Paksoi

333 Recensionen

Kolmekymppinen ravintolaentusiasti, joka mieluummin syö kuin tekee. Hyvä ravintolakokemus on kaikkia aisteja kutitteleva elämyskokonaisuus, joka alkaa jo tarjoilijan tervehdyksestä ja päättyy vasta ulko-oven kolahdukseen.

Badges

Quality critic: Received the most +votes

Recensioner (328)

Restaurant: Nokkalan Majakka

Vajaa pari vuotta sitten Nokkalan venesatamaan aukesi Nokkalan Majakka, josta on ymmärrettävistä syistä tullut rantaraitin uusi valtias. Rakennus on tyylikäs ja vaikuttava. Näkymät Espoon saaristoon ovat huikeat.

Majakan menu on tiivis. Tarjolla oli paria eri leipää, salaatteja, lohta kasviksilla, lihapullat ranskalaisilla sekä kesäviikonloppujen iloksi kalakeittoa. Päädyin kuitenkin portobelloleipään (13,50 €). Odotukseni eivät jostain syystä olleet erityisen korkealla Majakan ruoan suhteen. Ajattelin, että paikka ei varmaan ratsasta laaturuoalla, vaan enemmänkin sijainnilla, maisemilla ja ylipäätään varakkaiden espoolaisten taskurahoilla. Kävi kuitenkin niin, että yllätyin positiivisesti ruoan suhteen. Levain-leipä, portobellosienet, hummus, aioli, parmesaani, marinoitu sipuli ja salaatti ison ranskalaiskorin kera oli miellyttävä ja onnistunut kokonaisuus. Rapean leivän päältä löytyi kivasti sieniä ja parmesaania. Vihersalaatti raikasti leipää ja ranuja. Vaikka hummus ei maistunut, ei se haitannut kokonaisuutta. Ranskalaiset olivat vähintään hyvää keskitasoa, ehkä ylikin.

Nokkalan Majakan sisätilat ovat lopulta yllättävän pienet, mutta suuret merelle antavat ikkunat luovat tilantuntua ja antavat luonnollisesti todella kauniit puitteet aterioinnille. Kattoterassi paljastui myös viihtyisäksi paikaksi, vaikka emme siellä syöneetkään. Siellä on oma terassimenunsa, joka sisältää mm. burgereita ja ribsejä.

Majakka on pakollinen vierailukohde, jos käyskentelee lähellä Nokkalaa. Tekeepä joku matkansa erityisesti vain sitä varten, jopa Helsingistä saakka.

Lisää ravintola-arvosteluja löytyy blogistani:
https://tulinnainjasoin.blogspot.fi/

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 13€ Tillagt: 05.08.2018
Betyg: 0

Restaurant: Famu

Tuntuu vähän siltä, että Famu kärsii samasta syndroomasta kuin moni muukin hotellin ravintola: kukaan ei tiedä sitä, kukaan ei puhu siitä, eikä sitä mainita vaihtoehtona, kun mietitään illan ravintolavalintoja. Huonoista lähtökohdista huolimatta kävin tavallisena arki-iltana testaamassa vajaa neljä vuotta sitten auenneen Famun kesäisen ruokalistan.

Avasin pelin kesän takuuhitillä Aperol Spritzillä (9,50 €). Ei parhaimmasta päästä, mutta ihan mukiinmenevä avaus. Koska skippasin alkuruoan, oikeutin itseni tilaamaan grillipihvin (Grill Steak 200g, 28,90 €). Pihvi oli kotimaista Black Angus -ulkofilettä. Sitä täydensivät basilikavoi, paahdetut vihannekset sekä ranskanperunat. Annos oli varsin tasapainoinen, sillä tuhtia pihviä tasapainottivat raikkaat vihannekset, kuten herneenpalot ja porkkanat. Basilikavoi ryyditti kivasti pihviä. Ranskanperunat olivat keskimääräistä herkullisempia.

Jälkiruoalle oli vielä tilaa, joten tilasin karamellivanukasta (Flan Caramel, 6,90 €). Annos oli kaunis kuin kesäinen morsian, mutta auttamattoman pieni. Pientä kokoa kuitenkin korvasi hyvä maku. Marinoidut mansikat olivat herkullisia. Myös varsinainen vanukas maistui.

Famun sisustuksesta mieleen jäävät katosta roikkuvat kuparipannut ja eriparivesilasit. Suuret ikkunat avautuvat hotellin edessä olevalle kääntöpaikalle ja sen takana ärjyvälle Mannerheimintielle.

Lisää ravintola-arvosteluja löytyy blogistani:
https://tulinnainjasoin.blogspot.fi/

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 36€ Tillagt: 05.08.2018
Betyg: 0

Restaurant: Pizzala

Teurastamon entinen teollisuusalue on kaikessa rosoisuudessaan ollut suosikkipaikkojani Helsingissä. Tänä kesänä alue on laajentanut ravintolakenttäänsä suosittuun suuntaan: Teurastamon uusin tulokas on nimittäin napolilaista pizzaa tarjoava Pizzala.

Kuten mikä tahansa napolilaisen koulukunnan pizzeria, myös Pizzala paukuttelee henkseleitä uunillaan. Pizzalassa sitä kutsutaan ”uunien Ferrariksi”. Kyse on Stefano Ferrara -nimisestä vulkaanisesta kivestä tehdystä puulämmitteisestä uunista, joka lämpenee 500-asteiseksi. Pizza paistuu siellä reilun minuutin. Olen seurannut kenellä on isoin -keskustelua lähinnä huvittuneena, koska en ole niin uunien perään – pääasia on, että homma toimii. Ja Pizzalassa se toden totta toimi.

Tiiviiltä listalta otin Prosciutto-pizzan (15 €). Tomaattikastikepohjainen pizza koostui nimensä mukaisesti prosciutosta, mozzarellasta ja ruohosipulista. Simppeliltä kuulostava kokonaisuus oli ihastuttavan maukas ja herkullinen. Kinkussa ei ollut säästelty, mitä arvostin kovasti. Mozzarella toimi vuorenvarmasti. Vielä kun yllättävä ruohosipuli maistui raikastaen kokonaisuutta, oli pizza todettava varsin mallikelpoiseksi yksilöksi. Myös pizzan reunat muutamaa palanutta kohtaa lukuun ottamatta olivat niin hyviä ettei niitä tohtinut jättää syömättä.

Pizzalan pizzat muuten tarjoillaan valmiiksi siivutettuina, mikä on jees. Tällöin niitä on helppo jakaa kanssasyöjien kesken. Ja muutenkin: pizzahan kuuluu syödä käsin. Siinä missä nykypäivänä vertaillaan pizzauuneja, vertaillaan yhtä lailla myös pizzataikinoita. Tämän vuoksi mainittakoon, että Pizzalan pizzat tehdään talon juureen leivotusta hiivattomasta taikinasta, joka on noussut 48–96 tuntia.

Pizzala sijaitsee Teurastamon sisäpihalla omassa erillisessä rakennuksessaan. Sisätiloja hallitsevat suuren uunin sisältämä avokeittiö, tiiliseinät ja ikkunat Teurastamon sisäpihalle. Ulkona oli terassi ruokailijoita varten.

Lisää ravintola-arvosteluja löytyy blogistani:
https://tulinnainjasoin.blogspot.fi/

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 15€ Tillagt: 05.08.2018
Betyg: 0

Restaurant: Classic Pizza Sello italiensk, pizza

Classiz Pizza on pizzamaailman jonkin sortin kuningas. Ketjun pizza on laadukasta. Lista on herkullisen kiehtova ja monipuolinen. Toisin kuin pizzataivaan kirkkaimmin tuikkivat tähdet, se on kohtuullisen helposti sovitettavissa askelmerkkeihin, sillä toimipaikkoja on pelkästään pääkaupunkiseudulla useita. Nyt tuli testattua kauppakeskus Sellon ravintola.

Listalta löytyi Andalucia-niminen pizza (14,50 €). Se ei ollut mikä tahansa pizza, vaan kylmä alkuruokapizza. Luit oikein. Kylmä alkuruokapizza. Enpä ole aiemmin sellaiseen törmännyt. Eikä se ollut mikä tahansa kylmä alkuruokapizza, vaan espanjalaisen Michelin-kokin suunnittelema. Tavallista pienemmän pizzapohjan päällä oli kylmäsavustettua lohta, kaprista, punasipulia, tomaattia, paprikaa, oliiviöljyä sekä wasabi-inkivääri-ranskankermatahnaa.

Pizza oli sekä maultaan erinomainen että juuri siihen tilanteeseen täydellisen parahultainen. Kylmä pizzahan on useimmille meistä vanha tuttu (edellisyön pizza jääkaappikylmänä krapulassa?), joten sen suhteen ei ollut mitään ongelmia. Vaikka täytteitä oli melkoisesti, oli niistä saatu aikaiseksi tasapainoinen makupaletti. No, Michelin-kokkihan sen oli suunnitellut, joten ei mikään ihme. Tahna vei pizzassa ansaitusti ja onnistuneesti pääroolin.

Classic Pizza jatkaa korkeatasoisen varmaa linjaansa. Varma valinta, vaikka sijainti olisikin steriilin tylsässä ostoskeskuksessa.

Lisää ravintola-arvosteluja löytyy blogistani:
https://tulinnainjasoin.blogspot.fi/

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 14€ Tillagt: 05.08.2018
Betyg: 0

Restaurant: Kaskis nordisk