Kitchen is open

Bangkok 9

Rating 3.9 / 5

Customer experience

Child friendly
Vegetarian
Special diets

Reviews (7)

Ihanan autenttinen, uusi lempparithai Helsingissä! Bangkok 9:n ehdottomiin etuihin kuuluu sen sijainti. Citycenterin pari vuotta sitten uudistetussa ravintolamaailmassa sijaitseva thaikku on yllättänyt nyt moneen otteeseen myös ruoallaan. Ravintola on lähes aina sen ohittaessani täynnä, ja pöytävarauksen tekeminen ilta-aikaan on suositeltavaa. Olen vieraillut ravintolassa kahteen otteeseen, ja molemmilla kerroilla saanut erinomaista ja mielestäni erittäin autenttista thairuokaa.

Ravintolan sisustus on melko moninaista ja runsasta, ja tunnelmaa luo myös hyvin harkittu ja toimiva valaistus. Krääsää ei ole liikaa ja pöydät ovat mukavan rustiikkiset. Ravintolassa on miellyttävää istua useita tunteja, vaikka palvelu onkin keskivertoa, kuten useassa aasialaisessa ravintolassa olen joutunut toteamaan. Palvelu sikseen - ruokaahan tänne on tultu syömään.

Á la carte -vierailuni aikana tilasin alkupalaksi friteerattua tofua chilikastikkeella ja pääruoaksi tofuwokkia. Alkupalan chilisoosi meinaa viedä tajun, mutta chilin ja tulisuuden ystäville nämä ovat varmasti miellyttäviä kokemuksia. Kerrankin siis paikka, jossa tulinen ei tarkoita vain srirachaa. Alkuruoka on aseteltu todella kauniisti jollekin lehdelle ja koristeltu tyylikkääksi. Pääruoat tulevat kukin omalla pannullaan ja lisukeriisi jaetaan pöydän kesken. Pääruoan tofu on hyvää perustofua, ja itse wokin maut päätähuimaavia. Jokainen vihannes on tuore ja sen maistaa! Kastikkeessa on kaikki maut tasapainossa ja ruokaa myös on riittävästi. Juomavalikoima on runsas niin alkoholittomien kuin alkoholillistenkin osalta, ja erityisesti mieltä ylentävä on erikoislimonadien valikoima.

Vierailin ravintolassa kymppiviikkojen aikaan, mutta normaalipäivänäkään hinnat eivät ole yliviritettyjä, vaikka sijainti onkin näin keskeinen. Bangkok 9 on ehdottomasti lunastanut paikkansa top 5 -ravintoloissani Helsingissä.

     
     
     
Experience: À la carte Added: 11.05.2019
Rating: 0

Hetken mielijohteesta päädyin City-Centerin ravintolaan Bangkok 9 puoli tuntia ennen sulkemisaikaa.

Pääruoat vaikuttivat kovin kalliilta eikä ollut kovin nälkä, joten päätin tilata pelkän alkupalan. Yritin ensin tilata tulisen porsaanliha-alkupalan mutta tarjoilija sanoi että se oli loppu. Yritin sitten tilata toisen tulisen porsaanliha-alkupalan mutta sekin oli loppu. Päädyin sitten vähemmän tulisiin kanansiipiin.

Istuin pöytään ja minulle tarjoiltiin vesikannu saman tien. Ravintola oli pikku hiljaa menossa kiinni mutta asiakkaita kyllä riitti joten jouduin odottamaan ruokaani hieman aikaa.

Yllättäen minulle tarjoiltiin alkoholiton inkiväärijuoma täysin pyytämättä. Oletin että koska en pyytänyt sitä en joudu sitä maksamaankaan. Ruokani tuli pöytään noin 20 minuutin odottelun jälkeen, ja tarjoilija kysyi vielä halusinko riisiä mukaan. Se ei maksanut ylimääräistä joten otin sen.

Kun olin päässyt syömään tarjoilija tulikin jo ottamaan maksua. Maksoin saman tien jotta sain syödä rauhassa. Riisin kanssa kanansiipiannos olikin varsin täyttävä.

Itse kanansiivet olivat loistavan makuisia mutta olisivat saaneet olla tulisempia. Riisi oli ihan peruskamaa, hyvää ja täyttävää muttei mitenkään erikoista. Annos tarjoiltiin jonkinlaisen kasvinlehden päältä. En tiennyt oliko sekin tarkoitettu syötäväksi vai ei mutta söin sen kumminkin. Se oli hyvän makuinen mutta vähän sitkeä.

Ruoka oli ihan hyvää thaimaalaista tasoa mutta erityisiä kehuja täytyy antaa henkilökunnan palvelualttiudesta. Tilasin 6 € kanansiivet ja sain niiden lisäksi inkiväärijuoman ja kulhollisen riisiä, ja loppusumma oli tasan se 6 €. Missään vaiheessa minua ei tultu mitenkään hoputtamaan vaikka ravintola oli jo menossa kiinni. Tarjoilija vain pyysi minua maksamaan saman tien koska hän oli laittamassa kassaa kiinni. Sen toki ymmärsin.

Ruokalistalla on neljä eri tulisuusastetta: mieto, tulinen, erittäin tulinen ja Thai-tulinen. Kanansiipeni olivat tasoa mieto ja ne menivätkin ihan kevyesti. Joskus toiste pitää kokeilla niitä erittäin tulisia ruokia, luulen että Thai-tulinen on minulle jo liikaa.

Kokonaisuudessaan positiivinen kokemus sekä ruoan että henkilökunnan palvelualttiuden vuoksi.

     
     
     
Experience: À la carte Added: 08.03.2019
Rating: 0

Citycenterin (tunnetaan myös nimellä Makkaratalo) ravintolamaailma alkaa olla erittäinkin varteenotettava paikka, kun alkaa miettiä keskustassa esimerkiksi lounaspaikkaa. Citycenterin ravintolatarjonnan ylintä osaamista edustaa thaimaalaista ”katuruokaa” tarjoava Bangkok 9! Viime aikoina on tullut syötyä useammassa thaikkupaikassa, kuten Thai Street Foodissa, Poompuissa ja Pinto Bstaurantissa, mutta nyt on todettava, että Bangkok 9 vie selkeän voiton kaikista! Sen verran maukasta oli sapuska, että meinaa vieläkin herkistyä.

Lounaslistan karvalakkiversio on salaattipöytä ja päivän keitto (8,50 €). Siihen ei kuitenkaan missään nimessä kannata tyytyä. Tarjolla on nimittäin hyvää settiä lautasannosten muodossa (10,30 – 13,90 €). Olen parilla lounaskäynnillä maistanut sekä satay-kanaa maapähkinäkastikkeella ja kurkkusalaatilla (11,30 €) että soija-osterikastikkeessa paistettua kanaa cashewpähkinöillä, paprikalla, sipulilla, kevätsipulilla ja chilillä (10,30 €). Molemmat olivat äärimmäisen herkullisia annoksia: konstailemattomia, mutta särmikkään hurmaavia kokonaisuuksia, joissa selkeät maut rokkasivat. Kastikkeet olivat molemmissa annoksissa ensiluokkaisia. Ne nostivat annokset erinomaisuudesta täydellisyyteen ja niiden avulla riisikin maistui tavallista paremmin. Luonnollisesti myös lihapuoli annoksissa oli kunnossa, mutta ne kastikkeet – aah! Alkusalaattipöytä ei ole ollut kovin kaksinen, mutta kyllä sieltä on löytynyt suuhunpantavaa, esim. wakame-kurkkusalaattia, feta-kaali-pähkinäsalaattia sekä kimchiä.

Bangkok 9:n miljöö miellyttää silmääni. Se on rohkeasti erilainen – katuruokahenkinen – tila perinteisesti aika kolkossa kauppakeskusmaailmassa. Tuktukin keula, ”aaltopellistä” tehty baaritiski värikkäine pulloineen, tiiliseinätapetti, puupöydät sekä kättään heiluttavat kissapatsaat luovat omanlaisensa, thai-kitschiin vivahtavan miljöön.

Bangkok 9:stä tuli kertaheitolla ydinkeskustan yksi suosikkilounaspaikoistani. Enkä taida olla ainoa, sen verran hälinää on molemmilla käynneillä riittänyt!

Lisää ravintola-arvosteluja löytyy blogistani:
https://tulinnainjasoin.blogspot.fi/

     
     
     
Experience: Lunch Price: 11€ Added: 19.10.2018
Rating: 0

Sattui kohdille, ihan ok, nopea palvelu, red curry tofulla 15 egee.

     
     
     
Experience: À la carte Added: 12.08.2018
Rating: 0

Chaaaang.

Paikkaan on saatu hienosti istutettua kaikki mahdolliset Thai-klisheet ainakin sisustukseen.

Listakin on lupauksia herättävä. Valitaan numero 22 eli spicy pork salad. Tulisuutta on suomalaisittain sopivasti, mutta limeä oisi saanut olla kyllä enemmän, nyt vähän valju kokonaisuus. Possukin hieman sitkasta.

Tämä on ruokalaji jota on kiva syödä Thaimaassa yhtenä annoksena muiden joukossa, mutta nyt kun sitä on tarjolla ainoana ruokalajina yksi iso annos, rupeaa kyllästyttämään. Riisi vierellä aika mitäänsanomatonta.

Piiiiiitkä miinus yläkerran kuntosalilla putoavien levypainojen aiheuttamasta metelistä.

     
     
     
Experience: À la carte Added: 22.05.2018
Rating: 0

Lounas:
NUA PHAD MED MAMUANG
-liha sitkeää ja ruoka paksun öljyistä
-ei maistunut Thaimaa tässä annoksessa

PAD SEE AEW SEN YA
-Tosi oudon makuinen, jäi annos kesken,
ei todellakaan ollut hyvää.

Salaattipöytä yksi surkeimmista mitä olen nähnyt
Ihme kyllä kahvi oli juotavaa..

Ilmapiiri mukava ja kiwan näköinen paikka.
En suosittele ruuan puolesta..

     
     
     
Experience: Lunch Price: 12€ Added: 17.04.2018
Rating: 0
Reviews older than 2 years
These reviews don't affect the average

Maukas Phad Thai ollut kaksi kertaa kokeilussa, annos täysin riittävän kokoinen, reiluhko jopa. Nuorekas meno :)

     
     
     
Experience: À la carte Price: 14€ Added: 02.03.2018
Rating: 0

Community

Images

Fans (2)

These people have marked this restaurant as a favourite.

People interested in this restaurant (0)


Location

Kaivokatu 8, 00100 Helsinki - Route
050 463 3833
https://www.bangkok9restaurant.com/

Options