Köket är öppet

KarlJohan

restaurang
Betyg 4.5 / 5

Recensioner (97)

Food: Wieninleike. Well cooked (not burnt), tasty (not salty), crispy outside and soft inside. Served at right temperature with lemon and an anchovy on top and lingonberries (puolukka) and fried fries (big wedges) on the side. Interesting to be able to combine lemon or lingonberry taste together with the meat. Potato wedges were well cooked (except one a bit raw), soft inside, crisp outside.

Customer service: I arrived quite late (after 13:30), hungry and unsure if the restaurant would have lunch. From outside it wasn't clear if they served lunch menu (lounas). The cashier/waiter proactively helped read through the written menu from the board as it was in Finnish, even though he later understood that I could manage with it. In any case, I really appreciated the gesture. The service was really good, non-intrusive, attentive, informative and friendly (ex: the waiter re-filling the glass of water or letting me know where the salad and bread where).

Atmosphere: The place felt relaxed, tidy and spacious (even though it's not that big of a place).

Price: Considering that it has a good location (next to Kamppi) and that the portion was good (both the meat and the sides), I'd say the price is fair for a lunch menu.

     
     
     
Upplevelse: Lunch Priset: 16€ Tillagt: 05.07.2018
Betyg: 0
Över 2 år gamla recensioner
Dessa recensionen har ingen påverka till genomsnitt betyg
     
     
     
Upplevelse: À la carte Tillagt: 01.05.2016
Betyg: 0

Mademuhennos ja paistettu mateen maksa oli aivan taivaallista! Maksa suorastaan suli suussa. Madetta on hyvin harvoin tarjolla, iloinen yllätys!

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 29€ Tillagt: 10.01.2016
Betyg: 0

Mitä on tapahtunut? En ole pitkään aikaan käynyt ja kesälomalla piti jatkaa jälkikasvun kanssa Helsingin ruokaravintolat -sarjaa. Joskus kun asuin nurkilla ja tein graduani kotona kävin silloin tällöin lounaalla. Oli hyvää konstailematonta ruokaa ja miten kuten budjettiin sopivilla hinnalla. Nyt hinnat nousseet huimasti eikä ruoan laatu ole ainakaan parantunut. 15 eurolla pitää lounaaksi saada hiton paljon parempaa.

Salaatti oli apeata pilkottua salaatinlehteä ja porkkanaraastetta, kastike mallia standard. Leipä sentään ihan ok.

Possun paahtokylki tomaatti-chilikastikeella oli siis melkoinen pettymys. Tilasin annoksen kasviksilla, mitkä olivat pahasti ylikypsiä, mutta maku oikeastaan ihan hyvä. Possun paahtokylki oli ilmeisesti (uudelleen?) kypsytetty ohuina siivuina ja tästä syystä jo melkoisia kuivia brikettejä. Niitä peitti lähes kokonaan kastikelammikko, enkä keksi esillepanolle muuta syytä kuin että sillä piilotetaan kuivat possunpalat. Kastikkeessa sentään maistui hiukan chili, mutta muuten soosi oli vetistä ja mautonta.

Aika lailla pettynyt ja petetty olo - varsinkin kun olin jo ehtinyt lapselle paikkaa kehua. Harvoin edes itse kotona kyhään vastaavantasoisen annoksen, mutta silloin pyydän perheeltä anteeksi että ihan ei tällä kertaa onnistunut.

     
     
     
Upplevelse: Lunch Priset: 15€ Tillagt: 15.07.2015
Betyg: 1

Söin toas Skagenin, vihersalaatin, kyyhkyä ja omenajälkiruokaa. Kaikki oli todella hyvää, eikä jäänyt nälkä. Erityisesti salaatti (!) teki vaikutuksen. Kaikki seurueemme 7 hlöä pitivät kaikesta syömästään. Onnistunut illallinen.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 50€ Tillagt: 17.12.2014
Betyg: 0

Ruoka oli jälleen kerran erinomaista, ja palvelu myös vaikka myöhästyimme reilusti alkuperäisestä ajasta.
Ankka alkuruoka oli loistava ja liha oli mehukasta ja mureaa. Pihvi myös erinomainen ja tattikastike sopi loistavasti. Myös kypsyydet olivat juuri oikein.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 50€ Tillagt: 21.11.2014 View previous reviews (2)
Betyg: 0

Rauhallinen ja tunnelmallinen ravintola ja sopiva illallispaikaksi. Ruoka oli maukasta, tosin alkukeitto tuotiin pöytään niin kuumana, että sen jäähtyminen kesti kauan. Liian kauan. Tyyliltään fine dining, olisimme kaivanneet joukkoon myös kohtuuhintaisia viinejä, sekä jotakin pehmeämpää valkoviiniä. Palvelu keskitasoista, tarjolija ei pahoitellut liian kuumaa keittoa, vaan voivotteli vain. Tästä miinusta. Miljöö kuitenkin miellyttävä ja sopivan hiljainen, vaikka väkeä olikin kohtuullisesti.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 40€ Tillagt: 22.10.2014
Betyg: -1

Rehellistä, hyvintehtyä suomalaista ruokaa. Vahva suositus lounaspaikaksi, varaudu kuitenkin hienoiseen väenpaljouteen.

     
     
     
Upplevelse: Lunch Priset: 12€ Tillagt: 27.08.2014
Betyg: 0

Kaupungin paras lounasravintola !

Olen käynyt KarlJohanissa jo yli 20 vuotta aina kun olen lounasaikaan käymässä keskustassa päin. Lista on päivittäin vaihtuva 10-12 lounasruokalajin valikoima, eikä yhtään ainoata annosta repäistä mikron kautta pöytään. Keittiössä on normaalisti lounasaikaan töissä 2-4 henkilöä ja salissa 2-3. Vaikka lounasaikaan saattaa olla paljon aiakkaita, en ole koskaan joutunut odottamaan paikkaa pidempään kuin on mennyt ruoan valitsemiseen.

Kaikki ruokalajit, jotka vaihtelevat osittain sesongin mukaan (jopa emännän itse poimimia sieniä), ovat paremman tasoista kotiruokaa ja suurella sydämellä valmistettua. Myös se monien mainostama lihamureke ja vaihtuvat kastikkeet ovat mainioita. Listan kalat ja erikoisuudet (mm. suurenmoiset munuaiset) maksavat aina muutaman euron enemmän kuin joka päivä valittavissa olevat kolme perushintaista ruokaa.

Viimeksi söin makuhermoja hivelevän paprikarisoton. Porkkanaraaste on aina itse tehtyä ja sen kanssa saa alkupalaksi salaattia suurenmoisen punasipulikastikkeen kera ja ravintolassa tehtyä erinomaista leipää.

Lounasaika jatkuu peräti klo 15:00 asti, mikä on harvinaisen hieno asia. Palvelu on aina hyväntuulista ja konstailematonta. Niin kehut kuin harvoin esitetty kritiikkikin otetaan kiinnostuksella vastaan.

     
     
     
Upplevelse: Lunch Priset: 10€ Tillagt: 10.08.2014
Betyg: 0

Niin katoaa kulinaarinen kunnia. Ainakin minun osaltani.

Olen käynyt vain kerran aiemmin KarlJohanissa, se tapahtui alkuvuodesta viime vuonna. Valitsin silloin tirripaistin, joka vei kielen suustani – niin maukasta se oli. Paikan kotikutoisuus ja historiallisuus viehättivät. Siitä lähtien olen suositellut paikkaa ystävilleni, jotka ovat olleet maittavaa lounasta vailla. Nyt päätin testata itse, onko suositukselleni vielä katetta.

Konsepti on pysynyt samana, mutta silti se tuntuu jääneen ajassaan jälkeen. Pelkällä historialla ei pitkälle pötkitä tämän päivän kovassa ravintolakilpailussa. Raastepöytä on... no, raastepöytä. Porkkanaraastetta ja jotain vihersalaattia. Leipää ja salaattikastiketta. Ei muuta. Pääruokana nauttimani lihamureke on kuitenkin hyvä, erityisesti kastikkeen ansiosta. Lisukkeetkin toimivat. Pääruoka ei siis ole paikan heikkous. Vaikka kympillä (kalliimpaakin löytyy) saa mainion pääruoan, ei sillä saa kunnon salaattia (salaattipöydästä puhumattakaan!) eikä kahvia. Molempien puuttuminen harmittaa. Hinta-laatusuhteeltaan Helsinki on täynnä parempia kohteita. Se on se heikkous.

     
     
     
Upplevelse: Lunch Priset: 10€ Tillagt: 23.07.2014
Betyg: 6


Läge

Yrjönkatu 21, 00100 Helsingfors - Route
(09) 612 1121
http://www.ravintolakarljohan.fi

Options