Foodiac

36 reviews

Paljon eri paikossa syönyt ( 84 maata tähän mmennessä) aikansa kuluksi aikansa kuluksi huomion arvoisia paikkoja arvosteleva herrasmies/mies/tyyppi. Yritän keksiä aina jotain positiivistakin, se vaan ei aina ole mahdollistas, Toisaalta kaikista keskivertokuppiloista ei viitsi mitään kirjoitella. Minulla on kaksi skaalaa: paikallinen ja globaali, ja yleensä paikallisarvostelu (eat.fi) on lievempää kuin globaali mielipide (tripadvisor.com). Vertailun pohjana pidän sitä että ABC on 2 pistettä lähtökohtaisesti. Mäkkäri 1 pisteen paikka. 3 pisteen päikassa voi jo hyvin syödä arkena. Ei tähän maahan vaan mahdu kovin monta todella hyvä ravintolaa...

Badges

Top critic: Reviewed the most(Top 5%)

Blog link

Reviews (35)

Restaurant: Korea House korean

Illallisaika, 2 henkeä. 2vko sitten olimme vielä Koreassa. Alkuruokina korealaisittain maustettu salaatti ja friteeattu vihannes-kala sekoitus. Pääruokina nauta-ja porsasbulgogi. Kaikki nämä hyvin miedosti maustettu, suomalaiseen, eikä niinkään korealaiseen tyyliin, vaikka mausteet olivat selkeästi korealaiset. Lisäksi kun bulgogi tehdään keittiössä itse grillaamisen sijaan (joku laki/direktiivi?) olivat annokset paitsi viileitä myös upotettu valmiiksi maustekastikkeeseen. Sääli. Menun jälkiruokajäätelöstä en keksi kommentoitavaa. Koreassahan ei juuri jälkiruokia harrasteta. Espresso tehty kylmään kuppiin. Heikko 3/5 pistettä.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 45€ Added: 05.06.2019
Rating: 0

Restaurant: Bull'et American Diner american

Takuulla viimeinen "burrito". Täysin mautonta kananlihaa, hiukan salaattia ja liraus valkoista kastiketta ,ranskankermaa? Kääritty paksuun kylmään vehntortillaa,päälle kaaadettu jostain purkista cheddar-dippikastiketta ja tarjillaan grillimaustettujen uppopaistettujen perunoiden kera. Täysin mauton käärö. 14,90€ on aika paksu hinta einesten tarjoilusta. Tarjoilijan mukaan lihaburritossa olisi ollut jotain makuja. Jää kyllä kokeilematta. Kaikkea sitä nälissään suostuukin syömaaän.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 15€ Added: 05.05.2019
Rating: 0

Restaurant: Palace

Kun ravintola tai ennemmin sen keittiömestari on saanut ensimmäisen Michelin-tähtensä täytyy se ansaita joka päivä uudestaan ja vielä enemmän yritystä vaaditaan sen seuraavan tähden tavoittelussa. Saattaa kai johtaa jonkinlaisiin yliyönteihinkin. Palace menu 6.4. tarjoaa parhaista kotimaisista ja norjalaisista raaka-aineista tehdyn taidokkaan kokonaisuuden. Koko Menu hinta on 164€, supistetummankin version saa. Kuva ohessa. Ruokalista (ainakin lähtökohtaisesti) tarjolla vain englanniksi, joka sekin, kuten mahdollisesti menun” pohjoismainen eksoottisuus” on ajateltu ulkomaisia vieraita ja ehkä varsinkin salaisia Michelin-agentteja varten? Annoksen ovat pieniä maistelusuupaloja, joten oli vain lieviä vaikeuksia saada kaikki kulumaan.
Miksi vain 4 pistettä?
Palacen kaviaari, mietoa ja kohtalaisen suurirakeista ei juuri tuonut lisää annokseen, ei oikeastaan maistunut ollenkaan. Samoin toinen arvokas kalaherkkku : muikun mäti oli sekoitettu munavoihin ja koko annoksesta jäi oikeastaan vain rasvakelmu suuhun. Kampasimpukka-annoksessa ei puhutellut, taas tuli tunne että hieno raaka-aine hukkui jonnekin.
Suositelu viini hintahaitarin alapäästä oli erinomaista.
Palacen kahvi sitten. Vaikutelmaksi tästä Pauligin pienpaahtimon heille erikoisesti paahtamasta kahvista jäi ravintolassa vaikutelma laihuudesta ja heikkoaromisuudesta. Saimme sitä mukaan ja ravintolan ohjetta mukaellen annoin sen hautua 3 minuuttia 92 asteisessa vedessä ja sitten suodatin sen ja kahvi juotiin kun se oli 75 asteista muutaman minuutin kuluttua. Ylitettyäni lievästi normaaliannostuksen laittamalla 6 mittaa kahvi /5 kupillista laihuusongelma poistui, mutta makua ei tullut lisää, joten pitää sanoa että ei tämä kyllä erikoisen hyvää kahvia ole.


     
     
     
Experience: À la carte Price: 164€ Added: 05.05.2019
Rating: 0

TILAUSRAVINTOLAILTA: Yhdistyksemme vuosijuhlaillallinen. Ymmärrän, että on vaikea tarjoilla 230 ihmiselle ruuat kuumina, mutta kun menu ja tulijamäärä on etukäteen tiedossa tulisi ruuan edes aineksiltaan olla sitä mitä luvataan tai edes muuten asiallista. Ravintopetos? Ainakin totaalinen riman alitus: vertaa tuotosta luvattuun menuun. Muka filettä eli ohut viipale kuivaa, kylmää sitkeää paistia ja, liian pippurinen valmiskastike, rupiset perunat, mauttomat vihannekset, kananmunan makuinen juustokakku ja sen seurana maaiman laihin kahvi. Kyseisessä tilaisuudessa ei siis ollut oikein mahdollisuutta palauttaa annosta ja pyytää vaikka hampurilainen tilalle. Kannustava kritiikki seuraavaksi: Kannattaisi varmaan jatkossa keskittyä ydinliiketoimintaan eli lonkeron ja siiderin myyntiin nuorisolle.

     
     
     
Experience: À la carte Added: 08.02.2019
Rating: 0

Restaurant: Ravinteli Bertha

Happamia ovat. .
Valittavana joko 4 tai nälkäiselle suositeltu 6 ruokalajin menu, siitä myöhemmin lisää...
Joukko nuoria ammattilaisia keittiössä tekee uusia versioita perinteisistä ruuista tutuilla raaka-aineilla. Suurimmalta osalta hyvin onnistuneesti, mutta esimerkiksi seitin seläke ja härän sydän eivät olisi kaivanneet väkiviinaetikassa uitettuja kaalinlehtiä tai "mummon kurkkuja". Lisäksi kokonaisuuteen kuului hyvin niukasti proteiinia, minkä takia aikaisen illallisen ja myöhäisen nukkumaan menon välissä ehti jo nälkä tulla uudestaan. Juomat: mikä on hyvä etikkaruoka viini? Ehkä toisena juomamenuvaihtoehtona tarjottu olut-menu olisi toiminut paremmin? Talon samppanja ja mielestäni yksinkertaisesti vielä raaka tempranillo olivat viinitarjoilun heikoimmat lenkit. Kalifornialainen täyteläinen ja lähes tammeamaton Chardonnay taas täysosuma.
Kiva paikka, jossa yritetään käydä uudestaan kun menu taas vaihtuu.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 65€ Added: 15.09.2018
Rating: 0

Restaurant: Fisken på Disken oysters and fish

Onneton Fis´n´´ Chips
Alkupalat eli silakka ”bocarones” ja tartar ihan hyviä, tuo silakk- alkuruoka toki oli vain raakaa silkkaa, Sen lisuke-tapanadi olisi ehkä kaivannut rasvaisen kalan seurassa enemmän happoa tai edes suolaa. Turistille varmaan ainutkertainen elämys. Tartar oli perusesitys, ei kovin mausteinen.
Pääruokina olleet fish and chips olivat onneton esitys, vaikka nälissämme ne söimmekin. Kala oli kuivaa, ilmeisesti pakastimesta jo jonkin aika sitten sulatettua ja nesteensä hukannutta (turskaa?) Oman fileeni toinen pää oli aivan liian suolainen. Kuoressa oli ideaa: sesaminsiemen koristelu, mutta kuori oli paksu, kuiva, liian kova ja liian kauan liian kuumassa rasvassa uinut. ”Chips ” olivat pannulla paistettuja perunalohkoja, ajatuksena OK, mutta nämä myös osittain kärsivät ihan samoista vioista kuin kala. Liian paistettuja. Ihanan muodikkaat herneenversot eivät pelastaneet kokonaisuutta. Tekemällä kotona huolella kalapuikot ja uuniranskalaiset saa parempaa.

Kallit ja osittein mielestäni epäonnistuneet annokset eivät houkuta uuteen käyntiin.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 30€ Added: 14.09.2018
Rating: 0

Restaurant: Coco grill

Varovainen maustaminen. Venezuela on maahanmuuttajien maa ja siellä on monia eri tyylisiä keittiö, tämä ravintola edustaa lähinnä eurooppalaista tyyliä, jossa on kisänä joitain etelä-amerikkalaisia piirteitä. Hämmästyttävän perinteinen mutta lupaavan lyhyt menu. Avokado, katkarapu (gambas) ja munakoiso alkuruuat: Hyvin valmistettuja, itseä otin katkarapuja, jossa ravintolan ruoanlaittotapa oli jo ilmeinen: hyvin valmistetut, mutta hyvin varovasti maustetut ruuat. Makeaa balsamicoa jokaisella alkuruokalautasella. Koristeena vain? Mielestäni ei sopinut muuten lähes maustamattomille katkaravuille hyvin. Pääruoka seurasi samaa linjaa: päivän kala (lohta) kananrinta ja paella kaikki hyvin valmistettu, paellassa maku ja mausteet kunnossa. Kananrintaosa olisi voinut tulla mistä tahansa ravintolasta. Todella isot annokset. Mutta onko “more is better” aina totta? Päivän suklaakakku oli hieman kuiva ikävä kyllä. Palvelua sai välillä odottaa.

     
     
     
Experience: À la carte Added: 05.01.2018
Rating: 0

Reviews older than 2 years
These reviews don't affect the average
Restaurant: Ravintola Huvila

Ravintola Huvila: Nyt kannatti tehdä mutka matkaan
Hyvä palvelu. Kiva vanha rakennus, hirret paljaana sisällä, vanha apteekki Terijoelta kuulemma. Ihan positiivinen vaikutelma heti alkuun.
Ruuat hyvin tehtyjä perinteisillä resepteillä varsin virheettömästi, vähän uutta twistiä mukaan. Cross kitchen italialaisella pohjalla tai jotain sinne päin. Ansaitsevat kyllä 4/5 pistettä. Alkuruuat: Lohi ”chevice” lainausmerkit menussakin, sokerisuolattua lohta höysteillä, joista rapumajoneesi sai nuoriso-osaston rypistelemään kulmiaan,mutta vanha Foodiac tykkäsi, toisena alkuruokana itse koottu annos: tuoremakkaraa sipulimajoneesilla, joka oli kuin mietoa hienojakoista perunasalaattia, oikein onnistunut lisuke makkaralle. Aranchineissa sisällä lammasjauhelihaa, uusi yhdistelmätuttavuus. Huvilan hampurilainen oli hyvä, ei erinomainen ihmeellinen, hieman hankala syödä korkeutensa vuoksi ”piikki” puutui. Ramen-keitto oli oikein hyvä, liemi voisi olla kirkkaampaa ( ja jonkin verran enemmän ruokahalua herättävämpää kuin nyt tarjottu ruskea liemi )Jonkunlaista lisäsyvyyttä siihen olisi kaivannut. Kauniita ruokia kokonaisuutena kaikki kyllä.
Jälkiruokina buttercream dacquise-leivos, makea, makea. Ja oikeaoppinen creme brule.
Toinen käyminen harkinnassa, mukavaa kun Helsingin ulkopuolelta löytää tälläistä.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 75€ Added: 03.03.2017
Rating: 0

Restaurant: Ristorante il Trio

Il Trio: pieni italianmatka. Mutkaton ei liian kumarteleva palvelu, pieni paikka, osa henkilökunnasta ilmeisesti Italiasta. Ihan positiivinen vaikutelma heti alkuun.
Ruuat hyvin tehtyjä perinteisillä resepteillä varsin virheettömästi, ei erikoisen innovatiivista, mutta ansaitsevat kyllä 4/5 pistettä. Sitä sai mitä tilasi. Antipastolautanen: salamia,kinkkua,juustoa, Mozzarella-salaatissa hyvälaatuista juustoa ja tuorepestoa kapriksista. Kasviscannelonet runsaassa maukkaassa kastikkeessa. Ainoa mietinnän paikka olivat toisen pääruuan, papardelle ai fungi, kastike ja sienet, mutta koska mukana oli myös tatin jalkaa täytyi ainakin osan sienistä olla tuireita, ehkä aromivahvennetta kastikkeessa saisi vähentää? Kirpeyttä oli mukana, mikä herätti epäilyn säilykesienistä.
Jälkituokina eräät täydellismmistä koskaan pannacotta ja tiramisu. Ja espresso vielä kuumassa kupissa!
Tänne vielä palataan.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 35€ Added: 03.03.2017
Rating: 0

Restaurant: Ravintola Santa Fe tex-mex

Väsynyt paikka. Keskeisen sijainnin lisäksi ei ole mitään syytä mennä. Rafla-ketjuun ( jonka muutkaan paikat eivät gourmet-elämyksiä tarjoa) kuuluva ketsusyöttölä. Taso ei ole laskenut avajaisista vuodelta 1991, jolloin hiiligrillatut annokset olivat todella uutta ja hyvää. Muu maailma vain on ajanut ohi ja vauhdilla. Ruokalista käsittää ihan samat tex-mex einekset kuin kaikkialla muuallakin mistä tahansa Amarillosta Myyrmäen ostoskeskuksen ravintolan kautta Rovaniemen Rossoon.
Ei teknisesti suurta vikaa annoksissa, ei poltettuja pihvejä, tai kylmää ruokaa, mutta ei mitään erikoista syytä ihastuakaan, niitä pikkoja, joissa kolmen kerran jälkeen on jo vaikea keksiä haluaako listalta mitään.
Keskeinen sijainti takaa kävijävirran.
P.s. voisiko sen Corona-olut mainoksen poistaa, kun ko. olutta ei ole ainakaan 10 vuoteen saanut Santa Fe:stä? Toki on tarjolla lievästi hiiva-aromista vapaata sielua.

     
     
     
Experience: À la carte Added: 22.01.2017
Rating: 0


Followers

Lists

Bookmarks


Favorites