Paksoi

303 Recensionen

Kolmekymppinen ravintolaentusiasti, joka mieluummin syö kuin tekee. Hyvä ravintolakokemus on kaikkia aisteja kutitteleva elämyskokonaisuus, joka alkaa jo tarjoilijan tervehdyksestä ja päättyy vasta ulko-oven kolahdukseen. Syksyllä 2015 ryhdyin bloggaamaan ravintolakäynneistäni blogissani Tulin, näin ja söin (http://tulinnainjasoin.blogspot.fi/). Sieltä löytyy laajemmin arvosteluja!

Badges

Top critic: Reviewed the most(Top 5%)
Quality critic: Received the most +votes
Hero: Updated vast amounts of information

Recensioner (303)

Restaurant: Pikkubistro Kattila

Kolmisen vuotta sitten ovensa avannut Kattila oli meikäläiselle tuntematon suuruus, kun se valikoitui Tampereen reissun lounasravintolaksi. Tai – kun tarkkoja ollaan – kyse ei ollut lounaasta, vaan lauantaisin klo 12–16 tarjoiltavasta brunnerista (20 €). Brunner on tietysti brunssin ja illallisen (dinner) välimuoto.

Malttamattomina kolkuttelimme muutaman muun nälän turruttaman kanssasielun kanssa bistron ovia. Ovet aukesivat kuitenkin sharpisti klo 12, eikä sekuntiakaan liian aikaisin. Meidät ohjattiin ulko-ovesta oikealle avautuvaan tilaan, jonka totesimme hyvinkin ihastuttavaksi.

Brunneriin kuuluu kolme ruokalajia. Alkuruoaksi eteemme kannettiin lehtikaali-myskikurpitsakeittoa, joka avasi tamperelaisen iltapäivän komeasti. Sen täyteläisen pehmeyden kanssa pystyi kilpailemaan vain sen herkullisuus. Kylkeen tuotiin vastaleivotut sämpylät. Pääruoan sai valita kahdesta vaihtoehdosta, jotka olivat joko pariloitua nieriää, tyrni beurre blanc ja kukkakaaligratiini tai karitsavorshmack, punajuurta, smetanaa ja perunapyrettä. Päädyin nieriään, jonka paistopinta paljastuikin täydelliseksi. Kukkakaaligratiini komppasi fisua hyvin, mutta kastike jäi vaatimattomammaksi.

Jälkiruoaksi tuotiin rättänä ja vuohenjuustojäätelöä. Tarjoilija kertoi minulle tietämättömälle, että rättänä on mustikkakukkoa. Se on siis perinteinen savolainen jälkiruokaherkku, jossa mustikkatäyte on ruistaikinan välissä. No niinpä tietysti, dah. Jälkiruoka paljastui suunmukaiseksi päätökseksi. Korkealaatuisesta menusta jäi erityisesti mieleen herkullinen alkukeitto, jota olisi toivonut saavansa lisää sekä taivaallisen pehmeä vuohenjuustojäätelö.

Kattila jätti itsestään erittäin positiivisen kuvan. Hinta-laatusuhde ainakin brunnerin kohdalla hipoo troposfääriä.

Lisää arvosteluja osoitteessa https://tulinnainjasoin.blogspot.fi/

     
     
     
Upplevelse: Frukost / Brunch Priset: 20€ Tillagt: 12.10.2017
Betyg: 0

Restaurant: El Greco smaker från grekland

Lounaslista on aina viikon kerrallaan voimassa. Ihan järkeenkäypä ajatus, varsinkin kun listalta löytyy variaatiota riittämiin. Vaikka kävisi viikon jokaisena päivänä syömässä, voisi aina kokeilla uutta annosta. El Grecossa eivät buffetmässäilijät pärjää. Tarjolla on vain lautasannoksia, jotka tuodaan pöytään. Valitsin listalta Biftekin eli tuoreilla yrteillä maistettuja jauhelihapihvejä sienikastikkeella sekä perunamuusia ja salaattia (12 €). Annoksia odotellessamme pöytään tuotiin myös kuivaa vaaleaa leipää ja… niin, ei mitään muuta. Ei oliiviöljyä, ei balsamicoa, ei levitettä. Ei kovin houkuttelevaa, varsinkin kun leipä oli hyvin tavanomaista.

Jauhelihapihvit olivat kelvollisia, sienikastike ja muusi kohtuullisia, mutta salaatti naurettava: kaksi tomaattilohkoa, kaksi kurkkuviipaletta sekä pieni salaattikeko. Annoksesta tuli valitettavasti mieleen jokin moottoritien pysähdyspaikka. Nyt emme kuitenkaan olleet Vitostien ABC:llä, vaan keskellä Helsingin ravintolaskenen arvokkaimpia kulmia. Tuntuu erikoiselta, että tänä päivänä, kun kilpailu lounastajista käy kiivaana ja lounaiden taso on ylipäänsä noussut huimasti, että joku vielä tarjoaa keskinkertaisen, tylsän, pienehkön ja ylihintaisen lautasannoksen. Monipuolisempi salaatti olisi pelastanut paljon. Tai ne lisukkeet leipien kanssa. Tai kahvi. Mutta ei.

El Greco oli edellä antamaani verbaaliseen slap-in-the-faceen nähden yllättävän täynnä. Ravintolan tilat ovat tyylikkäät ja muodostuvat muutamasta erilaisesta huoneesta. Palvelu oli rauhallisen formaalia. Illallisesta jäi aikoinaan ihan hyvä fiilis, mutta lounaalle en toistamiseen mene. Ei vain tarvitse, koska parempaa on tarjolla niin monessa muussa paikassa.

Lisää arvosteluja blogissani: http://tulinnainjasoin.blogspot.fi/

     
     
     
Upplevelse: Lunch Priset: 12€ Tillagt: 02.01.2016
Betyg: 0

Restaurant: Roster

Rosterin avaus viime vuoden kesänä oli iso juttu. Ravintolan taustalla onkin taattua laatua aivan ravintoketjun äärimmäiseltä huipulta. Myös Rosterin tilukset kuuluvat Helsingin arvokkaimpiin. Onkin selvää, että oman elämänsä massipäälliköt ja turistit ovat saaneet uuden kiintopisteen Helsingin ravintolataivaalta. Me tavalliset tallaajatkin olemme kuitenkin myös lämpimästi tervetulleita Rosteriin.

Rosterin lounaalla lounassetelillä pääsee vasta alkuun, sillä neljän ruokalajin lounas kustantaa 34 euroa. Sillä toki saakin paljon enemmän kuin lähmityt buffet-astiat ja itsepalvelun tuoman morkkiksen.

Alkajaisiksi saimme höyryävää talon leipää, jolla sai kivasti taltutettua pahimman kärkinälän. Lounasmenun avasi sellainen annos, jota ei itse kuuna päivänä tilaisi eteensä: fenkolipiirakkaa, maa-artisokkakeittoa ja granaattiomenaa. Pidän maa-artisokasta, mutta enpä juuri fenkolista ja granaattiomenasta. Kokonaisuus oli kohtuullisen miellyttävä, mutta jäin väkisinkin odottamaan keittiön seuraavaa siirtoa. Sitä ei tarvinnutkaan kauaa odottaa, sillä eteeni kannettiin tartaria, mallassipulia ja rakuunamajoneesia. Tartarien skaala on monenkirjava, ja tuntuu, että kahteen samanlaiseen tartariin ei ravintoloissa törmää. Rosterin versio ei kenties ollut klassisimmista päästä. Komean tartarkakun päällä oli keko herneenversoja. Liha oli keskikarkeaa jöötiä ja maukasta. Annos oli viimeaikaisista tartarannoksista keskimääräistä parempi, mutta ei uudesti syntynyt klassikko.

Pääruokana oli paahdettua lohta, kantarellikastiketta ja pikkelöityjä kantarelleja. Pelkistetty annos oli tyylikkään näköinen. Lohessa oli hyvä paistopinta ja sen maku oli oivallinen. Kantarellit pelasivat kaksoisroolinsa mainiosti, ja oli kiva huomata, että eri tavalla tehtynä ne todella maistuivat hyvin erilaisilta. Meitä ilahdutti myös keittiön tervehdyksenä tuotu vihreä salaatti, joka kevyen raikkaalla olemuksellaan monipuolisti pääruokakokemusta. Sitruuna-laventelikakku, melonisorbetti ja suolakaramelli päättivät paraatikelpoisen lounaskokonaisuuden. Kakun herkkä maku taisteli tasapuolisesti sorbetin ja suolakaramellin kanssa. Hyvä päätös, muttei kuitenkaan erityisen mieleenpainuva.

Rosterin miljöö on yksi Helsingin hienoimmista. Arvioisin, että se menee samaan aivan ylimpään segmenttiin Brondan ja Krog Roban kanssa. Moderni sisustus on tehty kullanvärisestä kuparipinnasta, mustasta verhoilusta, puupinnoista sekä pyöreistä takaseinän peileistä ja aidosti tyylikkäistä tauluista. Sisustuksessa on muutenkin särmää, esim. kullatut henkarit ja pääkalloseinäkoriste jäivät mieleen. Ehkä kuitenkin mieleenpainuvin ”yksityiskohta” oli liukuhihnamaisesti kahden kerroksen väliä suhaava viiniteline. Enpä ole sellaiseen missään muualla törmännyt! Näkymät kauppatorille, Espan alkupään tohinaan ja Havis Amandalle olivat luonnollisesti verrattomat. Palvelu oli todella sydämellistä lähes tyhjässä ravintolassa. Oli aikaa ja halua jutella ravintolasta ja annoksista.

Rosterin kantavaa teemaa ei ole sidottu maahan, vuodenaikaan tai sesonkiin. Paraatipaikka ja kohtuulliset hinnat yhdistettynä hyvään palveluun ja ruokien laatuun takaavat varmasti hienon tulevaisuuden Rosterille.

Lisää arvosteluja blogissani: http://tulinnainjasoin.blogspot.fi/

     
     
     
Upplevelse: Lunch Priset: 34€ Tillagt: 09.09.2017
Betyg: 0

Korjaamon kesäpiha tarjoaa urbaanille käyskentelijälle idyllisen pakopaikan kaupungin vilskeestä. Kesämenu on tiivis, mutta houkuttelevasti koottu. Afterwork-henkinen valinta oli kuitenkin kohtalaisen selvä: burgeri (14 €). Ja minkälainen burgeri se olikaan! Ei mikä tahansa viritelmä, vaan lajinsa valioyksilö! Briossisämpylä oli esimerkillinen, yksi parhaista, pihvi hyvä ja lisukkeet erinomaisia. Pekoni, cheddar ja mummonkurkut löivät upeasti kättä srirachamajoneesin ja viski-bbq-kastikkeen kanssa. Kuulostaa jopa liian monimutkaiselta viritykseltä, mutta kokonaisuus kantoi osasensa täydellisesti. Burgeriannoksen täydensi vielä todella hurmaavat kesäperunat tryffelimajoneesilla. Ai että, kyllä kelpasi

Pyrähdys Korjaamon kesäpihan terassikeitaaseen kuuluu jokaisen itseään kunnioittavan kaupunkilaisen kesäsuunnitelmiin. Sen kesälistan isosti maistuva burgeri erottuu edukseen burgerien usein niin kasvottomassa meressä.

Lisää arvosteluja blogissani: http://tulinnainjasoin.blogspot.fi/

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 14€ Tillagt: 09.09.2017
Betyg: 0

Över 2 år gamla recensioner
Dessa recensionen har ingen påverka till genomsnitt betyg

Helsingin suurin hiiligrilli Korjaamon kesäpihalla. Tällainen toteamus sai minut ja ystäväni liikkeelle kohti Töölöä helteisenä kesäperjantaina. Aiemmilta reissuilta on jäänyt mieleen vain paikan tarjoama kulttuuri, mutta ruoka on jättänyt itsestään kehnon kuvan. Nyt testiin siis grillimenu ja tarkemmin sanoen karitsaburgeri. Löysimme puolitäydeltä sisäpihalta aurinkopaikat, joissa pystyi olemaan säädyllisesti vain ensimmäisen juoman ajan. Ruokia menimme odottamaan varjon suojaan. Valinnanvaraa siis löytyy paikkojen suhteen, grillimenun annosten suhteen luonnollisesti vähemmän.

Burgeriannoksesta tuli hieman mieleen kaupungin uudehkon tulokkaan Friends & Brgrs:n annokset. Ideana on, että laatu korvaa määrän. Ja hyvä niin! Pikaruokaa tämä ei tosin ole… Karitsa oli hyvin tehty ja itse pihvi maukas. Tsatsiki mintulla toimi välissä erinomaisesti. Ranuja oli iso kasa ja ne oli suolattu liiankin kanssa. Ajoivat kuitenkin asiansa ketsupin kera.

Sisäpiha toimi after work -paikkana ja varmasti yhtä lailla myös päätyyn asti -illoissa. Itse grilli jäi yllättävänkin vaatimattomaksi – tuli mieleen, että ns. ison veden tuolla puolen tuollaisia on 13 naapurilla tusinasta. Hintalaatusuhteen kohdalla rima jäi väpättämään, mutta paikallaan se pysyi. Vielä ehtii nauttia grillistä ja auringosta!

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 15€ Tillagt: 03.07.2015
Betyg: 0

Restaurant: El Fant Coffee & Wine

El Fant sijaitsee Torikortteleissa, Helsingin kaupunginmuseon naapurissa. Vaikka El Fant tarjoaa niin aamiaista, brunssia, lounasta kuin illallistakin, niin erityisesti El Fantin brunssi on kutkutellut mielessä pitkään. Pöytävaraus on muuten hyvä tehdä, ja sekin hyvissä ajoin. Porukkaa riittää.

El Fant ei ole perinteinen brunssipaikka siinä mielessä, että siellä ei törmää notkuviin buffapöytiin tai ihmiskunnan alennustilaa kuvaaviin lähmäisiin astioihin ja ottimiin. Homma toimii tyylikkäästi pöytiintarjoilu-periaatteella, mikä miellyttää meikäläistä. Maksu (28 €) hoidetaan alkajaisiksi kassalle. Samalla kysytään allergiat sun muut epämääräiset hedonistisen elämän rajoitteet. Good Life Coffeen kahvia saa hakea tiskiltä niin paljon kuin kahvihampaan kolotuksen poistamiseen tarvitaan.

Päivän smörrebröd oli tehty marinoidusta munakoisosta, tomaatista ja vihreästä. Erilainen, mutta houkutteleva avaus. Joku kölvi voisi kysyä, että missä liha, mutta antaa kysyä. Nyt mennään tämä kerta vain kasvisten ja kalan voimalla. Leivän kanssa alkupalaksi tuotiin myös mustikkatuorepuuroa, jossa oli marjoja, mantelia ja chia-siemeniä. Nyt jouduin hieman pettymään. Lopputulos oli ihan mallikas, mutta jotenkin sitä odotti vielä täyteläisempiä ja voimakkaampia makuja. Vaimo tekee parempaa.

Seuraavaksi ystävällinen tarjoilija vuorasi pienen pöytämme pääruoilla. Niitä nimittäin tuotiin kerralla useampi kippo jaettavaksi. Savustettu lohi kera fenkolin ja marinoitujen kantarellien oli todella herkullista, kuten myös uudet perunat kapristen kanssa. Brunssin tähdeksi nousi kuitenkin yllättäjä kärkiryhmän takaa: paistetut maa-artisokat! Niissä oli hurmaava makumaailma. Pääruoan muut partikkelit – pestomarinoidut tomaatit, munakokkeli kevätsipulilla sekä vihreä salaatti – pelasivat roolinsa niihin kohdistuvien odotusten mukaisesti.

Brita-kakku musti- ja mansikoilla päätti hienostuneen brunssin jättäen mieleenpainuvimmat hetket pääruoan kontolle. Jälkiruoka oli hyvä, mutta ei erityinen. Kakun marenki oli jätetty paikka paikoin hieman turhan raa’aksi omaan makuuni.

Palvelu oli poikkeuksellisen huolehtivaista, ystävällistä ja iloista. El Fantin sisustus on pelkistetyn vaalea. Se tuntuu luovan tilaan seesteistä harmoniaa.

Jos kaipaat erilaisen tyylikästä brunssia etkä jaksa ainaista ähkyn tuomaa morkkista, valitse El Fant! Ja muista se varaus.

Lisää arvosteluja blogissani: http://tulinnainjasoin.blogspot.fi/

     
     
     
Upplevelse: Frukost / Brunch Priset: 28€ Tillagt: 15.08.2017
Betyg: 0

Restaurant: Bar Favela

Vaikkei Mechelininkatu aivan jonon keulilla ollut silloin, kun kaduille kauneutta jaettiin, ei siitä slummia tule ensimmäisenä mieleen. Siitä huolimatta kolmisen vuotta sitten kyseiselle kadulle avattiin Brasilian slummeihin viittaava Favela-niminen katuruokabaari. Favela on ollut muistilistallani pitkään, mutta se ei millään ole osunut luontaisten kävelyreittieni varteen. Senpä vuoksi kului kohtuuttoman pitkä aika ennen kuin pääsin testaamaan paikan ja sen tarjoamat antimet.

Favelan ruokalista on lyhyt kuin kultakalan muisti. Tästä huolimatta kysyin tiskillä suosituksia tarjoilijalta, joka niitä ryhtyikin auliisti jakamaan. Niiden perusteella päädyin härkäleipään (8 €) ja talon perunoihin (5 €). Ruoka tuotiin pöytään lyhyen odottelun jälkeen. Pariin otteeseen paistetut ranskalaiset olivat herkullisen maukkaita, oikein hyvin tehtyjä. Niitä komppaamassa oli paria soosia, avokado- ja tomaattihenkistä. Avokado oli parempi. Viiden euron hinta kokonaisuudesta tuntui vähintäänkin kohtuulliselta. Burg… anteeksi leipä oli myös veikeä setti. Ylikypsä härkä ja muut tilpehöörit muodostivat oivallisen tasapainon: sopivasti makuja ja tulisuuttakin oli. Itse tehty leipä toimi burg… öö leivässä hienosti.

Favela on miljööltään hieman skitsofreenisen oloinen. Lopputulos näyttää siltä kuin teini-ikäinen Salvador Dalí olisi jätetty kotiin, kun vanhemmat lähtivät sunnuntaikirkkoon. Värejä on monenlaista ja kokonaisvaikutelma lähinnä sekava. Seiniltä löytyy ostettavaa taidetta (Dalía en löytänyt), tosin omaan kotiini en mitään kivaa löytänyt. Miksipä ei tuollaisessa ympäristössä viihtyisi pidempäänkin ja useammin. Myös ulkoapäin Favela erottuu. Ajanhenkeen sopivaa rouheutta on siis niin ulkona kuin sisätiloissa.

Favelan omistaja Niko Peltomaa on sanonut, että ravintolan tiloissa aiemmin toimineessa Mechessä oli vielä sellainen meininki, että piti olla joku syy mennä sinne syömään. Favelassa sen sijaan syyksi riittää se, että sattuu kävelemään ohi. Se on minusta hienosti sanottu! Harmi vain, etteivät omat askeleet tosiaan kovin usein osu Mechelininkadulle.

Lisää arvosteluja blogissani: http://tulinnainjasoin.blogspot.fi/

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 13€ Tillagt: 19.07.2017
Betyg: 0

Restaurant: Vihreä Holvi

Vihreä Holvi aukesi loppuvuodesta ilman sen suurempia eläköön-huutoja. Omaankin kaikukoppaani paikka kulkeutui vasta Nyt-lehden ylistävien arvioiden jälkeen huhtikuussa. Vihreä Holvi sijaitsee Harjutorilla, historiallisen Kotiharjun saunan likellä. Paikassa on muutenkin historiaa: siellä on nimittäin sijainnut Vihreät Holvit -niminen kahvila-ravintola 1930-luvulla.

Ravintola on pitänyt itsestään kovin vähän meteliä, mutta kerännyt kehuja taajaan, joten pakkohan se oli ennen pitkään testata. Olenkin käynyt useamman kerran Vihreässä Holvissa lounaalla, vaikkei sitä ole helppo edes löytää. Joka viikko tarjolla on muutama viikoittain vaihtuva annos sekä niiden lisäksi päivän oma spesiaaliannos. Hinnat pyörivät siinä 10–14 euron välillä.

Salaattipöytä on kohtuullista tasoa. Tarjolla on muutamaa salaattia. Raaka-aineet ovat laadukkaita, mutta eivät kenties kuitenkaan mitenkään erityisiä: vihanneksia, kikhernettä, sieniä, pastaa, focacciaa. Kyllä siitä hyvän startin lounaalle silti saa. Pääruoaksi olen syönyt mm. karitsapastaa (10,30 €) ja seesamlohta (13 €). Annokset ovat olleet esteettisesti kivasti aseteltuja, mutta myös makumaailmaltaan tasapainoisen onnistuneita. Toisin sanoen näin laadukkaita ja viitseliäästi tehtyjä lounasruokia saa harvoin: ehdottomasti alueen parhaimmistoa.

Vihreän Holvin katutason ikkunoista näkee viereiseen puistoon. Sisustus tarjoaa vihreää ja punaista. Yksittäisiä, erikoiseen kallellaan olevia, tauluja on seinillä. Miljöö on omannäköisensä, hieman jopa teatterimainen, mikä tuskin on vahinko.

Vihreä Holvi on tervetullut tulokas Kallion ravintolatarjontaan. Haluaisin kuvitella, että rohkeimmat Etelärannan tirehtööreistä uskaltaisivat tuoda maakuntien arvovieraansa vaihteeksi syömään Vihreään Holviin ja samalla nauttimaan Kallion erilaisesta ilmapiiristä. Minulle ravintolasta tuli niin vakiopaikka kuin ravintolaentusiastille mistään ravintolasta voi tulla.

Lisää arvosteluja blogissani: http://tulinnainjasoin.blogspot.fi/

     
     
     
Upplevelse: Lunch Priset: 12€ Tillagt: 19.07.2017
Betyg: 0

Restaurant: Shelter

Shelterin avajaisia vietettiin viime kesän lopulla. Ennen ovien aukeamista piti tosin tehdä huolella remppaa, sillä vanhan tiilivaraston tilat olivat aiemmin toimistokäytössä. Tiloista tehtiin lopulta hyvin tummasävytteiset ja modernit. Valaistus on hämärä, eikä kesäauringosta saa liiaksi irti. Valonkajastusta tuo kuitenkin tyylikkäästi valaistu SHELTER-logo tilan peräseinällä.

Juhlan kunniaksi päädyimme ottamaan neljän ruokalajin Menu Shelterin (52 €), vaikka myös a la carte -listalta poimittuja annoksia mietittiin. Kärkeen kuitenkin kuplivaa eli bulgarialaista, samppanjamenetelmällä tehtyä kuohuviiniä (7,8 € lasi). Viinin maku yllätti, sillä se oli kuivaa ja muistutti espanjalaista cavaa. Todettakoon, että myöhemminkin pääruokien yhteyteen paritetut viinilasilliset natsasivat ruoan makuihin osuvasti. Alkupurtavaksi tuotiin herkullista leipää kahta lajia (maalais- ja mallasleipää) ja niiden kanssa ruskistettua voita. Nam!

Menun aloitti ihastuttavan maukas ja raikas tomaattinen gazpacho-keitto. Siinä oli marinoitua melonia, oliiviöljyä ja Queso Fresco -juustoa. Se meni tunteisiin, oli niin hyvää. Seuraavaksi eteemme tuotiin tartar naudan ulkoseläkkeestä lipstikan, tomaatin, sipulin, rapeaksi tehdyn naudanrasvan ja jogurttismetanasoosin kera. Kyse ei ollut perinteisimmästä tartarista, mutta se ei makua haitannut! Eri makukomponentit oli taitavasti saatu pelaamaan samaan maaliin, ja lopputulos oli ensiluokkainen.

Pääruokien kohdalla tiemme ristesivät vaimoni kanssa hänen ottaessa kuhaa, kun itse päädyin karitsaan. Pöytään tuotaessa kuha tosin oli muuttunut ahveneksi. Pääsin maistamaan myös tätä annosta, ja hyvä niin! Vaikka annos näytti ylitsepursuavalta ja makujen sekamelskalta, se ei sitä suinkaan ollut. Ahven oli erinomaista, kuten myös sitä komppaava mäti-voikastike. Lehtikaali toi oman lisäsäväyksensä annokseen. Oma karitsani jäi hieman ahvenen selkäevän alle. Vuorokauden haudutettu karitsanniska toimi, mutta ei onnistunut aiheuttamaan hurraa-huutoa. Sen sijaan hernepyree ja paahdettu kukkakaali olivat täysosumia – itse asiassa kukkakaali oli parasta maistamaani ikinä.

Jälkiruoka oli nimetty yksinkertaisesti ja ajankohtaisesti raparperiksi. Annos piti sisällään marinoitua raparperia, jogurttijäätelöä, valkosuklaata sekä paahdettua kauraa. Jo kuvailu saa sylkirauhaset töihin, vai mitä? Annos olikin taivaassa tehty. Yksi parhaista jälkkäreistä pitkiin aikoihin.

Ruoan lisäksi Shelter onnistuu erinomaisesti yksityiskohdissa – ne on helppo huomioida ja ne jäävät positiivisella tavalla mieleen. Ankkurinkuvalla varustetut lautasliinat ovat harvinaisen tyylikkäät ja omaperäiset. Astiastokin on uniikki. Palvelu oli alun hapuilun jälkeen varmaotteista, nuorekkaan persoonallista. Shelterissä otetaan rennosti. Yläkerran cocktailbaari Rustyn testaaminen jäi ensi kertaan.

Shelter ei nojaa mihinkään tiettyyn keittiöön, tyylisuuntaan tai ismiin. Tämä antaa vapaat kädet tehdä niin hyvää ruokaa kuin osataan. Käyntikerran perusteella osaaminen onkin loistavalla tasolla. Vahva suositus.

Lisää arvosteluja blogissani: http://tulinnainjasoin.blogspot.fi/

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 52€ Tillagt: 19.07.2017
Betyg: 0

Restaurant: Pinto B'Staurant

Olen käynyt Pintossa muutaman kerran lounaalla. Tarjolla on paria eri vaihtoehtoa (8,50 / 9 €). Lounaaseen kuuluu alkusalaatti, pääruoka sekä kahvi tai tee. Mainittakoon, että tuo alkusalaatti tehdään keittiössä ja se tuodaan pöytään. Salaatti eroaakin kanssasisaristaan selvästi makujen ja raaka-aineiden osalta. Makuelementtejä on normaalia enemmän eivätkä raaka-aineetkaan ole aivan sieltä tyypillisimmästä päästä raaka-ainejanaa. Vai mitä sanotte viinirypäleestä, omenasta ja kuivatuista banaanilastuista? Salaatti on kaikessa erilaisuudessaan kiehtova kokoelma, jonka mielellään syö pääruokaa odotellessa. Pääruokien suhteen olen pitäytynyt konservatiivisesti kanassa (9 €). Annokset ovat olleet hyviä ja runsaita niin makupaletiltaan kuin annoskooltaan. Ehkä seuraavan kerran annan mahdollisuuden jollekin muulle pääraaka-aineelle. Thaimaalainen rauhoittumishetki on hyvä päättää kahviin.

Jos Pintoon on menossa lounaalla tai iltasella isommalla rymyporukalla, on syytä tiedostaa, että ravintolassa on pöytiä noin neljä kappaletta. Se on siis pieni. Lounaallakin on näin ollen enemmän kuin tavallista, että joudut (pääset?) istumaan ventovieraan kanssa samaan pöytään tai sitten sinun viereesi könyää kanssalounastaja. Ravintolan miljöö on vähän mitäänsanomaton ja palvelu vähäeleistä.

En osaa laittaa Pinto B’staurantia vertailuun kaupungin muiden thaikkupaikkojen kanssa, mutta en usko, että sillä on hävettävää niissä kinkereissä.

Lisää arvosteluja blogissani: http://tulinnainjasoin.blogspot.fi/

     
     
     
Upplevelse: Lunch Priset: 9€ Tillagt: 02.07.2017
Betyg: 0


Followers