Senaste recensioner: Espoo

53 Recensionen

Thai-lounasbuffa suomalaiseen makuun tuunattuna.

     
     
     
Upplevelse: Lunch Priset: 10€ Tillagt: 20.03.2019
Betyg: 0
720 Recensionen

Kavereita odotellessa oli kivasti aikaa silmäillä ravintolamiljöötä. Fat Lizard koostuu useammasta eri tilasta. Lähimpänä ulko-ovea on baaripuoli, sen jälkeen ruokapuoli ja aivan perällä tila, johon me ilman varausta tulleet päädyimme. Ilmeeltään perätila ei harmillisesti pystynyt vastaamaan muiden tilojen huutoon. Yleisilme on modernin tyylikäs, harkittu.

Fat Lizard tarjoaa friteerattuja cajun-maustettua sirkkoja pähkinöiden kera (5 €), joita tietysti oli maistettava. Kuten tietäjät tietää, sirkat eivät itsessään maistu miltään. Silti mausteiden ja pähkinöiden ryydittämänä annos oli maistuva – toki enemmän baarisnäkkiä kuin illallisravintolan alkuruoka.

Pääruokavalinta oli hankala – sen verran herkullisen kuuloiseksi oli Fat Lizardin ruokalista laadittu. Valitsin listalta kuitenkin possuruokien kuningasta: Iberico-possua (31 €). Pata Negra -possua komppasivat pimientos de padrón -paprikat, romesco-kastike, pico de gallo -salsa sekä erillisessä tarjoiluastiassa olleet klassiset patatas bravas -perunat. Kuten jo annoksen esittelystä voi päätellä, kyseessä oli todella herkullinen kokonaisuus. Possu oli laadukasta, eikä sen määrässä ollut säästelty. Sen makumaailmaa täydensi oivallisesti runsas romesco-kastike. Kokonaisuutta raikasti salsa. Patatas bravas -perunat ovat suuri intohimoni. Fat Lizardin versio ei noussut aivan kokemusten top 5 -listalle, mutta eivät ne kauas siitä myöskään jääneet. Muhkean hurmaava annos! Kylkeen suositeltu kalifornialainen 3 Finger Jack Zinfandel (10,80 € 12 cl) toimi moitteetta.

Päätin illalliseni Flaming Alaska -nimiseen uunijäätelöjälkiruokaan (12 €). Se koostui vaniljajäätelöstä, marengista, Oreo-crumblesta, vadelmista sekä vadelma- ja kinuskikastikkeista. Kompleksinen annos oli hyvä, mutta jotenkin makuja oli omaan hmm… makuuni ehkä hieman liikaa.

Fat Lizard on jo ensimmäisen toimintavuotensa aikana päässyt asemaan, josta moni ravintola haaveilee, mutta harva siinä onnistuu: se on noussut kaupungin kärkiravintoloiden joukkoon.

Lisää ravintola-arvosteluja löytyy blogistani:
https://tulinnainjasoin.blogspot.fi/

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 48€ Tillagt: 17.03.2019
Betyg: 0
1 Recension

Hintaa vastaava kivenkova laatu sushissa ja ihana työntekijä. Kiitos taas!!

     
     
     
Upplevelse: À la carte Tillagt: 17.03.2019
Betyg: 0
53 Recensionen

Viihtyisä paikka ja erittäin ystävällinen henkilökunta. NYC BRGR oli pieni pettymys mutta ranskalaiset juustokastikkeella ja pico de gallolla olivat erinomaiset.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 16€ Tillagt: 10.03.2019
Betyg: 0
53 Recensionen

Hyvää ruokaa loistavalla hinta-laatusuhteella.

     
     
     
Upplevelse: Lunch Priset: 12€ Tillagt: 03.03.2019
Betyg: 0
53 Recensionen

Toimiva lounas mutta ei nouse OK-tason yläpuolelle millään osa-alueella.

     
     
     
Upplevelse: Lunch Priset: 11€ Tillagt: 28.02.2019
Betyg: 0
1 Recension

Harmittaa antaa tällainen meidän aikaisemmin yhdelle lempparipaikoista. Viime käynnillä toinen annos oli aluksi väärä. Pahoittelivat ja toimittavat yllättävän nopeasti oikean annoksen. Hetken päästä pähkinäallergikkona maistoin jotain yllättävää ja kysyin vieressä pöytää siivoavalta henkilökunnalta, onko tässä pähkinää. Totesi hymyssäsuin KYLLÄ ja kysyi vielä, onko hyvää pähkinää. Tästä erittäin tuohtuneena ja pelokkaana tulevasta allergisesta reaktiosta, kerroin palautteen ja painotin, että pähkinä pitää ehdottomasti olla mainittuna ruokalistoilla, kuten kaikki muutkin on tarkasti ko. listoilla. Pahoitteli jälleen kerran ja kysyi, mitä haluan seuraavaksi tilata. Siinä vaiheessa otin hatkat ja lähdin hakemaan välitöntä lääkitystä. Seuralaiseni jäi tätä vielä selvittämään ja ravintola pahoitteli tilannetta ja korvasi osan annoksista. Korvauksella ei mitään väliä, mutta ihmishenget hieman arvokkaampia.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Tillagt: 26.02.2019
Betyg: 0
33 Recensionen

Pasta Box löytyi Ison Omenan varsin laajasta ravintolavalikoimasta. Päätin valita Spaghetti Carbonaran koska tykkään kyseistä ruokalajista.

Pasta Boxin Spaghetti Carbonaran saa joko munankeltuaisen kanssa tai ilman. Päätin valita ilman, koska se minun mielestäni peittää muut maut alleen, vaikkei se välttämättä aidon italialaista olekaan. Koska tykkään tulisesta ruoasta valitsin vielä chili-kastikkeen mukaan, maksoi 0,50 € ylimääräistä.

Pasta tuli pöytään todella nopeasti, ehdin odotella alle 10 minuuttia. Ensin oli vähän vaikea tajuta kuinka sitä edes syödään, mutta kun katsoin muita asiakkaita, tajusin että se pitää syödä suoraan siitä laatikosta. Se onnistukin todella hyvin.

Pasta Carbonara oli todella hyvän makuista, yksi parhaista joita olen syönyt, muttei välttämättä ihan paras. Miinukseksi tästä pitää antaa että valitsemani annoskoko eli keskikokoinen ei ihan riittänyt viemään nälkää mutta maksoi silti yli 10 €.

Ravintolan henkilökunta on todella ystävällistä ja palvelualttiita. Suosittelen tätä ravintolaa jos on tarve saada maistuva lounas lyhyessä ajassa.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 13€ Tillagt: 25.02.2019
Betyg: 1
33 Recensionen

Haukilahden ostarille, lähelle vanhaa suosikkiani E. T.Charlieta on tullut uusi georgialainen ravintola Rioni joten päätin käydä testaamassa sen kun Haukilahdessa päin liikuin.
Ravintola osoittautui yllättävän pieneksi, mutta koska käydessäni siellä ravintola oli melkein tyhjillään ei vapaan pöydän löytämisessä ollut ongelmaa. Sisustus on mukavan georgialaisen näköistä. Baaritiskin yläpuolella lukee liitutaulussa jotain georgiaksi josta en ymmärtänyt sanaakaan.
Tervehdittyäni tarjoilijaa heti ensimmäinen yllätys oli ettei tarjoilija puhukaan suomea. Ei se mitään, molemmat osasimme hyvin englantia joten istuin pöytään, sain ruokalistan ja pääsin tilaamaan.
Listan annokset näyttivät aika houkuttelevilta mutta myös aika hintavilta. À la carte -listalta löytyy vain muutama annos alle kahdenkympin. Päätin kuitenkin tilata chashushulin (en osaa lausua tuota oikein) koska se näytti kuvauksen perusteella houkuttelevalta.
Annos tuli ennätyksellisen nopeasti pöytään, olin varmaan odottanut korkeintaan viisi minuuttia. Annos oli aseteltu puiselle lankulle jossa vasemmalla oli itse ruoka rautaisella pannulla, keskellä kaksi palaa georgialaista leipää ja oikealla pieni kulhollinen vihersalaattia.
Upotettuani lusikan pataruokaan ja maistettuani sitä yllätyin siitä että tässähän oli pelkkää lihaa, alla ei ollutkaan riisiä tai perunoita. En tiedä olisiko niitä saanut tilaamalla erikseen lisähintaan, vai eivätkö ne kuulu georgialaiseen keittiöön. Pataruoka oli joka tapauksessa maukasta ja oivallisen mausteista. Georgialainen leipä oli myös todella hyvää, mursin siitä paloja ja kastoin lihapataan.
Ravintolasta olisi saanut aitoa georgialaista viiniä mutta koska olin liikkeessä keskellä päivää enkä halunnut tuhlata paljon jätin sen väliin ja otin ruokajuomaksi pelkkää vettä. Sen sai ilmaiseksi.
Kesken ruokailuni paikalle tuli myös joku pariskunta joka tilasi ison liharuoan. Olisin ottanut sen ellei se olisi ollut niin kallis. Ehkä jonain toisena kertana.
Loppujen lopuksi hyvä kokemus jäi tästä ravintolasta. Jos tästä jotain miinusta on annettava niin lievästä ylihinnoittelusta. Mutta on sitä pääkaupunkiseudulla paljon kalliimpiakin ravintoloita.
Tulen varmasti toistekin jonain päivänä.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 19€ Tillagt: 11.02.2019
Betyg: 0
5 Recensionen

Reliably among the top 3 of all sushi in the Helsinki capital region. Spacy interior. Charming service. Great chef. Everything on the menu is good.

     
     
     
Upplevelse: Lunch Priset: 20€ Tillagt: 06.02.2019
Betyg: 0