Avautuu 15:00

Carelia

brasserie, ruokaravintola
Arvosana 4.2 / 5

Parhaat raaka-aineet, innovatiivinen ote, kokemuksen tuoma varmuus ja ranskalaisen keittiön klassikot lyövät kättä rennossa brasserie-ilmapiirissä Kansallisoopperaa vastapäätä. Oman lisänsä tunnelmalliseen ilmapiiriin tuo 1920-luvulla toimineen apteekin alkuperäinen sisustus.

Keittiömestari Marko Lomanin suunnittelema ruokalista hakee vaikutteita perinteisen eurooppalaisen keittiön antimista suomalaisia raaka-aineita unohtamatta. Sommelier Kai Aution rakentama viinilista pitää sisällään vanhan maailman parhaita pientuottajia ja oman viinimaahantuonnin helmiä unohtamatta Carelian tavaramerkiksi muodostunutta hinta-laatusuhdetta.


Asiakaskokemus

Kasvisruokaa

Arvostelut (111)

Maa-artisokkakeitto oli taivaallista. Kerrassaan taivaallista. Alkuruoat ja jälkruoat olleet parasta ja mainitsemisen arvoista, kokekmukset kahdelta illalta. Rentoa ja kivan kaupunkilaista.

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 20.06.2018
Arvosana: 0
Yli 2 vuotta vanhat arvostelut
Nämä arvostelut eivät vaikuta keskiarvoihin

Ruoka oli muuten todella onnistunutta, mutta suolan määrä oli jotain järkyttävää. Suola on maailman edullisin mauste ja sitä oli käytetty koko rahalla.
Palvelu ja ilmapiiri oli rento ja hauska. Täällä ei tarvitse huutaa kilpaa vaan kuulee jopa omat ajatuksetkin.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 55€ Lisätty: 19.03.2016
Arvosana: 0

Erittäin hyvä ruoka, hyvä palvelu ja hieno ympäristö. Ei ihan halpa, mutta tasoonsa nähen edullinen. Ruoka oli yksi parhaista - huippuhyvää lihaa ja upea kastike. Toimii!

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 45€ Lisätty: 14.02.2016
Arvosana: 0

Ruoka oli hyvää, palvelu erinomaista ja miljöö viettävä.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 45€ Lisätty: 15.01.2016
Arvosana: 0

Ihana ravintola, huippu hyvä ruoka ja ihana henkilökunta! Täydellinen käynti!

     
     
     
Kokemus: À la carte Lisätty: 30.01.2015
Arvosana: 0

Pitkästä aikaan ravintola missä ei joutunut pettymään ruokaan 10+. Palvelussa paljon parannettavaa !!!!

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 49€ Lisätty: 04.09.2014
Arvosana: 0

Tunnelma ja palvelu ok. Jälkiruoka (raparperipiirakkaa) oli pohjaanpalanutta. Ei mikään erikoinen elämys, en tule toiste.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 60€ Lisätty: 29.05.2014
Arvosana: 0

Heti sisään astuessani ihastuin paikan tunnelmaan: aito ranskalainen ilmapiiri, ihana decor, ystävällinen vastaanotto, ihana musiikki, joka ei soinut liian kovalla. Hinnat ovat keskiverron yläkärjessä tiesin tämän jo ravintolaa valitessani. Osa seurueesta oli kommentoinut hintoja, joten olin soittanut etukäteen varmistaakseni, että ainakin sillä saisi hyvänkokoisen aterian. MIestarjoilija vakuutti minut, että ateriakoko on täyttävä. Valitettavasti ateriakoko ei vastannut hintaa - annokset olivat aika pieniä ja osa seurueestamme lähti nälkäisenä ravintolasta :( Muutoin ei moitteen sanaa: ystävällinen palvelu, ihana ravintola ja ruoka erinomaista - saisi vain olla enemmän lautasella, varsinkin kun hinnat ovat aika kalliit. Jos on dieetillä: nappivalinta :) Menu on hyvä, joskin suppea. Kasvissyöjille löytyi vain yksi vaihtoehto. Tuo 45 euroa koostui kahdesta alkuruoasta ja jälkiruoasta.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 45€ Lisätty: 02.03.2014
Arvosana: 0

Heti ravintolaan sisään astuessa palvelu oli ystävällistä ja ravintolan tunnelma aivan ihastuttava. Sisustuksessa oli käytetty mm. vanhoja apteekin tavaroita ja vaikka pöydät olivat lähellä toisiaan, tunnelma oli lämmin eikä yhtään meluisa.
Alkuruuaksi tartarpihvi joka oli erittäin hyvä, ainoastaan päälle ripoteltu mauste oli hieman outo. Pääruuaksi simpukat joiden annoskoko oli valtava! Simpukat olivat hyviä, mutta jotenkin maku alkoi tökkiä jossain vaiheessa, joten suuri osa jäi syömättä. Ranskalaiset olivat hieman lötköjä, mutta aiolimajoneesi herkullista.
Kaikenkaikkiaan tunnelma erittäin hyvä, ruoka OK. Tänne ehdottomasti oopperan/baletin jälkeen uudestaankin!

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 38€ Lisätty: 24.02.2014
Arvosana: 0

Loistava palvelu, hyvä sijainti ja herkullinen ruoka. Söimme à la carte listalta; alkuruokana tartar ja pääruoaksi Moules frites. Kaikin puolin miellyttävä kokemus, käymme ehdottomasti uudelleen.

     
     
     
Kokemus: À la carte Hinta: 28€ Lisätty: 23.02.2014
Arvosana: 0


Sijainti

Mannerheimintie 56, 00260 Helsinki - Reitti
(09) 270 90 976
http://www.carelia.info

Vaihtoehtoisia ravintoloita