AnKo

48 reviews

Hyvä ravintolakokemus on nautintoa kaikille aisteille. Metsästän yhä täydellistä ravintolailtaa ja arkilounasta.

Badges

Top critic: Reviewed the most(Top 5%)
Quality critic: Received the most +votes

Blog link

Reviews (48)

Reviews older than 2 years
These reviews don't affect the average
Restaurant: Deli China

Positiivisinta tässä paikassa on valtavan hieno vegaanien huomiointi. Kasvisannokset saa kasvisliemeen tehtynä ja ilman lisähintaa - tällaista palvelua saa vain harvassa paikassa. Annokset ovat isoja, maukkaita (ymmärrän erään arvion miedosta makumaailmasta) ja kivaa vaihtelua ns. eurooppalaiseen makumaailmaan.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 8€ Added: 28.07.2010
Rating: 1

Restaurant: Kerubin Keittiö

Kävimme ystäväni kanssa syömässä Kerubin kuppilassa. Pienen nälän vuoksi tilasin vain lasten listalta röstipurilaisen (muuten hienoa, että näinkin saa tehdä!) ja ystäväni pihvin jallukastikkeella. Tarjoilu oli ystävällistä ja pelasi hyvin . Meille tarjoiltu leipä oli tuoretta ja ihanan rapeakuorista.

Röstipurilas sisälsi kaksi itsetehtyä röstiä, joiden välissä oli kastiketta ja marinoitua tofua. Vieressä oli raikas ja monipuolinen salaatti, marinoituja sipuleita ja punakaalisalaattia. Röstit olivat kivan rapeita, öljyisiä ja maukkaita. Ja täytyy tunnustaa etten yleensä pidä tofusta, mutta nyt suorastaan pidin tofun rakenteesta ja mausta.

Pihvi oli iso ja ystäväni arvion mukaan juuri toivotusti kypsennetty. Hän lateli vain kehuja koko annoksestaan, etenkin jallukastikkeesta. Ystäväni annos oli iso ja maksoi vain viitisentoista euroa.

Ehdottomasti käymisen, syömiskokemuksen ja tukemisen arvoinen itsenäinen ravintola ketjuravintoloiden kaupungissa.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 7€ Added: 12.04.2011
Rating: 2

Restaurant: Ravintola Perho finnish

Kun antaa aikaa, eikä odota kuin aloittelevien tarjoilijoiden ja kokkien toimintaa, voi tähän paikkaan olla tyytyväinen. Ruoka on perustasoltaan ihan hyvää ja olut on itsetehtyä. Viinilista on ehkä turhan vaatimaton.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 20€ Added: 29.07.2010
Rating: 0

Restaurant: Tre Viet Ravintola

Päivitys.

Kävin useita kertoja alla olevan arvion kirjoittamisen jälkeen Tre Viet-ravintolassa lounasbuffassa. Kerta kerran jälkeen taso laski ja lopulta viime kerralla tarjolla oli nakin pätkiä paistetun sipulin kanssa, naapuripöydän haukkumat härkää papujen kanssa ja currykanaa. Kasvisannoksina oli hyvin sitruunaruohoiset kevätkääryleet ja kesäkurpitsasiivuja paistettuna. Valitettavasti yksinkertaiset, ylikypsät kesäkurpitsasiivut valkosipulilla maustettuna kokkareisen riisin kanssa ei innostanut ateriana. Niinpä ateriasta ei jäänyt hyvä mieli.

Toivon, että tilanne parantuisi pian.

Aiempi arvioni oli tällainen:

Tre Viet tarjosi monipuolisen vaihtoehdon Itäkeskuksessa.
Etsiessäni lounasta päätin piipahtaa Tre Viet - ravintolassa. Entinen pihvihuone oli saanut vietnamilaisen sisustuksen, joka tekee ravintolatilasta yhden Itäkeskuksen viihtyisimmistä.
Palvelu oli ystävällistä ja asiakkaat saivat palvelua sekä suomeksi, että englanniksi.
Ruokavalikoima oli lounaaksi yllättävän laaja - kanaa kahdella tavalla, nautaa, sikaa, äyriäisiä ja kaksi kasvisvaihtoehtoa. Ravintola pelastaa ruokarajoitteisen ihmisen lounasajan - gluteeniton, vegaani, kananmunaton ja maidoton vaihtoehto löytyi suoraan linjastosta. Tofu oli maukasta ja seuralaiseni kehui friteerattuja kanapaloja herkullisiksi. Perinteinen salaattipöytä sisälsi myös vietnamilaisen salaatin ja eksoottisia salaatinkastikkeita.
Lounasbuffa on 8,90€, johon kuuluu keiton, salaatin ja buffan lisäksi kahvi kakkupalan kanssa. Hyvä ja maukas vaihtoehto Itiksessä lounastamiseen.

     
     
     
Experience: Lunch Price: 9€ Added: 04.07.2011
Rating: 2

Restaurant: Pelmenit ukrainian

Menimme avoimin mielin kokeilemaan pelmenejä. Sisustus hauskan Neuvostoliitto-retroa ja meininki ystävällisen mutkatonta. Työntekijät hymyilivät ja olivat rentoja. Ilmassa leijui rasvaisen mehevät tuoksut ja ruokaa odotellessamme katselimme keittiön tohinaa.

Tilasin ohukkaat, joiden täytteenä oli sieniä ja kaalta. Yhdeltä puolelta paistetut ohukkaat olivat maukkaita, mutta chili-tomaatti-mitäikinäsiinänytolikaan-lisukkeen kanssa maut olivat herkullisia. Vieläkin vesi herahtaa kielelle niitä muistellessa.

Puolison pelmenit olivat juuri sitä mitä niiden kuuluu ollakin, hyviä ja maukkaita pelmenejä. Plussana oli, ettei pelmenit olleet ylirasvaisia.

Juomana toimivat oluet, jotka valitsimme oman maun mukaan kivasta olutvalikoimasta. Kiva plussa, ettei ole ihan perusoluita tai mitään hanatavaraa.

Nopea kertaus vielä. Siis hyvää ja maukasta venäläistä kotiruokaa edullisesti ja hyvällä asenteella.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 10€ Added: 12.04.2011
Rating: 10

Restaurant: Ravintola Tokyo55 japanese

Sushia vatsan täydeltä. Kävin avajaisten aikaan (arvostelu tulee kieltämättä myöhässä tänne...) ja ravintolan avausviikolla on aina pientä säätämistä ja hässäkkää. Ravintolalle miinusta alakerran vaikeista rapuista. Tuolloin polvivammaisena ruoan luokse oli hankala päästä. Sushit olivat tuoreita, hyvän näköisiä ja nigirin lohi oli raikasta. Miso-keitto oli myös erittäin maukasta. Astiat olivat tyylikkäät, tosin tarjoiluastiat olivat hiukan epäkäytännöllisiä - vaikkakin näyttäviä. Huomautettavaa tulee lähinnä Philadelphia-juuston käytöstä sushirullassa ja tahmeasta riisistä. Molemmat tekivät ikävän niljakkaan suutuntuman ruokaan, jonka maut muuten olivat kohdillaan.

     
     
     
Experience: Lunch Price: 13€ Added: 29.07.2010
Rating: -1

Otimme seuralaiseni kanssa koko tapas-lajitelman ja olutta. Tarjoilu toimi hyvin ja hinta oli kohdallaan. Olin iloinen erilaisista, hyvistä mauista, joita annos tarjosi. Oluen ja hyvän seuran siivittämänä tapakset olivat todella toimiva ruokakokemus. Tosin täytyy huomauttaa, että naposteltavat ovat ehkä oikea termi - varsinkin jos vertaa Copas y Tapas -ravintolan tapaksiin.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 8€ Added: 29.07.2010
Rating: 2

Restaurant: Masabi Itäkeskus

Kävin syömässä juuri lounasajan loputtua Itiksen Masabissa. Rajallinen valikoima täytti koko linjaston, mutta mainostettu yli 20 erilaista sushia oli 13 erilaista sushia. Siis suppeampi kuin luvattiin.

Astioissa ei ollut mitään kontrollitarraa, kuten yleensä Briteissä on. Tarroilla seurataan tuotteiden tuoreutta, joten jäi kysymysmerkiksi miten Masabissa seurataan tuoreutta linjastolla. Linjastoa ei hoidettu/tarkastettu koko 40 minuutin aikana kertaakaan, kokki jutteli naapuriravintolan tarjoilijoiden kanssa ja poistumistani ei huomattu, sillä olin maksanut etukäteen ruokailun.

Nappasin muutamat tuotteet linjalta ja aloin syödä. Riisi ei ollut mitenkään erityisen huonoa - ei myöskään hyvää. Mikään ei ollut erityisen maininnan arvoista.

Nopeana koontina kokemukseni oli siis kohtuullista sushia, pienellä valikoimalla.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 19€ Added: 23.05.2011
Rating: 1

Restaurant: Sushibar + Wine sushi, wine

Suurien odotusten saattelemana menimme syömään Sushibar + wine - ravintolaan. Olimme jo etukäteen ihastelleet viinilistaa, joka on yksi kaupungin mielenkiintoisimmista.

Ravintola oli varsin täynnä ja sisustus miellyttävä. Trendipaikka siis. Viini oli kai tarjoilijan mielestä hiukan liian lämmintä, sillä hän kantoi sen meille lasit kourissaan. Koko illan ainoa virhe tarjoilijalta, joka oli mukava ja ystävällinen. Meidän mielestä viini oli aivan oikeaoppisen viileätä.

Jouduimme odottelemaan jonkin aikaa ruokaa, mutta ihana viini ja hyvä seura auttoi meitä jaksamaan. Kun sushit tulivat ne näyttivät kauniilta. Lohinigirissä oli komean kokoiset kalapalat, mutta tamagonigirissä riisi jäi naurettavan pienenä massiivisen munakaspalan alle. Kaadoimme soijan ja aloimme syödä.

Riisi oli puristettu tiukoissa makeissa tosiaankin liki muussiksi ja riisin maustaminen oli joko vähäistä tai jäänyt pois. Soija ei maistunut lainkaan, ainoastaan vetiselle. Wasabi oli todella jäykkää ja mautonta. Lohi oli lämmintä, mutta vielä tuoreen kirjoissa. Munakas vetistä, kylmää ja mautonta. Pakastettua? Makien levä oli sitkeää. Missään nimessä ruoka ei ollut syömäkelvotonta tai pahan makuista. Se oli vain mautonta ja väärin ajoitettua.

Ongelmat olivat yleisesti ottaen pieniä ja ne saadaan pienillä korjauksilla hoidettua. Mutta silti... sushissa on vain muutama raaka-aine, joten pienetkin virheet korostuvat helposti. Sääli. Nyt jopa Stockan sushi on parempaa.

Suurimman ongelman huomasimme juuri lähtiessämme. Vesipullo, kaunis ja kapeasuinen esine, ei ollut sisältä puhdas. Sen kaulaosa oli täynnä pientä riisin tärkkelystä muistuttavaa hiutaletta. Tuollaisten pullojen puhtaanapito on vaikeaa kotioloissakin, sillä niitä ei saa puhtaaksi koneella pesemällä.

Ai niin. Se talon oma soijakastike, joka oli vetistä on ihan tarkoituksella sellaista. Se on kuulemma Kikkoman-soijaa, joka jatketaan vedellä ja tilkalla sokeria. Ilmankos.... Tämä ei ole mitään ilkeämielistä panettelua, vaan tietolähteenä oli tarjoilija.

Aion mennä vielä tähän ravintolaan, mutta lähinnä juomaan ihania viinejä, nauttimaan mukavasta miljööstä ja ehkä joskus maistan yhden nigiriannoksen. Mutta ruoan vuoksi en enää tule - harmi.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 27€ Added: 12.04.2011
Rating: 3

Restaurant: Kebab Palace

Jätin falafelin ja kastikkeen lautaselle. Se tieto riittänee?

     
     
     
Experience: Lunch Price: 8€ Added: 24.09.2009
Rating: 1


Followers