Betoniporsas

117 reviews

Raaka-aineita kunnioittaen mahdollisimman yksinkertaisesti valmistettua ruokaa asiantuntevasti ja ystävällisesti tarjoiltuna.

Badges

Top critic: Reviewed the most(Top 5%)
Quality critic: Received the most +votes

Blog link

Reviews (110)

Restaurant: Savoy finnish

Jotakin puuttuu, en oikein tiedä mitä. Edellisestä kerrasta on aikaa, voi olla toistakymmentä vuotta. Mikään ei näytä muuttuneen, mikä on hyvä asia. Palvelu vanhanaikaisen tyylikästä, miljöö rauhallinen ja tietenkin näkymä Espalle upea.

Otamme suositusmenyyt Savoyn ja Aallon. Kasvissyönti ei ole kahdeksanteen kerrokseen asti vielä yltänyt. Vaihtoehtoa emme tosin kysyneet ja jälkikasvuni saa Aallosta kala-alkuruoan kun lihaa ei syö mielellään.

Ruoka on hyvin ammattitaitoisesti valmistettu. Yksikään elementti ei petä, ellei hiukan liian suolaista vasikkacarpacciota lasketa. Maut sopivat toisiinsa ja asettelu on kaunis ja huolellinen, mutta konstailematon.

Mutta, kaikesta huolimatta ruoka ei yllätä eikä saa innostumaan. Ei tule himoa saada uudelleen lisää. Parin päivän päästä on jo melkein unohtanut mitä on syönyt. Jää vähän hämmentynyt olo, mutta ei varsinaisesti harmitakaan.

Toivottavasti Savoy löytää vielä punaisen langan, ehkä askel kohti perinteitä, annosten yksinkertaistaminen ja selkeiden vahvojen makujen esiin tuominen voisi auttaa. Olisi kuitenkin hyvä että tällaisia perinteisiä ravintoloita säilyisi kaiken trendipelleilyn keskellä.

     
     
     
Experience: Lunch Price: 65€ Added: 19.10.2018
Rating: 0

Restaurant: sushi wa.gocoro sushi

No Contest! Stadin paras sushiravintola, ehkä jopa ainoa oikeasti hyvä.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 25€ Added: 16.01.2018
Rating: 1

Restaurant: sushi wa.gocoro sushi

No Contest! Stadin paras sushiravintola, ehkä jopa ainoa oikeasti hyvä.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 25€ Added: 16.01.2018
Rating: 0

Perusvarma. Matkaa Palemaan jonkin verran, joten ihan vakituisesti en käy, mutta mielellään käy kun on sopivasti aikaa. Ruoka on konstailematonta, hyvässä ja vähän huonossa. Yleensä ruoka on tehty suhteellisen yksinkertaisesti (pääraakka-aine + pottu + kasvislisäke) varmalla otteella ja laatu hyvin tasaista. Toisaalta mitään suuria yllätyksia tai makuelämyksiä ei ole luvassa. Satunnaisesti suolan käyttö karkaa lapasesta ja toisinaan soosi voi olla vähän eri opperasta.

Jos kahvin kanssa haluaa jälkkäriksi pientä makeaa, kannattaa ottaa muutama hyvä lepäpala ja lorauttaa hiukan hunajaa päälle - toimii niinkin. Toki ravintolan pieniä rahkamunkkejakin kannattaa kokeilla.

     
     
     
Experience: Lunch Price: 10€ Added: 14.11.2017
Rating: 0

Restaurant: Bodo

Spagetti ei ole nuudelia. Kävin noutamassa Original Tonkatsun, jossa liemi oli pakattu erikseen, mutta siihen hyvät asiat loppuvatkin. Ramenissa liemi on kaikki kaikessa ja tässä maistui hiukan possunrasva, eikä sitten juuri mikään muu. Nuudelit vaikuttivat spagetilta, mutta ihan varma en ole. Muutama possurullanpalanen, puolikas kananmuna ruokalusikallinen maissia ja muutama levän suikale ei oikeuta 12,90:n hintaan. Puolet siitä olisi ollut siinä ja tässä.

Vertailun vuoksi, esimerkiksi Wagamamassa ramenkulho maksaa suunnilleen saman verran ja laatu on aivan toista luokkaa. Erityisesti se liemi.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 13€ Added: 09.09.2017
Rating: 0

Restaurant: Gastro Cafe Kallio coffee, organic food,

Taas lounaita, kiitoksia!

***

Sylttyä. Sianpääsyltty on palannut ohjelmistoon ja sitä on luvassa keskiviikoista eteenpäin iltaruokalistaan – jos oikein ymmärsin. Tänään tiistaina sitä oli kuitenkin lounaslistalla osana kolmen ruokalajin lounaassa. Kun olin odottanut että pääsisi maistamaan, pakkohan sitä oli tilata.

Syltty on aika napakaksi puristettua, eli lihaa on paljon ja hyytelöä hiukan välissä. Täyttä tavaraa ja ihan muuta kuin kaupan alatoopit. Mietoa, mutta kaverina on lipstikalla maustettua sinappia. Tuttua makua en tunnistanut, sillä lipstikka ei kuulu(nut) suosikkimausteisiini. Tätä kannatta rohkeasti kokeilla, sillä poskilihat ovat yleensä otuksen kuin otuksen parhaat palat ja ihan sitä samaa lihaa se on, oli se sitten possun poskesta tai takamuksesta.

Pääruokana on kokonaisena paistettu meriahven, lisäkkeenä kirsikkatomaattia, kaprista ja punasipulia ja sitruunaa. Kala on parhaimmillaan näin valmistettuna, eikä annos kaipaa pottua eikä mitään muutakaan lisäkettä. Herkullista öljyä voi vähän nostella erinomaisella vähän hapatetulla patongilla suuhun.

Jälkiruokana pari palaa vanhaa comte-juustoa, jota olen maistanut ennekin, mutta sen kanssa tarjoiltu tomaatti-vaniljahilloke on melkoisen maistuva yllätys.

Pari aiempaa lounasta on ollut lupaavia, mutta tämä nosti pisteet melkein tappiin. Gastro Cafen lounaslista on lyhyt, mutta lyhyt lista kertoo että pieni ravintola luottaa siihen mitä tekee ja että raaka-aineet ovat todennäköisesti tuoreita ja ruoka juuri valmistettua. Konstailematonta raaka-aineita kunnioittavaa ruokaa. Ruokalista ei ole ehkä tavanomaiseen tottuneelle tuttu, mutta täällä kyllä uskaltaa tilata mitä vain kehtaavat listalle laittaa.

Jäätelö on hyvää sekin. Creme Fraiche -jäätössa mukava pieni happamuus ja raparperijäätelössä sitten lisää.

     
     
     
Experience: Lunch Price: 25€ Added: 11.08.2017
Rating: 0

Restaurant: Peking chinese

Silloin ennen. Kävin Pekingissä heti avaamisen jälkeen 1983 ja kaikki oli uutta eksoottista. Nyt pitkästä aikaa ja lounaaksi tarjolla oli kuivia kananpaloja kiisselissä ja mautonta possua. Parempia kiinalaisia on Helsingissä useita, olkoonkin että lähes kaikki ovat samanlaisia kiinalaista wokattua pikaruokaa tarjoavia. Enää ei eksoottisuudella pitkälle pötkitä, ruoka pitää myös olla laadukasta.

     
     
     
Experience: Lunch Price: 10€ Added: 07.08.2017
Rating: 0

Restaurant: Fisken på Disken oysters and fish

Var är den fisken då? Ensimmäisellä kerralla päätettiin ottaa maistelumenu, mikä osoittautui virheeksi, sillä muihin pöytiin kannettiin selkeämpiä annoksia ja keittiö sortui yliyrittämiseen. Alkuruoat vielä pelittivät miten kuten, vaikka tarjoilijan kertoma simpukkapasta oli ikävästi vaihtunut härkätartariin. Pääruokana ollut tonnikala karkasi täysin lapasesta ja pursotettuine pyreineen ja kolmine kastikkeineen oli makusekamelska joka peitti pääraaka-aineen lähes kokonaan. Jälkiruoka, mustikkapiirakka, oli jo gastronomista komiikkaa tai pelkkä huono vitsi. Varsinainen piirakka oli suunnilleen peukalonkynnen kokoinen ja sen vieressä läjä mustikkavaahtoa tai moussea tai mitä lie. Marenkimurut eivät taas tuo annokseen mitään muuta kuin turhaa sokeria. Sen rapean tekstuurin olisi saanut piirakan reunalla, jos sitä olisi annoksessa ollut. Maistelumenussa on yritetty fine dining -meininkiä, mutta se ei valitettavasti synny pursottamalla pyreitä ja asettelemalla nätisti, vaan se syntyy siitä että raaka-aineiden maut tulevat esiin. Eli pyreiden pursotus ja bonito-lastut vähemmälle, suolan kättö myös.

Ruokalistassa oli aika paljon tuotitavaraa kun läheltäkin saa hyvää ja tuoretta kalaa. Ainakin maistelumenussa kala oli aika pahasti kateissa. Olisi ehkä ollut viisaampaa ottaa fish & chips -annos tai kattilallinen sinisimpukoita.

Paikka on aika hälisevän meluinen, eikä suhteellisen huonosti toistettu musiikki auta asiaa, hiukan jo häiritsee keskustelua. Pidän kyllä White Stripesista, mutta en niinkään ravintolan taustamusiikkina. Palvelu on ystävällistä ja toimivaa.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 50€ Added: 12.02.2017
Rating: 0
Restaurant's response

Hei ja kiitos arvostelustasi. Paljon hyviä pointteja, kiitos niistä. Kehitämme menuamme jatkuvasti, joten tervetuloa kokeilemaan uutta kesämenuamme. Terveisin, Markus


Reviews older than 2 years
These reviews don't affect the average
Restaurant: Kuja Bar & Bistro

Hamburger tarkoittaa yksiselitteisesti jauhelihapihviä. Poikkesin lounaalla pitkästä aikaa ja tilasin tomaatti-mozarella -purilaisen. Satunnaisena kasvissyöjänä minulle kelpaa toki juusto-kasviskin, enkä suinkaan kaipaa lihaa, mutta lihattomuus pitäisi ilmaista selkeämmin. Jäi harmittamaan vain sen takia että purilainen oli huono. En jaksa ymmärtää kenen makunystyröissä makea kaalisalaatti, tomaatti ja pesto osuvat yhteen, varsinkin kun pestoon oli vielä sotkettu majoneesia. Mozzarellasta oli lisäksi saatu kumia, lieneekö vähärasvaista. Purilaisen ulkonäkö vastasi sotkuista makua ja ison tomaatin kovaa kanta oli jätetty annokseen.

Salaattipöytä ja leipä on Kujan parasta antia ja lounaalla ehkä kannattaa ottaa vain se. No, ranskalaiset olivat ok, eikä edellisen kerran tapaan tönkkösuolattuja.

     
     
     
Experience: Lunch Price: 10€ Added: 05.12.2016
Rating: 0

Restaurant: Ravintola Grön

Ei ehkä ihan jokaisen makuun? Huomasin että 'rikkaruohoguru' Sami Tallberg oli Gröniä kehunut ja kun olen monena vuonna villikasveja itsekin kerännyt, pitihän tämä testata. Odotukset olivat siis korkealla ja aika hyvin ne pystyttiin täyttämään. Tosin ’pysy kaukana tasting menuista’ -periaate sai vahvistusta.

Muut ottivat siis suositusmenun, itse halusin valita listalta. Nokkosilla maustettua ”Naan” leipää, hiillostettua kurkkua, yogurttia ja kevään ensimmäisiä yrttejä oli vaisu esitys ja kurkku loisti poissaolollaan ja yrtit vähän heinämäisiä, eli substanssia puuttui. Sen sijaan Paahdettua ja friteerattua punajuurta, mantelilla maustettua tuorejuustoa, raparperia ja raastettua tuorejuustoa. oli kerrassaan nerokas, olkoonkin että haarukaksi tarkoitetulla tikulla ei syöminen onnistunut. Suositusmenun Raakakypsennettyä nautaa, sinapilla maustettua lehtikaalia, lipstikkaa, suolattua ja savustettua keltuaista saivat jo seuralaisten suupielet ylöspäin.

Pääruokana kaikilla Grillattua ja merirapuliemellä maustettua ruijanpallasta, sipuleita, karhunlaukkaa, savustettua hasselpähkinää ja tattari ”bechamel”. Ruijanpallas jäi hiukan sivuosaan, mutta positiivisesta syystä, sillä annoksen päätähti oli purjo lisäkkeineen. Vertailimme suositusmenun ja á la carte -annosten kokoja ja suositusmenussa se oli jotakuinkin puolikas, siis pienempi kuin neljäs ruokalaji perustelee. Huomautimme ja saimme täydennykseksi ja vatsan täytteeksi alkuun toisen jälkkärin Siemennäkkileipää, säilöttyä mustikkaa, mustikan lehtiä ja raastettua vuohenjuustoa, joka oli erinomainen.

Varsinaiset jälkkärit Raparperi ”piirakka”, katajalla maustettua kermaa, raparperisorbettia, sitruunaverbenaa ja rapeaa katajaa ja Pihlajansilmugranita, mantelijäädykettä, karamellia, mesiangervomarenkia ja herakastiketta olivat erinomaisia nekin. Erityisesti omassani (jälkimäinen) maut olivat loistavasti tasapainossa. Mesiangervo kun on niin voimakas että helposti jyrää muut maut alleen.

Viinivalinnat osuivat kohdalleen, vaikka tipattomalla puolivuotisella en niitä itse tilannut. Sen sijaan otin paikan uutettuja mehuja, jotka ovat mainioita ruokajuomia, joskin pieni lasillinen on hiukan hintava (8€). Viimeisenä, vaan ei vähäisempänä, on mainittava leipä ja sen lisäkkeet. Erinomaista ja sopivasti hapatettua rapeassa kuoressa.

Palvelu on ystävällistä eikä annoskokopalautteesta tehty numeroa, vaan se tulkittiin asiakkaan mielipiteen mukaan. Ruoat esiteltiin riittävästi, mutta ylimääräistä teatteria ei ollut. Paikka on pieni ja keittiö salin kanssa samassa tilassa, mikä lisää hälinää, mutta minusta pieni hässäkkä vain vähentää fine dining -jäykkyyttä. Ihailua aiheutti keittiön täsmällinen toiminta ja siisteys.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 50€ Added: 15.05.2017
Rating: 1


Images


Followers

Following (1)


Lists

Bookmarks


Favorites