Foodiac
42 reviewsPaljon eri paikossa syönyt ( 94 maata tähän mmennessä) aikansa kuluksi aikansa kuluksi huomion arvoisia paikkoja arvosteleva herrasmies/mies/tyyppi. Yritän keksiä aina jotain positiivistakin, se vaan ei aina ole mahdollista, Toisaalta kaikista keskivertokuppiloista ei viitsi mitään kirjoitella. Minulla on kaksi skaalaa: paikallinen ja globaali, ja yleensä paikallisarvostelu (eat.fi) on lievempää kuin globaali mielipide (tripadvisor.com). Vertailun pohjana pidän sitä että ABC on 2 pistettä lähtökohtaisesti. Mäkkäri 1 pisteen paikka. 3 pisteen päikassa voi jo hyvin syödä arkena. Ei tähän maahan vaan mahdu kovin monta todella hyvä ravintolaa...
Badges
Blog link
Reviews (42)
These reviews don't affect the average
Lue ravintolakuvaus
Oikein hyvää, paikoin loistavaa fuusiota.
Donna Choo menussa vain alku dumplingit olivat varsin tavanomaisia ja toisen jälkiruoan paksu- ja rasvakuorinen jäätelöpallo eivät olleet samallla tasolla muun tarjoilun kanssa: kuin 80-luvun kiinalaisesta ravintosta. Kuitenkin ruoka 4/5. Ripeä , mutkaton, ystävällinen palvelu.
"Social dinign" tyyliin ruuat tulevat keittiön työtahdin, eivät asiakkaiden ehdoilla, välillä pöydälle ei oikein saa uutta ruokaa mahtumaan. "kaikki (valko) viinimme ovat hapokkaita" kerrottiin, ja olivat.
Meluisa ja pimeä paikka. Seurustelu kilpaa "huutamalla" isommassa pöydässä. Kokonaisuutena annan 3/5, minusta on miellyttävämpää illastaa perinteisemmässä ravintolamiljöössä.
Kannattaa käydä. Vahingossa menimme tähän vasta syksyllä avattuun paikkaan, eurooppalaiseen ravintolaan. Siisti, mutta vähän ”galsa” tila, harmaaksi maalatut betoniseinät ja hyvin tummat kalusteet, modernia, mutta varsinkin näin pimeään aikaan voisi olla muutakin. Pienet tuikut toki pöydillä, eikä ravintola mitään vuodenajoille mahda. Mutta ruualle mahtaa ja varsin onnistuneesti sittenkin. Otin burrataa alkuruuaksi: siis maukas mozzarellanyytti hajotettuna haudutettujen suolaisten magoldin lehtien päällä. Herkullista. Pääruuaksi valitsin paitaa ajatellen hiukan uhkarohkeasti simpukat tomaatissa. Leipä tarjottiin krutonkeina simpukoiden sisällä yhdessä lihan kanssa. On ollut näpräämistä. Hyvää muuten, mutta tomaattiliemi oli hiukan liian suolainen. Paitakin säästyi, mutta voisiko annoksen kanssa tulla vaikka hauska leukalappu, siitä saisi myös puheenaihetta. Jälkiruoka oli Madeleine leivokset mascarponella ja lemon curdilla, jotka kivasti sopivat kuohkean ja mantelisen pikku leivoksen kylkeen. Valitettavasti espresso tuli kylmässä kupissa valmiiksi puolihaaleana. Koneen päällä se alin kuppirivi kyllä lämpenee, mutta toinen ja kolmas kerros kyllä jäävät kylmiksi. Kuppi pitäisi höyryllä kuumentaa ensin. Toinen käynti on suunnitteilla koska alkuruuaksi oli mm. kanan sydämiäkin tarjolla. Kumppani oli hyvin tyytyväinen omii valintoihinsa myös: arancihit, kalaa ja endiivejä ja appelsiinijäätelö. Vain kalan tartarissa oli aika terävä sitruuna. Oikein hyvää itse juureen tehtyä hapanta valkoista leipää saa ostaa kohtuulliseen 2€/sämpylä hintaan. Annoskoko sellainen, että ei jaettavaa vaan ateria syntyy klassisesti kolmesta osasta/hlö, ellei nyt ole jollain ihme dieetillä. Pääruuissa ei ole yhtään puhdasta kasvisvaihtoa tällä hetkellä.
Varovaisesti toteutettua hyvää ruokaa.
4/5 pistettä helposti kokoon. Täydellisyyttä hipovalla tavalla tavalla toteutetuja aika perinteisä ruokia. Ei Suoranaista ilotulitusta,mutta oikein nautittavaa. Alkuruokina otimme naudan kielen: mieto,perinteisesti keitetty /haudutettu, jopa laimea. Lohi oli erinomainen ja sen lisukkeiissa jo onnistunutta kokeillua havaittavissa. Tuolloin listalla oli flank steak ja sitä molemmille pääruuaksi. Erinomaisen murea liha juurio sopivan medium miinus sisältä ja sen seurana perinteiset punaviinikastike ja peruna ( oliko myös palsternakkaa?) sose. Tätä juuri tarkoitan kun puhun täydelleisesti toteutetusta perinteisestä ohjeesta! Jälkiruuaksi jaoimme kvitteni-roobois-herukka pläjäyksen: sopivan raikas ja pieni. Viineissä "mielenkiintoisia" suodattamattomia luomuviineja tarjolla. Elävästi sali-isännän/tarjoilijan kuvaamia.
Aivan loistava hinta-laatusuhde kokonaisuudella!
Jonotusta seisten. Ei oikea ravintola, vaan ruokala. Porukkamme annioksista 2/3 onnistuneita: ei mitään erikoista,mutta perusitalialaista pastaa, Ihan hyvin maustettuja. Oma katkarapu-pinaatti-risottoni meni yli koska kokki joutui kuoksemaan hakemassa viiniä ja juustoa kesken annoksen teon. Edellisenkö tekijänkö ( mustiin pukeutunut vuoropäällikkökö?) olisikai pitänyt huolehtia aseman täyttämisestä ? Hieman löysää lisäksi. Eipä tulle tuonne asiaa uudestaan.
Ilo silmälle, ei niinkään kielelle.
Kokosimme valmiiden menujen sijasta omat yhdistelmämme : siikatartar ja pitkään haudutettu lammas tai ahvenfileet. Pinnalta "toholla" hillostettu siikatartar lupasi paljon iltaa ajatellen: sopiviksi paloiksi leikattua turetaa kalaa pienillä majoneesikastike- ja sitruunagaeelipisaroilla ja orvokinkukilla maustettu ja koristelu, mutta todella pieni annos kylläkin. Pääruoka ahven oli hyvin valmistettu, ilman erikoisia makuja, "kovin loivaa" oli ei niin innostunut kommentti. Rehellisyyden nimissä on sanottava, että lammaskerrottiin rasvaiseksi jo tilattessa. Mutta rajansa kaikella. Lammasraaka-aine oli vain kerta kaikkiaan alaarvoinen. Noin 80g paloista paremmassa oli arviolta 45-50g lihaa, loppu rasvaa ja huonommassa alle ruoklusikallinen lihaa ja loppu rasvaa ja kalvoja. Lisukkeena noin 2 ruokalusikallista sinänsä hyvin onnistunutta ohrattoa.
32 eurino annos ei saa olla tälläinen.
Mielenkiintoista että nyt tuo spelttinäkäriviipale (noin lyijykynän paksuinen ja 5cm pitkä) olikin tartarin päällä, kun se menussa on lampaan pisäke ja piimävaahtoa ei muistaakseni ollut lampaalla.
Illallisaika, 2 henkeä. 2vko sitten olimme vielä Koreassa. Alkuruokina korealaisittain maustettu salaatti ja friteeattu vihannes-kala sekoitus. Pääruokina nauta-ja porsasbulgogi. Kaikki nämä hyvin miedosti maustettu, suomalaiseen, eikä niinkään korealaiseen tyyliin, vaikka mausteet olivat selkeästi korealaiset. Lisäksi kun bulgogi tehdään keittiössä itse grillaamisen sijaan (joku laki/direktiivi?) olivat annokset paitsi viileitä myös upotettu valmiiksi maustekastikkeeseen. Sääli. Menun jälkiruokajäätelöstä en keksi kommentoitavaa. Koreassahan ei juuri jälkiruokia harrasteta. Espresso tehty kylmään kuppiin. Heikko 3/5 pistettä.
Takuulla viimeinen "burrito". Täysin mautonta kananlihaa, hiukan salaattia ja liraus valkoista kastiketta ,ranskankermaa? Kääritty paksuun kylmään vehntortillaa,päälle kaaadettu jostain purkista cheddar-dippikastiketta ja tarjillaan grillimaustettujen uppopaistettujen perunoiden kera. Täysin mauton käärö. 14,90€ on aika paksu hinta einesten tarjoilusta. Tarjoilijan mukaan lihaburritossa olisi ollut jotain makuja. Jää kyllä kokeilematta. Kaikkea sitä nälissään suostuukin syömaaän.
Kun ravintola tai ennemmin sen keittiömestari on saanut ensimmäisen Michelin-tähtensä täytyy se ansaita joka päivä uudestaan ja vielä enemmän yritystä vaaditaan sen seuraavan tähden tavoittelussa. Saattaa kai johtaa jonkinlaisiin yliyönteihinkin. Palace menu 6.4. tarjoaa parhaista kotimaisista ja norjalaisista raaka-aineista tehdyn taidokkaan kokonaisuuden. Koko Menu hinta on 164€, supistetummankin version saa. Kuva ohessa. Ruokalista (ainakin lähtökohtaisesti) tarjolla vain englanniksi, joka sekin, kuten mahdollisesti menun” pohjoismainen eksoottisuus” on ajateltu ulkomaisia vieraita ja ehkä varsinkin salaisia Michelin-agentteja varten? Annoksen ovat pieniä maistelusuupaloja, joten oli vain lieviä vaikeuksia saada kaikki kulumaan.
Miksi vain 4 pistettä?
Palacen kaviaari, mietoa ja kohtalaisen suurirakeista ei juuri tuonut lisää annokseen, ei oikeastaan maistunut ollenkaan. Samoin toinen arvokas kalaherkkku : muikun mäti oli sekoitettu munavoihin ja koko annoksesta jäi oikeastaan vain rasvakelmu suuhun. Kampasimpukka-annoksessa ei puhutellut, taas tuli tunne että hieno raaka-aine hukkui jonnekin.
Suositelu viini hintahaitarin alapäästä oli erinomaista.
Palacen kahvi sitten. Vaikutelmaksi tästä Pauligin pienpaahtimon heille erikoisesti paahtamasta kahvista jäi ravintolassa vaikutelma laihuudesta ja heikkoaromisuudesta. Saimme sitä mukaan ja ravintolan ohjetta mukaellen annoin sen hautua 3 minuuttia 92 asteisessa vedessä ja sitten suodatin sen ja kahvi juotiin kun se oli 75 asteista muutaman minuutin kuluttua. Ylitettyäni lievästi normaaliannostuksen laittamalla 6 mittaa kahvi /5 kupillista laihuusongelma poistui, mutta makua ei tullut lisää, joten pitää sanoa että ei tämä kyllä erikoisen hyvää kahvia ole.
TILAUSRAVINTOLAILTA: Yhdistyksemme vuosijuhlaillallinen.
Ymmärrän, että on vaikea tarjoilla 230 ihmiselle ruuat kuumina, mutta kun menu ja tulijamäärä on etukäteen tiedossa tulisi ruuan edes aineksiltaan olla sitä mitä luvataan tai edes muuten asiallista. Ravintopetos? Ainakin totaalinen riman alitus: vertaa tuotosta luvattuun menuun. Muka filettä eli ohut viipale kuivaa, kylmää sitkeää paistia ja, liian pippurinen valmiskastike, rupiset perunat, mauttomat vihannekset, kananmunan makuinen juustokakku ja sen seurana maaiman laihin kahvi. Kyseisessä tilaisuudessa ei siis ollut oikein mahdollisuutta palauttaa annosta ja pyytää vaikka hampurilainen tilalle. Kannustava kritiikki seuraavaksi: Kannattaisi varmaan jatkossa keskittyä ydinliiketoimintaan eli lonkeron ja siiderin myyntiin nuorisolle.