Keittiö auki

Sandro Kallio

afrikkalaista
Arvosana 4 / 5

Dinner is ready to be served on Thursday 14.2. Kitchen serves Modern African fusion featuring raw organic food in bold vegetarian dishes. Meat lovers will also find something tasty on the menu


Asiakaskokemus

Lapsiystävällinen
Kasvisruokaa
Huomioi erityisruokavaliot

Arvostelut (227)

Sandron sisustus on lämmin ja tyylikäs, ruoka on maukasta ja esteettistä. Ravintola oli kesäiltana käydessämme lähes tyhjä, mikä ei tietysti haitannut ollenkaan. Tutkimme listaa ja päädyimme ottamaan seuralaiseni kanssa alkuun leipää baba ganoushilla, pääruoaksi itselleni veefiä ja seuralaiselleni lammasta, ja jälkiruoaksi panna cottaa halvan sekä aprikoosien kera, seuralaiseni valitsi suklaakakkua.

Alkuruoka tuli nopeasti ja oli esillä todella kauniisti. Baba ganoush oli erinomaista, kuten rapeakuorinen ja lämmin leipäkin. Pääruoat saimme myös pian alkuruokien syömisen jälkeen, ja taas sain huomata, että Sandrossa todella on panostettu esillepanoon sekä tarjoiluastioihin! Lautaset olivat todella ihania, välimerelliseen tyyliin värikkäitä ja kuviollisia. Veefini sisälsi kikhernepohjaista veefiä jogurttipedillä sekä granaattiomenoita. Annos oli kokonaisuudessaan melko hapokas, ja veef jokseenkin kitkerää, vaikka kasvissyöjänä kaikkia "lihankorvikkeita" rakastankin. Jälkiruokani panna cotta oli vähän liian tanakkaa, mutta marinoidut aprikoosit ja halvanpalaset olivat hyviä.
Viinivalikoima oli mielestäni hyvällä hintahaitarilla ja valitsemamme viinit olivat oikein maittavia.

Paikalla olleet kaksi tarjoilijaa olivat hieman erilaisia, parasta palvelua en tästä ravintolasta saanut ja se harmitti. Kokonaisuutena ruoka oli juuri ja juuri nelosen arvoista, sillä esillepano ja tarjoilu nostivat sen pykälää ylemmäs. Maistaisin mielelläni vielä joitain muita ruokia, onneksi Sandrosta löytyy kasvissyöjälle useita vaihtoehtoja, jotta palatakin voi!

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 24.09.2018
Arvosana: 0

Sandro on aina hyvä valinta.
Vaikka yleensä olen suuri lihan ystävä Sandrossa maistuu myös kasvisannokset. Palvelukin on niin parasta!

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 20.04.2018
Arvosana: 0

Lounasruoka ok lukuunottamatta raakoja perunoita ja bataatteja. Keittoa sai odotella vartin eikä se ollut mitä listassa luvattiin. Falafeleja sai odotella yhtä pitkään. Asiakaspalvelu ei kovin hyvää, katsekontaktia ei saanut. Ravintolan tilat viihtyisät ja musiikista kiitosta. En menisi kuitenkaan uudestaan.

     
     
     
Kokemus: Lounas Lisätty: 01.02.2018
Arvosana: 0

Lounas on ihan kelpo setti, kyllä täältä aina vatsa täynnä lähtee. Falafelit, hummus, tsatsiki ym. soosit toimii aika kivasti, mutta jättää jälkeensä aikamoisen valkosipulin tuoksun ;).

     
     
     
Kokemus: Lounas Lisätty: 14.12.2017
Arvosana: 0

29. 90 euro for a Sunday brunch is just crazy and arrogant.

Food is okeyish but not as good as it used to be. The promise of a glass of mimosa/sparkling wine won't help to make eating here a great experience, rather a good excuse for overcharging.

Left the place disappointed and ripped off.

It just so happens that I ate at Sandro´s for dinner a few weeks ago. The food was much better and all of use (4 adults) enjoyed our dishes. Pity there is no decent wine to go with the food. We tried a couple, were even offered "something special" by the waiter... but, nah, did not work for us.

     
     
     
Kokemus: Aamiainen / brunssi Hinta: 30€ Lisätty: 20.08.2017
Arvosana: 0

Meidät ohjattiin ikkunapöytään, jossa aurinko paahtoi sietämättömästi. Muutenkin oli kuuma, kun ei ollut ilmastointia. Taustamusiikki rumaa ja kovaa. Ruoka saapui noin 20 minuutin päästä. Falafel-annos oli nätti, maistuva ja runsas. Simpukka-annoksessa kolmannes simpukoista ei avautunut, eli ne olivat syömäkelvottomia. Kastike kuitenkin herkullinen. Nälkä silti lähti, kun söin osan partnerin annoksesta. Erikoinen paikka, kun ruokalista vain englanniksi. Pohjoisafrikkalaisen oloinen tarjolija ei osannut suomea. Jotain yritti selittää englanniksi (?), mutta selvää ei puheesta juuri saanut..

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 26€ Lisätty: 11.08.2017
Arvosana: 2
Yli 2 vuotta vanhat arvostelut
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin

Brunssi lauantaina 25. 3. Oli hyvää, mutta jotkut ruoat liian suolaisia, varsinkin munakas oli ylisuolainen. Falafelit olivat kovia ja kuivia, johtuen ehkä siitä että menimme syömään 1. kattauksen loppupuolella. Mitään liharuokaa ei annoksiin kuulunut.

     
     
     
Kokemus: Aamiainen / brunssi Hinta: 25€ Lisätty: 25.03.2017
Arvosana: 4
     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 19.02.2017
Arvosana: 0

Tunnelma oli lämmin ja ruoka ei jättänyt kylmäksi.
Elokuussa tuli käytyä ihan hetken mielijohteesta pöytä saatiin vaikka täyttä oli. Tilattiin marakesh feast jossa oli muutamanlaisia makuja.
Kirjoitin kokemuksestani myös blogiini:
http://aitoaarkiruokaa.fi/sandron-syomingit/

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 44€ Lisätty: 26.12.2016 Näytä aiemmat arvostelut (3)
Arvosana: -6

Vihdoin pitkästäaikaa pääsin taas käymään KALLION sandrossa. Ennen kesää 2015 (jolloin muutin helsingistä pois) vierailin suosikki LOUNAS-ravintolassani viikoittain. Hyvän ruoan perässä tuli kuljettua ihan varta vasten klo 10-13 välisen aikataulun salliessa. Vaikka en silloinkaan ihan likellä kalliota muutoin liikuskellut.

Ikäväkseni täytyy todeta ruoan tason laskeneen. Enää ei saanut valita pöytiin tarjoiltavaa pääruokaa maukkaista ja ennen kaikkea esteettisesti tarjoilluista liha, kala, ja kasvisannoksista (kts. yllä aiemmin lataamani valokuva simpukka annoksesta, joka siis sekin tarjoiltu nenän eteen ihan lounasaikaan). Aikanaan toki kokeilin pari kertaa perjantaipäivän marrakesh madness buffettia, mutta sain aina pettyä MA-TO päiviin verrattuna. Valitettavasti myös salaattipöytä tuotti pettymyksen. Erityisesti MAUSTAMINEN oli unohdettu. Valitettava askel yliterveellisen suolatonta laitosruokaa kohden. Kuminakin taisi olla lopussa tai kokki ei vain noudattanut reseptejä.

Henkilökunta näytti vaihtuneen lähes täysin. Ensimmäisenä huomasin hymyilevän "pöytiin heittäjän" poissaolon. Istumapaikka oli kuitenkin helppo löytää omatoimisestikin. Ravintola ei nimittäin ollut enää täpösen täynnä kuten reilu vuosi takaperin. Kuulin myöhemmin ravintolan muuttuneen "usean toimipisteen ketjuksi". Ehkä tason lasku johtuu vain osaavan henkilökunnan siirtymisestä toiseen toimipisteeseen. Liekö siis käynyt kuten leijonan luola tv-ohjelmassa sijoittajien suusta usein kuulee: että yritys ei ole sklaattavissa isommaksi, koska sen suolana ovat innostuneet ja osaavat perustajat, jotka eivät kuitenkaan valitettavasti ole monistettavissa.

Ei suosittele tänne KALLION sandroon tuloa enää kauempaa, ihan vain ruoan vuoksi. Kelvannee kuitenkin silloin tällöin lähialueella työskentelevien satunnaiseksi lounaspaikaksi. Olisikohan kampin sandrossa vielä kenties edes ripaus vanhaa hyvää sandroa?

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 13€ Lisätty: 13.12.2016 Näytä aiemmat arvostelut (2)
Arvosana: 0


Sijainti

Kolmas linja 17, 00530 Helsinki - Reitti
09 6128 5151
http://www.sandro.fi/

Vaihtoehtoisia ravintoloita