Opens at 17:00

Torni

gourmet
Rating 3.9 / 5

Reviews (53)

Lemppari lounaspaikka. Mahtavat kala- ja lihaannokset ja herkulliset jälkiruoat.

     
     
     
Experience: Lunch Added: 20.04.2018
Rating: 0
Reviews older than 2 years
These reviews don't affect the average

Ihmiskunta ei ole keksinyt parempaa viikonloppupäivän aloitusta kuin monipuolinen ja laadukas brunssi hyvässä seurassa. Tällaista kiireisen elämän eskapismia tarjoaa keskellä Helsinkiä 30-luvun alusta asti jöpöttänyt ja historiankin kirjoista löytyvä hotelli Torni ja sen lauantaibrunssi. Edellisen kerran kävin brunssilla Tornissa syksyllä 2015, joten oli korkea aika pistää paikka uuteen testiin. Matkan varrella on brunssin konseptikin muuttunut. Brunssi on vain lauantaisin pitäen sisällään kaksi kattausta klo 12 tai klo 14.30. Brunssin hinta on vihreällä kortilla 30 euroa, ilman sitä 34 euroa.

Homma on hyvä aloittaa tervehenkisesti Virgin Mary -pisteen ääreltä. Tietämättömille tiedoksi, että kysehän on legendaarisen brunssijuoman Bloody Maryn siveästä pikkusiskosta. Hieno erilaistamiselementti brunssien niin usein kasvottomassa meressä!

Nettiin ei ole aukikirjoitettu Tornin brunssin antimia. Voin kuitenkin luvata, että nirsoimmillekin hapannaamoille löytyy järsittävää. Salaatteja on muutamia erilaisia, mm. peruna- ja couscouspohjaista. Punajuuri-homejuustocomboakin löytyy. Leikkeleistä löytyy mm. paahtopaistia ja chorizotyylistä makkaraa. Leipäosasto ei kalpene muille osastoille, sillä tarjolla on mm. focacciaa ja meikäläiselle pakollisia pikkupiirakoita. Ensimmäisen lautasen saa näistä täyttymään turhan helposti.

Toinen setti haetaankin brunssin sesonkiosastolta eli blininurkkauksesta. Nyt täytyy innokkaimpia kuitenkin muistuttaa, että Tornin blinit eivät edusta alan ylintä laatukymmenystä. Tornissa on nimittäin fuskattu vähän kaikessa. Blinit eivät olleet mehevän rapsakoita, vaan enemmänkin valmispinaattilättymeininkiä, mutta kyllä niitä muutaman söi. Tilpehööritkään eivät liiaksi vakuuttaneet. Kunnollisesta mätivalikoimasta on ihan turha haikailla – nyt mentiin merileväkaviaarilla ja mätimoussella. Smetana oli vaahdotettu tönkkömäiseksi. Sen sijaan suolakurkut ja katkarapuskagen maistuivat.

Välipalaksi ennen siirtymistä jälkiruokien pariin testasin vielä Tornin puurobaarin antimia. Tarjolla oli kolmea erilaista tuorepuuroa ja vispipuuroa. Tavalliseen puuroon Suomen puolustusvoimat on jättänyt minulle aamukuuden leiripuurollaan elinikäiset arvet, joiden parantumisennuste on huono. Mutta tuorepuurot ovat eri juttu. Maistoin eksoottista chiansiemen-kookos-ananas-limetuorepuuroa, jota avitin epäortodoksisesti mansikkahillolla. Aikamoinen makujen ilotulitus, joka kuitenkin maistaessa oli todella raikasta ja hurmaavaa.

Jälkiruokapuolella juustojen ja hedelmien lisäksi tarjolla oli myös suklaakakkua, tartaletteja, tiramisua ja karkkia. Karkki on hauska viritys brunssille. Jotenkin epäsovinnainen, mutta kuitenkin aina niitä löytää lautaseltaan. Tartaletit olivat hurmaavia pikkusuupaloja, joita löytyi kolmessa eri maussa (vadelma, karpalo, maitosuklaa). Suklaakakku ajoi asiansa, tiramisun jätin väliin. Kahvitermari tuotiin pöytään jo alussa ja siitä olikin helppo annostella tsuffetta omaan tahtiin.

Tornin miljöö huokuu historian tuomaa arvokkuutta ja rauhallisuutta. Isot ikkunat tuovat valoa ja tarjoavat näkymiä Yrjönkadulle ja Kalevankadulle. Tarjoilu sujui vähäeleisesti, mutta tehokkaasti. Aina oli siistiä niin omassa kuin buffetpöydissä. DJ operoi taustalla hillitysti.

Tornin brunssi on yltäkylläinen valikoima laatutasoltaan hyviä ruokia. Iso osa herkuista jäi testaamatta. Aallonpohja osui bliniosastoon ja tuntuikin, että ne ovat mukana vain vuodenajan vuoksi ja toimimassa eräänlaisena brunssin kärkituotteena – ehkäpä myös hinnannostattajana? Tornin brunssi edustaa silti vuodesta toiseen Helsingin brunssien kärkeä.

Lisää ravintola-arvosteluja löytyy blogistani:
https://tulinnainjasoin.blogspot.fi/

     
     
     
Experience: Breakfast / brunch Price: 30€ Added: 16.02.2018
Rating: 0

Ruoka on ihan hyvää ja palvelu vähän liian imelää hetkittäin, jotenkin kankean oloista. Tornin täytyisi kuitenkin jotenkin radikaalisti uudistua, sillä tällaisenaan se ei jaksa kiinnostaa/innostaa. Ja fiilistä heikentää se, kun usein joutuu ruokailemaan lähes tyhjässä salissa :( Aika tasapaksua ja tylsää siis!

     
     
     
Experience: À la carte Price: 65€ Added: 09.06.2015
Rating: 0

Nice atmosphere and definitely a high quality restaurant. However, I was a bit disappointed with main dishes. The trout was too salty that masked the other flavors, and duck breast was even chewy. No problem with desserts which were fresh and tasty.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 50€ Added: 22.03.2015
Rating: 1

Joulubuffet oli todella laadukas varsinkin kalapuoli. Pääruokia maisteltiin siiasta, fasaaniin ja tofupihviin jotka olivat herkullisia. Itse söin tofupihvin ja tomaattilisäke ja kylmä kastike olivat erittäin hyvä yhdistelmä. Lammas oli pettymys.
Pannakotta ja suklaamousse myös kivat pienet ja maukkaat sokeriset loppuun.
Tarjoilu oli perushyvää ja paikka kivan jouluinen.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 60€ Added: 20.12.2014
Rating: 0

Joulubuffet herkuteltu läpi. Laadukas kala- ja lihapöytä erikseen. Pääruoaksi siikaa ja jälkiruoaksi tähtianis-pannacottaa. Erittäin hyvä kokonaisuus. Palvelun taso huippua.

     
     
     
Experience: Lunch Price: 53€ Added: 16.12.2014
Rating: 0

Hyvää ruokaa ja palvelua!

     
     
     
Experience: À la carte Added: 13.11.2014
Rating: 0
     
     
     
Experience: À la carte Added: 22.02.2014
Rating: 0
     
     
     
Experience: À la carte Added: 20.02.2014
Rating: 0

Fantastinen ilta joka koostui täydellisesti tilanteen hermolla taiteilevan tarjoilijaherran ammattitaidosta, maukkaasta ruuasta ja tottakai mahtiseurasta! Tornissa ensimmäistä kertaa; pidin miljööstä, kompaktista ruokalistasta ja historian havinasta jota rakennus pitää sisällään. Menu chef oli herkullinen, lohta 45 C oli suussasulavaa kukkakaaleineen, kurpitsakeitto samettia, ja valitsemani pääruoka; ylikypsää possua, todella maukas, vaikka olikin ehkä ihan hivenen kuivaa. Välijuustona Mouhijärven herkkua ja lopuksi lakritsi creme brulee... ainoa joka ei saanut sukkia pyörimään jaloissa; liian imelää makuuni ja annos oli mahtipontisen menun päätteeksi liian iso, tosin sen kanssa saamani australialainen makea viini vei kielen mennessään! Illallisen jälkeen siirryimme American bariin drinkille, jossa ei sielläkään ammattitaito tai palvelualttius ollut kadoksissa! Iloinen yllätys!!

     
     
     
Experience: À la carte Price: 59€ Added: 20.03.2013
Rating: 0


Location

Kalevankatu 5, 00100 Helsinki - Route
020 1234 800
http://www.ravintolatorni.fi

Options