Kitchen is open

Pizzeria Marco Polo

Rating 4.6 / 5

Reviews (27)

Reviews older than 2 years
These reviews don't affect the average

Vaikka Vaasa ei aivan vieras kaupunki minulle olekaan, oli vierailun lähestyessä silti varmempi turvautua kaupunkia paremmin tuntevien ravintolavinkkeihin. Useammasta suusta vannottiin Marco Polon ja sen pizzojen nimeen. Kun vielä Tripadvisor ”todisti” aukottomasti paikan erinomaisuutta, oli valinta selvä. Kyseinen pizzabistro onkin muuten Vaasan vanhin pizzeria, joka muutama vuosi sitten sai uudet omistajat. Kokkiosaamista on haettu aina saapasmaasta saakka.

Lauantaisena alkuiltana pieni paikka oli lähes tyhjillään, mutta alkoi pikkuhiljaa täyttyä. Pizzalista oli herkullisen kuuloinen ja jokainen pizzanmussuttaja löytää varmasti oman suosikkinsa noin 30 pizzan valikoimasta. Meidän huomiomme kiinnittyi muutaman pizzan sisältävään erikoislistaan, josta löytyikin valintamme: La Carbonara ja La Capretta. Olen viime aikoina viehtynyt ns. valkoisiin pizzoihin. Ne tuovat mukavaa vaihtelua pizzojen suursyömärille. Carbonarakin oli siis ranskankermapohjainen pizza, jossa oli täytteinä mozzarellaa, parmesaania, pecorinoa, pancettaa, kananmunaa ja pippuria. Seuralaiseni Capretta oli perinteisempi tomaattikastikepohjainen pizza ja siinä oli mm. vuohenjuustoa ja munakoisoa. Molemmat pizzat olivat makumaailmaltaan täysosumia. Pizzassani eri juustot sekoittuivat lähes taivaalliseksi kokonaisuudeksi, jota täydensivät oivasti kinkku ja mustapippuri. Huomasi, että keittiöosaaminen oli huipussaan.

Pizzoja saa kahdessa eri koossa: piccola ja normale. Hintaeroa on pääsääntöisesti reilu kaksi euroa eli ganska lite. Tästäkin huolimatta otimme pizzamme pienempinä, jolloin ne maksoivat 10,50 € kiekko. Sanoisin, että erittäin kohtuuhinta tällaisista taidonnäytteistä! Pizzan halkaisija myös riitti täyttämään vatsamme juuri sopivasti. Tätä edesauttoi myös hintaan kuuluva alkusalaattipöytä, joka toimi oivana ruokahalun herättäjänä. Nautinnollisen aterian päätteeksi otimme vielä pallot talon omaa gelatoa (2,50 €). Valkosuklaajäätelö oli kaikessa täyteläisyydessään hieno päätös.

Marco Polo on intiimi paikka, jossa on vain muutamia pöytiä. Iso ikkuna luo kuitenkin avaruutta tilaan, josta löytyy paljon viehättäviä yksityiskohtia. Pizzaa odotellessa oli mukava kasvattaa nälkää selailemalla Saku Tuomisen ja Luca Platanian Pizze-kirjaa. Kilpailijoita testaamatta uskallan julistaa, että Marco Polo tarjoaa vähintäänkin Vaasan parasta pizzaa, mutta rohkenisin esittää sitä kärkikilpailijaksi myös maakuntasarjaan.

Lisää arvosteluja blogissani: http://tulinnainjasoin.blogspot.fi/

     
     
     
Experience: À la carte Price: 11€ Added: 20.09.2016
Rating: 0

Hyvä salaattipöytä, jossa mukavasti uusia tuttavuuksia. Tuoretta paikan päällä leivottua vaaleata leipää. Pizzapohja on paras mitä olen koskaan syönyt. Tämän jälkeen huomaa, kuinka mauton on tavallisen pizzerian pizzapohja. Meidän suosikkeja ovat Deliziosa (ilmakuivattua kinkku, Ruokola ym) ja Calzone ( jossa erityisesti tämä taikina maistuu).

     
     
     
Experience: À la carte Price: 11€ Added: 27.03.2015
Rating: 0

En ole parempaa maistanut koskaan! Ei mitään juusto-rasva-roiskeläppää, vaan maukasta, tasapainoisen makuista! Alkupalapöytä aivan loistava. Kannattaa testata jos haluaa oikeaa pizzaa!

     
     
     
Experience: À la carte Price: 11€ Added: 23.02.2015
Rating: 0

Erinomainen alkupalapöytä, ystävällinen palvelu. Pizza herkullista ja italialaisen tyylistä niin paljon kuin Suomessa pystyy. Urputtajille löytyy omia Suomi-pizzamestoja ihan tarpeeksi joissa saa kunnon 'perinteistä' ananaspizzaa. Älkää turhaan tulko ihmettelemään italialaisia 'kummallisuuksia' jos ette niistä mitään ymmärrä.

     
     
     
Experience: À la carte Added: 30.12.2014
Rating: 0

Loistopaikka, hyvät aidosti italialaisen makuiset ruuat, lounasaikaan joutuu paikkaa jopa odottelemaan!

     
     
     
Experience: Lunch Price: 10€ Added: 17.10.2014
Rating: 1

Laadukasta, aitoa Italialaista pizzaa.

     
     
     
Experience: Lunch Price: 10€ Added: 04.10.2014
Rating: 1

Ruoka on ollut aina hyvää. Olen maistanut pizzoja ja hampuraista.
Kokemusta laskee vain se, että palvelu on tympeää kun henkilökunnalla tuntuu olevan kiire. Kerran kassalla oleva mies oli jo käsi ojossa ottamassa rahaa, vaikka en ollut vielä tilannut. (!?)
En ehkä enää käy uudestaan, on muitakin paikkoja Vaasassa.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 8€ Added: 21.07.2014
Rating: -1

Jaettiin pari alkupalalautasta, sitten pitsa ja päälle vielä jälkiruoka. Kaikki olivat erinomaisia. Mukavaa löytää Vaasasta pitseria, josta saa aidoista italialaisista raaka-aineista valmistettuja pitsoja. Palvelu oli erittäin ystävällistä. Tarjoilija kertoi tuotteista, niiden mausta ja alkuperästä. Viinisuositukset osuivat nappiin. Ympäristö oli valoisa ja viihtyisä.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 22€ Added: 08.07.2014
Rating: 1

Nyt on tullut käytyä kaksi kertaa, yhdellä kerralla . ...siis samalla kerralla ensimmäisen ja viimeisen kerran. Pizzat olivat varmaan aidoimmillaan italialaista pizzakultturia, mutta ei sellaisia mitä itse haluan syödä. Sinänsä ihan ok, mutta ei minulle. Interiöri on kolkko, mutta palvelu ihan mukiin menevää. Hinta kahdelle

     
     
     
Experience: À la carte Price: 25€ Added: 28.06.2014
Rating: -1

Omaa luokkaansa Vaasan pizzerioista. Pizzapohja aitoitalialainen, täytteet laadukkaita, laatuviinejä, loistava espressokahvi. Tänne uudestaan!

     
     
     
Experience: À la carte Price: 12€ Added: 14.06.2014
Rating: 1

Community

Images

Fans (1)

These people have marked this restaurant as a favourite.

People interested in this restaurant (2)


Location

Hovioikeudenpuistikko 11, 65100 Vaasa - Route