Closed now

Kosmos

finnish
Rating 3.8 / 5

Reviews (83)

Aito suomalainen ravintola legenda. Ikinä en ole saanut huonoa ateriaa täältä. Soveltuu parhaiten pitkiin lounaisiin. Pieni miinus tulee siitä, että paikka on poistanut listalta sieni juliennen. Palvelu on ehkä hiukan vanhoollista ja ei aina maailman ripeintä. Mielestäni kuuluu kuitenkin paikan "luonteeseen". Onneksi eivät ole remonteissa koskeneet sistukseen. Sisustuksen uusiksi tekeminen tappais tämän instituution. Oma suosikkini on paikan wiener schnitzel. Blinit alkuun vodkan kera, niin a vot ihmisen on hyvä olla!

     
     
     
Experience: À la carte Price: 60€ Added: 12.05.2019
Rating: 0
Reviews older than 2 years
These reviews don't affect the average

Kuttuuriravintolakierros jatkuu pitkällä viipeellä. Poika ei tykännyt tästä. Itselle maistui tarpeeksi sinappinen ja kapriksinen täytetty lehtipihvi. Duchessessa oli muskottia, sekin oli maukasta. Etikkaiset lisukkeet oli mahdutettu kolmen hengen pöytäkunnalle kolmeen pieneen kuppiin eikä mistään raikkaasta tai tuoreesta ollut puhettakaan. Tarjoilu oli jotenkin vanhanaikaista sekä hitaahkoa ja narikka tyly, mikä tietysti kuului hintaan. Ja hintahan oli melko suolainen tästä kaikesta. Mutta mitä sitä ei muutamasta politiikan ja taiteen tunnetusta henkilöstä ja karusta 60-luvun tunnelmasta maksaisi. Ainakin kerran elämässään.

     
     
     
Experience: À la carte Added: 01.05.2017
Rating: 0

Suomalainen antipasto: Kokonaisuudessaan hyvä. Kaikki muutoin ok mutta silakka oli vissiin uitettu etikassa, josta en tykännyt.

Täytetty lehtipihvi: Maistui todella vahvasti valkosipulille. Liian vahvasti, vaikka pidän valkosipulista. Erikoista on, että valkosipulia ei ole lainkaan mainittu tämän annoksen kohdalla. Kuitenkin pihvissa maistui vain valkosipuli ja sinappi. Kumpikin liian vahvasti. (Duchesseperunoiden kanssa oli oma vika, kun en tiennyt niiden olevan käytännössä perunamuusia.)

Suklaakakku ja viherherukkajäätelö: Semihyvä annos. Suklaakakkua melko pieni pala. Ei mitään valittamista, ei kehumistakaan.

Palvelussa ei mitään moittimista, paitsi yhdessä vaiheessa kesti todella pitkään että sain mitään juotavaa. Sekä viini- että vesilasini olivat tyhjänä pitkään. Siinä vaiheessa ei vielä ollut myöskään vesikannua, josta olisi voinut itse täyttää.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 53€ Added: 21.02.2017 View previous reviews (3)
Rating: 0

Käppyräksi kuivunut toast ja mauton vorschmack jota ei ollut kuumennettu kunnolla. Pieni jälkiruokakiisseli oli kelvollinen.

     
     
     
Experience: Lunch Price: 35€ Added: 02.05.2016
Rating: 1

Tilattiin alkuruoaksi paahdettu punajuurisalaatti minkä hinta oli 16e. kesti aikansa kun se saapui niin vähän salaattia lautasella ja punajuuren lohkoja suoraan purkista. Huomautettiin vanhoille tarjoilijamiehille asiasta ja saatiin tosi tylyä kohtelua takaisin. Kun tarjoilija suostui viemään salaatin bumerangina takaisin, niin otettiin takit narikasta ja lähettiin menee.pääruokakin oltiin jo tilattu, mutta tuommoinen palvelu ja ylihinnoittelu niin on parempi nostaa kytkintä.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 50€ Added: 11.12.2015
Rating: -5

Hyvä ruoka ja kiva palvelu. Muikut maistuivat. Upea kulttuuriympäristö.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 30€ Added: 01.10.2015
Rating: 0

Olin kahden ulkomaalaisen englantia puhuvan ystäväni kanssa Kosmoksessa syömässä. Tullessamme he eivät heti ymmärtäneet, että takit pitää jättää ovimiehelle. Ovimiehen oli erittäin epäkohtelias, suorastaan agreessivinen. Palvelu oli muuten välinpitämättömän neutraalia. Söin pastan, joka oli mielikuvitukseton. En kyllä toiste uskalla tuoda vieraitani Kosmokseen!

     
     
     
Experience: À la carte Added: 13.05.2015
Rating: 3

Meitä oli seitsemän hengen seurue. Istuimme pitkässä pöydässä heti oven vieressä. Noin puolessa välissä ruokailuamme alkoi henkilökunta siirrellä isoja palmuja edestakasin ravintolasalissa - todella epämiellyttävää. Se siitä miellyttävästä lounashetkestä ystävien kanssa. Tuli tunne, että pitää varmaan lähteä pois tieltä. Enpä toiste mene lounaalle.

     
     
     
Experience: Lunch Added: 27.12.2014
Rating: 0

Palvelu oli hyvää ja viihdyimme. Mutta, ruoka... Riekko consommé oli aivan käsittämättömän makuista. Teki tiukkaa olla "sivistynyt" ja syödä - kesken jäi. Hirvenlihas-annos oli maukas ja jälkiruoka menusta; lakritsi pannacotta kelvollinen. Aiemmin hyvä kokemus ruoasta. Mutta nyt jäimme miettimään, kannattaako tällä hinnalla...

     
     
     
Experience: À la carte Added: 09.11.2014
Rating: 0

Lampaan munuaiset mauttomia ja raakoja. Lisukkeena tarjottu peruna-ja juustofondant oli muodossa: pala porkkanaa, pala naurista ja pala palsternakkaa ja kaikki raakoja ja mauttomia.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 20€ Added: 29.10.2014
Rating: 0


Location

Kalevankatu 3, 00100 Helsinki - Route
(09) 647 255
http://www.ravintolakosmos.fi

Options