Keittiö auki

Foija

klassisia makuja
Arvosana 4 / 5

Suomen vanhimpiin yhä toiminnassa oleviin ravintoloihin kuuluva ravintola Foija on toiminut tunnelmallisessa kellarimiljöössään Turussa jo 175 vuotta. Museoviraston suojelemat tiiliholvit antavat upeat puitteet onnistuneelle herkuttelulle ja monipuoliset tilat kabinetteineen mahdollistavat monenlaiset juhlat ja kokoukset.


Arvostelut (66)

Etanat olivat yhdet parhaista mitä olemme syöneet ja olemme syöneet niitä aika monessa paikassa. Herkkutattinoisetit olivat kivan persoonallisia ja lisukejuureksien rakenne kohdallaan. Possunniska kivan pehmeää ja annos kaikin puolin ok. Tarjoilija oli kiva ja suositus asiantunteva, palvelu nopeaa, tosin asiakkaita aika vähän. Hinta/laatu suhde vähintäänkin kohdallaan. Onneksi emme lukeneet vanhoja arvioita etukäteen. Positiivinen yllätys oli niin vahva että loin ihan tätä varten tunnukset. Oletan että ravintola on parantanut tasoaan viime aikoina ja tulemme aivan varmasti kokeilemaan uudestaankin. Kiitoksia ja jälleennäkemisiin

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 30.09.2017
Arvosana: 0
Yli 2 vuotta vanhat arvostelut
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin

Toinen ravintola-arvosteluni koskaan, samasta eilisestä ruokailusta kuin toisella sivustolla. Foijassa oli keittiömestarin syysmenyy, kolme ruokalajia 35 €, ja kokemus oli erinomainen. Alkuruoka juustofondue kotimaisista juustoista ja mehevän tummilla leipäkuutioilla, eikä liian täyttävä annos. Erinomaista. Pääruokana hirvirillette (piti yöllä googlata tuo rillette) kanttarellirisoton kera oli todellinen elämys. Jälkiruokana oli tyrnijäädyke, sekin selvästi laadukas vaikken jälkiruokaihmisiä olekaan. Kaikki annokset visuaalisesti huoliteltuja – näki jo pöytäänohjausta odotellessa, miten huolellisesti luukusta viimeisteltiin vietäviä annoksia.

Rouvalla oli maa-artisokkakeitto, Peltolan Blue -broileria ja kolme pientä bruléeta. Hyvä nekin, mutta tuo syysmenyy, jota ei näy nettisivustolla, oli hieno kokemus. Onnittelut keittiömestarille!

Menun viinit myös kohdallaan.

Onneksi en käynyt tällä sivustolla tsekkaamassa mielipiteitä etukäteen... Yleensäkin nettiarvosteluissa korostuu trumpismi eli valittaminen ilman parempaa vaihtoehtoa.

Henkilökunta oli ystävällistä, ja vaikka unohtivat tuoda vesikannun, olimme riittävän aikuisia huomauttamaan siitä hillitysti. Emme ehtineet kuolla janoon siinä välissä.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 35€ Lisätty: 30.10.2016
Arvosana: 0

Alkuruoat, sienikeitto ja katkarapuskagen, sekä pihviruoat herkulllísia. Oma kasvisannokseni, PORKKANARÖSTEJÄ JA
SUPPILOVAHVEROKASTIKETTA sekä punajuuria ja savu-palsternakkapyreetä, oli kuitenkin valtava pettymys. Maut eivät sopineet yhteen, punajuuret mauttomia ja pyree suoraan sanoen pahaa. Röstit söin ja sienikastikkeen. Tarjoilijamme oli mukava.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 29.05.2016
Arvosana: 0

Tilasimme kaverin kanssa eri hamppariannoksia. Palvelu alussa/tultaessa ok mutta taso laski koko ajan. Ei kuunnellut asiakasta.
Hampparit erinomaiset mutta ranskalaiset surkeat!!!! Kävin edellisen kerran useamman vuoden sitten jolloin poistun myös pettyneenä joten taitaa tämä paikka nyt olla niin nähty...

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 20€ Lisätty: 05.01.2016
Arvosana: 0

Foija on tyylikäs ravintola Turun ydinkeskustassa. Ruoka Foijassa on todella herkullista, vaikka hinnat saisivatkin olla hieman matalammat. Palvelu on ollut ok, mutta kerran tarjoilija vaikutti todella vittuuntuneelta ja tylyltä, josta jäi huono kokemus.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 18€ Lisätty: 04.09.2015
Arvosana: 0

Kaksi paistettua ahventa paistettujen uusien perunoiden päällä. .. Tuolla hinnalla olisin itse valmistanut parempaa ahvenista ja perunasta! Tarjoilu ystävällistä.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 22€ Lisätty: 06.08.2015
Arvosana: 0

Paikkana hieno viiniravintola, mutta ylihinnoiteltu, ainakin salaattien suhteen. Henkilökunta ei aivan osannut toimia, kuten pitäisi ja kyllästyneitä. Kävimme lounaalla ja kuvassa näkyvän salaatin hinta 15€.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 15€ Lisätty: 03.07.2015
Arvosana: 0

Palvelusta välittyi ilottomuus, tympäytyminen ja paikan ankeus. Annos oli kallis ollakseen lounasannos. Ensimmäinen paikka missä maksoimme hanavedestä lounaalla.
Pettymys, tuskin tulemme uudelleen.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 15€ Lisätty: 24.04.2015
Arvosana: 0

Petyin pahasti. Tarjoilija ei lainkaan työnsä tasalla. Ei osannut vastata kysymyksiin esim, minkälainen kastike on ym...Tuli uudestaan kysymään, saako pihvi olla medium. Vastasin
että nimenomaan haluankin pihvin mediumina. Sain ylikypsää kengänpohjaa.Ruuat ylihinnoiteltuja muihin lounasravintoloihin verrattuna.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 20€ Lisätty: 17.03.2015
Arvosana: 0

Tunnelmallinen miljöö, ystävällinen asiakaspalvelu ja laadukas ruoka. Kanttarellikeitto todella hyvä. Ainoa negatiivinen asia oli odotusaika ruokien suhteen. Odotimme alku- ja pääruokaa miltei puoli tuntia.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 35€ Lisätty: 01.03.2015
Arvosana: 0

Yhteisö

Kuvat

Fanit (5)

Nämä käyttäjät ovat merkinneet ravintolan suosikikseen.

Kiinnostuneet (2)


Sijainti

Aurakatu 10, 20100 Turku - Reitti
020 7994 002
http://www.foija.fi

Vaihtoehtoisia ravintoloita