Opens at 16:00

Ravintola Kielo

Rating 3.9 / 5

Customer experience

Child friendly
Vegetarian

Reviews (40)

Kielossa en ole koskaan pettynyt. Suurin odotuksin lähdettiin testaamaan keväistä/kesäistä makumaailmaa.

Kielon hinnat ovat viime vuosina nousseet aika ravakasti. Tämä on valitettavasti karsinut käyntikertoja, sillä Kieloon ei viitsi mennä syömään vain yhtä ruokalajia. Kahden hengen illalliseen saa helposti ruokajuomineen menemään reilusti yli 150€.

Ruokalista oli todella yllätyksetön, suorastaan mielikuvitukseton. Parsa ja hollandaise veivät ajatuksia enemmän 80-luvulle kuin varsinaisesti kevääseen. Iänikuinen kuha köllötteli pääruokalistalla ja ainoa vähän harvinaisempi raaka-aine oli villisika, jota ei kuitenkaan ollut saatavilla. Myöskään jälkiruokalistan pavlovaa ei ollut saatavana, eikä sen tilalla ollut mitään listan ulkopuolelta.

Alkupalana Kielon herkuttelulautanen oli oikein mainio, maut herkullisia ja konstailemattomia. Hieman liiankin konstailemattomia: jotain pientä ekstraa olisi kaivannut sinänsä herkullisiin pikkupaloihin. Ruuat olivat nyt hyvin perinteisiä.

Pääruokana otin kuhaa, koska mitkään muut pääruokalistan vaihtoehdot eivät säväyttäneet. Villisian korvikkeena olisi ollut tavan viljapossua samaan hintaan kuin villisikaa, mikä mielestäni ei ole niin huokeasta raaka-aineesta sopiva menettely. Kuha oli paistettu oivallisesti ja sen lisukkeena ollut kastike ja kasvispaistos maukkaita, joskin suolaa olisi suonut olevan hieman vähemmän.

Jälkiruuaksi valitsin tartaletin, joka olisi kaivannut hieman kostuketta. Se oli melkoisen tuhti pläjäys, ehkäpä pienempi koko auttaisi tässä sillä tartaletti sinänsä oli todella herkullinen. Kahvit joimme, aveceja ei nyt jaksettu.

Palvelu oli asiantuntevan ystävällistä.

Ruoka oli hyvää, mutta mielikuvituksetonta ja näköalatonta, ihan toista mihin Kielon suhteen on aiemmin tottunut. Ruokalista oli yksinkertaisesti tylsä, ottaen huomioon räväkästi kallistuneet hinnat. Toivottavasti Kielo ei kallistu kaikkia miellyttämään yrittävän tasapaksuuden puolelle ja menemään siitä, mistä aita on matalin, sillä tässä paikassa on potentiaalia paljon enempään.

     
     
     
Experience: À la carte Added: 27.06.2016
Rating: 0
Reviews older than 2 years
These reviews don't affect the average

Otin tällä kertaa karelia menun.
Alkuruokana kielon herkkulautanen ei taaskaan pettänyt, upeita makuja joka suullisella. Suosikkini ehdottomasti sillikaviaari. Ainoastaan vorschmackiin olisin kaivannut hieman rasvaisuutta, maku kuitenkin kohdillaan. 10- /10

Pääruokana Kuhaa boullaibaisse kastikkeella.
Raaka-aineita oli kunnioitettu hienosti ja maistuivat sille mitä olivat. Maut olivat kuitenkin ehkä hieman liian hajallaan omaan makuuni. Joku yhdistävä ehkä raikastava tekijä jäi puuttumaan. 8/10

Jälkiruuan nimeä en muista, mutta kielossa nämä ovat aina olleet kohdillaan. jälkiruuasta 9/10

     
     
     
Experience: À la carte Price: 48€ Added: 30.07.2015
Rating: 3

Karelia menuu ei petä. Annokset ovat maukkaita ja annoskoko sopiva

     
     
     
Experience: À la carte Price: 48€ Added: 06.07.2015 View previous reviews (2)
Rating: -1

Suosittelen lämpimästi. Lisäksi mainitsemisen arvoista on erittäin hyvä miestarjoilija.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 30€ Added: 30.06.2015
Rating: -1

Hyvää ja taidokasta, mutta wau-efekti jäi uupumaan.

Kävimme täällä juhannuksen jälkeisellä viikolla, arki-iltana ja oli mukava huomata, että ravintolassa oli arkenakin mukavasti asiakkaita ja kuhinaa.

Alkupalaksi särkimoussea. Maistuvaa, kuitenkin kovin oli pieni ja vaatimaton annos. Pääruuaksi kuhaa. Ihan hyvää sekin, mutta sama tässäkin, jotain puuttuu. Jälkiruoka ja talon leipä veivät voiton tästä ateriakokonaisuudesta, nämä siis erityisen hyviä.

Juomat istui hyvin tunnelmaan, alkuun raikas cava ja ruokien kera riesling komppasi hyvin kokonaisuutta.

Palvelu oli vähintäänkin erityisen ystävällistä ja huomaavaista, täällä tunsi olleensa tervetullut.

Ravintola ulkoapäin ei hivele silmiä, mutta sisällä on harmonista ja tyylikästä tunnelmaa.

Niin, yhteenvetona voin ajatella, että kallista oli ja wau-efekti jäi puuttumaan. Mutta potentiaalia paikalla on, kyllä Joensuu tarvitsee fine dining paikan ja Kielo siihen varmasti kyllä pystyy!

     
     
     
Experience: À la carte Added: 29.06.2015
Rating: 1

Mentiin kieloon syömään pelkästään netistä löytyneiden arvostelujen perusteella. Paikan julkisivu ja terassi vaikutti ihan paikalliselta räkälältä. Onneksi uskaltauduttiin silti sisälle. Siellä oli paikat kunnossa. Palvelu oli hyvää ja ruokaa oli erinomaista! Syötiin vasikkaa ja ylikypsää härkää. Monia uusia oivalluksia ja puhtaita makuja. Ruoka maistui sille mitä se oli, eikä keinotekoiselle. Jälkiruoka oli tajunnan räjäyttävän ihanaa! Lyhyt lista oli plussaa, olisin voinut syödä lähes kaikki annokset. Suosittelen!

     
     
     
Experience: À la carte Added: 07.06.2015
Rating: 3

Kielossa ylikypsät lihat maistuvat aina samalta, joten söin edellisellä kerralla ainoastaan kasvisruokia. Annoksissa oli kunnianhimoa, mutta palsternakat, sellerit ja punajuuret oli jätetty aivan liian al denteksi. Kovia komponentteja oli lautasella liikaa. Maut olivat ok, mutta annosten syöminen vaikeaa.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 50€ Added: 20.03.2015 View previous reviews (3)
Rating: 0

Selvästi yksi Joensuun parhaista. Ei mitään eines mössöä vaan aitoja makuja varmasti paikan päällä valmistettua ruokaa. Usein myös paikallisten toimittajien raaka-aineita.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 49€ Added: 10.09.2014
Rating: 1

Luojan kiitos kaupungissa on yögrillejäkin ;)

     
     
     
Experience: À la carte Price: 100€ Added: 10.09.2014
Rating: -4

Aikainen päivällinen heti 16:00 jälkeen, harmaa sateinen maanantai 30. 6.
Lyhyt lista, mutta olisin voinut valita minkä alku/pää/jälkiruoan tahansa kuvauksen perusteella.
Oikeita,aitoja asioita oikeilla paikoilla. Yksityikohdat stemmas. Well, boileri remppa oli vissiin kesken, mutta tämä oli optinen seikka. Pääasia eli ruoka: yksi parhaimmista ellei paras Suomessa syömistäni päivällisistä. Yllätys, yllätys lopuksi espresson (cafe) kanssa löytyi kahta laatua grappaa, benissimo!
Saimme viimeisen päälle palvelua kolmen ruokalajin aterialle, neljälle hengelle. Mikä Chefin nimi onkaan - kunnia hänelle.
/kari k

     
     
     
Experience: À la carte Added: 03.07.2014
Rating: 4

Community

Fans

These people have marked this restaurant as a favourite.

People interested in this restaurant


Location

Suvantokatu 12, 80100 Joensuu - Route
(013) 22 78 74
http://www.ravintolakielo.fi/