Betoniporsas

114 reviews

Raaka-aineita kunnioittaen mahdollisimman yksinkertaisesti valmistettua ruokaa asiantuntevasti ja ystävällisesti tarjoiltuna.

Badges

Top critic: Reviewed the most(Top 5%)
Quality critic: Received the most +votes
Hero: Updated vast amounts of information

Reviews (114)

Perusvarma. Matkaa Palemaan jonkin verran, joten ihan vakituisesti en käy, mutta mielellään käy kun on sopivasti aikaa. Ruoka on konstailematonta, hyvässä ja vähän huonossa. Yleensä ruoka on tehty suhteellisen yksinkertaisesti (pääraakka-aine + pottu + kasvislisäke) varmalla otteella ja laatu hyvin tasaista. Toisaalta mitään suuria yllätyksia tai makuelämyksiä ei ole luvassa. Satunnaisesti suolan käyttö karkaa lapasesta ja toisinaan soosi voi olla vähän eri opperasta.

Jos kahvin kanssa haluaa jälkkäriksi pientä makeaa, kannattaa ottaa muutama hyvä lepäpala ja lorauttaa hiukan hunajaa päälle - toimii niinkin. Toki ravintolan pieniä rahkamunkkejakin kannattaa kokeilla.

     
     
     
Experience: Lunch Price: 10€ Added: 14.11.2017
Rating: 0

Restaurant: Bodo

Spagetti ei ole nuudelia. Kävin noutamassa Original Tonkatsun, jossa liemi oli pakattu erikseen, mutta siihen hyvät asiat loppuvatkin. Ramenissa liemi on kaikki kaikessa ja tässä maistui hiukan possunrasva, eikä sitten juuri mikään muu. Nuudelit vaikuttivat spagetilta, mutta ihan varma en ole. Muutama possurullanpalanen, puolikas kananmuna ruokalusikallinen maissia ja muutama levän suikale ei oikeuta 12,90:n hintaan. Puolet siitä olisi ollut siinä ja tässä.

Vertailun vuoksi, esimerkiksi Wagamamassa ramenkulho maksaa suunnilleen saman verran ja laatu on aivan toista luokkaa. Erityisesti se liemi.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 13€ Added: 09.09.2017
Rating: 0

Restaurant: Gastro Cafe Kallio coffee, organic food,

Taas lounaita, kiitoksia!

***

Sylttyä. Sianpääsyltty on palannut ohjelmistoon ja sitä on luvassa keskiviikoista eteenpäin iltaruokalistaan – jos oikein ymmärsin. Tänään tiistaina sitä oli kuitenkin lounaslistalla osana kolmen ruokalajin lounaassa. Kun olin odottanut että pääsisi maistamaan, pakkohan sitä oli tilata.

Syltty on aika napakaksi puristettua, eli lihaa on paljon ja hyytelöä hiukan välissä. Täyttä tavaraa ja ihan muuta kuin kaupan alatoopit. Mietoa, mutta kaverina on lipstikalla maustettua sinappia. Tuttua makua en tunnistanut, sillä lipstikka ei kuulu(nut) suosikkimausteisiini. Tätä kannatta rohkeasti kokeilla, sillä poskilihat ovat yleensä otuksen kuin otuksen parhaat palat ja ihan sitä samaa lihaa se on, oli se sitten possun poskesta tai takamuksesta.

Pääruokana on kokonaisena paistettu meriahven, lisäkkeenä kirsikkatomaattia, kaprista ja punasipulia ja sitruunaa. Kala on parhaimmillaan näin valmistettuna, eikä annos kaipaa pottua eikä mitään muutakaan lisäkettä. Herkullista öljyä voi vähän nostella erinomaisella vähän hapatetulla patongilla suuhun.

Jälkiruokana pari palaa vanhaa comte-juustoa, jota olen maistanut ennekin, mutta sen kanssa tarjoiltu tomaatti-vaniljahilloke on melkoisen maistuva yllätys.

Pari aiempaa lounasta on ollut lupaavia, mutta tämä nosti pisteet melkein tappiin. Gastro Cafen lounaslista on lyhyt, mutta lyhyt lista kertoo että pieni ravintola luottaa siihen mitä tekee ja että raaka-aineet ovat todennäköisesti tuoreita ja ruoka juuri valmistettua. Konstailematonta raaka-aineita kunnioittavaa ruokaa. Ruokalista ei ole ehkä tavanomaiseen tottuneelle tuttu, mutta täällä kyllä uskaltaa tilata mitä vain kehtaavat listalle laittaa.

Jäätelö on hyvää sekin. Creme Fraiche -jäätössa mukava pieni happamuus ja raparperijäätelössä sitten lisää.

     
     
     
Experience: Lunch Price: 25€ Added: 11.08.2017
Rating: 0

Restaurant: Peking chinese

Silloin ennen. Kävin Pekingissä heti avaamisen jälkeen 1983 ja kaikki oli uutta eksoottista. Nyt pitkästä aikaa ja lounaaksi tarjolla oli kuivia kananpaloja kiisselissä ja mautonta possua. Parempia kiinalaisia on Helsingissä useita, olkoonkin että lähes kaikki ovat samanlaisia kiinalaista wokattua pikaruokaa tarjoavia. Enää ei eksoottisuudella pitkälle pötkitä, ruoka pitää myös olla laadukasta.

     
     
     
Experience: Lunch Price: 10€ Added: 07.08.2017
Rating: 0

Restaurant: Fisken på Disken oysters and fish

Var är den fisken då? Ensimmäisellä kerralla päätettiin ottaa maistelumenu, mikä osoittautui virheeksi, sillä muihin pöytiin kannettiin selkeämpiä annoksia ja keittiö sortui yliyrittämiseen. Alkuruoat vielä pelittivät miten kuten, vaikka tarjoilijan kertoma simpukkapasta oli ikävästi vaihtunut härkätartariin. Pääruokana ollut tonnikala karkasi täysin lapasesta ja pursotettuine pyreineen ja kolmine kastikkeineen oli makusekamelska joka peitti pääraaka-aineen lähes kokonaan. Jälkiruoka, mustikkapiirakka, oli jo gastronomista komiikkaa tai pelkkä huono vitsi. Varsinainen piirakka oli suunnilleen peukalonkynnen kokoinen ja sen vieressä läjä mustikkavaahtoa tai moussea tai mitä lie. Marenkimurut eivät taas tuo annokseen mitään muuta kuin turhaa sokeria. Sen rapean tekstuurin olisi saanut piirakan reunalla, jos sitä olisi annoksessa ollut. Maistelumenussa on yritetty fine dining -meininkiä, mutta se ei valitettavasti synny pursottamalla pyreitä ja asettelemalla nätisti, vaan se syntyy siitä että raaka-aineiden maut tulevat esiin. Eli pyreiden pursotus ja bonito-lastut vähemmälle, suolan kättö myös.

Ruokalistassa oli aika paljon tuotitavaraa kun läheltäkin saa hyvää ja tuoretta kalaa. Ainakin maistelumenussa kala oli aika pahasti kateissa. Olisi ehkä ollut viisaampaa ottaa fish & chips -annos tai kattilallinen sinisimpukoita.

Paikka on aika hälisevän meluinen, eikä suhteellisen huonosti toistettu musiikki auta asiaa, hiukan jo häiritsee keskustelua. Pidän kyllä White Stripesista, mutta en niinkään ravintolan taustamusiikkina. Palvelu on ystävällistä ja toimivaa.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 50€ Added: 12.02.2017
Rating: 0
Restaurant's response

Hei ja kiitos arvostelustasi. Paljon hyviä pointteja, kiitos niistä. Kehitämme menuamme jatkuvasti, joten tervetuloa kokeilemaan uutta kesämenuamme. Terveisin, Markus


Restaurant: Kuja Bar & Bistro

Hamburger tarkoittaa yksiselitteisesti jauhelihapihviä. Poikkesin lounaalla pitkästä aikaa ja tilasin tomaatti-mozarella -purilaisen. Satunnaisena kasvissyöjänä minulle kelpaa toki juusto-kasviskin, enkä suinkaan kaipaa lihaa, mutta lihattomuus pitäisi ilmaista selkeämmin. Jäi harmittamaan vain sen takia että purilainen oli huono. En jaksa ymmärtää kenen makunystyröissä makea kaalisalaatti, tomaatti ja pesto osuvat yhteen, varsinkin kun pestoon oli vielä sotkettu majoneesia. Mozzarellasta oli lisäksi saatu kumia, lieneekö vähärasvaista. Purilaisen ulkonäkö vastasi sotkuista makua ja ison tomaatin kovaa kanta oli jätetty annokseen.

Salaattipöytä ja leipä on Kujan parasta antia ja lounaalla ehkä kannattaa ottaa vain se. No, ranskalaiset olivat ok, eikä edellisen kerran tapaan tönkkösuolattuja.

     
     
     
Experience: Lunch Price: 10€ Added: 05.12.2016
Rating: 0

Restaurant: Ravintola Grön

Ei ehkä ihan jokaisen makuun? Huomasin että 'rikkaruohoguru' Sami Tallberg oli Gröniä kehunut ja kun olen monena vuonna villikasveja itsekin kerännyt, pitihän tämä testata. Odotukset olivat siis korkealla ja aika hyvin ne pystyttiin täyttämään. Tosin ’pysy kaukana tasting menuista’ -periaate sai vahvistusta.

Muut ottivat siis suositusmenun, itse halusin valita listalta. Nokkosilla maustettua ”Naan” leipää, hiillostettua kurkkua, yogurttia ja kevään ensimmäisiä yrttejä oli vaisu esitys ja kurkku loisti poissaolollaan ja yrtit vähän heinämäisiä, eli substanssia puuttui. Sen sijaan Paahdettua ja friteerattua punajuurta, mantelilla maustettua tuorejuustoa, raparperia ja raastettua tuorejuustoa. oli kerrassaan nerokas, olkoonkin että haarukaksi tarkoitetulla tikulla ei syöminen onnistunut. Suositusmenun Raakakypsennettyä nautaa, sinapilla maustettua lehtikaalia, lipstikkaa, suolattua ja savustettua keltuaista saivat jo seuralaisten suupielet ylöspäin.

Pääruokana kaikilla Grillattua ja merirapuliemellä maustettua ruijanpallasta, sipuleita, karhunlaukkaa, savustettua hasselpähkinää ja tattari ”bechamel”. Ruijanpallas jäi hiukan sivuosaan, mutta positiivisesta syystä, sillä annoksen päätähti oli purjo lisäkkeineen. Vertailimme suositusmenun ja á la carte -annosten kokoja ja suositusmenussa se oli jotakuinkin puolikas, siis pienempi kuin neljäs ruokalaji perustelee. Huomautimme ja saimme täydennykseksi ja vatsan täytteeksi alkuun toisen jälkkärin Siemennäkkileipää, säilöttyä mustikkaa, mustikan lehtiä ja raastettua vuohenjuustoa, joka oli erinomainen.

Varsinaiset jälkkärit Raparperi ”piirakka”, katajalla maustettua kermaa, raparperisorbettia, sitruunaverbenaa ja rapeaa katajaa ja Pihlajansilmugranita, mantelijäädykettä, karamellia, mesiangervomarenkia ja herakastiketta olivat erinomaisia nekin. Erityisesti omassani (jälkimäinen) maut olivat loistavasti tasapainossa. Mesiangervo kun on niin voimakas että helposti jyrää muut maut alleen.

Viinivalinnat osuivat kohdalleen, vaikka tipattomalla puolivuotisella en niitä itse tilannut. Sen sijaan otin paikan uutettuja mehuja, jotka ovat mainioita ruokajuomia, joskin pieni lasillinen on hiukan hintava (8€). Viimeisenä, vaan ei vähäisempänä, on mainittava leipä ja sen lisäkkeet. Erinomaista ja sopivasti hapatettua rapeassa kuoressa.

Palvelu on ystävällistä eikä annoskokopalautteesta tehty numeroa, vaan se tulkittiin asiakkaan mielipiteen mukaan. Ruoat esiteltiin riittävästi, mutta ylimääräistä teatteria ei ollut. Paikka on pieni ja keittiö salin kanssa samassa tilassa, mikä lisää hälinää, mutta minusta pieni hässäkkä vain vähentää fine dining -jäykkyyttä. Ihailua aiheutti keittiön täsmällinen toiminta ja siisteys.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 50€ Added: 15.05.2017
Rating: 1

Restaurant: Café Maku

Salon paras? Mukavan näköinen kauniisti sisustettu paikka ja odotukset olivat heti korkealla. Lisäksi mukavaa että vielä jossain kahvilassa on pöytiintarjoilu.

Listalla on vohvelimunakas, joka vaikutti niin eriskummaiselta että sitä piti kokeilla, otimme sen vuohenjuustolla ja pekonilla. Hauska ajatus ei valitettavasti toimi, sillä kahdelta puolelta liikaa paistetusta munakkaasta tulee kuiva nahka. Sisällä ollutta pekonia ei taas ollut paistettu tarpeeksi. Mukana reilu annos salaattia, mutta se on pilkottu niin atomeiksi että sen syöminen haarukalla ja veitsellä on aika haastavaa. kaiken kaikkiaan salaatti olisi aina hyvä repiä käsin, ei leikata veitsellä.

Jälkkäriksi otettu tuplaespresso ja kaakao ovat ehdottomasti parasta antia. Köyhät ritarit on tehty liian tuoreesta pullasta ja ovat toivottoman lötköjä. Se pitää tehdä vähän kuivuneesta. Hillona on varmaan markkinoiden halvinta mansikkahilloa, jossa mansikoita ei juuri ollenkaan ja lähinnä vaaleanpunaista sokerihyytelöä. Kermavaahto lienee purkista, tuskin paikan päällä vispattua. Juustokakku on moussekakku, niillä on selvä ero ja pohjan pitää olla repea, ei vettynyt ja pehmeä.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 10€ Added: 01.05.2017
Rating: 0

Restaurant: Roji

Mukava mesta. Ei ole tavallisilla kulkureiteillä ja jäänyt kokematta. Nyt kävin hakemassa kotiin satsit ja futomakin. Paikka pyörii pienellä henkilökunnalla, joten odottelemaan joutuu, mutta ei haittaa kun teetä saa odotellessa ja tykkään tällaisista pikkuravintoloista muutenkin.

Kiire ehkä vaikuttaa siihen että sushit eivät ole kovin huolellisesti tehtyjä. Riisi, se sushin tärkein perusasia, on täkäläisittäin harvinaisen hyvää, vaikka itse käytän hiukan enemmän etikkaa. Annoksessa on lohta ja siikaa, molemmat tuoreen oloisia (vaikka lauantai), mutta aika epätasaisesti leikattu. Harvassa sushiravintolassa tosin pääsee arvostelussa edes tähän asti.

Kalavalikoima on suppea ja esimerkiksi kuha loistaa poissaolollaan - sen sijaan näyttäisi olevan muikkua. Kysyin ovatko käyttäneet silakkaa, mutta joko eivät ymmärrä kysymystä tai en ymmärrä vastausta, mutta käsitin että lounasannoksissa on (ti,to?). Olisi erinomaista jos olisi. Katkarapu, josta en pahemmin välitä, on kuitenkin iso ja mehevä eikä tavallinen pieni pakastekuivattu. Toivottavasti MSC-sertifioitu, mutta en kehdannut kysyä, vaikka aina pitäisi.

Munakas (tamago) näyttää itse tehdyltä, mutta en ole täysin varma - keittiön seinällä kuitenkin roikkuu japanilainen neliskanttinen munakaspannu. Itse tehtyyn törmää todella harvassa paikassa, yleensä se on teollista pakastekamaa.

Futomaki on todella maukas ja siinä on joukossa japanilaisia hiukan makeita marinoituja sieniä. Joissain rullissa saattaa olla myös marinoitua kampyota (kurpitsankuori). Maku niin samanlainen että pienestä määrästä vaikea erottaa. En ole muissa sushipaikoissa nähnyt käytettävän.

Kallion paras sushimesta ei vielä tarkoita sitä että laatu olisi huippuhyvä - Rojilla on siihen vielä matkaa. Mutta kyllä tämä kriittiselle sushiharrastajalle ja 日曜板前lle hyvin kelpaa toisenkin kerran.

PS ろじ (roji) = kuja

     
     
     
Experience: À la carte Price: 13€ Added: 23.04.2017
Rating: 0

Restaurant: Happy Garden

'Vaasankadun' paras kasvisravintola. Vihreä Curry Tofua syödessä mietin että annos on huimasti parempi kuin mitä lähistön kasvisravintoloista saa. Liemestä en tosin ole varma onko siinä käytetty esimerkiksi kanalientä, mutta kaiketi tuosta vegaanisen versionkin saa tarpeen mukaan.

Suosikkiannokseni on kuitenkin Inkiväärikana, joka tuntuu olevan paikan suosituin annos. Vime aikoina ei ole myöskään ollut raaka-aineiden tuoreudessa valittamista.

     
     
     
Experience: Lunch Price: 8€ Added: 04.01.2017
Rating: 3


Images


Followers

Following