edna

86 Recensionen

Pidän hyvästä ruuasta ja rennosta meiningistä. Arvostan laadukkaita raaka-aineita ja ammattitaitoista valmistusta sekä asiantuntevaa ja ystävällistä palvelua, joka ei ole neuroottista "onks täällä kaikki hyvin" -meininkiä.

Badges

Top critic: Reviewed the most(Top 5%)
Quality critic: Received the most +votes

Blog link

Recensioner (83)

Över 2 år gamla recensioner
Dessa recensionen har ingen påverka till genomsnitt betyg
Restaurant: Brasserie Le Havre franska

Seurahuone tuntuu olevan turhaan unohdettu keskustan ravintola. Ainakin syömäni lammas oli mureaa ja lisäkkeet maittavia. Perunamuusin ja juuresten lisäksi lautaselle oli ripoteltu cashew-pähkinöitä, jotka toivat kivaa lisäkettä hyvin klassiseen annokseen. Alkuruoaksi syömäni korvasienikeitto oli tosin hieman mauton. Lounaslista oli erittäin suppea, kaksi vaihtoehtoa per ruokalaji, mutta illan a la carte lienee kattavampi. Palvelu oli sujuvaa ja ystävällistä, mutta lisäpisteitä on pakko antaa ylellisen historiallisesta sisustuksesta. Vain YkkösBonus-drinkkimainokset pilasivat tunnelman. Ihan hyvää perinteistä ravintolaruokaa kohtuuhinnalla ydinkeskustassa. Tänne voi tuoda Kilpisjärven mummonkin.

     
     
     
Upplevelse: Lunch Priset: 25€ Tillagt: 02.10.2007
Betyg: -1

Restaurant: La Crêperie Café

Neljää eri creppiä olen nyt kokeillut, ja aivan järjestään ovat olleet herkullisia! Pelkästä Nutellasta on nyt paha mitään kokemusta kehitellä, mutta vähän vaativammat täytteet ovat olleet ihan nappiin! Erityisesti suosittelen makealta puolelta juusto-hunaja-pähkinälättyä! Palvelu on ystävällistä ja niin nopeaa kuin mahdollista, eivätkä hinnatkaan pahemmin kirpaise. Tuli ihan nälkä tätä kirjoittaessa, kun muistelin herkkuja. Menkää, syökää!

     
     
     
Upplevelse: À la carte Tillagt: 11.04.2012
Betyg: 2

Tykkään Patronasta. Ruoka on hyvää, juoma on hyvää (kannattaa tsekata cocktail-listasta muutakin kuin erinomainen margarita), miljöö symppis, henkilökunta ystävällistä ja hinta hyvinkin kohdallaan, kun puhutaan kuitenkin Helsingin keskustan ravintolasta. Pöytää on joskus ollut hankala saada, mutta mitään koomisia kuukausien jonoja ei kuitenkaan varauksille ole. Varaus on tosiaan hyvä olla, vaikka Patronan letkeä meininki antaisikin ymmärtää muuta.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 30€ Tillagt: 10.09.2012
Betyg: 6

Restaurant: Muuu Maitobaari

Eat&Joy:n maitobaarista saa lounaaksi ruokaisaa keittoa tai tuoreita salatteja. Ihan kelpo settiä, hiukkapikkaisen ylihintaa on annoksilla, mutta ainakin kahvi ja erinomaiset leivät kuuluvat hintaan. Miljööltään poikkeuksellisen kiva noin kauppakeskuksen kellaritilaksi ja helposti mukaan tarttuu jotain pientä kivaa "kaupahallin" puolelta.

     
     
     
Upplevelse: Lunch Priset: 10€ Tillagt: 24.08.2012
Betyg: 0

Restaurant: A21 Dining mind dining

Kotimaisuutta ainakin kahdella ensimmäisellä teemallaan korostava ja vahvasti elämyksellinen A21 Dining olisi varmasti ihanteellinen esim. ulkomaisten vieraiden viihdyttämiseen. Paikan edeltäjä K17 jäi mieleen hienona ideana, mutta nyt on cocktailien yhteensopivuus ruokiin hiottu aika huippuunsa. Erityiskiitos uskalliaammista cocktaileista, jotka eivät ehkä seurusteludrinkkeinä niinkään skulaisi (piparjuuri voi yllättää appletinin ystävän), mutta jotka pelaavat hienosti yhteen ruoan kanssa. Mind Dining -konsepti ja menun tarina tuntuivat hiukkasen kikkailulta, mutta toisaalta virkistävää nähdä, että uskalletaan lähteä ihan omalle linjalle Helsingin ravintolaskenessä. Palvelu oli hyvää ja ruoka maittavaa. Erityisesti poro suli suussa, enkä osaa oikein kritisoida muuta kuin jälkiruoan marenkimäärää, joka massallaan vei huomiota annoksen muista kivoista yksityiskohdista. Tarjolla on myös viinilista, ja cocktail-menun saa sekä ns. normaalina että tasting-koossa.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 79€ Tillagt: 11.04.2012
Betyg: 3

Restaurant: Wrong Noodle Bar asiatisk-europeisk

Konsepti on Wrongissa niin kiva, että käyn säännöllisin (joskin pitkin) väliajoin tarkistamassa, olisiko paikka petrannut ruokatarjoilua. Tähän mennessä näin ei ole ollut. On hämmentävää, miten annoksista saadaan maku poistettua lähes kokonaan. Tulisimpaan vaihtoehtoon on sitten tilalle laitettu chiliä reilummalla kädellä, mutta makua ei polttelu korvaa. Hinta on tähän nähden myös häkellyttävä, eikä pikaruokapaikassa ehdi hyvästäkään palvelusta nauttia sen kummemmin. Sisustus on sentään ihan toimiva, ja lisäpisteitä on annettava myös uutuutena tarjolla olevasta vegekanasta, joka on selkeästi maukkaampaa kuin paikan varsinainen kanakana.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Tillagt: 21.06.2010
Betyg: 2

Restaurant: Café de Nopal

En tiedä meksikolaisesta keittiöstä juuri mitään, mutta tiedän mistä tykkään! Jo nukkavieruksi käyneen ysäritexmexmeiningin jälkeen on ihastuttavaa nähdä ravintola, jonka motto on "Cocina Mex-Mex". Todella symppis pikkupaikka, jossa sekä sisustus että mainio palvelut tukevat rentoa mutta asialleen omistautunutta ruokailuasennetta. Söin erinomaisen kolmiportaisen lounaan alle kahdeksalla eurolla, jota parempaa diiliä saa kantakaupungista hakea. Sieniquesadillat sekä chorizokeitto olivat maukkaita, mutta erityisesti jäivät mieleen alkunapostelulautasen dipit, joihin saimme onneksi santsikierroksen. Nopal on ihanan aurinkoinen päivän piristys!

     
     
     
Upplevelse: Lunch Priset: 7€ Tillagt: 01.01.2011
Betyg: 8

Restaurant: Fleuriste

Aivan valloittava kahvila-kukkakauppa! Provence-hengessä ilmavasti sisustetussa putiikissa on myös taidetta seinillä ja lupaavasti sähköpiano seinää vasten. Voileivät tehdään tuoreeltaan asiakkaan toivomusten ja päivän tuotteiden mukaisesti, ja brunssi on todellakin hintansa väärti. Tuore, maukas ja ajatuksella sommiteltu salaatti (sattumina on ollut mm. porkkanaterriiniä, vuohenjuustoa tai kylmäsavulohta), erinomainen kahvi, vaihteleva jugurttiannos ja kakkupala valinnan mukaan kustantaa 16 euroa. Sitäpaitsi kakut ovat herkullisia. Suosittelen ehdottomasti! Pyörähtäkää myös kukkakaupan puolella, sieltäkin löytyy kaikkea ihanaa.

     
     
     
Upplevelse: Frukost / Brunch Priset: 16€ Tillagt: 28.12.2011
Betyg: 1

Restaurant: Gaijin

Tuntuu, että Gaijin parantaa kuin korealainen grillipossu juoksuaan. Olimme vähän isommalla seurueella syömässä à la carte -puolen illallista. Sekä alkucocktailit että dim sumit alkupaloina olivat erinomaisia - cocktaileissa oli riittävästi sekä yllätystä että perinteistä harmoniaa, ja jokaista Helsinkiin saapuvaa dim sum -paikkaa on tervehdittävä ilolla. Pääruokana söin bulgogiankkaa, joka oli mehukasta ja mureaa. Myös muun seurueen annokset olivat herkullisia, eikä kenellekään jäänyt nälkä. Jälkiruoaksi suosittelen ehdottomasti Sweet Tasting -lautasta, jolla tarjoillaan maistiaiset jokaisesta jälkiruoasta. Hauskaa ja hyvää! Myös viinilistalta olisi löytynyt kivoja ylläreitä, vaikka itse pitäydyin (valitettavasti) korealaisessa oluessa. Tunnelmaltaan Gaijin lienee tarkoituksella tämmöiselle täti-ihmiselle turhan hälyisä ja kiireinen, ja keskustelun seuraaminen on aika haastavaa, semminkin kun seitsenhenkinen seurueemme mahtui vain baarin puolen pitkän pöydän ääreen istumaan. Tämän lisäksi sinänsä miellyttävät ja ystävälliset tarjoilijat tuntuivat olevan kiireisessä ravintolassa hieman hukassa. Tilauksemme menivät kertaalleen sekaisin, tilattuja juomia jäi saamatta ja saimme odotella laskua. Emme varmasti olleet se helpoin pöytä ja tupa oli tosiaan aivan täynnä, mutta tässä hintaluokassa on mielestäni lupa odottaa sujuvampaa meininkiä. Kaikesta huolimatta palaan Gaijiniin varmasti. Ruoka oli erinomaista ja on virkistävää saada Itä-Aasian keittiöistä muitakin tuulahduksia kuin aina sitä sushia.

     
     
     
Upplevelse: À la carte Priset: 50€ Tillagt: 18.10.2011
Betyg: 7

Restaurant: La Torrefazione

Loistavat kahvit, erinomaiset täytetyt leivät, kohtalainen lounas. Vitriinistä tarttuu helposti mukaan makea herkku laten kaveriksi. Hurjan suosion vuoksi paikan palvelu tuppaa painottumaan nopeuteen miellyttävyyden kustannuksella - toisaalta tiskin takana näyttävät hääräävän usein paahtimon omat pojat, joiden ammattitaidon terävimmän kärjen ei ehkä tarvitsekaan olla asiakaspalvelussa. Sisustus on kuitenkin tyylikäs, ja toisessa kerroksessa sijaitseva kahvila saa ihanasti valoa. Täytetyt leivät hipovat Delicaton tasoa, mutta syömäni lounassalaatti oli "kamaa lautasella" -koulukunnan mukainen ja (tosin maukas) feta hankalina lohkareina pitkin maisemaa. Hintataso on korkeahko, mutta näin hyvää tavaraa ei keskustasta halvemmalla saa. Aamiainen pitää vielä koestaa, sitä on kehuttu!

     
     
     
Upplevelse: Lunch Priset: 12€ Tillagt: 30.06.2010
Betyg: 6


Bilder


Followers