Kitchen is open

Fisken på Disken

oysters and fish
Rating 4.5 / 5

Oyster bar and fish restaurant. Pure and deep flavours.
Our restaurant is located in Kortteli on the 5th floor of Kamppi shopping center.


Reviews (8)

Onneton Fis´n´´ Chips
Alkupalat eli silakka ”bocarones” ja tartar ihan hyviä, tuo silakk- alkuruoka toki oli vain raakaa silkkaa, Sen lisuke-tapanadi olisi ehkä kaivannut rasvaisen kalan seurassa enemmän happoa tai edes suolaa. Turistille varmaan ainutkertainen elämys. Tartar oli perusesitys, ei kovin mausteinen.
Pääruokina olleet fish and chips olivat onneton esitys, vaikka nälissämme ne söimmekin. Kala oli kuivaa, ilmeisesti pakastimesta jo jonkin aika sitten sulatettua ja nesteensä hukannutta (turskaa?) Oman fileeni toinen pää oli aivan liian suolainen. Kuoressa oli ideaa: sesaminsiemen koristelu, mutta kuori oli paksu, kuiva, liian kova ja liian kauan liian kuumassa rasvassa uinut. ”Chips ” olivat pannulla paistettuja perunalohkoja, ajatuksena OK, mutta nämä myös osittain kärsivät ihan samoista vioista kuin kala. Liian paistettuja. Ihanan muodikkaat herneenversot eivät pelastaneet kokonaisuutta. Tekemällä kotona huolella kalapuikot ja uuniranskalaiset saa parempaa.

Kallit ja osittein mielestäni epäonnistuneet annokset eivät houkuta uuteen käyntiin.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 30€ Added: 14.09.2018
Rating: 0
Reviews older than 2 years
These reviews don't affect the average

Ravintola-alue on minusta tosi kiva. Tällä ravintolalla on keskeinen sijainti ja siinä oli mukava syödä.

Meitä oli 4 ja kaikki nautimme ruuasta. Tällaisessa ravintolassa on upea käydä illallisella. Ruoka oli erinomaista, tarjoilu aivan ihanaa.

Tulen uudestaan, kun seuraavan kerran käyn Suomessa. Suosittelen kalan ystäville.

     
     
     
Experience: À la carte Added: 06.12.2017
Rating: -1

Minulla on ollut ilo vierailla Fisken på Diskenissä kolmesti. Viimeisin kerta ei aivan yltänyt kahden ensimmäisen vierailun tasolle, mutta edelleen paikka jaksaa yllättää ja jollain oudolla tavalla viehättää minua, niin kuin lähes kaikki Korttelin paikat. Osterit ovat olleet poikkeuksetta tuoreita ja erinomaisia, kaikki ruokalajit ovat olleet maukkaita ja poikkeuksetta viinisuositukset ovat osuneet nappiin. Ehdottomasti vierailun arvoinen paikka, unohdin kokonaan illastavani "kauppakeskusravintolassa"! Menen ehdottomasti uudelleen.

     
     
     
Experience: À la carte Added: 10.11.2017
Rating: 0

Palvelu oli todella mukavaa ja jäimme juttelemaan tarjoilijan kanssa vielä pitkäksi aikaa dinnerin jälkeenkin. Muutama unohdus viinien tarjoilujen kanssa pääsi sattumaan, mutta viinipaketin viinit tuotiin kuitenkin mahd. pikaisesti jo tarjoiltujen ruokien kylkeen.

Otimme alkuun osterit ja ne olivat todella hyviä ja kastike sopi loistavasti. Syysmenu oli ihan hyvä, joskin matalalla lämmöllä kypsytetty "sateenkaarirautu" eli kirjolohi maistui harmiksemme vähän tunkkaiselta. Ruoka oli ihan jees, wow-fiilis ja makuelämykset jäivät vielä odottamaan ehkä seuraavaa visiittiä.

     
     
     
Experience: À la carte Added: 30.10.2017
Rating: 0

Var är den fisken då? Ensimmäisellä kerralla päätettiin ottaa maistelumenu, mikä osoittautui virheeksi, sillä muihin pöytiin kannettiin selkeämpiä annoksia ja keittiö sortui yliyrittämiseen. Alkuruoat vielä pelittivät miten kuten, vaikka tarjoilijan kertoma simpukkapasta oli ikävästi vaihtunut härkätartariin. Pääruokana ollut tonnikala karkasi täysin lapasesta ja pursotettuine pyreineen ja kolmine kastikkeineen oli makusekamelska joka peitti pääraaka-aineen lähes kokonaan. Jälkiruoka, mustikkapiirakka, oli jo gastronomista komiikkaa tai pelkkä huono vitsi. Varsinainen piirakka oli suunnilleen peukalonkynnen kokoinen ja sen vieressä läjä mustikkavaahtoa tai moussea tai mitä lie. Marenkimurut eivät taas tuo annokseen mitään muuta kuin turhaa sokeria. Sen rapean tekstuurin olisi saanut piirakan reunalla, jos sitä olisi annoksessa ollut. Maistelumenussa on yritetty fine dining -meininkiä, mutta se ei valitettavasti synny pursottamalla pyreitä ja asettelemalla nätisti, vaan se syntyy siitä että raaka-aineiden maut tulevat esiin. Eli pyreiden pursotus ja bonito-lastut vähemmälle, suolan kättö myös.

Ruokalistassa oli aika paljon tuotitavaraa kun läheltäkin saa hyvää ja tuoretta kalaa. Ainakin maistelumenussa kala oli aika pahasti kateissa. Olisi ehkä ollut viisaampaa ottaa fish & chips -annos tai kattilallinen sinisimpukoita.

Paikka on aika hälisevän meluinen, eikä suhteellisen huonosti toistettu musiikki auta asiaa, hiukan jo häiritsee keskustelua. Pidän kyllä White Stripesista, mutta en niinkään ravintolan taustamusiikkina. Palvelu on ystävällistä ja toimivaa.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 50€ Added: 12.02.2017
Rating: 0
Restaurant's response

Hei ja kiitos arvostelustasi. Paljon hyviä pointteja, kiitos niistä. Kehitämme menuamme jatkuvasti, joten tervetuloa kokeilemaan uutta kesämenuamme. Terveisin, Markus

Lounasmuikkuannos oli maukas & rapea ja hintansa (13,50 eur) väärti. Tunnelma "kauppakeskuksen ravintolakeskukseksi" sangen mukava, palvelustakin hyvät pisteet. Tulemme toistekin!

     
     
     
Experience: Lunch Price: 13€ Added: 11.01.2017
Rating: 0
Restaurant's response

Hei Yardstick! Kiva kuulla, että ruoka maistui ja kokemuksesi oli kaikinpuolin positiivinen. Tervetuloa uudelleen! Terv. Markus

Kävin naisystäväni kanssa Fisken på Diskenissä syömässä kun se näytti houkuttelevalta ravintolalta.
Kokemuksen mukaan ravintolalla on palvelu vielä vähän hakusessa.
Olimme varanneet pöydän etukäteen heti ravintolan avauduttua kello 13, ja pääsimme pöytään melkein saman tien. Tilasimme blinit alkupalaksi, pääruoaksi fish'n'chips molemmille ja jälkiruoaksi mantelikakkua ja suklaamoussea.
Blinit tulivat melko pian, mutta 10 € hintaiseksi annos oli onnettoman pieni. Etenkin mädin hotkaisi parina suupalana.
Pääruokaa saikin sitten odotella. Naisystäväni kysyi mikä siinä oikein kestää, ja vastauksena tuli että kala oli katkennut grilliin ja annokset piti tehdä uudestaan. Kyllä se katkennut kalakin olisi meille kelvannut. Huomasimme että naapuripöydissä meidän jälkeemme tulleet ihmiset saivat ruokansa aiemmin, tosin useimmat heistä eivät olleet tilanneet alkupaloja.
Kun se pääruoka lopultakin tuli 40 minuutin odottelun jälkeen, oli se kyllä todella hyvää, niin kuin fish'n'chipsiltä sopii odottaakin.
Pääruoan jälkeen meille tarjoiltiin mantelikakku, muttei suklaamoussea. Kysyin asiasta tarjoilijalta ja hän kertoi että hänen muistaakseen tilasimme vain yhden jälkiruoan.
Huomautin että kyllä siinä laskussa on molemmat jälkiruoat mukana, joten tarjoilija kysyi haluammeko me sen vai peruutetaanko tilaus. Oli jo kulunut yli puolitoista tuntia joten päätin peruuttaa tilauksen, ja tarjoilija hyvitti meille sen mantelikakunkin hinnan korvaukseksi.
Loppujen lopuksi itse ruoka oli kyllä herkullista, mutta ravintolalla tuntuu olevan palvelussa vielä opeteltavaa. Toivottavasti pian uutuudenviehätys hälvenee ja ravintolassa syönti sujuu joutuisammin ja helpommin.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 21€ Added: 18.12.2016
Rating: 0
Restaurant's response

Hei JIP! Kiitos palautteestasi. Pahoittelen ettei vierailusi sujunut parhaalla mahdollisella tavalla. Mukava kuitenkin kuulla, että ruoka maistui. Hyödynnämme palautetta jatkuvasti toimintamme kehittämisessä. Tervetuloa vierailemaan meillä uudemman kerran! Terveisin, Markus

Käytiin puolison kanssa syömässä viiden ruokalajin maistelumenu (44e), lasilliset skumppaa ja lasilliset valkkaria. Ruoka oli todella hyvää ja maukasta. Annokset olivat erittäin runsaita maistelumenuksi ja sai tehdä töitä, että lautasen sai tyhjäksi. Maut oli selkeät ja vahvat sekä erillaista rakennetta löytyi kivasti. Eniten pidimme molemmat hiillostetusta lohesta ja mieleen jäi myös sitruunarisoton vahva maku kampasimpukan kanssa.

Suosio oli selvästi vähän yllättänyt sillä hässäkkää oli. Pöytiin ohjausta sai odottaa 5 minuuttia ja tarjoilija vähän unohteli asioita (pahoitteli ja korjasi tilanteen mallikkaasti). Maistelumenuun syömiseen meni yhteensä 2,5h eli hieman joutui odottelemaan. Meitä odottelu ei haitannut koska ehdimme keskutella rauhassa ja ilmapiiri ravintolassa oli kiva.

Suositeltiin kavereillekin ja mennään varmasti itsekin uudestaan. Kannattaa varautua odottelemaan mutta eiköhän palvelu nopeudu kunhan ravintola on auki vähän pidempään. Hinta/laatu-suhteeltaan kyllä erinomainen paikka!

     
     
     
Experience: À la carte Price: 17€ Added: 11.12.2016
Rating: 0

Community

Images

Fans (1)

These people have marked this restaurant as a favourite.

People interested in this restaurant (1)


Location

Urho Kekkosen katu 1, 00100 Helsinki - Route
+358401971157
http://www.fisken.fi

Options