Avautuu 10:30

Döner Harju

kebab
Arvosana 2.6 / 5

Asiakaskokemus

Kasvisruokaa

Arvostelut (169)

Tilasin lammaskebablautasen. Annos oli todella vetistä muhkua, ja, ironista kyllä, kebab itsessään oli kuivaa.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 15€ Lisätty: 11.08.2018
Arvosana: 0

Kävimme tänään (25. 5) ensimmäistä kertaa kyseisessä kuppilassa, jota on kehuttu monessa yhteydessä. Tämän vuoksi pettymys oli suuri. Ensiksi tilauksen vastaanottja oli poikkeuksellisen töykeä kysyessämme annosten sisällöstä. Kun ruoka-annos tuli pöytään, se oli kylmä. Tarkoitan siis kylmä eikä edes haalea. Oli siis ensimmäinen ja viimeinen vierailu.Erikoinen paikka, jos on varaa olla asiakkaille töykeitä ja lämpimäksi tarkoitettu ruoka tarjoillaan kylmänä.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 25.06.2018
Arvosana: 0

Pojat tilasivat vierailevalle äidille vähän kebua. Ja se oli hyvää! Ensimmäinen syömäni herkullinen kebab. Upeasti rapea leipä, seitan hyvin valmistettu, kaikki vihannekset makuun sopivia, ja niitä oli mukavan paljon. Kastike jees. Nautin.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 05.05.2018
Arvosana: 0

Döner Harju City avasi joulukuun alussa toisen ravintolansa Makkaratalossa. Kahdeksan kebabgrillin uutuusrafla tottelee tosiaan nimeä Döner Harju City, vaikka Harjun alueelta keskustan hälinään on matkaa. Originaalissa on tullut käytyä pariin otteeseen, joten vanhoja tuttujahan tässä tavallaan oltiin.

Tunnettu tosiasiahan on se, että Döner Harju on tehnyt kebabille sen, minkä uuden polven pizzeriat pizzoille ja burgerjointit burgereille: tehnyt kebabista salonkikelpoista ja hyväksyttävää syömistä muulloinkin kuin aamuneljältä yöllisten hippojen jälkeen.

Lounasaikaan tarjolla on lounarihintaan (10,30 €) alkukeitto ja pääruoka-annos, johon sai valita joko yrttilammasta, chilikanaa, vasikkaa tai seitania. Olin tyytyväinen, että käyntikerrallani alkusoppana oli paahtopaprikakeittoa, sillä se kuulosti lähtökohtaisesti herkulliselta. Lopputulos olikin perin tyydyttävä, mutta jätti selkeästi pääroolin kebabille, joka tuotiinkin pian pöytään. Olin valinnut lounasannokseeni yrttilammasta. Lautaselta löytyi sen lisäksi sitruksista kesäkurpitsasalaattia, marinoitua punakaalia, yrttejä ja focacciapala. Kävi itse asiassa niin, että annoksen lisukkeet nousivat arvoon arvaamattomaan, ja lammas paljastui turhan vähäeleiseksi ja jopa hieman mauttomaksi. Chilikana olisi kenties toiminut paremmin. Tai ehkäpä naapuripöydässä tarjolla ollut omena-habanerosoosi olisi pelastanut tilanteen. Punakaali ja salaatti olivat aidosti maukkaita, jogurttikastike raikasti ja focaccian rapeus toi purutuntumaa annokseen. Makupaletti oli laaja hallittavaksi – tästä haasteesta kirjoitin jo aiemmassa arvostelussani – mutta tällä kertaa annos kesti haasteen kohtalaisen hyvin.

Döner Harju City on osa Citycenterin uutta ravintolamaailmaa. Kauppakeskusravintolat harvoin ovat erityinen ilo silmälle, eikä tässä asiassa poikkeusta tee myöskään Döner Harju City. Ravintola ei ole kauneuskisan voittaja. Miljöö on pelkistetty, mutta valoisa. Yhtenäisen tilan perällä on myyntitiski ja sen takana keittiö, peränurkassa vesi-, kahvi- ja keittopiste, reunoilla on normipöytiä ja keskellä baarijakkaroin varustetut korkeammat pöydät. Tilaa on lähemmäs sadalle dönerin rakastajalle. Käyntikerralla tila oli suurin pirtein puolillaan, joten sana on kiirinyt. Hyvä niin, sillä kilpailu kauppakeskuksen ravintolamaailmassa on armotonta kuin nuoren gnupoikasen varhaiselämä Serengetin ylängöllä.

Döner Harju ei edelleenkään täysin lunasta niitä lupauksia, joita olen sille vuosien varrella asettanut, mutta lähemmäksi mennään koko ajan.

Lisää ravintola-arvosteluja löytyy blogistani:
https://tulinnainjasoin.blogspot.fi/

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 10€ Lisätty: 16.02.2018 Näytä aiemmat arvostelut (2)
Arvosana: 0

Paikka on kuin Neuvostoliitosta, osin myös sapuskatkin. Raskaasti ylihintainen, alueella on kova kilpailu ja vatsan täyttää lähes puoleen hintaan korttelin tai parin päässä. Kartan!

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 10€ Lisätty: 05.12.2017 Näytä aiemmat arvostelut (2)
Arvosana: 1

Ruoka on erittäin hyvää. Himpun verran liian hintavaa. Tilat ovat askeettiset, meluisat ja kylmät.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 10€ Lisätty: 06.07.2017
Arvosana: -1

Onneksi tuli käytyä toistamiseenkin ensimmäisen keskinkertaisen kokemuksen jäljiltä. Pitaleivät ovat kuin seuraavalle tasolle päivitetty Berliini-döner.

Lammasleivässä oli runsaasti tuoretta minttua ja korianteria, liha maukasta. Jugurtti- ja tomaattikastikkeet olivat tasapainossa ja niitä oli sopivasti. Punakaalisalaatti ja miedosti pikkelöidyt vihannekset toivat mukavasti raikkautta annokseen.

Seuralaiset pitivät myös seitanleivästä.

Hinta oli hieman korkea, mutta olin erittäin tyytyväinen niin makuun kuin annoskokoonkin. Jätän lautasannokset tulevaisuudessa omaan arvoonsa.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 9€ Lisätty: 03.05.2017 Näytä aiemmat arvostelut (2)
Arvosana: 0

Lammas on parasta. Silloin tällöin poikkean lounaalla kun tietää mitä saa. Kebabannos ei juuri muutu, mutta sen verran että voi sanoa vaihteluksi. Soppa on yleensä sosekeitto vaihtelevista aineksista ja ihan hyvä, mutta annoksen leivän söisin mieluummin alkukeiton kanssa.

Erilaisia lihavaihtoehtoja on tullut kokeiltua, mutta lammas pitää pintansa. Kanaversio on kuivahko ja seitanista ei jää paljoa kotiin kerrottavaa, vaikka miten kuten syömäkelpoista onkin.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 9€ Lisätty: 18.11.2016
Arvosana: 0
Yli 2 vuotta vanhat arvostelut
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin

Kaksi ja puoli vuotta sitten Döner Harju ryhtyi täyttämään selkeää markkinarakoa suuren hypen saattelemana. Pelin henki oli selvä: kyse oli tuoreesta laatukebabista – ei siitä mitä löydät aamulla rinnuksilta yöjuoksun jälkeen. Ravintolan taustalla hääri kovan valuutan osaamista ja oppia oli haettu aina maailman virallisesta kebabpääkaupungista Berliinistä saakka.

Ja toden totta, tällaista paikkaa ehdittiin kaipaamaan. Jonot olivat pitkään todellisuutta kävijöille. Kävin ensimmäisen vuoden aikana kerran kokeilemassa paikan kebabtarjontaa, mutta silloin tuntui, että olivatkohan odotukseni kenties himpun verran liian korkealla. Hyvää oli, mutta ei juuri enempää. Nyt kesän alussa tuli käytyä toiseen kertaan.

Tiiviiltä listalta valitsin lammaslautasen (15 €) ja kylkeen colan (3,50 €), koska sen verran edellisillan after workin venyminen verotti miestä. Tarjolla olisi toki ollut viiniäkin ystävälliseen hintaan (6–8 €). Lammasannos oli ehdottomasti laadukasta ja maukasta, mutta kokonaisuus oli hieman riitasointuinen makuja ollessa liiaksi asti. Lautaselta löytyi varsinaisen lampaan lisäksi nimittäin ainakin yrttejä, punakaalia, punasipulia, tomaatti- ja jogurttikastiketta, oliivitahnaa ja focaccia-leipää. Simppelimpi annos olisi toiminut paremmin.

Ravintolan sisätilat ovat suoraan sanoen todella karut. Se lienee toki tarkoituskin. Ja mitä sitä sisustuksella koreilemaan, kun ideana on panostaa Suomen parhaimpaan kebbeen? Sisätilat ovat melko pienet muutenkin, mutta ulkona voi kesän suomassa lämmössä hyvin istuskella ja katsella Flemarilla käyskentelevää porukkaa.

Döner Harju on tarpeellisesti uudistanut Suomen kebabskeneä, mutta markkinoilla on tilaa muillekin yrittäjille. Ruoka on freesiä ja virkistävää – eli aivan jotain muuta, mihin on normaaleissa alan mestoissa tottunut – mutta käyntieni pohjalta annokset kaipaisivat yksinkertaistusta. Joskus vähemmän vain on enemmän.

Lisää arvosteluja blogissani: http://tulinnainjasoin.blogspot.fi/

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 15€ Lisätty: 15.07.2016 Näytä aiemmat arvostelut (2)
Arvosana: 1

Tupa oli täynnä, vaikka lauantai-illan sulkemisaika alkoi olla käsillä. Ajateltiin, että ehditään vielä istahtaa syömään ja hyvin ehdittiinkin. Saatiin istumapaikatkin. Tiskille ja tilaamaan. Minulle vege seitanleipä ja seuralaiselle lammaslautanen. Suht nopsaan saatiin ruuat eteen. Annoksilla on kokoa – lautasella enemmän kuin leivällä. Hyvää oli ja nälkä lähti. Suosittelen. Tunnelma paikassa oli vähän hälyisä ja kaoottinen, mutta kuitenkin rento ja leppoisa. Johtui varmaan lauantai-illasta ja porukan juhlatunnelmasta. Jos haluaa astetta parempaa kebabia ja pikaruojaa, niin kannattaa tulla paikalle.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 9€ Lisätty: 14.06.2016 Näytä aiemmat arvostelut (2)
Arvosana: 0


Sijainti

Fleminginkatu 23, 00500 Helsinki - Reitti
045 180 5868
http://www.donerharju.fi

Vaihtoehtoisia ravintoloita