Nekka

63 arvostelua

Ansiomitalit

Huippuarvostelija: Arvostellut eniten (ylin 5%)

Blogi

Arvostelut (63)

Ravintola: Grillsson pihvi, hampurilainen

Viisi henkeä ex tempore -käynnillä lounasajan loputtua. Sisustus oli niin 70-lukulaista, että nauratti. Tiiliseinät, mäntypuiset paksut pöytälevyt ja pinnatuolit. Puuttui vain baarin keskikaljaukot karvahatut päässä... Alku oli kankea, kun meidät ohjattiin ensin yhteen ja sitten kuitenkin toiseen pöytään. Ruoan saaminen kesti myös kauan, mutta lopputulos oli hyvä. Burgerit ja pihvit olivat kaikki juuri sitä, mitä oli tilattu. Mitään kikkailua annoksissa ei ollut ja raaka-aineet olivat yksinkertaiset, mutta sopivan kypsät ja maukkaat. Hinta oli melko suolainen ja yhä jaksaa ärsyttää tapa kysellä tippiä. Kuinka kieltäytyä kohteliaasti, kun tarjoilija seisoo laitteen vieressä silmä kovana? Harjoittelen sitä seuraavaa kertaa varten, koska luulen vierailevani täällä toistekin.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 15.11.2017
Arvosana: 0

Ravintola: Raatihuoneen Kellari ruokaravintola

Kolmen vuoden jälkeen palasin tähän ravintolaan, viimekertainen valtaisa pettymys yhä mielessä.
Ja ihme oli tapahtunut! Iso porukka oli jälleen koolla. Tilauksia ei ollut ilmoitettu etukäteen, joten henkilökunta pantiin koetukselle. Vastaanotto oli hillityn viileä, ja pelkäsin jo pahinta. Mutta miestarjoilija olikin tilanteen tasalla ja hoiti joutuisasti ja mukavan huomaamattomasti, mutta huumorilla kuorruttaen homman kotiin. Tila oli muuttunut viehättävämmäksi, valot olivat tunnelmalliset. Ruoka hoitui pöytään nopeasti ja oli hyvää. Alkuruokana nautin maukkaan
vihersalaatin viinirypäleineen ja parmesaneineen, pääruoaksi kananrintaa, joka oli miellyttävän mehukasta ja hyvin maustettua. Lisukkeena oikein mukavasti rapea ja pippurinen perunakakku sekä juureksia. Näitä olisi voinut olla hieman enemmänkin. Kastike oli appelsiininen, maukas. Jälkiruokana suklaakakku Bailey's-kastikkeen kera. Sekin oli aivan suunmyötäinen. Paikka nousi jälleen porilaisten ravintoloiden kärkipaikoille, jos ei kärkeen. Hienoa!

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 03.11.2017
Arvosana: 0

Ravintola: Ravintola Andalucia espanjalainen

Kasvisruokaa pihviravintolassa? Kyllä, ja ihan hyvää oli. Ei mitään maatamullistavaa, mutta sellaista, että tuli ihan hyvälle tuulelle. Punajuuri ja aurajuusto ovat kyllä niin klassinen pari, ettei epäonnistumiselle ole paljon mahdollisuuksia. Bataattiranskalaiset olivat reilun kokoisia, mutta rapeahkoja. Ei mitään suurta mielikuvituksen lentoa, mutta huolellisesti valmistettua ja tarjoiltua ruokaa. Ravintola sijaitsee puiston laidalla, 60-luvun kerrostalon katutasossa. Sisustus on myös selkeä ja asiallinen. En hurraa, mutta taputan hillitysti.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 20.05.2017
Arvosana: 0

Ravintola: Bembölen kahvitupa suomalaista

Kahville piti päästä sisustustavaratalokierroksen jälkeen, mutta ei pahvikahvia ja pehmistä tällä kertaa, kiitos! Päädyimme lähistöllä sijaitsevaan "museokahvilaan" ilman museota. Harmi, että kahvileivät, munkkirinkilät ja wienerleipä, olivat jostain muualta peräisin ja jopa vähän vanhahkon oloisia.Tällainen vanha, tunnelmallinen paikka eikä omia leivonnaisia! Ehkä satsataan lähinnä ruokaan, sitä emme maistaneet.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 01.05.2017
Arvosana: 0

Ravintola: Kosmos suomalaista

Kuttuuriravintolakierros jatkuu pitkällä viipeellä. Poika ei tykännyt tästä. Itselle maistui tarpeeksi sinappinen ja kapriksinen täytetty lehtipihvi. Duchessessa oli muskottia, sekin oli maukasta. Etikkaiset lisukkeet oli mahdutettu kolmen hengen pöytäkunnalle kolmeen pieneen kuppiin eikä mistään raikkaasta tai tuoreesta ollut puhettakaan. Tarjoilu oli jotenkin vanhanaikaista sekä hitaahkoa ja narikka tyly, mikä tietysti kuului hintaan. Ja hintahan oli melko suolainen tästä kaikesta. Mutta mitä sitä ei muutamasta politiikan ja taiteen tunnetusta henkilöstä ja karusta 60-luvun tunnelmasta maksaisi. Ainakin kerran elämässään.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 01.05.2017
Arvosana: 0

Ravintola: Café Engel kahvisalonki

Hieman nuhjuinen, vaikkakin historiallisen oloinen kahvila Helsingin parhaalla turistipaikalla, Senaatintorin laidalla. Pöytiä oli ehkä hieman liikaa lattiapinta-alaan nähden, asiakkaita ei kuitenkaan tungokseen asti. Tarjoilu pöytiin, kahvileivät melko tavanomaisia, mutta ylihintaisia. Paikka voisi olla "enemmän"; jotain puuttui. Tunnelma oli hieman nuukahtanut ja asiakaspalvelu myös hiukan välinpitämätöntä.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 21.03.2017
Arvosana: 0

Ravintola: El Fant Coffee & Wine coffee & wine

Istuimme hetken museokierroksen päätteeksi. Tilasimme teetä, lattea ja pari smörreä, toinen lohi-, toinen katkaraputäyttellä. Leipä oli saaristolaisleipää, mutta aivan liian paksu viipale vei kummastakin leivästä suurimman nautinnon, vaikka täyte sinänsä oli ok. No, menipä ainakin nälkä.Tee oli todella hyvää, samoin latte. Tunnelma oli ainakin perjantai-iltapäivänä ihanan rauhallinen, museoon sopiva,

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 21.03.2017
Arvosana: 0

Ravintola: Kontion Kahvila

Uusi kokemus Kontiosta: yllättäen talvisena lauantaina kahvila on aivan täynnä iltapäiväkahvittelijoita. Asiakkaina vanhoja ja nuoria, ja varsinkin siltä väliltä! Tiskillä tulee valinnan vaikeus: on montaa sorttia pikkuleipiä ja munkkeja, on leivoksia ja mielenkiintoisia suolaisia purtavia! Kahvi oli erityisen maukasta, samoin latte ihanan pähkinäinen. Sisustus oli sama vanha, mutta eihän mummo saakaan muuttua! Nostan arvosanaa, kiva paikka.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 11.02.2017
Arvosana: 0

Yli 2 vuotta vanhat arvostelut
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin
Ravintola: Kontion Kahvila

Pitsiviikolla sisäpihan pöydät olivat täynnä, joten istuimme sisällä. Tunnelma ja sisustus ovat kuin 80-luvulta. Tavallaan kotoista, mutta ei oikein minkään ikäistä. Tarjottavat ovat myös hiukan "vanhahtavia". Sellaisia, mistä tietää, että ne eivät välttämättä ole kovin mehukkaita ja erityisiä, vaan sellaista keskivertotavaraa: marja- ja hedelmäpiirakan palasia isosta levystä leikattuina, laihalla vaniljakastikkeella yms. Hauska yksityiskohta olivat pikkuleivät. Konjakkiplari oli taiten tehty ja maistui kahvin kera. Myytävänä oli myös Rauman pipareita. Kesähitti näytti olevan vaniljamunkit. Vanhanaikainen kahvila monellakin tapaa, mutta ei ihan huono. Perinteitä vaalien kuuluu Rauman käyntiin. Vähän niin kuin mummoaan alkaisi arvostelemaan, mutta kokonaisarvosana kahdeksan.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 21.07.2015
Arvosana: 0

Ravintola: Ravintola Goto

Kiva sijainti torin laidalla, samoin moderni sisustus oli yllättävän hauska ja tyylikäskin vanhassa puutalossa keskellä Vanhaa Raumaa. Asiakaspalvelu sujui rennosti ja sulavasti. Tilaus ja ruoan saapuminen oli ripeätä. Hampurilaisannos sen sijaan oli hintaansa nähden melko tavanomainen. Kaikki lisukkeet (ketsuppi, sinappi ja valkosipulimajoneesi sekä herkkukurkkuviipaleet) olivat ihan tavanomaisia, kaupasta saatavia. Jauhelihapihvi oli paksu; medium, kuten tilattiin. Sämpylä pussista otetun tuntuinen. Ranskalaiset suuria ja rapeita. Jäävuorisalaattia ja tomaattia piti annos vielä sisällään. Kaikki oli ihan ok, mutta samanlaisen teen tavallisena lauantai-iltana kotona. Ravintolalta odottaisi jotain omaa ja erilaista. Lisää mielikuvitusta lisukkeisiin, jos hampurilaiset tuodaan fine dining -ravintolan listoille!

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 18€ Lisätty: 11.02.2017
Arvosana: 0


Kuvat


Seuraajat

Listat

Kirjanmerkit


Suosikit