Lounas käynnissä

Ravintolalaiva Wäiski

lounas-/tilausravintola
Arvosana 1.8 / 5

Ravintolalaiva Wäiski on ainoa ympäri vuoden auki oleva ravintolalaiva Helsingissä.

Wäiskillä voit nauttia päivällä maukkaan lounaan tai vaikkapa virkistävän juoman päiväsi piristeeksi.

KESÄLLÄ on iltaisin tarjolla selkeä ja kohtuuhintainen a´la carte-lista, josta löytyy sinullekin herkkuja omalla merimiestyylillä höystettynä.

Laivassa on kolme ravintolakerrosta, sekä kabinettikerros.

Sisääntulokerroksesta on lounas- ja tilausravintola merinäköalalla noin 100 henkilölle. Yläkerran tilaan mahtuu noin 220 henkilöä ja laivan alakannelta löytyy perinteinen, tyylikäs ja hieman hämyinen ruuma, jossa noin 100 henkilöä voi nauttia aidosta laivatunnelmasta yksityistilaisuuksissa, tai osana iltaa vaikkapa diskona. Kabinetti taas mahdollistaa esimerkiksi kokoustamisen 10-30 hengen seurueille.

Kesäaikaan kansiterassit ovat erittäin suosittuja, ne terassit, jotka ovat kolmessa eri tasossa.

Yhteensä laivalla on kesäaikaan 600 asiakaspaikkaa.


Asiakaskokemus

Kasvisruokaa

Arvostelut (18)

Yli 2 vuotta vanhat arvostelut
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin

ruoka mukiinmenevää ja ihan ok, oli firman juhlat niin ei tietoa mitä maksoivat (liikaa? ). 9 egen virtanen baarissa kismitti kun mesta semiläävässä kunnossa, siirryttiin sitten pian naapurikaupunginosan baareihin.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 1€ Lisätty: 09.12.2015
Arvosana: 0

Hyvä asenne henkilökunnalla ja sopiva pilke silmässä koko ajan, ruoka hinta / laatu suhde kohdallaan, MINÄ ainakin ymmärrän että jos halaa gourmeta niin se maksaa enemmän. Tila oli meidän tilaisuuteen juuri sopivan rento (edellisen mielestä kolkko.... seura on se joka tekee paikan...) Voin vilpittömästi suositella paikaa (vihje kannattaa sopia ja tilaa listan ulkopuolelta ruuat, toimi meille ainakin hyvin ja saimme sen minkä halusimme)

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 25€ Lisätty: 06.10.2015
Arvosana: 1

Todella kolkko paikka. Menu oli laitosruokala laatua (tylsä & mauton, alkupala "toas skågen" oli tehty halpis paahtoleivälle & täytettä oli minimalistisesti) ja hinta 40€!
Lisäksi minusta on periaatteellisesti töykeää pyytää narikkamaksua (3€) jos ihmiset tulee yksityistilaisuuksiin / ravintolaan syömään. Meidän tapauksessa 1/2 tilasta oli tyhjä joten muutamat takit olisi hyvin mahtuneet sinne. Niin ja "erikoisolut" jääkaappi oli rikki, joten kaikki paremmat oluet oli lämpimiä. Surkea & kallis paikka.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 43€ Lisätty: 20.09.2015
Arvosana: 0

Eilinen vappulounas 1. 5.2015 oli todellinen rimanalitus. Salaattipöytä ok, pääruoka "nyhtöporsas" ja "broilerin patukat" täyttä moskaa! Kokemusta on neljältä edelliseltä vuodelta. Pöytä likainen edellisten ruokailijoiden jäljiltä, ystävällisestä palvelusta ei tietoakaan. Tämä perinne Wäiskissä loppui tähän! Terveisin
Tarja

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 32€ Lisätty: 02.05.2015
Arvosana: 0

Pikkujoulu menu oli liian kallis ja pieni. Alkuruoka oli tosi pieni ja leipä ei tarjottu. Pääruoka (kalarulla) oli ok, mutta jälkiruoka - pointless. Normaalihinta tämmöselle menule olisi max 30 eur. Viinit olivat myös keskimääräistä huonommat. En suosittele!

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 48€ Lisätty: 06.12.2014
Arvosana: 0

Ruoka on ihan hyvää ja maittavaa,mutta palvelua ei useinkaan tahdo saada. Tiskillä joutuu odottelemaan pitkään ellei siinä ole palveluhenkilöä paikalla. Eikä auta vaikka soitttaisi kutsukelloa.Palvelussa siis rutkasti petrattavaa.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 9€ Lisätty: 26.07.2012
Arvosana: 0

Noutopöydässä ruoan laatu heittelee ajoittain. Usein on kuitenkin iloisia yllätyksiä, curryt ovat jostain syystä täällä usein hyviä. Salaattipöytä on aina ollut oikein mainio kun täällä olen käynyt.

     
     
     
Kokemus: Lounas Lisätty: 26.04.2012
Arvosana: 0

Hyvän makuinen kalacurry yllätti. Usein buffettien kalaruoat ovat sitä sun tätä, mutta tämä oli maukasta ja tuoretta. Lisukkeita oli riittävästi mistä valita, uunikasvikset ja perunamuusi maistuivat toisen pääruoan, porsaanleikkeen seurana. Ainoa miinus laihasta mehusta.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 9€ Lisätty: 16.08.2011
Arvosana: 0

OK buffet, mutta elämyksen paikasta tekee ympäristö. Jos vielä hieman parantaisi, voisi olla perusmestan sijaan paikka minne asiakkaiden kanssa menisi.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 9€ Lisätty: 12.01.2011
Arvosana: 0

Vielä pinnalla.
Pariinkin kertaan uponnut Ravintolalaiva Wäiski ei edes alueellisesti ole profiloitunut ruokapaikaksi juttutupien ja sävelien ja raikujen tasolle. Viikonloppujen bilepaattina Wäiski sen sijaan on toiminut jo vuosikymmenensä. Sijainniltaan muka-syrjäinen Merihaan Viking Line tarjoaa lounasta arkisin, muihin aikoihin tarjotaan vain massoille tilausruokailuja. Kesällä taitaa saada jotain iltahamppariakin Kukko-oluen rinnalle.

Ympäristö miellyttää. Vanhan laivan käytäviin tarttunut tupakansavu ja aidosti narisevat käytävät, WC-tiloista aistii alitajuisesti edellisviikonlopun sekoilut - kaikella hyvällä. Viima käy ikkunoiden raoista. Näkymä valittava meren puolelle Krunaan päin. Kasvoton palvelu, kuin olisi kännissä kaljaa jonottamassa. Pöydät kenossa, menen ylämäkeen. Ja duunareita. Raksamiehiä. Pukumiehiä. Eläkeläisiä. Suomalaisia ihmisiä. Ei kuitenkaan jonoksi asti.

Lounaslista yhdistelee klassista, raskaahkoa Suomi-ruokaa Eurooppaan laajentaen. Noutopöytä koostuu lähes jääkylmästä salaattiosiosta leipineen, keitosta sekä kahdesta lämpimästä, yllättävän monilla lisukkeilla. Jos buffet ei kiehdo, voi parilla lisäsentillä ottaa burgerin ja parilla eurolla jo leikettä ja pihviä.

Ruokajuomaosastolla on veden lisäksi tökerösti blandattua Mehukatti-vettä, sekä rasvaton ja rasvallisempi maito hanasta. Kuinka coolia! Kahvia ja teetä nautitaan kotimaisen jälkiruuan kera. Perinteiseen tapaan.

Vaikka makujen sinfoniasta ei aina voisikaan puhua, on Wäiski lounaskokemuksena suositeltava. Etenkin kesällä, kun lounas terassilta katsottuna muuttuukin pitkäksi.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 9€ Lisätty: 07.01.2011
Arvosana: 1

Yhteisö

Kuvat

Fanit (0)

Nämä käyttäjät ovat merkinneet ravintolan suosikikseen.

Kiinnostuneet (2)


Sijainti

Hakaniemenranta 11, 00530 Helsinki - Reitti
010 4203600
http://www.waiski.com/

Vaihtoehtoisia ravintoloita