lounaslate
12 arvosteluaAnsiomitalit
Blogi
Arvostelut (12)
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin
Todella hyvä kokemus!
Maistuvat ruoat, ja järkevät hinnat. Ei liian hienoa, vaan ”fine casual”. Menen toistekin!
Tylsä, tylsempi, Kivitorppa.
Harvoin näkee niin mielikuvituksetonta ravintolaa kuin tämä. Okei, olkoonkin S-ryhmän, mutta silti. Valmiskastikkeet, valmiseineet. Pläts plöts. Ei makua. Parasta ravintolassa on Iltapäivälehdet.
Tylsä ja mielikuvitukseton. Ylihintainen, paikan vetovoima perustuu liikaa hyvää merelliseen sijaintiin, ruokaan ei ole juuri panostettu. Salaatti (zzzzzZ) johon saa valita kastikkeen ja täytteet (zzZZzz). Melko persoonaton.
Ihan kelvollinen "linjastolounas".
Salaattipöydässä välillä (usein) hyviä juttuja, ei pelkkiä purkkivihanneksia.
Peruslounas. Toimiva.
"Mössöinen" on oikea sana kuvaamaan purilaista. Ihan jees, mutta ei todellakaan jonottamisen / odottamisen väärti. Purilainen + olut + sweet fries = 28€. TODELLA KALLIS. Voi olla että jäi yhteen kertaan.
Hmm… Lounaalla Ukko-Munkissa.
Harvemmin tulee enää käytyä, kun tuo mainio La Cantine on vienyt Munkan lounasherruuden. Mutta nyt päätin kokeilla, pitkästä aikaa.
Puolityhjä ravintola, henkilökuntaa ei missään. Menin tiskille odottelemaan ja suuntasin katseen keittiön puolelle. Kontakti kokin kanssa, joka tyylikäästi otti taka-askeleen kulman taakse ettei tarvitsisi reagoida. Näki kyllä asiakkaan. Odottelin minuutin. Toisen. Kokki kurkkasi, juu kyllä se Lauri yhä siellä tiskillä odottelee. ”Hei Marja! Siel ois joku asiakas tiskillä.” huikkasi kokki poteroonsa piiloutuneelle tarjoilijalle joka raahautui hieman hämmästyneenä myymään mulle ”broiskua”. Ilmeisesti häiritsin päiväunia tai jotain.
Jotenkin tuon Ukko-Munkin imagon kuuluukin olla vähän pölyttynyt ja vanhankantainen, mutta ei tota neuvostoliittolaista palvelukulttuuria enää oikein tarttis sietää. Missään.
Voi olla että menee taas jokunen kuukausi kun seuraavan kerran menen kokeilemaan.
Munkkiniemen ”Siihen vähän parempaan ravintolaan” eli Solnaan (mm.
Michelin Bib Gourmand muutaman vuoden takaa) on avattu uusi kotiruokalounas.
Eiku testaamaan!
”Päivää, mitäs olisi tänään lounaaksi?”
”Kinkkusipatti”, vastaa tympääntynyt hovimestari.
”Jaa jaa, mikäs se sellanen?”
”No se on kuule ihan tavallinen kinkkusipatti!”, kuuluu ärähdys.
”…eli?”
”Se sellanen ruokalaji!!!” (tässä kohtaa pystyi lukemaan hovimestarin ”Suksi vittuun” -ajatukset)
”ANTEEKSI, mutta EN TIEDÄ mitä tarkoittaa kinkkusipatti”
”No, se sellanen niinku makaroonilaatikko. Sellanen kastike”.
”Palataan asiaan kiitos hei hei”
Kyllä mahtaa Solnan hienohelmaa vituttaa kun joutuu tällaselle moukalle tarjoilemaan halpis-lounasta. No, osaltani voin luvata että en aio häntä enää jatkossa tyhmillä kysymyksilläni, enkä muutenkaan, rasittaa.
Helsingin parhaimmistoa. Tavallaan arkista, mutta todella laadukasta ja maukasta. Vaihteleva lounaslista, järkevät annokset. Käyn vähintään kerran viikossa.
Paljon mautonta eines-tavaraa.
Pääruoan saaminen noin mauttomaksi on jo taitolaji. Ei suolaa, ei mitään. Tuntuu oudolta lapioida suuhun "härkää kasviksilla" kun ei oikein pysty sanomaan että mitä syö.
Ravintolan pitäisi keskittyä laatuun, ei määrään. Esim. voisiko sitä liioiteltua salaattipöytää vähän karsia? Entäpä jos olisi 1-2 pääruokaa, ei 4-5 valmis-einettä?
Töykeä palvelu, ja hygieniataso vaikutti todella alhaiselta kun kyrpä otsassa työskennelleet coolit tatskajäbät runnoivat sushia bokseihin vähän sinne päin. Asiakkaille tiuskimista yms. Ja jos aukioloksi luvataan klo 20, luulisi että klo 19.30 saa vielä tilata. Mutta ei kuulemma saa enää. Luulisi että siivoustyöt yms. tehdään tuon sulkemisen jälkeen.
Ei tarvii enää käydä. Sääli.