amedeo

16 arvostelua

Ansiomitalit

Blogi

Arvostelut (16)

Yli 2 vuotta vanhat arvostelut
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin
Ravintola: Kiasma Café café-bar-bistro

Remontin jälkeen rankka pudotus ruuassa ja palvelussa. Klassikkohenkilökunta lähtenyt, ja uudet vielä hakevat tahmeasti paikkaansa. Lounaslistan uudistus kamala: kalliimpaa, vähemmän vaihtoehtoja ja palvelu hitaampaa.
Tämä oli aikaisemmin keskustan suosikkipaikkani lounaalle. Enää kelpaa drinkeille.
+Myös taidelehdet viety pois sivuseinältä, joten turha yrittää tulla viihtymään.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 21.03.2015
Arvosana: 0

Ravintola: Kolmon3n modernia kotiruokaa

Erinomainen lounaspaikka. Hyvä tunnelma ja hyvät mutkattomat ruuat.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 10€ Lisätty: 20.05.2014
Arvosana: 2

Ravintola: Restaurant Ask luomu ja lähiruoka dining

Viihtyisä ravintola miellyttävillä tarjoilijoilla. Hyvät tasapainoiset ruuat erinomaisten viinien kanssa, mutta silti (omalla rahalla maksaessa) vähän kalliinpuoleinen. Ruuat eivät lunastaneet odotuksia hintaansa nähden, vaan olivat ns. hyvää kotiruokaa hyvillä aineksilla. Hinnoittelussa jäi harmittamaan tarjoilijan ehdottamat "lisäasiat", joiden valtavan korkeat hinnat todella yllättivät loppulaskussa. Tuli ns. ekstroilla rahastettu fiilis. Esimerkiksi alkukuohuvana tarjottiin vain yhtä shampanjaa, eikä kuohuviinivaihtoehtoja ollut. Samoin neljän ruokalajin menun lisäksi tarjottu juustolautanen sekä jälkiruokakahvi olivat vaatimattomia niiden korkeaan hintaan nähden. Näin kahden hengen neljän (+juuston ja kahvin) lajin illalliselle viineineen tuli hintaa 300 euroa.

Helsingissä on mielestäni useita yhtä hyviä/parempia ravintoloita, joissa vastaavan juhlaillallisen kahdelle saa alle 200 eurolla, joten en itse tule palaamaan tähän paikkaan.

Kahvitarjoilusta vielä: Kahvi Askissa tarjoiltiin suuren maailman nykytrendin mukaisesti kunnianhimoisemmin, eli tarjoilija valutti (Johan & Nyströmin) kahvin pöydässä Chemex-"kannulla" suodatinpaperin läpi. Ajatus on hyvä, mutta tällainen kahvinvalutus on vaativa asia tehdä hyvin, joten tarjoilijat tarvitsisivat paremman koulutuksen asiaan. Nyt tarjoilija teki valutuksen huolimattomasti kaataen vedet nopeasti kahvista läpi. Lopputulos oli heikko, ja hinta kova. Tämä tiivistäköön ravintolasta jääneen jälkimaun.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 90€ Lisätty: 20.05.2014
Arvosana: 0

Ravintola: Rice Garden sushia

Parinkymmenen lounastuskerran jälkeen voin sanoa, että ruuan laatu on aina hyvää perussushia. Ei mitenkään priimaa, vaan välillä hieman huolimattomastikin tehtyä (riisi ei pysy kasassa jne.), mutta aina maistuu. Halvempi kuin muut vastaavat sushipaikat, joten hinta-laatu hyvä.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 12€ Lisätty: 20.05.2014
Arvosana: 0

Ravintola: Moko Market Café & Store, Sörnäinen kahvila, lounas

Ok lounas, mutta kallis, sillä kahvi ei sisälly lounaaseen eikä salaattipöytääkään ole.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 10€ Lisätty: 05.02.2014
Arvosana: 0

Ravintola: Bistro Helsinki 15 bistro

Söimme yllätysmenun. Kaikki ruuat olivat laadukkaita, mutta omaan makuuni liian monimutkaisia. Ruuat suorastaan rönsyilivät erilaisia elementtejä ja makukokemus oli sen takia sekava. Siten tämä ravintola eroaa useista yksinkertaisiin annoksiin luottavista kilpailijoistaan. Viini- ja olutlistat olivat hyvät ja ravintolan viinisuositukset ok-tasoa. Sisustus oli aika kauhea. Taideteokset seinillä olivat suorastaan häiritseviä – toritaide-osastoa.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 50€ Lisätty: 24.07.2013
Arvosana: 0

Ravintola: Habibi (Forum) pika lähi-itä

Paikan saamat kehut saivat vierailemaan Forumin alakerran pikaruokahelvetissä, mutta ruoka ei lunastanut odotuksia. Falafel ei kaikkien kuulemieni kehujen mukaisesti ollut kummoista, vaan ihan syötävää helsinkiläistä perusfalafelia. Hummus oli heikko esitys ja jätin sen syömättä. Palvelu oli liiankin innokasta ja minulle esiteltiin aika kovaan äänensävyyn melkein kaikki listan ruuat. Forumin alakerta on ruokailupaikkana niin epämiellyttävä, että ruuan täytyisi paljon parempaa mennäkseni sinne uudestaan.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 8€ Lisätty: 29.03.2012
Arvosana: 0

Ravintola: Sushi Saburo japanilaista/sushi

Viihtyisä ja kodikas pieni paikka, jossa on mukava ilmapiiri. Lounasvaihtoehtona oli sushi+udon-keitto, joka oli erinomainen, riittoisa ja muista sushiravintoloista erottuva lounaspaketti. Vihreä tee kuului kympin lounashintaan.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 10€ Lisätty: 29.03.2012
Arvosana: 1

Ravintola: Fratello Torrefazione kahvila, lounas

Hyvälaatuinen kahvila. Erinomaiset ja tasalaatuiset kahvit. Lounaat ovat usein kekseliäitä ja raikkaita, mutta välillä hieman pienehköjä. Täytetyt leivät ovat kaupungin parhaimmistoa. Hintataso on ehkä hieman kirpeä, mutta ei kohtuuton.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 10€ Lisätty: 25.01.2012
Arvosana: 1

Ravintola: Thai Manohra thaimaalaista

Tämä oli aiemmin suosikkithairavintolani Helsingissä. Vihreä ja punainen curry olivat kaupungin parhaat. Eivät enää. Esimerkiksi punaisen currytofun hinta on äkillisesti noussut 10,5 eurosta 14 euroon. Myös ruuan laadussa on tapahtunut muutos. Aikaisemmin tofu sisälsi thaimunakoisoa ja paljon eri vihanneksia, mutta nyt marraskuussa vain tofua, bambua ja vähän paprikaa. En tiedä oliko tämä vain hetkittäinen notkahdus (esim. huono kausi raaka-aineiden kannalta) vai onko alamäki pysyvä ja näin jyrkkä. Sääli, sillä itseäni ei huvita maksaa 14 euroa uudesta yrityksestä.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 14€ Lisätty: 16.11.2011
Arvosana: -1


Kuvat


Seuraajat

Listat

Kirjanmerkit


Suosikit