Mannerheim

26 Recensionen

Hyvä ravintolakokemus muodostuu näistä: Ensiksi, mistään ei pidä olla pienintäkään huomauttamisen aihetta. Toiseksi, henkilökunnan tulee sovittaa palvelunsa asiakkaan noudattamaan tahtiin ja aikatauluun - ylipitkät odotukset ovat pahasta, samoin luonnollisesti liian kiivaassa tahdissa tuotu ruoka. Kolmanneksi, hyvä ruoka ja juomat sen kanssa. Neljänneksi, ystävällisyys ja tunnelma. Prameita puitteita, pitkää menyytä tai viinilistaa, kalliita hintoja tai julkkiksia naapuripöydissä ei sensijaan tarvita lainkaan.

Badges

Blog link

Recensioner (20)

Restaurant: Motel Marine

Dags att recensera även à la Carte på vår grannrestaurang. Endast huvudrätt denna oktoberkväll. Cour de Filé är husets paradnummer, och den var sannerligen god. Köttet lätt brynt och därefter varit i ugn, perfekt enligt "medium rare". Den råstekta potatisen bytt mot smörbrynta grönsaker, även de perfekta.

Ordet "motell" i ställets namn gör att många inte kommer hit. Rekommenderas, och specifikt för den kvalitet köket konsekvent håller.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 26€ Tillagt: 18.10.2018
Betyg: 0

Restaurant: På Kroken Hanko

Under augusti - september avnjutit laxsoppan två gånger, samt tagit ombord på båten för att ätas senare.

Här talar vi inte om gourmetkvalitet, men däremot om en rejäl laxsoppa som är så som laxsoppa ska vara.

     
     
     
Upplevelse: Lunch Priset: 10€ Tillagt: 15.10.2018
Betyg: 0

Över 2 år gamla recensioner
Dessa recensionen har ingen påverka till genomsnitt betyg
Restaurant: Ravintola Origo

Origo har återtagit sin plats som restaurang Nr. 1 i Hangö.

Origo var först att öppna när de gamla hamnmagasinen i Östra Hamnen renoverades. I takt med att konkurrensen ökade, sjönk intressant nog standarden småningom.

Nu är det nya tag, lokalen är upputsad, fiskbordet fint och fräscht, och personalen mycket trevlig.

Vi åt födelsedagsmiddag en torsdagskväll i början av september: som förrätt var fiskbordet mycket bra, likaså grönmusslorna. Som huvudrätt ejder, något överstekt (ejder är svår att lyckas med i stekpannan), respektive kronhjort, mycket saftig och god. En ovanligare kava samt övriga viner ur bra urval.

Rekommenderas som enda ställe värt att besökas i Östra Hamnen - allt annat är överprissatt och dålig kvalitet på både mat och betjäning.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 35€ Tillagt: 20.09.2013
Betyg: 0

Restaurant: På Kroken Hanko

På Kroken är den enda fiskresstaurangen värd att nämnas i Västnyland.

Råvarorna är alltid färska, fisken anrättad så som den ska vara, och betjäningen är trevlig, om kanske ej blixtsnabb.

Rekommenderas för en lunch eller middag utan tidtabellstvång.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 35€ Tillagt: 30.05.2013
Betyg: 0

Restaurant: Mattolaituri

Loistava sijainti kerrassaan niin Merisataman ja sen veneliikenteen kannalta kuin vaihtelevien ohikulkijoiden ja -juoksijoiden kannalta.

Käymme sattumanvaraisesti koiran kanssa, ja joudumme kerta toisensa jälkeen toteamaan cappucinon olevan 4.20 euron hintaan ylihinnoiteltu. Samoin joudumme toteamaan että niin pikkusuolaiset kuin bakelsetkin ovat korkeintaan välttävää tasoa.

Jos sensijaan haluaa nauttia muutamasta kuplivasta, voin suositella lämpimästi.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Tillagt: 06.09.2012
Betyg: 1

Restaurant: Räkan räkor

En stilbildande klassiker.

Fru Ahlströms Räkan har etablerat standarden för hur en riktig Toast Skagen ska smaka, se ut, och kosta: ingen lök, rikligt med räkor, bamsestorleks räkor, diskret majonnäs - till ett vettigt pris. Vad mer kan man önska sig?

Visst, trevligt sällskap vid den ibland litet trånga disken.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 10€ Tillagt: 15.01.2013
Betyg: 1

Restaurant: Norisushi bar

Stans bästa sushi - färskt, vackert, men inte billigt.

Här varierar kvaliteten aldrig. Det är dyrt, men högkvalikativt. Vare sig det finns, eller ej finns något annat sushiställe i stan spelar ingen roll. Norisushi har tagit hem spelet för länge sedan.

     
     
     
Upplevelse: Lunch Priset: 18€ Tillagt: 15.01.2013
Betyg: -1

Restaurant: Restaurant G-H

En gömd skatt; G-H är en seriös restaurang med allt som behövs för att vara anmärkningsvärt bra.

Efter vårt flytt till Ekenäs har vi frekventerat G-H var och varannan vecka.

En fin farsdagsmiddag där alla åtta i sällskapet lämnade bordet nöjda och belåtna över god mat och en vettig nota. En söndagsmiddag med alla tillbehör till stor tillfredsställense. Samt fyra - fem helt vanliga luncher, inkluderande Slottsstek, älgbiff, köttfärslimpa av älg och annat gott.

G-H har ett kök med hög ambition, intressant meny och ibland litet haltande service. Men i jämförelse med vad som står till buds i t ex grannstaden Hangö med sina överprissatta och opulenta finsktalande krogar är G-H en oas av fröjd för den matbenägne.

Rekommenderas varmt.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 25€ Tillagt: 15.01.2013
Betyg: 0

Restaurant: Santa Fe

Ska man äta texmex eller pommes frites med eventuella tillägg, t ex kött, är Santa Fe det rätta stället i Ekenäs.

Stora portioner, brutalt kryddade, något man står ut med och kanske t o m längtar efter en gång per år, inte mer.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 18€ Tillagt: 15.01.2013
Betyg: 0

Restaurant: Shell Helmisimpukka

Karis Shell är helt OK som den vägrestaurang den är.

Här är det fråga om bra värde för pengarna. Finland är fullt av undermäliga vägrestauranger där det serveras uppvärmda frysta rätter till överpris.

Karis Shell använder troligen också uppvärmda frysta rätter, men gör det med en viss finess, ett fräscht salladsbord och en trevlig service.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 9€ Tillagt: 15.01.2013
Betyg: 0


Bilder


Followers

Followers (1)