mexicana

20 Recensionen

Badges

Blog link

Recensioner (20)

Restaurant: Döner Harju

Harjun kebe on ollut yksi parhaista jo vuosia, nyt näyttää taso laskevan kerta toisensa jälkeen. Tänään lammas kebab oli reilun 10 euron hintaansa verraten jo kehno. Lautaselle oli sijoitettu ruokalusikallinen kuskusia, kauhea kasa kukkakaalia, muut lisukkeet, erinomainen leipä ja arviolta vajaa 100g lihaa. Döner Harju pitänyt jo vuosia kebabravintoloiden ykkössijaa, mutta jos suunta on tämä, ei tarvitse enää paikalle vaivautua. Skarpatkaa!

     
     
     
Upplevelse: Lunch Priset: 10€ Tillagt: 03.09.2018
Betyg: 0

Över 2 år gamla recensioner
Dessa recensionen har ingen påverka till genomsnitt betyg
Restaurant: Amica Salmisaari

Hyvä ravintola omassa lounaspaikkaskenessään. Lounaslista on useimmiten melko monipuolinen, liha, kasvis ja keittoruokineen. Erityisesti erilaiset leikkeet antavat rahoille vastinetta. Salaattipöytä on niinikään hyvä (banaanisipulisalaatin kyllä jättäisin historian lehdille). Lounashintaan kuuluvat myös jälkiruoka ja kahvi.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 9€ Tillagt: 20.11.2011
Betyg: 0

Restaurant: Blue Peter

Kehno ruoka, hieno paikka. Päivälliseksi nautittu pariloitu tonnikala oli juuri niin huono kuin "tuore" tonnikalafile voi olla. Eli rajusti pitkäksi paistettu kuiva kengänpohja. Kalanpala ui epämääräisessä kasvispedissä wasabi-teriyaki kastikkeessa. Annos lähes syömäkelvoton. (Myös neljän hengen seurueen muut jäsenet pettyivät annoksiinsa).

Vahinko, että nauttimani annos oli heikko, sillä paikka on viihtyisä ja todella hienolla paikalla. Ruokaillessa voi nauttia pienvenesataman liikenteestä ja miellyttävästä meri-ilmasta. Terassi on myös suojaisa ja iltapäiväaurinko paistaa houkuttelevasti suoraan patiolle. Erinomainen paikka virvokkeiden nauttimiseen.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 21€ Tillagt: 05.05.2012
Betyg: 2

Mielenkiintoinen uusi mexicolainen. Ravintola tarjoaa ehkä hieman uudella tavalla mexicolaista. Normaalit fajitas_tortilla_sekametelisoossit puuttuvat ja tilalla on tyylikkäästi valmistettuja ja maistuvia annoksia. Itselläni oli etuoikeus maistaa lähes jokaista menuun annosta. Kaikki olivat hyviä. Henkilökohtaisesti olisin kuitenkin kaivannut edes johonkin annokseen kunnolla tulisuutta.

Sisustus on hauska ja palvelu on ystävällistä. Musiikki oli turhan kovalla, pöytäseurueessa piti lähes huutaa kaverille. Suosittelen.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 25€ Tillagt: 16.03.2012
Betyg: 3

Hyvä sushi ja mukava miljöö. Lounaaksi nautittu itamae -annossetti oli runsas ja maukas.

Palvelu oli kenties vähän "kulmikasta" ja nyreää. Tarjoilijalta olisi kaivannut edes pari sanaa tai hymyn kun toi annokset pöytään. Ravintola on siisti ja kauniisti sisustettu.

Ruuan hinta/laatu -suhde on kohdallaan. Isosti plussaa siitä, että wasabi, soija ja hillottu inkivääri ovat itseannosteltavina valmiiksi pöydissä.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 14€ Tillagt: 30.07.2012
Betyg: 0

Restaurant: Gaijin

Hyvä, mutta heikompi kuin Farang. Odotukset olivat varsin korkealla reilun kuukauden takaisen onnistuneen Farang -illallisen takia. Koska näiden ravintoloiden makumaailmat ja konseptit ovat lähes samanlaiset, perustan arvostelun suoraan tätä ns. "kilpailijaa" vasten.

Ruoaksi pöytämme valitsi asakusa -maistelumenuun. Menu alkoi lupaavasti ja neljä ensimmäistä annosta olivatkin oivallisia kokonaisuuksia. Parhaana grillattu mustekala, myös härkä tartar ansaisee erityismaininnan.

Loppua kohden odottaisi, että menu paranee vain, mutta toisin kävi. Marinoitu lohi ja grillattu possu olivat maistuvan alkusuoran jälkeen jopa uuvuttavan tylsiä annoksia. Lohi oli kypsyydeltään täydellinen, mutta maku ja jännitys puuttuivat. Vehnäohukaisiin käärittävät possunpalat täytteineen eivät puolestaan tuoneet mitään uutta ja muistuttivatkin pikemminkin possutacoja minimalistisilla täytteillä. Epäselväksi myös jäi miksi neljä henkilöä sai kahdeksan ohukaista ja vain kuusi palaa possua?

Ravintola on valoisa ja viihtyisä. Pöydät ovat kuitenkin aseteltu liian tiiviisti ja täpötäydessä ravintolassa liikkuminen muita häiritsemättä on vaikeaa. Tarjoilu pelasi ihan ok:sti, mutta Farangiin verrattuna se oli lähinnä kohtuullista. Eri ruuat tulivat useamman kerran päällekkäin ja työssä oli hosumisen maku. Henkilökunta oli ystävällistä ja asiantuntevaa.

Hinta/laatu -suhde oli vähän niin ja näin. Gaijinilla oli paljon hyviä hetkiä. Finedining -sarjassa kuitenkin liikaa myös keskitason taaperrusta. Yhteenvetona kuitenkin paikkaa voi lämpimästi suositella hyvänä illallispaikkana. (Alkudrinkit olivat raikkaita ja hyviä, ehdottomasti tilaamisen arvoisia.)

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 59€ Tillagt: 18.07.2012
Betyg: 0

Restaurant: Ravintola Aino

Perus maukasta. Ravintola tarjosi ihan ok makuisen fenkolikeiton ja poronkäristyksen. Molemmat annokset ovat helppo tehdä kotona itsekkin, mutta toisaalta jos lounaaksi tilaa em. annokset, ei lähtökohtaisesti odota suuria ihmeellisyyksiä. Ehkä jotain persoonallisuutta olisin odottanut, paikka kuitenkin sijaitsee hienolla paikalla ja yhdellä Helsingin vilkkaimmista kaduista. Lounaan kanssa tarjoiltu leipä oli hyvää.

Tarjoilu oli paikoin verkkaista, mutta ihan toimivaa. Terassilla nautittu lounas on meluinen johtuen vilkkaasti liikennöidystä Pohjoisespasta. Tämän kuitenkin kompensoi kaunis ja lämmin kesäpäivä.

Varma valinta konstailemattomalle lounaalle ilman gastronomian suurta ilotulitusta. Hinta-laatusuhde ei ihan kohtaa.

     
     
     
Upplevelse: Lunch Priset: 28€ Tillagt: 01.07.2012
Betyg: 0

Restaurant: Farang

A++ -luokan ravintolaelämys. Illallisena nautittu Farangin maistelumenu lukeutuu parhaimpiin ja harmonisimpiin ravintolaillallisiin koskaan.

Noin kahdeksasta pienestä annoksesta kootun menun huippuhetket olivat kenties Cha plu lehti savustetulla taimenella, Possu palmusokerikaramellilla ja raikkaana kruununa Hola hola -jälkkäri (kyydittäjänä todella nautinnollinen shamppanja -tyyppinen jälkiruokaviini).

Palvelu oli alusta loppuun ensiluokkaista. Kaikki ruuat ja juomat esiteltiin monipuolisesti (ehkä pieni oppikirjamaisuus paistoi esittelyissä).

Ravintolamiljöö on tyylikäs ja sisustus loppuun asti hiottu. Värit, kalusteet ja ilme ovat hienosti toisiaan vasten linjassa.

Menuulle kertyi hintaa 59e. Vaikea perustella miksi hinta olisi näille (noin) kahdeksalle annokselle liian korkea. PK-seutu on pullollaan keskitasoisia paikkoja, jossa alku-, pää- ja jälkiruoka muodostaa noin 40-60 euron laskun. Kun tekee mieli aasilaista makuelämystä Farang on ehdoton ykkösvalintani.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 59€ Tillagt: 10.06.2012
Betyg: 1

Restaurant: Gastone italjeniskt

Gastone on jäänyt mieleen hieman parempana Italialaisena ja sitä se on pääpiirteissään edelleenkin. Viime vierailusta oli kulunut jo liki kaksi vuotta, joten olikin jo aika käydä täällä.

Nauttimani menu koostui tattikeitosta, vasikkaragusta, siikafileestä ja tyrni-tuorejuustokakusta. Kokonaisuus oli tasapainoinen, mutta ehkä vähän raskas. Maut olivat hyviä, erityismainintana vasikkaragu (todella maukas). Tyrnin ystävänä jälkiruokakakku oli pieni pettymys. Kakku oli sekä vähän kuiva että tyrni maistui tylsästi vain lautaselle ripolteltuina marjoina. Gastone selvisi menustaan kuitenkin kunnialla ja tänne on ilo tulla taas uudestaan.

Ravintolan sisustus on käsittääkseni ollut jo pidemmän aikaa samanlainen. Toki edelleen viihtyisä, mutta ilmeen uudistus voisi olla tervetullut refreshment. Myös ravintolan kylmäkoneiden kohina tuo lievän kuppilamaisen särön hämyisään tunnelmaan.

Palvelu oli välitöntä, ystävällistä ja nopeaa. Tarjoilu pelasi ja tilaukset tulivat sopivalla rytmillä.

Menuun hinta/laatu -suhde oli kohdallaan, mutta annokset erikseen tilattuna paikka on hieman ylihinnoiteltu.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 45€ Tillagt: 06.04.2012
Betyg: 3

Viihtyisä ravintola, mutta keskinkertainen ruoka. Paikka lupaa sijainniltaan ja sisustukseltaan enemmän. Sisään astuessaan tulee tervetullut olo ja tyylikkäästi toteutettu sisustus luo asiallisen tunnelman. Palvelu oli alusta loppuun osaava, välitön ja erittäin ystävällinen.

Ravintolan eri tapaksista oli koottu vappubrunssi. Kokonaisuus vaikutti listalla hyvältä, mutta tuotti kuitenkin hienoisen pettymyksen. Sinänsä kaikki tapakset olivat ihan ok, mutta jollakin tavalla terä puuttui. Useimmat alkupalat ja pääruuat uivat öljyssä sekä olivat osittain liian suolaisia. Lisäksi lautasella ei ollut mitään hapokasta tai raikasta, joka olisi ollut virkistävää vastapainoa raskaisiin tapaksiin.

Kiva paikka, mutta tavalliset ja mielikuvituksettomat annokset eivät innosta tulemaan tänne varta vasten uudestaan ainakaan illalliselle, ehkä mielummin lasilliselle.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 40€ Tillagt: 02.05.2012
Betyg: 0


Bilder


Followers