. Vähän kuin isoon huoneeseen oltaisiin tuotu tukku pöytiä ja tuoleja. Tarjoilu tosin hyvä. Seuraavaksi pitää testata brunssi.
Huolella ja hyvin tehtyä ruokaa; alkaen mauista ja aina ruoan asetteluun/esteettisyyteen asti.
Kaikin puolin suositeltava kokemus mutta ei yllä teknisiltä ominaisuuksiltaan Michelin tasolle.
Alkuruokana kampasiumpukat. Koostumukseltaan oikeanlaiset, joskin olisin toivonut hiukan enemmän rapeaa paistopintaa. Lisuukken alla oli jonkinlainen mäti joka mielestäni ei toiminut muiden komponenttien kanssa. Pääruokasi hanhea kolmeen tapaan. Löysin lautaseltani kaksi. Ehkä kolmas oli kastike? Jälkäri oli hyvä ja lakritsi maistui läpi. Juustolautanen ei valikoimallaan erottunut jokosta.
Alennussushit Ke illalla ilman sen suurempia odotuksia.
Sushit yllätti positiivisesti, hinta-laatu ihan OK.
Palvelu oli vähän kummaa. Uskon että maksoin liian vähän annoksestani. Mikäpäs siinä. Istuimet ovat epämukavat ja paikka on muutenkin vähän stressaava kun on Forumin käytävän kohdalla.
Hyvät sushit.
Pääruoka pienoinen pettymys. Olisin toivonut japanilaisempaa otetta pihviini. Silti voin sanoa että pihvi olin hyvin valmistettua ja sellaisenaan ruoassa ei ollut mitään vikaa. Lisäksi annos oli suhteellisen pieni. Raku-ya on jonkin verran autenttisempi. Tosin siellä on vieläkin pienemmänt annokset.
Paikan atmosfääri todella mukava. Rentoa ja ammattimaista palvelua.
Oikein tunnelmallinen paikka.
Siitä huolimatta että oli Ti-ilta niin paikka oli ei nyt täynnä mutta asiakkaita oli kuitenkin enemmän kun olisi voinut odottaa.
Akuruokana tonnikalacarpaccio. Tonnikalan siivut olivat liian paksuja. Maku tosin kohdallaan mutta annoksesta puuttui tietty hienotunteisuus. Nyt tuntui siltä kun olisi syönyt silliä tonnikalan sijasta.
Pääruokana pihvi ja salaatti. Näissä ei sinäänsä valittamista mutta pihviä ei tarjoiltu medium minukseni kuten tilasin vaan lähinnä medium plussana. Tästä ravintolalle miinus. Lisäksi alku- ja pääruokien väliin jäi liikaa aikaa.
Pöytäseurueessa syötiin myös mm. pizzaa. Pizza näytti kamalalta ja muistutti roiskeläppää. Kaukana kunnon pizzauunissa paistetusta taideteoksesta jossa rapea pohja. En varmaankaan söisi pizzaa tässä paikassa koskaan.
Taitaa mennä "varma valinta"-kategoriaan. Hakkaa S-ketjun paikat mennen tullen mutta ei missään nimessä "aito" italiainen vaan pikemminkin italialainen suomalaiseen tapaan.
Näitä enemmän. Sääli että sijaitsee Jumbossa eikä Helsingin keskustassa. Päädyin maistamaan Gym Junkie protskusmoothieta. Maistui sopivan suklaamaiselta ja ei liian makealta. Banaani ja mansikat antavat luonnollista makeutta juuri riittävästi. Kahvi jota join oli tosin laimeaa ja aivan kamalaa.
Tusinabrunssia.
Väittivät eineslihapullia kotitekoisiksi. Lisäksi sanoivat että buffaan kuuluu mm. kalaa. Jos sinappisilli (purkista) = kala niin minä taidan olla jesushimself. Tosin toivat myöhemmin (n. klo. 12.15) lohta tarjoiltavaksi mutta me olimme jo syöneet siihen mennessä. Pari muutakin ruokalajia vaihtui maukkaimpiin versioihin. Tuollaisesta jää huono mieli kun tuntee että ei saannutkaan rahoilleen vastinetta. Munakas oli ihan OK. Pekoni ei riittävän rapeaa.
Tarjoilu/buffetalue liian pieni, hermot menee kun ihmiset hegittää niskaan.
Ravintola itsessään todella mukavan oloinen. Sääli että brunssiruoat tuottivat pettymyksen.
Kesäisen Perjantai-illan päivällinen melkein tyhjässä ravintolassa.
Alkuruoan sieni-perunasalaatti maistui hyvälle, tuli mummola mieleen. Voilla saa aikaan vaikka mitä. Pääruoan villisianniska oli todella mureaa ja annos myös suht. iso. Liha melkein suli suuhun. Tervanmakua en tosin pystynyt maistamaan kastikeessa. Pidin perunapekonikrotetista erityisen paljon. Ruokalajin takenne oli ulkoa sopivan rapea ja sisältä mukaavan perunamuussimainen. Ei tosin liian rasvainen. Eittämättä tuli melkein mieleen Saarioisen lihaperunasoselaatikko. En tiedä onko tämä hyvä vai huono asia. Hyvää oli. Jälkiruoka oli mahtava, pidin vaniljamoussen, lakkahillhon ja leipäjuuston yhdistelmästä.
En tosin voi välttyä ajattelemasta että kyseessä jonkinlainen tusinatehdas. Ruoat saapuivat pöytään suht. nopeasti - tarkoittaako tämä että ne ainoastaan lämmitetään ennen tarjoilua? Lisäksi ravintolan sisustus on kauhea.
Suomiruokaa vähän paremmalla otteella mutta kaukana mistään palkintoluokista.
Tapakset olivat mukava yllätys.
Mieleen jäi eteenkin aurajuustoetanat ja lammaslihapullat. Viinivalikoima lisäksi edustuskelpoinen.
Palvelu on mitä on; lähinnä rentoa ja erittäin epämuodollista. Ei välttämättä huono asia. Voitaneen laittaa nuoruuden piikkiin.