JIP

50 reviews

Badges

Top critic: Reviewed the most(Top 5%)

Blog link

Reviews (49)

Restaurant: Restaurant Caverna international

Yliopistonkadun Caverna oli minulle uusi tuttavuus vaikka se on kuulemma ollut siellä jo vuosia.
Heti kun astuu ravintolaan sisään huomaa että on tullut hieman korkeamman tason paikkaan. Ravintola on todella avara ja sisustus on tyylikästä. Buffet-pöydissä on vaikka minkälaista ruokaa, tässä tulee suorastaan runsaudenpula. Ja kaikki tämä hintaan 39 € (poislukien alkoholijuomat).
Oman kokemukseni perusteella tämä on yksi Helsingin parhaista ravintoloista. Ruokaa on vaikka millä mitalla ja kaikki on maistuvaa. Grillipöydässä ruoat jopa noukitaan raakoina ja ravintola paistaa ne asiakkaalle paikan päällä. Henkilökunta on todella palvelualtista ja ystävällistä.
Miinusta tulee vähän siitä että ravintolan sisäänpääsy ei ole kovin esteetön, päästäkseen koko ravintolaan täytyy kävellä kahdet portaat alaspäin. Ravintola on myös aika kallis, vaikkei söisikään kovin paljon, hinta on silti vähintään 39 € per henkilö.
Kaiken kaikkiaan loistava kokemus mutta täällä ei viitsi käydä kovin usein.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 39€ Added: 02.02.2020
Rating: 0

Restaurant: Fuku

Ravintola Fukun viikonloppubuffet oli aikamoinen pettymys. Sushi oli näyttävästi aseteltu tarjolle mutta itse maku jätti aika paljon toivomisen varaa.
Sushi tuntui jotenkin rasvaiselta ja melkein limaiselta suussa. Yhden jättimakipalan jouduin sylkäisemään pois suustani koska en vain saanut sitä nieltyä. Yksi nigiri (varmaankin mustekalaa) oli niin sitkeä että pureskelin sitä varmaan kymmenen minuuttia. Misokeitto sen sijaan oli varsin maukasta, tosin jostain syystä tarjolla ei ollut lusikoita joten jouduin juomaan sen suoraan kupista.
Lämmin ruoka oli peruskiinalaisen tasoa, ihan menettelevää. Jälkiruokapöytä oli varsin runsas, mutta suklaakakku ja tuulihatut olivat sisältä jääkylmiä. Tuoreet hedelmät pelastivat kokemuksen.
Jälkiruoan jälkeen kaksi kuppia vihreää teetä tuntui hyvältä, sain huuhdeltua ruoan maut pois suustani.
Henkilökunta oli varsin ystävällistä ja palvelualtista. Itse ruoka vain oli aikamoinen pettymys. Olikohan tänä päivänä tarjolle asetetussa erässä jotain vikaa?

     
     
     
Experience: Lunch Added: 02.06.2019
Rating: 0

Restaurant: Funky Burger

Kauppakeskus Ainoassa käydessäni päätin pistäytyä Funky Burgerissa. Listalta löytyy tietysti hampurilaisia, mutta niiden lisäksi saa muitakin annoksia. Lounasaikaan paikalla on vielä lounasbuffet, mutta illalla on pelkkiä à la carte -annoksia.

Aiemmin toisaalla syömäni varsin pliisun "tulisen" hampurilaisen jälkeen päätin tilata tulisinta mitä löytyy eli Chili Burgerin ja siihen vielä Funkyn habanerokastikkeen päälle. Ranskalaiset kuuluvat annokseen, juomaksi otin hanavettä.

Annos tuli pöytään alle varttitunnin odottelun jälkeen. Habanerokastike olikin erillisessä kulhossa, tarjoilija sanoi että voisin annostella sitä itse oman makuni mukaan. Päätin ensin maistaa hampurilaista sellaisenaan ja katsoa sitten tarvitsenko habanerokastiketta. Ja tarvitsinhan minä. Sämpylän kansi pois, haarukalla kunnon sipaisu habanerokastiketta pihvin päälle ja kansi takaisin. Lopun habanerokastikkeen voikin sitten käyttää ranskalaisten dippaamiseen.

Ja kyllä siitä hampurilaisesta nyt tulikin tulinen. Hiki valui otsalta sitä syödessä ja hiuksetkin kastuivat. Kyllä minä sen kuitenkin syömään pystyin ja hyvän makuinenkin oli, varsinkin itse pihvi.

Kuitenkin vähän petyin huomatessani että Funky Burgerin kuuluisassa polkupyörä-maustetelineessä ei ole enää Poppamiehen kastikkeita, ainoastaan Tabascoa, Srirachaa ja jotain ihme chili-sinappia. Mutta onneksi Funkyn habanerokastike oli sen verran tulista ettei ylimääräistä chiliä edes tarvittu.

Palvelu oli ystävällistä ja ripeää eikä ravintolassa juurikaan tungosta ollut tähän aikaan illasta. Kaiken kaikkiaan hyvä kokemus hintaansa nähden.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 14€ Added: 03.04.2019
Rating: 0

Restaurant: Chico's Sello burgers & bbq

Kokemukseni perusteella Chico'sin taso on selvästi laskenut. Leppävaarassa käydessäni pistäydyin Sellon Chico'sissa koska en ollut käynyt Chico'sissa pitkään aikaan.

En tiedä onko tämä vain Leppävaaran erikoisuus mutta ruokalista oli muuttunut ihan erilaiseksi kuin mitä Chico'silta olin odottanut. Yhtään tuttua annosta ei ollut listalla.

Päädyin kuitenkin tilaamaan Hot Holy Smoke Burgerin koska minulla oli aiempia posiitivisia kokemuksia Chico'sin tulisista hampurilaisista. Yllätyksekseni hampurilaiseen ei edes kuulunut ranskalaiset vakiona vaan ne piti tilata erikseen, lisämaksusta. Tilasin ranskalaiset pinkin aiolin ja parmesaanin kanssa.

Ruoka tuli pöytään kohtuullisen nopeasti. Ranskalaiset oli asetettu erilliseen kulhoon. Hampurilainen olikin pienempi kuin olin odottanut. Kun sitten söin annoksen, hampurilainen oli ihan hyvän makuinen, mutta ei mitenkään erikoinen. Vaikka annoksen nimi on "Hot Holy Smoke Burger" niin tulisuudesta ei ollut tietoakaan. Olen syönyt tulisempia hampurilaisia Hesburgerissa ja McDonald'sissa.

Laskun loppusummaksi tuli 19 € vaikka tilasin vain hampurilaisen ja ranskalaiset ja juomaksi pelkän hanaveden. Annoksen kokoon ja makuun nähden se oli kyllä hieman ylihinnoiteltu.

Kiitosta tosin ravintolalle ripeästä ja ystävällisestä palvelusta vaikkakin itse ruoassa oli kyllä parantamisen varaa.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 19€ Added: 31.03.2019
Rating: 0

Restaurant: Bangkok 9

Hetken mielijohteesta päädyin City-Centerin ravintolaan Bangkok 9 puoli tuntia ennen sulkemisaikaa.

Pääruoat vaikuttivat kovin kalliilta eikä ollut kovin nälkä, joten päätin tilata pelkän alkupalan. Yritin ensin tilata tulisen porsaanliha-alkupalan mutta tarjoilija sanoi että se oli loppu. Yritin sitten tilata toisen tulisen porsaanliha-alkupalan mutta sekin oli loppu. Päädyin sitten vähemmän tulisiin kanansiipiin.

Istuin pöytään ja minulle tarjoiltiin vesikannu saman tien. Ravintola oli pikku hiljaa menossa kiinni mutta asiakkaita kyllä riitti joten jouduin odottamaan ruokaani hieman aikaa.

Yllättäen minulle tarjoiltiin alkoholiton inkiväärijuoma täysin pyytämättä. Oletin että koska en pyytänyt sitä en joudu sitä maksamaankaan. Ruokani tuli pöytään noin 20 minuutin odottelun jälkeen, ja tarjoilija kysyi vielä halusinko riisiä mukaan. Se ei maksanut ylimääräistä joten otin sen.

Kun olin päässyt syömään tarjoilija tulikin jo ottamaan maksua. Maksoin saman tien jotta sain syödä rauhassa. Riisin kanssa kanansiipiannos olikin varsin täyttävä.

Itse kanansiivet olivat loistavan makuisia mutta olisivat saaneet olla tulisempia. Riisi oli ihan peruskamaa, hyvää ja täyttävää muttei mitenkään erikoista. Annos tarjoiltiin jonkinlaisen kasvinlehden päältä. En tiennyt oliko sekin tarkoitettu syötäväksi vai ei mutta söin sen kumminkin. Se oli hyvän makuinen mutta vähän sitkeä.

Ruoka oli ihan hyvää thaimaalaista tasoa mutta erityisiä kehuja täytyy antaa henkilökunnan palvelualttiudesta. Tilasin 6 € kanansiivet ja sain niiden lisäksi inkiväärijuoman ja kulhollisen riisiä, ja loppusumma oli tasan se 6 €. Missään vaiheessa minua ei tultu mitenkään hoputtamaan vaikka ravintola oli jo menossa kiinni. Tarjoilija vain pyysi minua maksamaan saman tien koska hän oli laittamassa kassaa kiinni. Sen toki ymmärsin.

Ruokalistalla on neljä eri tulisuusastetta: mieto, tulinen, erittäin tulinen ja Thai-tulinen. Kanansiipeni olivat tasoa mieto ja ne menivätkin ihan kevyesti. Joskus toiste pitää kokeilla niitä erittäin tulisia ruokia, luulen että Thai-tulinen on minulle jo liikaa.

Kokonaisuudessaan positiivinen kokemus sekä ruoan että henkilökunnan palvelualttiuden vuoksi.

     
     
     
Experience: À la carte Added: 08.03.2019
Rating: 0

Restaurant: Pasta Box Iso-Omena

Pasta Box löytyi Ison Omenan varsin laajasta ravintolavalikoimasta. Päätin valita Spaghetti Carbonaran koska tykkään kyseistä ruokalajista.

Pasta Boxin Spaghetti Carbonaran saa joko munankeltuaisen kanssa tai ilman. Päätin valita ilman, koska se minun mielestäni peittää muut maut alleen, vaikkei se välttämättä aidon italialaista olekaan. Koska tykkään tulisesta ruoasta valitsin vielä chili-kastikkeen mukaan, maksoi 0,50 € ylimääräistä.

Pasta tuli pöytään todella nopeasti, ehdin odotella alle 10 minuuttia. Ensin oli vähän vaikea tajuta kuinka sitä edes syödään, mutta kun katsoin muita asiakkaita, tajusin että se pitää syödä suoraan siitä laatikosta. Se onnistukin todella hyvin.

Pasta Carbonara oli todella hyvän makuista, yksi parhaista joita olen syönyt, muttei välttämättä ihan paras. Miinukseksi tästä pitää antaa että valitsemani annoskoko eli keskikokoinen ei ihan riittänyt viemään nälkää mutta maksoi silti yli 10 €.

Ravintolan henkilökunta on todella ystävällistä ja palvelualttiita. Suosittelen tätä ravintolaa jos on tarve saada maistuva lounas lyhyessä ajassa.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 13€ Added: 25.02.2019
Rating: 1

Restaurant: Ravintola Rioni Georgian

Haukilahden ostarille, lähelle vanhaa suosikkiani E. T.Charlieta on tullut uusi georgialainen ravintola Rioni joten päätin käydä testaamassa sen kun Haukilahdessa päin liikuin.
Ravintola osoittautui yllättävän pieneksi, mutta koska käydessäni siellä ravintola oli melkein tyhjillään ei vapaan pöydän löytämisessä ollut ongelmaa. Sisustus on mukavan georgialaisen näköistä. Baaritiskin yläpuolella lukee liitutaulussa jotain georgiaksi josta en ymmärtänyt sanaakaan.
Tervehdittyäni tarjoilijaa heti ensimmäinen yllätys oli ettei tarjoilija puhukaan suomea. Ei se mitään, molemmat osasimme hyvin englantia joten istuin pöytään, sain ruokalistan ja pääsin tilaamaan.
Listan annokset näyttivät aika houkuttelevilta mutta myös aika hintavilta. À la carte -listalta löytyy vain muutama annos alle kahdenkympin. Päätin kuitenkin tilata chashushulin (en osaa lausua tuota oikein) koska se näytti kuvauksen perusteella houkuttelevalta.
Annos tuli ennätyksellisen nopeasti pöytään, olin varmaan odottanut korkeintaan viisi minuuttia. Annos oli aseteltu puiselle lankulle jossa vasemmalla oli itse ruoka rautaisella pannulla, keskellä kaksi palaa georgialaista leipää ja oikealla pieni kulhollinen vihersalaattia.
Upotettuani lusikan pataruokaan ja maistettuani sitä yllätyin siitä että tässähän oli pelkkää lihaa, alla ei ollutkaan riisiä tai perunoita. En tiedä olisiko niitä saanut tilaamalla erikseen lisähintaan, vai eivätkö ne kuulu georgialaiseen keittiöön. Pataruoka oli joka tapauksessa maukasta ja oivallisen mausteista. Georgialainen leipä oli myös todella hyvää, mursin siitä paloja ja kastoin lihapataan.
Ravintolasta olisi saanut aitoa georgialaista viiniä mutta koska olin liikkeessä keskellä päivää enkä halunnut tuhlata paljon jätin sen väliin ja otin ruokajuomaksi pelkkää vettä. Sen sai ilmaiseksi.
Kesken ruokailuni paikalle tuli myös joku pariskunta joka tilasi ison liharuoan. Olisin ottanut sen ellei se olisi ollut niin kallis. Ehkä jonain toisena kertana.
Loppujen lopuksi hyvä kokemus jäi tästä ravintolasta. Jos tästä jotain miinusta on annettava niin lievästä ylihinnoittelusta. Mutta on sitä pääkaupunkiseudulla paljon kalliimpiakin ravintoloita.
Tulen varmasti toistekin jonain päivänä.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 19€ Added: 11.02.2019
Rating: 0

Restaurant: Ohranjyvä pub restaurant

Kävin Ohranjyvässä pubivisassa ja samalla ruokailemassa koska lista näytti herkulliselta.

Päädyin tilaamaan Ohranjyvän Puerto Ricon pannun koska annoksen sisältö (kahta eri lihaa, herkkusieniä ja mausteita) kuulosti herkulliselta. Niin päätyi koko muukin seurue paitsi yksi joka otti wieninleikkeen.

Kun annokset saatiin pöytään aloin katumaan päätöstäni. Olisin sittenkin halunnut wieninleikkeen tai jopa pippuripihvin.

Söin kuitenkin sen Puerto Ricon pannun, ja se oli kyllä ihan hyvää. Liha ja herkkusienet olivat maittavia, mutta olisin kaivannut niitä lisää. Seurueen toinen jäsen kehui kastiketta "jumalalliseksi" mutta minun mielestäni se oli vain herkullista.

Kolmas seurueen jäsen otti jälkiruoaksi lettuja, ja hänen mukaansa annos oli hyvän makuinen, mutta liian pieni. Itse en ottanut mitään jälkiruokaa.

Bonusta mukavasta ilmapiiristä, hyvästä olutvalikoimasta ja ystävällisestä henkilökunnasta.

Jos joskus näin ei-manselaisena eksyn Ohranjyvään uudestaan taidan tilata jonkun pihvin.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 17€ Added: 17.12.2018
Rating: 0

Restaurant: Jack The Rooster

Tampereen rock-henkinen ja burger-painotteinen ravintola.

Koska olimme paikallla talvella, emme edes vaivautuneet terassille vaan menimme suoraan sisätiloihin ruokailemaan.

Ravintolasta saa kuulemma Suomen tulisimman hampurilaisen mutta sitä en uskaltautunut edes kokeilemaan, sen verran muistoja on Helsingin Gringos Locosista.

Sen sijaan otin Pastaller Universe -pastan jossa mainittiin olevan chiliä. No, ei se chili siinä tuntunut lainkaan. Lisäsin mukaan Barbados-chiliä ja Satan's Revenge -chiliä ja vasta sitten alkoi polte tuntumaan.

Toinen seurueen jäsen söi Mastodont-hampurilaisen ja kuulemma piti siitä oikein kovasti.

Oman kokemukseni mukaan ihan mukava ravintola muttei mitenkään erikoinen. Bonusta rock-henkisestä sisustuksesta ja ystävällisestä henkilökunnasta.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 16€ Added: 17.12.2018
Rating: 0

Restaurant: Ravintola Kylä

Yksi Tapiolan parhaista ravintoloista, mikä näkyy myös hinnassa.

Loistava sijainti, viihtyisä miljöö, asiantunteva ja avulias henkilökunta. Silloin vielä kun olin Keilaniemessä töissä täällä tuli monesti käytyä lounaalla, yleensä söin päivän kalan, joka oli todella hyvä lounaskokemus mutta ei mitenkään erityisen gourmet-tasoa.

Tämä arvostelu kuitenkin koskee ensimmäistä kertaa kun kävin täällä syömässä à la carte -listalta. Ravintola oli juuri avannut parsamenunsa. Seuralaiseni otti lohta, risottoa ja parsaa, minä taas otin härän marmorifilettä, kasviksia ja parsaa.

Molemmat annokset olivat hyviä. Seuralaiseni kehui laadukasta risottoa, minä taas pidin mausteisesta marmorifileestä, johon kuului myös ripaus chilipippuria.

Jälkiruoaksi otimme valkosuklaajäädykettä ja raparperi-juustokakkua. Molemmat jälkiruoat olivat todella hyviä.

Ainoa negatiivinen asia koko kokemuksessa on hinta-laatusuhde. Koko ateria maksoi yhteensä 71 €. Siihen hintaan nähden olisimme odottaneet saavamme vähän isommat annokset. Onneksi olimme jo ehtineet syödä lounaan samana päivänä.

Salaattipöytä olisi auttanut, mutta sitä ei ravintola Kylässä näytä olevan. Onneksi sentään saimme leipäkorin.

Muuten kyllä kokonaisuudessaan todella hyvä ravintolakokemus Tapiolassa.

     
     
     
Experience: À la carte Price: 29€ Added: 20.05.2018
Rating: 0


Images


Followers

Lists

Bookmarks


Favorites