Keittiö auki

Ravintola Solna

Arvosana 3.3 / 5

Arvostelut (75)

Munkkiniemen ”Siihen vähän parempaan ravintolaan” eli Solnaan (mm. Michelin Bib Gourmand muutaman vuoden takaa) on avattu uusi kotiruokalounas.
Eiku testaamaan!
”Päivää, mitäs olisi tänään lounaaksi?”
”Kinkkusipatti”, vastaa tympääntynyt hovimestari.
”Jaa jaa, mikäs se sellanen?”
”No se on kuule ihan tavallinen kinkkusipatti!”, kuuluu ärähdys.
”…eli?”
”Se sellanen ruokalaji!!!” (tässä kohtaa pystyi lukemaan hovimestarin ”Suksi vittuun” -ajatukset)
”ANTEEKSI, mutta EN TIEDÄ mitä tarkoittaa kinkkusipatti”
”No, se sellanen niinku makaroonilaatikko. Sellanen kastike”.
”Palataan asiaan kiitos hei hei”
Kyllä mahtaa Solnan hienohelmaa vituttaa kun joutuu tällaselle moukalle tarjoilemaan halpis-lounasta. No, osaltani voin luvata että en aio häntä enää jatkossa tyhmillä kysymyksilläni, enkä muutenkaan, rasittaa.

     
     
     
Kokemus: Lounas Lisätty: 13.03.2016
Arvosana: 0
     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 29€ Lisätty: 11.01.2016
Arvosana: 0
Yli 2 vuotta vanhat arvostelut
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin

Hieman omituinen kokemus tämä Solnassa käynti. ..

Olemme käyneet täällä kahteen kertaan ennenkin ja muistikuva käynnistä kaikkinensa oli positiivinen. Nyt tuntuu kuitenkin siltä, että kaikesta on tingitty. Ravintolassa ei enää ollut samanlaista "fiiniä" tunnelmaa. Ruokalista oli yhtä suppea kuin fine dining paikassa, joskin taso ei yltänyt fine diningiin.

Tarjoilija ilmoitti alussa, että osa pääruoista ei ollut saatavilla toimittajavaikeuksien takia. Tämä oli ymmärrettävää. Samoin tilaamamme viini oli loppu, tämäkin ymmärrettävää, vaikkakin hieman koomista.

Yleisesti ottaen tarjoilija käyttäytyi välinpitämättömän hassulla tavalla, pikemminkin kuin odotetun arvokkaasti ja tarjoilijalle sopivalla tavalla.

Mitä tulee ruokaan, niin lista oli tasoon nähden jonkin verran ylihinnoiteltu. Alun tartarpihvi oli maistuva, sipulikeitto seuralaisen mielestä ihan ok ja salaatti....noh, oli salaatti. Neljä alkuruokaa yhteensä 39e.

Pääruoksitilattu karitsa oli aseteltu keittolautaselle, minkä seurauksena kaikki ainekset olivat yhdessä kasassa. Tämä hieman kummastutti. Maku oli kuitenkin hyvä.

Seurueestamme kaksi tilasi pihvin perunalisukkeella. Pihvit olivat sisältä täysin raakoja ja sitkeitä. 32e hinnalla olisi jo kuvitellut saavansa sisäfilettä. Annos ei alitti odotukset täysin.

Myös pääruoaksi tilattu pikkuruinen creme brulee oli käsittämättömän hintainen (9e) kokoonsa nähden.

Viineineen päivineen yli 300e lasku neljältä tuntui kokemukseen nähden aivan liian korkealta.

Seuraavaa kertaa saa odotella...

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 55€ Lisätty: 20.10.2015
Arvosana: 3

Bib Gourmand -merkintä ravintolalla tarkoittaa erinomaista hinta-laatusuhdetta. Solna on tämän kunniamaininnan saanut ja vaikka se on siltä pois nykyisin otettukin, voin ravintolassa neljä kertaa käyneenä todeta sen menneen aikoinaan ehdottomasti oikeaan osoitteeseen. Merkinnän voikin saman tien palauttaa, herra Michelin – heti, ole hyvä.

Lounaalla voittajanvalinta on luonnollisesti kolmen ruokalajin menu. Otan kanttarellikeiton, marmorihärkää ja tryffeliperunaa sekä jälkkäriksi jäätelöä (saimme yhden maun sijasta kaksi pienempää annosta molempia makuja: valkosuklaata ja mustikkaa). Mmh, oikein herkullista! Kaikki ruoat ja niiden osaset toimivat normaalin varmaan ja herkulliseen Solna-tyyliin.

Tarjoilu on aina ollut mitä ystävällisintä – niin tälläkin kertaa. Ravintolan miljöö on sinänsä miellyttävä, mutta ehdottoman vanhanaikainen. Se tosin lienee tarkoituskin, onhan ravintolalla edessään ensi vuonna viiskymppiset!

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 35€ Lisätty: 18.08.2015
Arvosana: 0

Käytiin syömässä pe-illalla, mukavasti väkeä. Itse paikka on miljööltään mukava. Syötiin Solna menu, alusta loppuun järjestyksessä kyllä sukelsi. Alkuruokakeitto katkarapuineen oli onnistunut, vaahdon kanssa mukavan kevyt. Pääruokana ankkaa, ankka oli harmaanpunertava ja sitkeä, lisukkeet aika mielekuvituksettomat. Jälkiruoka oli aivan järkyttävän makea, kaksi erittäin makeaa komponenttia keskenään ei toimi: karamelli ja erittäin makeaksi vedetty tyrni,.. Tarjoilijatar oli mukava ja asiallinen. Itse herra (luultavimmin omistaja) oli sen verran isoa herraa paikalla että hävetti. Toiste ei taideta mennä...

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 27.02.2015
Arvosana: 3

Solnasta oli kuultu etukäteen pelkkää hyvää - kyseessä on jälleen yksi niistä paikoista, joissa jo isovanhempani ovat viihtyneet. Klassikkoaineista.

Nautimme solnan menun; lohta, nautaa ja jogurttimoussea. Nappimenu, mutta ennen kaikkea mieleen jäi erinomainen palvelu. Henkilökunnasta huokui heidän ylpeytensä ravintolaa ja ruokaa kohtaan, aito ylpeys ammattiinsa sekä into alaa kohtaan. Mielessä Lehtovaaran aiheuttama floppi palvelussa teki mieli halata henkilökuntaa lähtiessämme.

Lautaset tulivat pöytään nopeasti, pöydässä oli koko ajan riittävästi viiniä ja leipää, ja vitsejäkin vaihdettiin. Hieno, bistromainen miljää ja kevyt, iloinen tunnelma. Olen todella tyytyväinen Solnaan.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 45€ Lisätty: 16.02.2015
Arvosana: 0

aika rapean hintainen lounas laatuun nähden.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 37€ Lisätty: 21.11.2014
Arvosana: 3

Erittäin maukas lounas erittäin viihtyisässä ravintolassa, jonka tunnelma ja palvelu ovat hyvällä tavalla vanhanaikaisia.

Mutta siitä huolimatta 36 euroa lounaasta on aivan liikaa.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 36€ Lisätty: 13.11.2014
Arvosana: -3

Toast skagen maistui pelkälle tillille vaikka rapuja oli, ulkofileessä rasvaa melkein entrecoten verran ja lohi oli valmistettu poikkeuksellisella tavalla alhaiisessa lämpötilassa tavalla joka ei sovi henkilöille joilla on alhainen vastustuskyky (luin jälkikäteen). Kysellessäni kalasta henkilökunta toitotti että se on kypsää. Minä hölmö uskoin ja söin sen vaikka olen raskaana. Eikä se ollut edes mitenkään hyvää vaan ahvenanmaan taimenesta maistui muta. Sanomattakin selvää, en mene toiste. Ravintolassa yritetään hifistellä osaamatta kuitenkaan sitä.Ai niin simpukat olivat loppuneet.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 23.08.2014
Arvosana: 2

Groupon-lahjakortilla (35 eur/hlö ) tuolla voi käydäkin, muuten ei oikein.
Nyt taitaakin olla jo kolmas Groupon-kierros meneillään. (toivottavasti neljäs ainakin vielä tulee)

Ruoat ovat hyviä, omaperäisiä ja yhdistelmät viineihin onnistuneita.

Ainut asia joka kahdella käyntikerrallani on ärsyttänyt, on annosten koko.
Ärsyttää ison lautasen sotkeminen pienellä vaahtonokareella tai kastiketipalla.
Solna on hionut tämän taidon huippuunsa.
En usko että 7 suupalasta voi aikuinen tulla täyteen, voin toki olla väärässäkin.
Jos joku sellainen löytyy joka tulee, olen kyllä kade.

Jos edes jotkin annokset olisivat puolet isompia, kävisin joka viikonloppu, maksoi mitä maksoi.

Myöskin tarjoilijoiden tulisi olla hieman ystävällisempiä olematta teennäisen makeilevia, eli rennosti ottaa asiakas huomioon. Ja kysyessä vaikuttaa siltä, että vastaus todella kiinnostaa.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 35€ Lisätty: 24.06.2014
Arvosana: 3


Sijainti

Solnantie 26, 00330 Helsinki - Reitti
(09) 530 1411
http://www.solna.fi/