Panu
25 arvosteluaAnsiomitalit
Blogi
Arvostelut (23)
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin
Paikka on hyvin pieni ja karu sisustus on onnistunut tuoden hyvää tunnelmaa.
Astiat ja ruokailuvälineet ovat samoilla linjoilla.
Palvelu on vähäeleistä ja ystävällistä.
6 ruokalajin menun 3 ensimmäistä kasvisruokaa ovat erittäin hyviä. Keittiön tervehdyksiä tulee useita. Kala on haaleaa. Ehkä sen oli tarkoituskin olla mutta siitä jää valju vaikutelma. Liharuokana on jänistä ("varokaa hauleja") mikä on hyvä idea mutta se on törkysuolaista. Puolukkajälkiruoan irstas asettelu on hyvä idea ja maultaan se on OK.
Menun kanssa tarjoillut viinit ovat hyvin erikoisia, eivätkä täysin minun makuuni. Hieno juttu oli se, että etukäteen ei tarvinnut kertoa haluamiaan viinimääriä vaan viiniä tarjoillessa aina kyseltiin kuinka paljon laitetaan.
Pressokahvi on erinomaista mutta ahvenanmaalainen Ålvados maistuu lähinnä viinalle.
Viimeksi kun kävin Chez Dominiquessa noin 4 vuotta sitten niin koko ilta oli yhtä ilotulitusta.
Nyt kaikki oli vaisumpaa.
Sisään tultuamme ei vähään aikaan näkynyt ketään kunnes naishenkilö tuli ottamaan takit. WC oli vähän rapistunut ja ruokasalissa huomio kiinnittyy revenneeseen nahkatuoliiin.
Tarjoilijat olivat nyt nuoria ja kokemattomia. Söimme 18 ruokalajin (!) lahjakorttimenun, johon oli näköjään kaikki keittiön tervehdykset ym. laskettu mukaan. Ruokaa tuli silti kyllä aivan riittävästi.
Monet annokset olivat pikkutarkasti rakennettuja ja niihin oli käytetty aikaa ja vaivaa. Erityisen mahtavat makuelämykset jäivät kuitenkin puuttumaan. Viinipaketin viinit olivat hyviä mutta eivät mieleenpainuvia. Jälkiruokien aikana ilmassa alkoi tuntua mahtavan hyvä kahvin tuoksu ja pakkohan sitä oli tilata. Tummapaahtoinen kahvi (mountain high?) oli aivan loistavaa.
Lopuksi meille tilattiin taksi sujuvasti mutta naulakolla jouduimme taas vähän odottelemaan takkeja.
Savoyn näköalapöytä katetulla terassilla on hieno paikka illalliselle.
Palvelu on erittäin kohteliasta ja toimivaa sekä melko rentoa mutta kuitenkin hieman etäistä niinkuin yleensä tämän hintaluokan paikoissa.
Söimme 4 ruokalajia ja kaikki olivat erittäin hyviä ja annoskoko jopa yllättävän iso. Erityismaininnan ansaitsee perinteikäs Vorschmack. En ole kyseisestä ruokalajista ikinä pitänyt mutta täällä se oli herkullista (tarjoilijan mukaan haudutettu 48h!). Otimme sommelierin suosittelemat viinit joka ruokalajille. Nekin olivat hyviä.
Leipävalikoima luomuspelttileipineen ja luomukirnuvoi ansaitsevat myös erityismainninnan.
Laskussa oli eteispalvelu 5€ mikä on tämän hintaisessa paikassa mielestäni omituista. Summa on tietysti mitättömän pieni laskun loppusummaan nähden mutta parempi mieli jäisi jos tuosta pakollisesta palvelusta ei erikseen veloitettaisi.
Kävin sunnuntai-buffetissa.
Vaisun asiallinen (yrittäjä itse?) mieshenkilö ohjasi pöytään. Paikka on korkeatasoisen oloinen.
Ruoat olivat aika tasapaksu kokemus. Kaikki saman kaavan mukaan tehtyjä: soosia + sattumia ja osa niistä oli ällöttävän öljyisiä. Kasvisruoat olivat parhaita mutta niissäkään ei ollut mitään erityistä. Naan-leipä oli palanutta.
Maksun otti vastaan palkollinen, jolle asiakas oli evvk.
Sisustus ei ole juuri muuttunut Thai Jasminista.
Tarjoilija tekee työnsä heikohkolla motivaatiolla.
Alkuruokana tandoorikanasalaatti on surkea ilmestys: vähän jotain salaattia ja päälle on pilkottu jääkapista otettua grillibroileria. Kana tosiaan maistuu ihan samalta kuin marketin grillibroileri, mistään intialaisuudesta ei ole tietoakaan.
Pääruoka Veg Thalissa on papumössöä, pinaattijuustoa ja jotain hieman porkkanan väristä mössöä. Maku on kaikissa puiseva. Varmaan jotain intialaista maustesekoitusta on sekaan heitetty. Seuralaisen Chicken Tikka on taas sitä samaa broileria hieman lämmitettynä ja vähän salaattia.
Isot naan-leivät tulevat tulikuumina juuri valmistettuina pöytään. Ne olivat tämän paikan parasta antia.
Hain tomaattikeiton ja pääruoiksi okraa ja jättikatkarapuja cashew-kermakastikkeella.
Ruoat olivat valmiina odottamassa ja vesitiiviisti pakattuna sovitussa ajassa. Palvelu oli ystävällistä, takeawaystä tuli 10% alennus.
Tomaattikeitossa maistui tuore korianteri ja se oli oikeastaan hämmentävän hyvää. Tällaista en takeaway-paikasta osannut odottaa. Pieni miinus tulee tulisuudesta: kun alkuruoka on näin tulista niin pääruokaan joutuu menemään suu turtana.
Pääruokana okra ja munakoiso tomaattikastikkeessa jatkaa maukkaudessaan alkuruoan linjoilla mutta ei onneksi ole yhtä tulista. Mausteet osuvat kohdalleen, ainakin neilikkaa on mukana.
Maistan jättikatkarapuannosta viimeisenä ja se jää mietoudessaan kasvisruokien varjoon. Ehkä kokemus olisi ollut eri jos sitä olisi syönyt ensin.
Meidät otetaan ystävällisesti vastaan ja takit otetaan naulakkokaappiin.
Paikka on tunnelmallinen ja kokit hääräävät isojen ikkudoiden takana, näkymä keittiöön on esteetön.
Ranskalainen miestarjoilija on ystävällinen ja osaa hommansa. Alkujuomana Jean-Pierre Fleury luomusampanja on erinomaista.
Otamme sydäntalven menun koko porukalle, osa ottaa sen viineillä joita saa myös puolikkaan kokoisina.
Mateen mädistä tehty keittiön tervehdys on hyvää. Sitten tulevat blinit. Ne ovat pieniä, ohuita ja öljyisiä. Punasipulisilppu on ilmeisesti liotettu vedessä, koska se ei maistu miltään. Tämä oli menun heikoin ruokalaji.
Muut ruokalajit olivat hyviä mutta eivät tajunnan räjäyttäviä tai edes mieleenpainuvia. Tarjolla oli tummaa ja vaaleaa tavanomaista leipää ja ilmeisesti kirnuvoita. Viinit olivat etelä-afrikkalaisia. Valko- ja jälkiruokaviini olivat OK mutta mausteiset punaviinit loistavia.
Pientilayhteistyö sekä satsaus riistaan ja luomuun ovat ehdottomasti hienoja juttuja.
Tarjoilijat olivat melko vaisuja mutta hoitivat hommansa, mitä nyt salaatti unohtui mutta tuli pyydettäessä.
Savulohikeiton savuisuus säväyttää mutta suolaa on liikaa minun makuuni. Silakat on hyvin paistettu mutta vähän vähemmälläkin rasvalla olisi pärjännyt. Jopa vihreään salaattiin on heitetty suolaa, samoin kuin voin päälle iso keko. Jälkiruokana Suomalaiset juustot (2 kpl) ovat hyviä.
Auton saa mukavasti parkkiin hotellin parkkihalliin (sieltä poispääsyn kanssa oli pieniä ongelmia :-).
Ravintola on hotellin aulan tuntumassa ja tunnelma on aulabaarimainen. Naistarjoilija hoitaa hommansa asiallisesti. Corona on jääkylmää mikä sopii hyvin.
Alkuruokana siikaa kolmella tavalla on OK, lohi-siikakeitto hieman suolainen. Pääruokana fasaani on haulitonta ja ihan OK. Siika fenkoleineen on ehkä hieman parempaa. Pääruoat ilahduttavat vähäsuolaisuudellaan. Argentiinalainen luomu-punaviini on erinomaista.
Jälkiruokana pieni suklaakakku chilijäätelöllä on hyvää. Chiliä on jäätelössä yllättävänkin paljon mikä on ihan positiivista.
Aloimme käymään tässä paikassa illallisella heti sen auettua pari vuotta sitten.
Aluksi olimme poikkeuksetta ainoat asiakkaat ja ihastelimme koristeellisia annoksia (kukan näköiseksi taiteiltu porkkana jne.).
Jossain vaiheessa take-away porukka alkoi pikkuhiljaa löytämään paikan. Edelleen istuimme salissa ainoina asiakkaina mutta silloin tällöin joku kävi hakemassa ruokaa mukaan.
Viimeisin puolen vuoden aikana muissa pöydissä on aina ollut asiakkaita. Samalla olemme huomanneet ruoan laadun jonkin verran laskeneen eikä kokilla ole enää aikaa koristella annoksia.
Buffet on tietenkin hinta/laatu/määrä-suhteeltaan paras ja hintojen noustua syyskuussa olemmekin käyneet lähinnä sunnuntaibuffetissa.
Talvella salissa on melko kylmä eli kannattaa varustautua villapaidalla. Puutteena mainittakoon thaimaalaisen oluen puuttuminen.