Klopelo

24 arvostelua

Ansiomitalit

Blogi

Arvostelut (3)

Yli 2 vuotta vanhat arvostelut
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin
Ravintola: Pizzeria Keko pizza/kebab

Rullakebab sviker aldrig. En maffig portion som är rätt så balanserad till konsistens och smak. Servicen är oftast rask och okonstlad. På ort och ställe äten får man dessutom av den goda såsen på sin kebab, plus att man ytterligare kan kröna verket med sriracha-sås. Lunchsalladen är verkligen ingen höjdare, men det finns också värre. Lokalen går efter bästa finländsk kebab-restaurangstradition och är ett saligt mischmasch av färger, betsat trä och småkonstiga tavlor. Det kan bero på vanan, men jag finner en viss trivsel i detta sammelsurium.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 8€ Lisätty: 08.10.2014
Arvosana: 0

Ravintola: Korea House korealaista

Korea house' lunch sviker aldrig. Kanske för att jag troget alltid ätit en bibimbap, en fräschare slags pyttipanna. Den räddar alltid en hungrig proletär och är ändå alltid pikolite olik, kanske p.g.a. att man själv rör i såsen. Undrar dock varför man alltid nuförtiden måste be om sojan skilt... Salladsbordet räddas av kimchin och varma potatissoppan. Teet som smakar popcorn är också ett litet bonus liksom att små minnesmärken från tiden då stället hette Savannah och inhyste bl.a. Henrik Tikkanen finns här och där.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 11€ Lisätty: 16.12.2013
Arvosana: -1

Ravintola: BLINIt venäläinen

Enkelt, mättande och rätt så smakligt. Första gången tog jag en plätt med kött, svin förmodligen - den var ingen höjdare, fyllningen var lite suspekt men inte var det odugligt heller. Andra gången tog jag fisk med potatis och den var rätt nära fullträff för att vara en sen vardagsmiddag. Plus för hemgjord kvass och kålsallad. Servicen är på slavisk skala mätt vänlig, inget krus men inget fitteri heller. Inredningen är något slags neosovjetistkikeamatsalstuk men atmosfären är lugn med sin ryska folkmusik i bakgrunden. Kan rekommenderas.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 7€ Lisätty: 14.11.2011
Arvosana: 1


Kuvat


Seuraajat

Seuraa (1)


Listat

Kirjanmerkit


Suosikit