konkeli

6 arvostelua

Ruoassa pitää olla hyvä fiilis, joka saa jatkua myös ravintolassa itsessään. Iso ei kaikelle ketjumöhnälle ja teollisuuslaitosten bulkille. Hyvää ruokaa ei ole vaikea tehdä, joten viitseliäisyyden puute näkyy välittömästi ravintolakokemuksessa.

Ansiomitalit

Blogi

Arvostelut (6)

Yli 2 vuotta vanhat arvostelut
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin
Ravintola: Shishkebab kurdilainen, shishkebab

Kontulan ostarin ruokapaikat jaksavat aina yllättää. Aiempien Lähi-Idän ruokaa tarjoavien paikkojen lisäksi on ilmestynyt Shish-Kebab, josta saa juuri sitä mitä kyltissä lukee.

Grillattu liha on paikan kaikissa tarjoamissa muodoissa erinomaista, ja lisukkeet ovat yksinkertaisuudessaan erinomaisia.

Menkää sinne, syökää hyvin ja olkaa iloisia, että on olemassa kebab-paikkoja ja KEBAB-paikkoja. Ehdottomasti yksi Helsingin parhaista etnisistä ravintoloista yksinkertaisuudestaan huolimatta.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 10€ Lisätty: 21.10.2012
Arvosana: 3

Ravintola: Wanha Ostari

Unohdetaan hetkeksi ne vaahtoruoat, jotka eivät mielestäni ole ruokaa alkuunkaan. Wanha ostari tarjoaa kahta asiaa: Olutta ja Kebabia. Ensimmäinen on sitä perushanatavaraa, joten se siitä.

Kebab taas on ehkä Helsingin seudun parasta. Kokemusta on vain pitasta, mutta setti on iso, kuori on vähintäänkin paistettu itse, ellei jopa kokonaisuudessaan tehty omin kätösin, ja sisukset ovat normaalista poiketen rapsakoita ja lihakin keskivertoa roimasti parempaa.

Paikan kantamöröt sun muut rokottavat tietenkin tunnelmaa näin pelokkaan helsinkiläisen silmissä, mutta jotkut todistettavasti viihtyvät paikassa, joten sinne vain. Hyvä meininki ja ehdoton ostarihelmi.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 10€ Lisätty: 29.08.2011
Arvosana: -1

Ravintola: Café de Nopal meksikolaista

Suomesta saatavan "meksikolaisen" ruoan pelottamana odotukset eivät olleet valtavan korkealla, mutta ravintola tarjosi yhtään liioittelematta parasta meksikolaista ruokaa mitä Suomesta olen koskaan saanut.

Omat kokemukseni autenttisista meksikolaisista ovat rajoittuneet Atlantin toiselle puolelle, mutta lönnrotinkadulta saa nykyisin varsin vertailukelpoista settiä.

Ravintolan henkilökuntaa on kokonaiset kolme kappaletta, joista meksikolainen osuus (2/3) häärii keittiön puolella ja välillä pistäytyy kyselemässä ruoan maistuvuudesta. Jossa ei tosiaan ole mitään moitittavaa.

Lista on lyhyt, mutta kokemukseni mukaan se on lounasravintoiden tapa pitää laatu korkealla. Varautukaa mahdolliseen odotukseen paikan saamisessa, mutta vakuutan odotuksen olevan sen arvoista.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 10€ Lisätty: 07.01.2011
Arvosana: 5

Ravintola: K17 Kitchen Cocktail dining & cocktails

Lähdimme avoimin mielin varaamaan pöytään neljän hengen seurueelle vapunaatoksi noin paria viikkoa aiemmin. Nettilomakkeen kautta tehdyn varauksen jälkeen meihin otettiin yhteyttä jossa varmistettiin allergiat (joita tiedusteltiin jo varauksen yhteydessä) ja käytiin läpi illallinen. Jouduimme tekemään vielä viime hetken varausmuutoksen, eikä se aiheuttanut pienintäkään ylimääräistä ohjelmanumeroa.

Paikalle saavuttuamme palvelu toimikin heti ensimmäisestä hetkestä lähtien. Aiemmissa arvosteluissa kuvattu heikko palvelu ei ainakaan kohdallamme pitänyt paikkaansa, vaan sanoisin kokemusta yhdeksi Helsingin parhaista.

Alkuun ajateltuna drinkkien ja ruokien kombinaatiot saattavat tuntua epäilyttäviltä, mutta olimme molemmat ällikkällä lyötyjä. Jo aiemmin mainittujen allergioiden suhteen annoksemme eivät välttämättä olleet aivan vertailukelpoisia täysien menujen kanssa, mutta maut ja fiilis olivat kohdillaan. Pääruokana tarjoiltu ilmeisen onnellinen poronvasa oli paras minulle tarjoiltu lihakimpale hetkeen. Lisäksi tämän kyytipoikana ollut karpalo-gin -juoma olisi mennyt yksinäänkin isommissa määrissä, mutta toimi varsin erinomaisesti annoksen kanssa.

Tarjoiluista ei siis pienintäkään pahaa sanottavaa. Mutta jos halusi juoda viiniä aterian seurana - ja ottaa asiaankuuluvan drinkkimenun - saattoi lievä humalatila yllättää poistuessa. Mieleen juolahtikin, että olisiko mukavampaa tarjota drinkkeinä hieman suurempia annoksia ja jättää jatkossa viinit kokonaan pois? Ei ehkä se perinteisin tapa, mutta toisaalta, ei ravintolan ideakaan siitä perinteisimmästä päästä ole.

Kaiken kaikkiaan erinomainen kokemus. Toivon vilpittömästi ravintolalle loistavaa tulevaisuutta.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 60€ Lisätty: 01.05.2011
Arvosana: 3

Ravintola: Ristorante Zio Pepe italialaista

Mahdollisesti Kampin mukavin ravintola. Asustelin pitkään nurkilla, ja paikka jäi mieleen henkilökuntansa ja erityisesti ruokansa ansiosta.

Sapuska on yleisesti ottaen varsin mutkatonta perusitalialaista - ei siis ensisijaisesti mikään pihvipaikka - mutta pastojen laatu on vähintään hyvää ja yleensä erinomaista. Tagliatelle della casa on oma suosikkini.

Kannattaa myös tarkkailla lounaslistaa, josta parhaimmillaan tekee loistavia löytöjä. Aika ajoin perjantain lounaslistalla on Agnetto alla menta, eli karitsan kyljystä minttukastikkeessa. Kyseessä on mielestäni yksi Helsingin ravintolatarjonnan parhaista annoksista ja lounashintaan!

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 15€ Lisätty: 13.01.2011
Arvosana: 4

Ravintola: Four Seasons Salads & Delicatesses ranskalainen

Ahdas lounasbistro hyvällä meiningillä. Lasagne pysyy listalla, mutta itse valitsen aina päivän "erikoisen".

Ruoka on rehellisesti hyvää lounasruokaa hyvistä aineksista. Salaatti on rapsakkaa ja käytetyt juustot ilmeisesti omasta tiskistä, joten laatu on kohdillaan.

Ahtaus ja väenpaljous saattavat ahdistaa joskus, joten ei välttämättä soveliain rauhalliseen ruokailuun.

     
     
     
Kokemus: Lounas Hinta: 12€ Lisätty: 13.01.2011
Arvosana: 2


Kuvat


Seuraajat